FARMASI Keratin set za negu kose | RECENZIJA

 


Zdravo svima i dobro došli u novi post na mom blogu!

Obećala sam vam da ću biti redovnija što se tiče objavljivanja i moglo bi se reći da, za sada, održavam obećanje. Imam mnogo spremnih recenzija divnih preparata koje jedva čekam da vam predstavim, a jedna od tih recenzija je upravo ova koju čitate.

U današnjem postu vam pišem od keratin setu za negu kose koji je deo Farmasi kataloške prodaje, a najnoviji katalog možete prelistati ovde!

Set se sastoji od 3 proizvoda, a oni su:


obnavljajućeg šampona (360ml)
obnavljajuće maske (200ml)
spreja za oporavak kose (115ml)

Kako i u samom katalogu piše, "Keratin je najbolji antistres tretman za snažnu kosu" i baš tako bih i opisala preprate gde se isti nalazi u sastavu jer su zajedno zaista učinili čudo sa mojom kosom i oporavili je od korena do vrhova za svega mesec dana uzastopnog korišćenja.


O proizvodu: "Obnavljujući šampon sa keratinom, izuzetno obnavlja čak i trajno oštećenu kosu. Dubinski hranljiva formulacija štiti kosu od lomljenja i štetnog delovanja okoline. Idealan za slabu, suvu i obojenu kosu. Za maksimalne rezultate koristiti u kombinaciji sa maskom iz iste linije."

Količina: 360ml
Trenutna cena (u martovskom katalogu) je 479 RSD!


Moje mišljenje:

- Znate onaj predivni miris šampona koji se koriste u frizerskim salonima, od kojeg vam kosa miriše danima? Upravo tako bih opisala miris ovog divnog šampona sa keratinom, koji se zadržava na kosi sve do sledećeg pranja. Nisam sigurna koja je tačno mirisna nota u pitanju, ali ukoliko ikada budete imali priliku da ga pomirišete verujte mi dan nećete moći da mu odolite.

- Ono zbog čega je ovaj šampon poseban je keratin koji sadrži u svom sastavu. Ukoliko ne znate šta predstavlja keratin, šta se dešava kada je u deficitu i čemu doprinosi, pročitajte ispod:
- Keratin je protein koji se nalazi u našem organizmu i služi kao zaštita epitalnih ćelija usled dejstva spoljašnjih faktora, među kojima je najzaslužniji faktor za njegov deficit stres. Keratin se nalazi u strukturi naše kose, noktiju i kože i kada je u deficitu onda naša kosa počinje da opada, postaje krhka i lomljiva, suva i iskrzana. Nokti se listaju, pucaju, a koža postaje isušena i dehidrirana. Kako bismo pospešili stvaranje keratina, potrebno je da umanjimo izlaganje pomenutih spoljašnjim faktorima, a ukoliko ni tada ne dođe do poboljšanja preporučljivo je keratin uneti kroz proizvode za negu kose i na taj način pospešiti njenu regeneraciju.

- Šampon sam počela da koristim samostalno (bez maske i spreja iz iste linije) i isprobavala sam ga na taj način nedelju dana. Primetila sam poboljšanje strukture dlake koja se više sijala, omekšala je i kosa mi je bila poprilično ravnija nego inače (imam prirodne, blage talase).

- Onda kada sam u rutinu uvela i masku, ali i sprej za kosu tada sam primetila pun efekat prilikom upotrebe ovih proizvoda. Svi navedeni efekti su bili evidetni, ali još u jačoj meri, pa mi je kosa trenutno izuzetno svilenkasta (i dalje ih koristim) i mnogo mekša nego ranije. Pritom više ni ne moram da koristim peglu jer dosta izravnjaju kosu i što je najbitnije, šampon dubinski očisti kosu, ne masti je dodatno, a period između pranja je isti kao i kod svakog drugog šampona. I te kako sam zadovoljna!


O proizvodu: "Obnavljujuća maska kondicionira i obnavlja suvu, oštećenu i oslabljenu kosu usled farbanja i trajne ondulacije."

