Korejska kozmetika: Recenzija maski za negu kože | MUZEJ TEATAR



Zdravo i dobro došli u još jedan post! S obzirom na to da sam u više navrata obećala da ću biti aktivnija planiram da to zaista i ispunim pa ću vam se tokom ovog meseca maksimalno posvetiti kada su u pitanju recenzije i outfit postovi jer u njima najviše uživam.

No, tema današnjeg posta je korejska kozmetika koja je širom sveta već i te kako poznata zbog širokog asortimana proizvoda dosta različitih brendova koji su prepoznatljivi po šarenom i interesantnom pakovanju ali i samom kvalitetu preparata i njihovoj efektnosti i delotvornosti.

U nastavku ću vam recenzirati čak 9 različitih maski (neke su i u vidu pilinga) što za lice što za ruke. Sve proizvode koje ću spomenuti u ovom postu možete pronaći na Instagram profilu @freeman_beautyserbia preko kog iste možete i poručiti, a ukoliko želite da se priključite klubu korisnika brenda Muzej Teatar koji je distributer pomenutih preparata kliknite OVDE!

U paketu koji mi je stigao našle su se sledeće maske:



Pilling Bean piling za lice u vidu zrna kafe
Purederm flasteri sa mikro filerima sa hijaluronom
Purederm MG gel maska za lice sa laticama nevena
Purederm penušava maska za lice sa kurkumom
Purederm Galaxy šljokičasta, dijamantska, ljubičasta peel-off maska za lice
Ariul Cute maska za lice za hidrataciju i sjaj kože
Botanical Choice maska u vidu rukavica za hidratantan tretman ruku
Ariul maska za lice s grejpfrutom i keljom
Pilling Bean kremasta sheet maska za lice sa kafom i poria kokosom


Opis proizvoda: "Pilling Bean piling za lice u obliku zrna kafe služi za dubinsko čišćenje uz pomoć ekstrakta kafe koji pomaže u sakupljanju viška sebuma i masnoće koja se stvara na koži. Zbog maslinovog ulja, jajobe, hijaluronske kiseline i ši butera pruža potrebnu hidrataciju koži. Takođe pruža čišćenje zapušenih pora, izbeljuje kožu jer sadrži slatki koren (gospino bilje) i time smanjuje vidljivost tamnih mrlja i fleka ujednačavajući ten i vrši piling koji skida mrtve ćelije sa kože."

Način upotrebe:

1. korak: uzmite iz kesice jedno piling zrno sa esktraktom kafe.
2. korak: sa toplom vodom omekšajte zrno.
3. korak: dlanovima usitnite piling zrno u sitne deliće dok se ne pretvori u kremastu smesu.
4. korak: nežno masirajući kružnim pokretima nanesite na lice i krenite da blago trljate radeći piling lica.
5. korak: isperite piling vodom i utapkajte lice peškirom.


Moje mišljenje:

- U samom pakovanju se nalazi kesica koja sadrži čak 4 presovana piling zrna teška po jedan gram tako da se ovaj proizvod može upotrebiti čak 4 puta. Preporučuje se da se piling ne radi više od jednom nedeljno jer dubinski čisti kožu i nema potrebe za češćom eksfolijacijom. Ja sam ga koristila dva puta i zaista sam se oduševila sa efektom čistine koji daje. S obzirom na to da imam kombinovan tip kože i da mi je s vremena na vreme i te kako potrebno dubinsko čišćenje koje podrazumeva uklanjanja viška sebuma, otčepljivanje pora, hidrataciju i ujednačavanje tena apsolutno mi ni jedan proizvod ovog tipa nije potreban sem ovog da sve to postignem u samo jednom koraku. Jako se lako upotrebljava i veoma mi je interesantno što unutra dolazi pojedinačko zrno koje je dosta veće od onog klasičnog i koje se veoma lako mrvi i menja teksturu u dodiru sa vodom. Piling nije previše grub ali opet dovoljno da izvrši dubinsko čišćenje i otklanjanje mrtvih ćelija. Koža posle njega ostaje mekana, glatka i dobija blagi prirodan sjaj. Zbog svih ulja i ostalih negujućih sastojaka ne isušuje kožu već joj pruža dodatnu hidrataciju što je idealno jer ovo onda postaje 2 u 1 proizvod. Mnogo mi se dopada i sigurno ću dokupiti još koje pakovanje kada ovo potrošim.

