Lilit prirodna kozmetika | RECENZIJA

 

Zdravo svima i dobro došli u novi post na mom blogu!

Ovog puta vam pišem o @lilit.kozmetika preduzeću koji se bavi proizvodnjom i prodajom prirodne kozmetike poput ručno rađenih sapuna, pilinga, maski, seruma itd.

Ono po čemu su mi privukli pažnju je domaća proizvoda, prirodan sastav proizvoda, kvalitetni sastojci koji ulaze u sastav proizvoda, raznovrsnost asortimana i prelep dizajn ambalaže.

Pre par meseci mi je na adresu stigao PR paket sa njihovog profila, koji možete pogledati ovde, a u samom paketu su se našli sledeći proizvodi:


• uljani piling gel 3 u 1 sa himalajskom solju i arganom
• piling maska za lice sa arganom i bademom
• sapun sa kozjim mlekom, ricinusovim uljem i pantenolom
• sapun sa kozjim surutkom u prahu, neven kantarion i smilje
• sapun sa kozjim mlekom, ricinusovim uljem i aktivni ugalj


O proizvodu: "Uljani piling gel 3 u 1 sa himalajskom solju i arganom je pogodan za sve tipove kože. Dubinski čisti kožu od akni i bubuljica i uništava bakterije. Smiruje upalne procese na koži i uklanja mrtve ćelije. Čini kožu hidriranom i elastičnom. Oslobadja od perutanja i crvenila. Pomaže vašoj koži da održi mladalački izgled i sjaj. Za blistavo čistu i glatku kožu. Naneti na kožu kružnim pokretima jačinom koja Vama odgovara, 2 do 3 puta nedeljno. Ukoliko ga ranije niste koristili može izazvati kratkotrajan osećaj peckanja ili golicanja na koži, što je znak da so čisti telo od toksina."

Cena: 750 RSD


Moje mišljenje:

- Iako više volim kafene pilinge, odlučila sam da dam šansu ovom 3 u 1 pilingu sa himalajskom solju i arganu zbog divne teksture, koja mi se naizgled nije činila isuviše grubo. Međutim, utiske nakon par korišćenja možete pročitati ispod.

- Ovakav tip proizvoda se isključivo preporučuje za piling kože tela jer može biti pregrub za lice gde je inače koža tanja. Ja sam ga koristila i pre i odmah posle brijanja i zato imam podeljeno mišljenje.

- Naime, ukoliko ga koristite između brijanja neće vam izazvati nikakve iritacije i prijaće koži jer će je omekšati i pružiti joj potrebnu negu. Smanjuje pojavu bubuljica na leđima i ramenima jer otčepljuje pore i dubinski ih čisti.

- Kada se koristi odmah nakon brijanja izaziva blago peckanje i iritaciju kože jer so nagriza sitne ranice koje nastaju usled brijanja i zato ga tada ne bih preporučila za upotrebu.

- Ukoliko ste ljubitelj ovakvih proizvoda i volite da koristite grublje pilinge, onda je ovo proizvod za vas. Ja ipak ostajem pri klasičnim, pilinzima sa kafenim zrnima jer mi takvi više prijaju koži koja je inače osetljiva.

Ocena: 6/10


O proizvodu: "Piling maska za lice sa arganom i bademom je pogodan za normalnu i suvu kožu. Služi za hidrataciju lica, omekšava i regeneriše kožu. Pomaže u ublažavanju bora i služi za revitalizaciju kože. Izbeljuje tamne fleke na koži lica, ujednačuje ten, regeneriše oštećene ćelije kože, uklanja mrtve ćelije ali pre svega se izvdaja po tome što dubinski hidrira kožu čineći je mekšom, i ima izrazit anti-age učinak."

Cena: 750 RSD


Moje mišljenje:

- Veliki sam ljubitelj maski za lice jer imam mastan tip kože i veoma retko pronđem proizvod koji će mi dubinski očistiti kožu, a da nije previše grub ili koji ne izaziva neke neželjene efekte.

- Ova maska je posebna po tome što joj je tekstura veoma vazdušasta, a pruža predivan efekat na koži nakon upotrebe jer se rešava viška sebuma, daje koži prirodan i zdrav sjaj, zaglađuje je i čini je mekanom. Miris je dosta suptilan, ali opet prijatan i opuštajući.

- Ja sam je koristila jednom nedeljno što je bilo sasvim dovoljno da posle mesec dana primetim sve efekte koje sam navela u prethodnom pasusu.

- Ukoliko imate normalnu do kombinovanu kožu, ova maska je idealna za vas!

Ocena: 10/10


O proizvodu: "Domaći sapun sa svežim kozjim mlekom, ricinusovim uljem i pantenolom pogodan je za ve tipove kože, posebno za osetljivu. Pomaže regeneraciji kože, umiruje i vraća svežinu. Obezbeđuje koži neophodne hranljive materije, daje joj glatkoću i povećava elastičnost. Pomaže u nezi bebine kože nakon ojeda, poboljšava hidriranost kože i podstiče stvaranje novih ćelija. Pogodan za decu i odrasle."

