LekoVita prirodni preparati za negu tela i kose | RECENZIJA



Zdravo svima i dobro došli u još jedan post na mom blogu!

Nadam se da ste dobro i da ste raspoloženi za jednu recenziju i predstavljanje noviteta. Ovog puta u pitanju je brend LekoVita koji je nastao iz velike ljubavi prema prirodi, lekovitom bilju i pčelama, a bave se proizvodnjom i prodajom prirodnih preparata koji će rešiti sve vaše probleme kože lica, tela i kose.

Pre otprilike tri nedelje stigao mi je paketić od njih koji sam već predstavila na mom IGTV kanalu (ako me ne pratite na Instagramu klik ovde da me zapratite) gde sam vas upoznala sa samim sadržajem paketa i opisala pojedinačno efekte i delovanja samih proizvoda.

Ukoliko niste pogledali taj video sadržaj paketa je sledeći:


• LekoVita eliksir od šargarepe za bakarni ten (100ml)
• LekoVita prirodni dezodorans u stiku sa malinom
• LekoVita ulje za kosu (100ml)

- ELIKSIR OD ŠARGAREPE ZA BAKARNI TEN -



Opis proizvoda: "Iskoristite tople i sunčane dane da sa ovim šargarepa eliksirom za ubrzano dobijanje boje dobijete bronzani ten uz optimalnu zaštitu (SPF30) kao da ste se upravo vratili sa mora."

Sastav: daucus carota (divlja šargarepa) i orahovo ulje.

Dostupan je u dve varijante odnosno u bočicama od 100 i 200ml.

Cene: 500 RSD (100ml) ; 900 RSD (200ml)


Moje mišljenje:

- Nažalost ovaj proizvod mi je baš stigao u periodu lošeg vremena kada je skoro svakodnevno padala kiša pa nisam mogla da ga isprobam jer sam baš slabo izlazila napolje, a nisam se još uvek usudila da se kupam i sunčam jer temperatura nije ona prava letnja. No, prosledila sam ga rođaku koji je došao kod nas na par dana i želeo da iskoristi barem ono malo sunca pa je išao svakodnevno da se kupa i uz to se i sunčao i malo je reći da se oduševio istim. Čim sam mu predložila da isproba ovo on je pročitao sastav i oduševio se što sadrži pravu šargarepu jer ona je poznata po tome da pospešuje dobijanje bakarnog tena usled karotena, orahovo ulje koje je odlično za negu kože dok se sunčate i koje pruža sjaj vašoj koži, ali i SPF 30 zaštitni faktor pa vam uz ovaj proizvod neće trebati dodatna zaštita kada nije toliko jako sunce i UVA/UVB zračenje. On je pritom farmaceut i kada vam neka tako školovana osoba kaže da je oduševljena ovime onda sigurno znači da je dobar. Za samo tri dana je dobio blagi preplanuli ten uprkos ne tako sunčanom vremenu i rekao je da mu je odlično odgovarao za njegovu suvu kožu jer nije bilo potrebe da maže bilo šta nakon sunčanja. Tako da imate njegovu preporuku i hvala mu što je podelio svoje utiske sa svima nama.

- PRIRODNI DEZODORANS U STIKU SA MALINOM -



Opis proizvoda: "Izaberite prirodne deo stikove koji su bez antiperspiranta, aluminijuma, sode bikarbone i parabena. Naši dezodoransi u stiku ne zapušavaju pore, dopuštaju telu da se znoji, a opet neutrališu neprijatne mirise. Ima pH 5.5 što znači da neće narušiti zaštitnu barijeru naše kože jer je i ona negde slične vrednosti. Dostupni su u 4 varijante, a to su: miris maline, lavande, acai berry i borovih iglica."

Cena: 380 RSD


Moje mišljenje:

- Isprobala sam zaista dosta kako dezodoransa komercijalizovanih marki tako i prirodnih i ni sa jednim nisam bila potpuno zadovoljna sve dok nisam pronašla ovaj. Kada sam pročitala da ne sadrži štetne materije poput antiperspiranta, aluminijuma, parabena ali i sode bikarbone odmah sam shvatila po čemu se razlikuje ovaj deo stik od drugih na tržištu. Većinom se baš ovi proizvodi prave od sode bikarbone koja nikako nije dobra po našu kožu zbog toga što ona ima visoku pH vrednost koja iznosi 9 (dok je pH naše kože od 4,5 do 5) i samim tim znači da će značajno narušiti izgled vaše kože, omogućavajući brži prodor bakterija kroz nju. Čak iako ne možete videti svojim golim okom, vremenom ćete osetiti gubitak vlažnosti kože i ona će biti sklonija pucanju usled isušenosti. Imajući ovo sve na umu i koliko je zapravo dobar sam sastav ovog deo stika jedva sam čekala da ga koristim i da vidim kako će delovati. Prvo što mi se svidelo kod ovog dezodoransa je pakovanje jer dolazi u stiku i može da se odvrne koliko želite pa tako zaista dugo traje i praktičan je za korišćenje. Za razliku od drugih proizvoda ovog tipa ovaj je nešto tvrđi i gušće teksture i malo se teže nanosi zbog toga ali zato ne ostavlja bele tragove, odmah deluje na površini kože i neutrališe neprijatne mirise. Nije mi se jedino dopao miris koji je skoro pa neutralan i ne oseća se skoro uopšte na malinu, ali to bih zanemarila jer svakako neutrališe neprijatne mirise prilikom znojenja. Dakle, on ne sprečava znojenje već ga reguliše. Moram priznati da je izuzetno postojan i da nije bilo potrebe da ga nanosim češće od 1-2 puta dnevno (zavisi koliko se tuširam tog dana, jer ako se tuširam češće stavim posle svakog tuširanja). Takođe nisam imala nikakve neuspojave tokom korišćenja pa čak ni kada bih ga nanela odmah nakon brijanja pazuha (što mi se dešavalo sa drugim proizvodima ovog tipa - peckanje i crvenilo). Izuzetan proizvod koji bih apsolutno svakome preporučila!

- ULJE ZA KOSU -


Opis proizvoda: "Ulje za kosu pored negujućih sastojaka takođe sadrži i pamukovo ulje uz pomoć kog neguje kosu, omekšava je, daje joj sjaj i smiruje kosu koja je neobuzdana. Revitalizuje kosu i neguje je od korena do vlasi.
Hrani folikul i potpomaže brži rast kose, obnavlja isušene i ispucale krajeve i daje kosi volumen."

Sastav: mešavina ulja ricinusa, čička i kamilice uz dodatak pamukovog ulja. Miriše na cherry trešnju.

* Ulje za kosu je 100% prirodan, organski i ručno pravljen kao i svi naši preparati.

Dostupan je u bočici od 100ml.

Cena: 690 RSD


Moje mišljenje:

- Koristim zaista dosta proizvoda za negu kose i njeno stilizovanje dok su mi najdraži proizvodi i oni koji prave najveću razliku upravo sa negujućim uljima. Do sada sam bila verna uljima različitih proizvođača i stalno sam ih menjala jer mi se kosa posle određenog vremena zasiti i više ne dobijam isti efekat. Ovo ulje je prava magija u bočici jer mi je preporodilo kosu koja je zbog stilizovanja sve suvlja i oštećenija kako vreme prolazi. Dolazi u pakovanju od 100ml koje je taman za 2-3 meseca intenzivnog korišćenja. Može se koristiti na nekoliko načina - tako što natopite suvu kosu sa njim pre pranja pa je nakon što odstoji par sati ili preko noći uobičajeno operete, nanesete na vlažnu kosu nakon pranja na krajeve ili ukoliko zagladite krajeve kada osušite kosu za dodatnu negu i sjaj. Dopada mi se što se dozira pomoću pumpice koja je veoma praktična kada su u pitanju preparati ovog tipa. Miris je jako lep i preovladava kamilica koju obožavam. Providne je boje i dosta je tečniji od ostalih ulja i samim tim nije težak na kosi i vrlo je malo proizvoda potrebno za nanošenje na vlažnu ili suvu kosu na same krajeve. Moja preporuka je da ga koristite na celoj kosi jedino pre pranja kao pakovanje, a kada je operete jedino na krajeve kako je ne bi dodatno umastio. Ja sam ga isprobala samo za omekšavanje krajeva i njihovu negu na vlažnoj kosi i oduševio me je efekat jer su odmah omekšali i bilo ih je lakše raščešljati. Takođe nakon sušenja fenom i stilizovanja presom nisu bili suvi i mnogo su zdravije izgledali i vidno su manje delovali ispucano. Kosa je pod prstima mekana i glatka nakon korišćenja i dobija predivan sjaj. Malo je reći da sam prezadovoljna!

Sve ove proizvode tj. preparate možete poručiti preko Instagram profila @lekovita_melem jer dostavljaju širom Srbije! Zapratite ih kako biste mogli da vidite utiske i recenzije drugih potrošača i slike delovanja njihovih proizvoda i takođe se uverite u sam kvalitet i efikasnost.

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Koji proizvod biste prvo isprobali od predstavljenih i zašto?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Ovi proizvodi deluju tako dobro, moram probati eliksir za kosu! :D


    http://www.couture-case.com

    ReplyDelete
  2. No, kauan sitten käyin kaupassa, pidän myös näiden tuotteiden laadusta, pidän todella jokaisesta valinnastasi
    Wholesale Women's Loungewear Sets

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!