Količina: 4g (4 zrna x 1g)
Moja ocena: 10/10


O proizvodu: "Purederm flasteri sa mikro filerima sa hijaluronom predstavljaju biorazgradivi tretman sa sitnim iglicama koje bezbolno ubacuju hijaluron u kožu i pritom tretman sprečava starenje kože. Jednostavno se koristi u kućnim uslovima, potpuno bezbolno i bez ikakve pomoći stručnjaka možete uraditi tretman kao iz salona uz pomoć ovog proizvoda."

Upotreba: Na suvi, očišćeni predeo oko očiju ili usana (gde su bore smejalice) zalepiti stranu flastera koja ima iglice sa mikro filerom na pomenuta željena mesta. Pritiskati flaster svaka 2 minuta 3-5 puta da preparat dubinski prodre u kožu. Skinuti flaster posle 2-3 sata. Preporučeno ih je koristiti 2-3 puta nedeljno.


Moje mišljenje:

- Oduševila me je činjenica koliko je ovaj proizvod inovativan jer do sada ništa slično nisam videla na našem tržištu. Izuzetno mi se sviđa što uz pomoć flastera sa iglicama koji imaju mikro filere pruža tretman kao u salonu za mnogo manje novca koji možete uraditi sami kod kuće. U pakovanju dolaze 2 flastera koje možete iskoristiti ili na predelu oko očiju ili na predelu oko usana gde se obično nalaze prve bore smejalice. Ja sam ih upotrebljavala oko usana jer su mi se tu pojavile baš pomenute linije na koži i mogu vam reći da mi je mišljenje podeljeno iz jednog razloga. Ne dopada mi se što moraju da se drže na licu 2-3 sata jer sam izuzetno nestrpljiva i ništa ne trpim na licu duže od pola sata međutim nekako sam uspela da izdržim dva sata i zaista i vama preporučujem jer je efekat sjajan nakon što ih skinete. Iglice su jako sitne i jedva vidljive i ne osećate ih na licu tako da je tretman potpuno bezbolan, a efekat se vidi već nakon prvog nanošenja. Uz pomoć ovih flastera su mi bore smejalice oko usana već manje vidljive i ovo je proizvod koji svakako planiram da kupim jer želim da ga isprobam i oko očiju. Imate moju iskreno preporuku ako volite hijaluronske tretmane.

Količina: 2 flastera
Moja ocena: 8/10


Opis proizvoda: "Purederm MG: gel maska za lice sa laticama nevena je patentirana nova tehnologija uz pomoć koje je preparat napravljen od prirodnih sastojaka za najvišu hidrataciju lica. Napredni koncept super upijajućeg gela za vrhunsku negu kože sadrži latice nevena, hijaluronsku kiselinu i ekstrakt meda. Latice nevena oporavljaju umornu kožu, maska vraća koži vlažnost, hrani je i umiruje."

Upotreba: Izvucite masku iz kesice i stavite je na očišćeno lice direktno sa gel stranom, skinite fabričku zaštitu sa spoljašnje strane i pritisnite masku prstima da se izbaci višak vazduha. Masku je potrebno držati 20-25 minuta nakon čega je treba skinuti i ostatak proizvoda utisnuti u kožu. Za bolji efekat masku pre upotrebe ostaviti u frižideru jer se time postiže jača hidratacija. Ako odmah posle trtemana ovom maskom nanesete šminku koža će dobiti rosni sjaj. Nikako je ne stavljati na lice koje je iziritirano ili ima aktivne akne.


Moje mišljenje: 

- Obožavam neven i sve sa njim jako prija mojoj osetljivoj koži. Ova maska je gelaste teksture, žute je boje i blago je providna. Na sebi takođe ima i jedva vidljive ustinjene latice nevena koje daju predivan i opuštajući miris maski. Mnogo mi se dopada efekat koji daje kao i hidrataciju koju pruža. Koža nakon nje predivno sija i izgleda negovano i zdravo. Ne zamašćuje dodatno kožu i nakon skidanja koža lica brzo upije ostatak gela. Mislim da bi apsolutno svima odgovarala zbog blagog efekta koji je toliko prijatan na koži i opušta predivnim mirisom. Još jedna preporuka!

Količina: 1 maska (30g)
Moja ocena: 10/10


O proizvodu: "Purederm penušava maska za lice sa kurkumom čisti lice, uklanja višak sebuma i mrtve ćelije sa kože. Prah kurkume je odličan hranljiv sastojak koji oslobađa kožu od stresa. Maska ima takozvanih 10 super namirnica kao što su: borovnica, slatki badem, bundeva, jogurt, brokoli, kelj, narandža, sojino zrno, kavijar od lososa, ovsene pahuljice i šećerna trska plus ekstakt papaje."

