Unboxing Japanese Candy Box - TokyoTreat

Zdravo svima. :)
Ovoga puta nešto sasvim novo na mom blogu! Sigurna sam da ste svi odgledali barem jedan video na jutjubu na primer pod nazivom "Americans Try Japanese Treats". Mnogo mi je drago da konačno i ja imam priliku da isprobam japanske slatkiše i grickalice i što ću vam svoje utiske preneti u pisanoj formi - ovim postom. Naime, još početkom februara sam sklopila saradnju sa sajtom TokyoTreat. Na tom sajtu vi se možete pretplatiti za mesečni, tromesečni, šestomesečni i godišnji plan i možete naručiti malu, srednju ili "premium" kutiju. U svakoj kutiji će se naći određeni broj japanskih slatkiša i grickalica koje se jedino mogu kupiti u Japanu. Ako poručite malu kutiju dobićete čak 5-7 full-size slatkiša i grickalica, ako naručite običnu t.j. "regular" kutiju dobićete 8-12 full-size slatkiša i grickalica + 1 DIY set, a ako naručite "premium" kutiju dobićete čak 13-17 full-size slatkiša i grickalica, 1 DIY set, jedno piće + jedan specijalni predmet (poklon). Ono što je najbitnije je da je poštarina uvek BESPLATNA i da nema nikakvih dodatnih troškova. :)
Aprilsku kutiju možete naručiti još samo jedan dan, zato požurite i rezervišite vašu kutiju na vreme *OVDE*!
Iako je već kraj marta, ja sam svoju februarsku kutiju dobila tek u četvrtak. Naime, ukoliko budete naručivali kutiju očekujte da će i vama biti dostavljena tek posle mesec-mesec i po dana. :/ ♥
To bi bilo to što se tiče ovog uvoda, sada se pripremite za kilometarski post sa dosta fotografija, hahhaha. :D

Well, let's go...

Kada sam otvorila divnu narandžastu kutiju unutra me je čekalo "carstvo" japanskih slatkišta i grickalica:



Zaista sam zanemela kada sam ugledala svu ovu divotu! Iako znam da ova hrana nije baš najzdravija, jednostavno nisam mogla da joj odolim. Iprobala sam dok sam fotografisala sve ove slatkiše i grickalice pojedinačno, a kasnije tog dana sam ih i sve pojela zajedno sa mojim bratom i ostalim članovima porodice. Moram vam odmah reći da nema te osobe kojoj se nisu dopali ovi slatkiši... :D

Prvo što mi je privuklo pažnju je prospekt koji se nalazio odzgore t.j. preko slatkiša. U njemu možete pročitati po nešto o svakom slatkišu/grickalici  i samim tim možete i proveriti da li ste dobili sve slatkiše t.j. da li kojem slučajem neko nije uzeo nešto iz kutije na carini itd. Takođe u njemu se nalaze mnoge zanimljivosti vezane za Japan i mnoge festivale koji se praznuju tokom februara. :)

#1 Dontaco’s Chilli Taco Flavored Chips

Zaista sam se oduševila ukusom ovog čipsa. Ja sam inače veliki ljubitelj "tortilja" čipsa i uvek u prodavnici biram prvo takvu vrstu. To je jedan od razloga zašto mi se ovaj čips dopada. Zatim, dosta je začinjen i pomalo je čak i pikantan ali je zaista veoma ukusan. Defiitivno mi se od svih grickalica koje sam do sada probala ovaj čips najviše dopada i volela bih kada bih mogla da ga pronađem u našim marketima/prodavnicama. :)
Moja ocena: 10+/10

#2 Nagewa Mentai Mayo Flavor

Drugi čips je takođe nešto sa čime sam prijatno iznenađena. Zaista mi se dopao oblik čipsa jer je nesvakidašnji. Naime, ja sam dobila kesicu sa ukusom krompira. Verovali ili ne, dok sam ga grickala stvarno sam osetila pravi ukus krompira kao da jedem pomfrit. I da, ovaj čips smo najbrže pojeli jer se svima dopao. :)
Moja ocena: 10+/10