Neto količina: 80g


Moje mišljenje:

- Od perioda puberteta sam obožavala domaće sapune sa kozjim mlekom jer su mi mnogo pomogli u borbi protiv akni i bubuljica koje su mi tada rušile samopouzdanje.

- Prvi sapun koji sam odlučila da isprobam iz ovog PR paketa je njihov klasik, sa ricinusovim uljem i pantenolom. Glavni sastojci vam govore da je ovo idealan sapun za osetljivu kožu i onu koja je sklona iritacijama jer će ih umiriti.

- Trajao mi je tačno mesec dana i sa njim sam se umivala isključivo ujutru jer mi je bio deo jutarnje rutine. Mnogo mi se dopao sam miris koji je veoma neutralan, sapun je dosta blag i jako lepo peni. Sjajno čisti kožu i uklanja višak sebuma, a ne isušuje kožu ukoliko se nakon upotrebe nanese hidratantna krema.

- Moja iskrena preporuka!

Ocena: 10/10


O proizvodu: "Domaći sapun sa svežim kozjim mlekom i aktivnim ugljem. Za masnu i osetljivu kožu sklonu aknama i bubuljicama. Dubinski čisti pore od nečistoća, uklanja mrtve ćelije, pomaže kod akni i mitisera i pogodan za osetljivu tinejdžersku kožu. Efikasno tretira kožne alergije i crvenilo na licu. Pomaže u lečenju saboreje i peruti."

Neto količina: 80g


Moje mišljenje:

- Aktivni ugalj u svakom obliku i uvek se radujem isprobavanju proizvoda čiji je glavni sastojak, jer je poznato da je odličan za masnu i kombinovanu kožu sklonu pojavi nečistoća.

- Ovaj sapun se može koristiti i za čišćenje lica, i za pranje tela ali i za pranje kose jer sprečava pojavu peruti. Ne peni preterano mnogo, pa sam ga iz tog razloga koristila samo za umivanje i to takođe u jutarnjoj rutini.
  
- Jako prijatno miriše, fenomenalano čisti kožu i zaista uklanja višak sebuma bez isušivanja kože. Jedino bih vam preporučila da posle njega koristite hidratantu kremu da slučajno ne dođe do preteranog isušivanja kože ukoliko vam je koža sklona tome.

- Za kratko vreme isuši sve bubuljice (ja sam ga baš koristila u periodu kada sam imala menstruaciju, a tada mi obično iskoči nekoliko hormonskih bubuljica i akni i savršeno se poneo sa njima). Mnogo mi se dopada efekat čiste kože koja deluje osveženo.

- Iskrena preporuka i za ovaj sapun!

Ocena: 10/10


O proizvodu: "Domaći sapun sa kozjom surutkom u prahu, nevenom, kantarionom i smiljem za suvu i zrelu kožu protiv bora. Pomaže održanju ravnoteže kože regulišući PH vrednost, hidrira je i umiruje. Deluje protivupalno i antibakterijski, protiv zapaljenskih procesa na koži, protiv iritirane kože, za kožu kojoj je potrebna regeneracija, protiv crvenila, bora i ožiljaka. Za hidriranu i glatku kožu."

Neto količina: 100g


Moje mišljenje:

- Ovaj sapun sam odmah prosledila mami jer je njoj bio preko potreban jer ima zrelu kožu, a nedavno su joj se pojavile vidljive bore pa je želela da ih barem malo ublaži i spreči njihovo dalje produbljene odnosno da odloži sam proces barem malo.

- Koristila ga je kao i ja ostale domaće sapune, ujutru za umivanje nakon ustajanja. Njena koža je takođe masna, ali joj je baš prijao ovaj sapun sa kojim se oduševila. Nije primetila neka poboljšanja što se tiče bora, ali joj koža izgleda mlađe jer je postala zategnutija i dobila je zdrav sjaj, a masnoća se smanjila. Mnogo joj se dopada i još uvek joj traje, iako ga koristi oko dva meseca.

- Imate njenu preporuku!

Ocena: 10/10

 To bi bilo to za ovu recenziju! Nadam se da su vam se dopali proizvodi koje sam recenzirala. Sve njihove proizvode možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane, a na kojim lokacijama pogledajte u njihovim naglašenim pričama na Instagram profilu @lilit.kozmetika! Tu takođe možete pogledati njihovan celokupan proizvodni program, uživati u njihovim korisnim objavama sa savetima za negu kože, ali takođe možete direktno poručiti njihove preparate.

- Hvala vam na čitanju! Nadam se da ste uživali u ovoj recenziji!
Da li ste probali neke od ovih proizvoda? Koje je vaše mišljenje?
- Pišite mi u komentarima ispod ovog posta!

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!