Upotreba: Prvo protresti kesicu, a zatim na čisto i suvo lice staviti masku da stoji 10-15 minuta i držati je dok se pojavljuju mehurići. Ukloniti masku i mlakom vodom se umiti kako bi se isprao ostatak sadržaja maske. Nikako ne nanositi masku na upaljenu kožu, akne ili izgorelo lice.


Moje mišljenje: 

- Do sada nisam probala ni jedan proizvod sa kurkukom jer sam se plašila reakcije pošto je meni izuzetno osetljiva koža i često je sklona pojavi crvenila. Ova maska dolazi u sheet verziji koja je natopljena sadržajem. Prijatno ali veoma intenzivno miriše, mehurići koji se vremenom pojavljuju umeju da zagolicaju ali nije u pitanju neprijatan osećaj. Maska jeste jaka ali opet ne toliko da izazove reakciju međutim nakon nekih 10-ak minuta je počela malo da me pecka pa sam je skinula i dopao mi se efekat koji je dala nakon što sam isprala ostatak proizvoda. Baš lepo očisti kožu, ukloni višak sebuma, a koža izgleda zdravo, sjajno i biva mekana i glatka na dodir što mi se jako dopada.

Količina: 1 maska (25g)
Moja ocena: 8/10


O proizvodu: "Purederm Galaxy šljokičasta dijamantska ljubičasta luksuzna maska za lice koja svetluca sadrži bobice i ametist (dragi kamen) i uz pomoć njih čisti zatvorene pore i zateže lice koje je izgubilo elastičnost i vraća koži sjaj. Pogodna je za sve tipove kože."

Upotreba: Protresti kesicu pre otvaranja i na čistu kožu naneti tanak sloj maske i držati 15-20 minuta dok se potpuno ne osuši. Pažljivo skidati masku od ivice lica ka središnjem delu. Nakon "odlepljivanja" umiti se vodom i utapkati lice peškirom.


Moje mišljenje:

- S obzirom na to da jako volim peel-off maske i da mi one pored pilinga jedine dubinski očiste lice i otčepe pore jer mi je koža dosta sklona stvaranju viška sebuma izuzetno sam se obradovala kada sam ugledala ovu masku u paketu. Prvenstveno sam htela da vam snimim kako se nanosi i kako se skida odnosno odlepljuje ali ja, kao smotana osoba, sam okrenula kameru suprotno i umesto da snima mene snimala je svoj odraz jer je telefon bio naslonjen na ogledalo i tako sam odlučila da ipak to ne radim ponovo jer nikako nisam mogla da se snađem da vam to snimim. No, unutar pakovanja se nalazi sasvim dovoljno proizvoda za nanošenje dva puta na celo lice ili više od 4-5 puta na predeo T zone. Uvek sam do sada maske ovog tipa nanosila samo na T zonu jer mi je ona sklona mašćenju dok su mi obrazi suvi i ne znam zašto sam odlučila da baš ovu masku nanesem na celo lice ali vam to svakako ne preporučujem ako imate kombinovan tip kože i sitne dlačice po obodu lica (one bele, jedva vidljive koje neki zovu i peach fuzz). Kao što rekoh, na očišćeno lice sam je nanela preko cele površine izbegavajući predeo oko očiju i usana i za nekih 15-20 minuta se maska potpuno osušila. Bilo mi je veoma interesantno samo nanošenje jer je ljubičaste boje i ima po sebi divne šljokice. Nakon što se osušila krenula sam da je odlepljujem od ivica lica i tada sam shvatila da sam se grdno prevarila jer je krenulo baš da me boli i nakon skidanja sam videla da je pored čišćenja pora pokupila i dosta tih sitnih dlačica što je zaprao bio bolan deo. Nije mi izazvala crvenilo na T zoni ali jeste po obodima i čak posle par dana su mi se pojavile sitne bubuljice u vidu osipa po obodu lica gde je iščupala te sitne dlačice ali se to sve stabilizovalo uz melem. Ovako zaista ima odličan efekat, dubinski čisti i zaista otčepljuje pore i mnogo joj je bolji efekat ako pre nanošenja naparite lice kako bi vam se pore otvorile. Lice ostaje mekano i glatko i savršeno je kao podloga za šminku koja legne kao nikad pre, prosto prelepo. Obavezno nanesite neku hidratantnu kremu nakon upotrebe da vam ne bi isušila kožu. Dakle, maska je zapravo odlična ali vam ne preporučujem nanošenje na celo lice već samo na nos ili T zonu.