#3 LOOKs Two Types of Strawberry



Dosta puta sam čula razne pohvale od strane stranih jutjubera u vezi brenda ove čokolade. Stvarno sam jedva čekala da je isprobam. Dakle, ova čokolada je sa ukusom jagode i većina slatkiša u februarskoj TokyoTreat kutiji je sa identičnim ukusom jer je tema bila "Dan Zaljubljenih". Prvo, pakovanje je zaista preslatko, čokolada je predivno upakovana, čokolada kojom je prelivena je zaista preukusna i topi se u ustima dok je svaka kockica punjena sa dve vrste jagode, tačnije sa jagodom u prahu i komadićima svežih jagoda. Ja sam zaista oduševljena ovom čokoladom i čak mi se i više dopada nego "naša" Milka sa jagodom. :D
Moja ocena: 10/10

#4 Collis Strange Gum 2
Ja inače nisam baš veliki ljubitelj ovakve vrste žvakaćih guma/žvaka, ali ove su mi se dopale. Naime, žvake su dostupne u tri ukusu, tačnije sa limunom, jagodom i jabukom. Mogu se izlomiti i zajedno pojesti dva ukusa i tako sami možete stvoriti neki novi ukus žvake. Ja sam samo isprobala sa jagodom i limunom i mnogo mi se dopadaju. U početku su malo tvrde i nekako nemaju ukusa dok su odmah posle 10-ak sekundi dosta mekane i tek tada počinje da se oseća određeni ukus. Šteta što nisam isprobala sa jabukom, ali zato moja mama i moj brat jesu i njima se taj ukus žvake najviše dopada. :)
Moja ocena: 8/10

#5 Strawberry Heart Pocky


Ovo je nešto najlepše što sam ja u životu probala. Dakle, Pocky je jedan od najpoznatijih brendova slatkiša u Japanu i jedva sam čekala da isprobam nešto iz njihovog asortimana. Dakle, ovo su slatke grisine t.j. grisine sa jagodom. Ja ne mogu da vam opišem koliko mi se dopada njihov ukus, ali i izgled. Prosto sam oduševljena... :)
Moja ocena: 10++/10

#6 Fujiya Peko Poko Chocolate
Što se tiče ovih čokoladnih lizalica, prvo moram da pohvalim dizajn t.j. izgled jer mi se mnogo dopada, Iako je malo nesvakidašnje da lizalice budu od čokolade izgleda da je i to moguće. Zaista nemam ni jednu zamerku jer su i one bile veoma ukusne kao i većina ovih slatkiša.
Moja ocena: 10/10

#7 Sweet Red Bean Soup

Ovo je jedini slatkiš koji mi se nije dopao. Naime, ovo je kao neka vrsta supe sa crvenim pasuljem. Ja sam prvo pomislila da je neka vrsta pudinga ali sam se grdno prevarila. Na pakovanju piše da se cela konzerva stavi u šerpicu sa vodom i da se izvadi neotvorena konzerva tek kada voda proključa što sam ja i uradila. Zatim sam otvorila konzervu i osetila sam stvarno odvratan miris. Jednostavno mi se nije dopao. Sipala sam supu u činiju i čim sam probala jednu kašiku te supe bukvalno sam osetila nagon za povraćanjem. Znam da je ovo i suviše surovo, ali jednostavno je tako bilo. Dakle, mislim da je ovo čist promašaj.
Moja ocena: 0/10

#8 Princess’ Lost Treasure


Ovaj kolačić je nešto najslađe što sam ja u skorije vreme videla. Još dok sam ga slikala ja sam ga pojela i to u jednom zalogaju. Stvarno je veoma mekan i ukusan. Čini mi se da je punjen jagodom, ali nisam baš 100% sigurna.
Moja ocena: 10/10

#9 String Candy Grape and Muscat Taste

Ne znam ni kako da nazovem ovaj slatkiš. Dakle, liči mi na žvake s obzirom na gumenu teksturu ali ipak su neka vrsta bombona jer se tope u ustima. Postoji dva ukusa, to su crno i belo grožđe, ali kada ukrstite te dve bombone dobijate neki novi ukus. Dakle, žvake nisu ni nešto preterano ukusne ali nisu ni toliko loše.
Moja ocena: 6/10

