Kako izabrati pravu srednju skolu? ♥

Zdravo svima. :)
Ja sam osmi razred i ostalo mi je svega manje od 2 meseca do kraja skolske godine , bilo mi je jako tesko da izaberem pravu srednju skolu , zato sam tu da sada vama pomognem u odabiru. 
Mogu vam reci da sam se jedva odlucila. Iskreno , meni se ni jedna skola ne dopada. Ali bih zaista volela da postanem stjuardesa i najvise vih volela da radim u avio-kompaniji "Emirati" u Dubaiu. Moja tetka zivi vec duze vreme u Dubaiu i kaze da je to grad iz snova. Moja zelja da postanem stjuardesa dosla je niotkuda. I verujte mi sada kada vidim neku stjuardesu na TV-u ili na aerodromu ja se sva najezim. Jednostavno volim da mi zivot i posao budu zanimljivi , pa sam se zato odlucila za tu profesiju. 
No , vec sam pomalo skrenula sa teme , tako da cu poceti sa postom.

1. Najvaznije je da upisete skolu koju volite.
Ako vi zelite da upisete neku skolu samo zato sto nema puno da se uci ili jednostavno zelite da je upisete zato sto polovina vasih drugara ili BFF zeli da upise tu skolu , to vam nece doneti dobro. Morate da dobro razmislite sta je najbolje za vas , jer vam bukvalno od te skole zavisi buducnost. Znam da to zvuci malo surovo i da sam vas sad jos vise zabrinula , ali tako je kako je. 
Postoji specijalni test na internetu koji ce vam pokazati koje je zanimanje najbolje za vas na osnovu vasih odgovara na pitanja. Ja sam radila taj test na ovom sajtu: http://www.dreamfoundation.eu/sr_RS/career-test/page1
Uglavnom mi se rezultat podudarao sa onim sto sam i htela da upisem.
Verujte mi , pomoci ce vam ovaj test ako budete iskreno odgovarali na pitanja.

2. Raspitajte se o skolama u koje biste voleli da pohadjate.
Najvaznije je kada odaberete neke skole da pronadjete sajtove tih skola ili kontakt telefone i da se jednostavno raspitate o svim potrebnim stvarima.

3. Gledajte da vam skola nije veoma daleko.
Nemojte upisivati neku skolu koja je bas daleko od vase kuce , jer ce vam nedostajati vasa porodica. Jednostavno bice vam jako tesko da budete bez ikoga svog mesec dana i vise. :/

4. Raspitajte se o okolini skole.
Pogledajte na mapi gde se tacno nalazi skola , pogledajte da li je u blizini neka pekara , market itd... Ipak morate imati blizu neku prodavnicu kako bi imali dovoljno vremena da uzinate za vreme skolskog odmora.
Ako ste pronasli stan na nekom drugoj kraju tog grada koji je daleko od vase skole , gledajte da li blizu vase skole ima autobuska/tramvajska stanica. 

5. Nemojte mastati o skoli za koju sigurno necete imati dovoljno bodova , makar i uradili prijemni i dobili najvise bodova.
Znam da svi zelimo da upisemo neke najbolje skole , ali ipak morate biti realni. Ako znate sigurno da necete imati dovoljno bodova makar i prijemni perfekto uradili , nemojte se previse nadati. 

6. Raspitajte se o potrebnom broju bodova za upis u zeljenu skolu.

To bi bilo to. :)
Nadam se da nisam nista zaboravila. ♥







Comments

  1. Odličan post, naročito prva teza, nažalost je to istina♥

    http://pozelitemisrecu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Draga Milice,
    pre svega želim još jednom da ti se zahvalim na divnim rečima koje ostavljaš na mom blogu. Stvarno uživam čitajući ih. Hvala od srca!

    Moja drugarica iz detinjstva je već treću godinu stjuardesa baš u firmi koju su pomenula. Koliko vidim, jako je zadovoljna finansijski. Za ovako neki privatni život, nisam sigurna ali za tu finansijsku stranu..da.
    Ukoliko je to tvoja životna želja, sledi svoje srce i budi srećna <3

    http://marinamarry.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaista ti i tvoj blog zaslužujete mnogo više. <3
      Hvala ti što si pomenula tvoju drugaricu jer mi je sve to jako važno. Hvala ti puno Marina. Zaista mi to mnogo znači. <3

      Delete
  3. Odlican post i saveti su dobri...
    sandrin-kutak.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Sandra. Drago mi je da ti se dopada. :)

      Delete
  4. Znači, bićemo koleginice? :D Moj san je isto da budem stjuardesa i to baš za Emirates. Dubai je grad snova. Jedina mana je ta da bi se prijavili mora da se ima najmanje 21. godina. Ali i to dođe, ne? Odličan post! Nekima stvarno može da pomogne. :)

    Novi post: jasminadi.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam znala , to je veoma lepo. Nadam se da ćemo obe ostvariti svoje snove. Brzo će to proći , veruj mi. <3 Hvala ti puno Jasmina. Drago mi je da ti se dopada. :)

      Delete
  5. Ja sam sedmi razred,ali slobodno mogu reci da vec sada znam sta cu upisati. Zelim da se bavim programiranjem i tehnologijom tako da je za mene najbolja elektrotehnicka skola. Za nju treba 95 poena,ali to mi nije problem posto se vec sad borim za djaka generacije. A san mi je naravno da radim u New Yorku i da sem tog posla budem i spisateljica posto mi je to zaista jedna od najdivnijih stvari ovog sveta<3

    marsylylife.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaista , svaka čast. Želim ti sve najlepše i nadam se da ćeš upisati željenu školu. <3

      Delete
  6. Želim ti da upišeš željenu srednju školu, posle i fakultet, nadam se da će ti se ispuniti želje koje imaš. :) Inače, sviđa mi se post i sve što si napisala je na mestu. :)

    http://anjalittleworldd.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anja hvala ti puno. Zaista si mi ulepšala ovaj dan ovim komentarom. Hvala ti na divnim željama.
      Drago mi je da ti se dopada. <3

      Delete
  7. You have amazing posts. I have cousin on your age and I now how much this topic is interesting and important for you. I don`t write great Serbian but I understand everything. I will visit your blog again.
    I have new post on my blog! Spring outfit!
    http://fashiondiarybymihaella.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh , thank you so much Mihaella. That's really mean to me. <3
      Ok , I will visit yout blog.

      Delete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!