Moja ocena: 8/10


Opis proizvoda: "Ariul Cute maska za lice služi za hidrataciju i sjaj kože. Maska podmlađuje, hidrira i vraća koži sjaj. Uz pomoć preslatkog dizajna sheet maske oraspoložite se, podmladite se i hidrirajte kožu ovom maskom pred neku specijalnu priliku. Sadrži hijaluron koji daje vrhunsku hidrataciju."

Upotreba: Na čisto lice naneti masku i držati 10-20 minuta. Skinuti masku nakon toga i utrljati ostatak proizvoda u kožu kako bi ga dobro upila.


Moje mišljenje:

- Oduševila sam se sa ovom maskom jer je preslatkog dizajna zbog rumenih obraza koji su isprintani na sheet papiru. Izuzetno daje prijatan i umirujući osećaj kada je nanesete na kožu, ne izaziva iritaciju i koža nakon nje bude baš hidrirana i dobija sjaj koji se vidi i nekoliko sati nakon korišćenja. Odlična je kao priprema kože za neku jaču šminku pa je preporučujem pred neku posebnu priliku. Imam samo reči hvale!

Količina: 1 maska (20g)
Moja ocena: 10/10


Opus proizvoda: "Botanical Choice maska u vidu rukavica za hidratantni tretman ruku uz pomoć koga se vrši obnavljanje suve i ispucale, ogrubele kože ruku. Brzo hidrira i čuva ruke od sušenja. Posle već prve upotrebe se vidi dramatična promena."

Upotreba: Ruke je potrebno oprati vrućom vodom kako bi se omekšala koža i otvorile pore za bolje upijanje nutrijenata koje proizvod sadrži. Zatim otvorite pakovanje i stavite rukavice na ruke. Posle 30 minuta rukavice skinuti i ne prati ruke. Što duže držite rukavice bolji je rezultat. Ne stavlja se na iritirane ruke, izgorelu ili oštećenu kožu.


Moje mišljenje:

- Isprobala sam ovu masku u vidu rukavica još u toku karantina jer su mi tad ruke baš bile ispucane, suve i grube zbog prečestog pranja ruku i korišćenja sredstava na bazi alkohola (dezificijenti). Tretman mi se izuzetno dopao jer je nahranio kožu mojih ruku i posle par dana su zaista nestali svi ispucali delovi, a koža ruku mi je u znatnoj meri omekšala. Ove rukavice su mi potpuno oporavile ruke i posle njih mi se nije dešavalo da su se ponovo isušile ruke.

Količina: 1 par
Moja ocena: 10/10


Opis proizvoda: "Ariul dvodelna sheet maska za lice sa grejpfrutom i keljom je obogaćena sočnom formulom koja služi sa čišćenje lica. Leva strana gde se nalazi deo maske u vidu tkanine je obložena je praškastim vitaminom C koji izbeljuje tamne fleke na licu i ujednačava ten, dok je drugi deo tečan i sadrži grejpfrut i kelj i oni služe za dubinsko čišćenje i negu."

Upotreba: 

1. korak: Odlepite stiker na levoj strani pakovanja i kroz prorez ubacite otvorenu drugu stranu pakovanja odnosno "flašicu" istiskajući tečni deo i time napraviti natopljenu sheet masku sa sjedinjenim sastojcima.
2. korak: Tako pripremljenu masku stavite na lice i držite je 10-20 minuta.
3. korak: Nakon toga skinuti masku i ostatak utrljati u kožu.

*Vitamin C se aktivira sa sokom i tada ima najjači efekat, zato maska ne dolazi već unapred natopljena!


Moje mišljenje:

- Oduševila sam se kada sam videla pakovanje ove maske i kako se interesantno priprema jer sadrži suvi deo (tkaninu) obloženu praškastim vitaminom C koji se aktivira kada se kroz prorez na pakovanju sipa tečni deo koji dolazi u vidu flašice sa grejpfrutom i keljom. Mnogo mi se dopada sama priprema i način na koji su uspeli da postignu najjače delovanje vitamina C jer se on tek aktivira kada pomešate tečni deo. Miris je divan, citrusan i osvežavajući. Tkanina je jako mekana i prijatna i savršeno prijanja uz kožu. Maska ne izaziva iritacije, koža nakon nje izgleda vidno hidrirana, dobija na svežini i takođe ten postaje ujednačen bez tamnih fleka i crvenila. Verujem da se uz konstantnu upotrebu barem jednom nedeljno nekih mesec do dva postiže umesto trenutnog trajni efekat ujednačenog tena pa ću je svakako opet kupiti. Još jedna preporuka!