#10 Grain Gummy

Ove bombonice su veoma čudnog ukusa. Naime, slatke su ali imaju neku kiselu notu. Tvrde su, ali čim ih zagrizete postanu dosta mekane čak slične žvaci. U kesici dobijate bombonice u 5 različitih ukusa. Meni se najviše dopadaju ove koje su obojene pink i zelenom bojom. Sve u svemu, mislim da su zaista veoma ukusne.
Moja ocena: 10/10

#11 Kracie’s Mr Fun Bakery









Bila sam presrećna kada sam ugledala ovaj DIY set. Prosto obožavam da pravim kolačiće i ovo mi se činilo veoma zanimljivim. U jednom pakovanju dobijate posudicu koja će vam služiti za mešanje smeše, dve kore u obliku pravougaonika, korpicu napravljenu od hrskave kore i dva korneta za sladoled, zatim dve kesice koje u sebi sadrže smeše dva različita ukusa (jagoda i vanila), kesica u obliku šprica za filovanje, kašičica i kesica sa šarenim mrvicama za ukrašavanje. Dakle, u posudu sipate sa jedne strane smešu od vanile, a sa druge strane smešu od jagode. U svaku smešu dodate po kašičicu vode i to pomešate odvojeno. Onda mešate sve dok smesa ne postane "glatka" i dovoljno tečna i zatim je prebacite u kesicu za filovanje. Zatim odsečete vrh kese i tada krenete sa filovanjem vafla i korneta. Na kraju možete po želji dodati mrvice za ukrašavanje. Meni se jednostavno ne dopada kako je sve to vizuelno izgledalo na kraju. Mogla sam malo više da se potrudim, ali jednostavno sam bila previše nestrpljiva. Naravno, odmah sam smazala sve kolačiće tako da nisam ni pokušavala da ih uslikam na drugačiji način. Ali moram da napomenem da su kolačići bili preukusni!
Moja ocena: 10+/10

#12 Collon Creamy Biscuit Bonus Snack



Ovaj slatkiš inače nije trebao da se nađe u ovoj kutiji, ali su ga dodali kao bonus. Kutija u kojoj se kesica nalazila je zaista preslatka i veoma praktična. Kada je otvorite videćete sivu kesicu u kojoj se nalaze ovi preukusni kolutići. Mnogo mi se dopada to što je ova korica hrskava, a kolutić je unutar napunjen sa filom od jagode. Jednostavno savršen spoj. Volela bih da ovako nešto može da se kupi i kod nas. :)
Moja ocena: 10+/10

#13 Kiki and Lala Strawberry Crunch

Ovaj kolačić sa žitaricama sam smazala u sekundi. Nema neki poseban ukus, jednostavno je hrskav i vrlo malo se oseća ukus jagode. Nisam nešto preterano oduševljena, ali mi se ipak dopada.
Moja ocena: 7/10

#14 Lotte Koume Soft Candy


I poslednji slatkiš su karamele od jagode. Meni se ne dopadaju. Imaju stvarno prejak ukus jagode i malo su tvrđe nego što bi trebalo. Jednostavno su preslatke u negativnom smislu i zasitite se od jedne jedine karamele. Dakle, nije karamela loša već je preslatka za moj ukus. :/
Moja ocena: 4/10

#15 Good Luck with Chopsticks Fortune


U februarskoj kutiji ovi štapići su bili poklon t.j. specijalni predmet. Ja nikada pre nisam imala prilike da koristim, ali ni da vidim uživo ove japanske štapiće tako da sam se veoma obradovala kada sam ih videla. Još uvek ih nisam isprobala jer jednostavno nemam naviku da ih koristim, ali ću ih definitivno isprobati u narednom periodu. Takođe, u kesici u kojoj su se nalazili štapići sa unutrašnje strane piše jedna mala porukica t.j. predviđanje vaše budućnosti. Ako ste čuli za kolačić sudbine onda razumete šta hoću da vam kažem. Iako ja ne znam japanski, u malom prospektu TokyoTreat kutije su prikazani ovi znaci i njihovo značenje na engleskom tako da sam ipak uspela da saznam šta je moja "sudbina" i mogu vam reći da predviđanja nisu loša, čak naprotiv. Sve u svemu, zaista sam oduševljena. :)
Moja ocena: 10++/10