Upotreba: Obilno naneti na mokru kosu po celoj površini, od korena prema vrhovima. Masirati lagano 3-5 minuta i zatim isprati kosu. Za maksimalne rezultate, nakon upotrebe naneti sprej za kosu iz iste linije.

Količina: 200ml
Trenutna cena (u martovskom katalogu) je 569 RSD!


Moje mišljenje:

- Meni su maske sastavni deo svakog pranja kose i do sada sam stvarno mnogo njih isprobala. Retko koja me razočara jer uglavnom ne očekujem mnogo od njih. Bitno mi je da lepo mirišu, omekšaju kosu, omoguće mi lakše raščešljavanje i da smanje vidljivost ispucanih krajeva.

- Ova maska, kao i šampon, u sebi sadrži keratin koji ima iste efekte kao i u sastavu šampona, ali se preparat duže drži na kosi (3-5 minuta) i samim tim deluje dubinski pa je efekat mnogo jači, pogotovo ako se koristi zajedno sa ostalim preparatima iz ove linije.

- Miris je drugačiji nego kod šampona, ali mi se veoma dopada i moram priznati da je jako prijatan i osvežavajuć. Sama maska je guste teksture, lako se nanosi i jednostavno ispira.

- Odmah po ispiranju ja prelazim na češljanje kose i moram priznati da mi ova maska zaista pomaže u raščešljavanju jer se ne pojavljuju oni čvorovi, a kosa je omekšana i glatka i samim tim češalj lakše prolazi kroz vlasi. Pomaže u smanjivanju vidljivosti ispucalih krajeva i takođe, zajedno sa šamponom i sprejom, čini da moja kosa izgleda ravnije bez preteranog stilizovanja.

- Još jedno oduševljenje!


O proizvodu: "Sprej za oporavak kose intenzivno obnavlja oštećenu i ispucalu kosu, pružajući joj zdrav izgled i izuzetan sjaj."

Upotreba: Sprej se nanosi na opranu kosu, posebno na ispucale delove. Nije potrebno ispiranje.

Količina: 115ml
Trenutna cena (u martovskom katalogu) je 499 RSD!


Moje mišljenje:

- Mogu slobodno reći da je ovo najbolji sprej za oporavak kose koji sam ikada probala!

- Malo je reći da miriše fenomenalno, jer je miris nestvarno i neopisivo lep. Sam sprej se dozira na pumpicu i jako lepo raspršuje sam proizvod. Jednostavno se nanosi i koristi, ne masti kosu već je izrazito omekšava u sekundi, čini je glatkom i sjajnom, pomaže u lakšem raščešljavanju, čini da kosa posle samo blagog prosušivanja sa fenomen bude ravna i lepo stilizovana, a za svega par korišćenja su krajevi za 50% manje ispucali. Ja sam očarana sa ovim prepratom!

- Za razliku od maske i šampona, ovaj sprej deluje površinski i zato najbolji efekat daje kada se koristi sa prethodno recenziranim proizvodima.

- Sve u svemu, ovo je jedan fenomenalan set koji vredi svakog dinara i svakome ko ima suvu, oštećenu i beživotnu kosu ga iskreno preporučujem!

Možete ga poručiti putem profila @farmasicarstvo, a ja jedva čekam da mi prenesete utiske nakon šro probate ove divne preparate!

- To bi bilo to za ovu recenziju! Nadam se da vam se dopala!

Da li ste vi probali nešto iz njihovog asortimana? Kakvi su vaši utisci?
- Pišite mi u komentarima ispod ovog posta!
- Hvala vam na čitanju! Nadam se da ste uživali u ovoj recenziji!

Zapratite @krauterhofsrbija na Instagramu!

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Obožavam keratinske preparate za kosu i gledam da ih uključim još više u svoju rutinu nege kose, hvala na preporuci! Ovi proizvodi odlično zvuče. <3


    http://www.couture-case.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!