Količina: 1 sheet maska + tečni deo (25g ukupno)
Moja ocena: 10/10


O proizvodu: "Pilling Bean maska za lice sa poria cocos kremom je poznata u korejskoj medicini kao klica gljive koja raste na korenu borovog drveta. Kombinacija sa arabika kafom, korenom borovine i klicama gljive sprečava starenje, poboljšava cirkulaciju i elastičnost kože hidrirajući je. Tkanina maske je 100% prirodno vlakno koje je razgradivo i time čuva čovekovu okolinu. Maska šiti kožu od pojave kožnih oboljenja, sadrži enzime i aktivni prirodni kiseonik koji prija koži."

Upotreba: Na očišćeno lice naneti masku prethodno izvađenu iz pakovanja i skunuti joj zaštitni film. Držati je 10-ak minuta i zatim višak esencije iz maske utrljati u lice ne umivajući se.


Moje mišljenje:

- Probala sam ovu masku pre nekoliko dana i oduševila se sa efektom koji je dala mojoj koži. Dopada mi se što dolazi u sheet varijanti i što je dosta hidrirajuća što mi je preko bilo potrebno jer nisam unosila dovoljno vode pa mi je koža lica bila izrazito suva. Prelepo miriše, jako je blaga prema koži i nije mi izazvala nikakve iritacije. Po meni je njen jedini efekat hidratacija kože i vraćanje prirodnog sjaja što odlično radi i zaista deluje onako kako je opisano u prethodnim paragrafima. Mnogo mi se dopada i sigurna sam da ću je ponovo kupiti kada iskoristim ostale maske koje čekaju na isprobavanje.

Moja ocena: 10/10

Sve predstavljene maske, ali i ostale proizvode koje kompanija Muzej Teatar ima u ponudi možete pogledati i poručiti putem njihovog Instagram profila @freeman_beautyserbia, a takođe neke od proizvoda možete pronaći u dm drogerijama poput Freeman Beauty Serbia, Pilling Bean, Purederm, Ariul, Mane n Tail, SuperDry Sport i slično.

- Koji proizvod od recenziranih biste isprobali?
- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Odličan post,sve maske mi fenomenalno deluju,lepo si sve objasnila i opisala. Najviše mi se dopada sa šljokicama,moraću da je isprobam ❤️

    lepotaodaleks.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Odličan, detaljan post. 😊
    S obzirom da sam neko ko obožava maske, moram da detaljnije istražim freeman. ❤

    ReplyDelete
  3. Koliko divnih maski samo, neke su mi privukle pažnju pakovanjem, a ispale su super po tvom iskustvu što mi je baš drago. Moraću da ih isprobam obavezno. 😊

    The Fashion Spell | YouTube | Insta

    ReplyDelete
  4. Obožavam maske za lice i zavidim ti na ovom predivnom paketu. 😁 Zaista su sve jako zanimljive i super si ih predstavila. Ne znam koju bih pre probala.

    ReplyDelete
  5. Odličan post draga!Obožavam maskice i za mene je čutanje ovoga bilo uživanje,a i svašta zanimljivo mi je zapalo za oko!
    beautyqueen000.blogspot.rs

    ReplyDelete
  6. Nisam ove probala, ali inace volim da kupim neke maskice., 😊

    ReplyDelete
  7. Post je odličan. Proizvodi mi djeluju sjajno i sve si odlično opisala i recenzirala. Što se samih maski tiče, nisam probala, ni njih niti išta iz korejske kozmetike, ali mi odlično djeluje maska u roze pakovanju i ona s grejpfrutom. Odlična recenzija.❤️

    Sweet-dreams-14.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Maske su moja velika ljubav i baš bih voljela isprobati ove. Čine se super. Odličan post!

    LIVING LIKE V

    ReplyDelete
  9. Great post. Your blog has very cool content <3
    I am following you and invite you to me

    ReplyDelete
  10. All cosmetic products reviewed here are interesting to try. Hopefully it will be easily obtained in my country. Greetings from Indonesia.

    ReplyDelete
  11. Koliko divnih proizvoda na jednom mestu 😍

    ReplyDelete
  12. Zaista sam se dosta naslušala o Korejksoj kozmetici i djeluje mi kao vrlo dobra. Nadam se da ću imati prilike da je isprobam ❤️❤️❤️

    Marija's blog

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!