Sajt/Site: TokyoTreat
Facebook stranica/page: TokyoTreat
Instagram: @tokyotreat

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada. 
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. ♥

Instagram: @kreativnavila
Facebook page: Style On First Place
We ♥ It: kreativnavila
Twitter: @kreativnavila
Ask.fm: kreativnavila

Voli vas vaša,


Comments

  1. Ajooj, predivnoo! Slike su vrh, sve si nam sjajno dočarala. :D
    I ja sam nedavno u giveaway-u kod Magdalene na blogu dobila sličan paket, nadam se da će mi uskoro stići, pišem post čim ga dobijem! :D <3

    Anja's diary

    ReplyDelete
  2. Slike su vrh,grickalice izgledaju bas ukusno.

    lepotaodaleks.blogspot.rs

    ReplyDelete
  3. Divno !
    Pogledaj moj blog i zaprati me :http://lookinmycorner.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  4. Ovo sve izgleda toliko ukusno da cu sigurno poruciti. Ona supica,corbica, ili sta vec izgleda ukusno, ali po tvojim recima, hm, mislim da to necu probavati. xd
    Super post draga! ♥♥♥♥♥

    Novi post kod mene, saradnja-http://forgirlsonly-ofg.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  5. Jaoo, baš sam uživala čitajući. Post je odličan, nadam se da će biti još ovakvih.

    http://andjelavlaovic.blogspot.com/ Novi post

    ReplyDelete
  6. Woow koliko slatkiša i slaniša! Super fotkice, sve divno napisano, kao i uvek.
    Probala sam one štapiće s jagodom i Kracie’s Mr Fun Bakery i delim mišljenje s tobom. ♥

    ReplyDelete
  7. Kreativna ideja ovog sajta, zaista! Gledala sam milion ovakvih videa, ne samo sa japanskom već i sa mnogim drugim ovozemaljskim savršenstvima od hrane :D Slike su vrhunski obrađene, tako da dočaravaju svaki detalj. Ogladnela sam posle ovoga!

    Inače, ukoliko imaš vremena i volje, poseti moj blog 😊 - http://lifelover02.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  8. Post ti je sjajan! Zaista. Odusevljena sam! Tekst odlican, slike takodje. Moram da prokomentarisem ove Japanske grickalice. Sva pakovanja, tj. ambalaze izgledaju preslatko. Vjerujem da ko god da vidi ovako nešto u prodavnici, mora da ga kupi. Preslatko je!

    Posjeti moj blog i uclani se na njega. Ja na tvoj vec jesam.

    http://alwaysbepositiveee.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Jao, kako ti zavidim! Imam veliku želju pisati post ovoga tipa, nadam se da je ostvarivo i da će jednom i moje isprobavanje slatkiša osvanuti na mom blogu. Divan post i predivne slike! :)

    Annie's secret

    ReplyDelete
  10. Super post,imala Sam prilike da probam neke japanske slatkise ❤️!Jako su mi se dopali,a tvoja kutijica je divna ❤️!

    ReplyDelete
  11. Ovo je stvarno divno! Prvo, sve mi se dopalo jer je u pitanju ukus jagode, a ti si onda sve ovo fenomenalno opisala i naravno tvoje slike-predivne kao i uvek.☺ ♥

    ReplyDelete
  12. Japanski slatkiši su zaista veoma zanimljivi, jedinstveni i posebni. :) ❤ Mnogo mi se dopadaju. ❤ DIY u kutiji je neverovatan, šteta što ga ipak ima u malim količinama.. :/ ❤ Žao mi je što ti se ne sviđa 'supa sa crvenim pasuljem', sumnjam da bi se i meni svidela. :/ ❤❤
    <3333333333333333333333333333333333

    eslyisworldview.blogspot.rs

    ReplyDelete
  13. Predobar post. Sve izgleda jako ukusno i dobro.
    Posjeti i moj blog.

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!