Eurovision Song Contest 2015 - Vienna (Semi-Final 1) ♥

Zdravo svima. :)
Nisam imala ideju o cemu da pisem i odjednom se setim da se evrovizija blizi. Zato cu vam u ovom postu napisati ko su ucesnici , kako se zovu njihove pesme i kada ko nastupa. :)
Ovaj post ce biti ce biti podeljen na tri posta , s obzirom da ce na evroviziji ucestvovati cak 39 zemalja. Tako da ce se ovaj post zvati: Semi-Final 1 , sutrasnji post ce se zvati: Semi Final 2 , a post u utorak: Grand Final. :) ♥

P.S. Klikom na naziv pesme otvorice vam se ta pesma na jutjubu , tako da je mozete i poslusati. ♥

Well , let's go...


SEMI-FINAL 1

♫ Albanija

Izvodjac: Elhaida Dani
Naziv pesme: I'm Alive
Datum nastupanja: 19.05.2015.
Redni broj nastupa: 14
O izvodjacu:
Elhaida Dani nije samo poznata u svojoj zemlji , vec i u Italiji. Ona je pobedila na pevackom takmicenju u Italiji "The Voice of Italy" 2013. godine. Izdala je veoma popularne albume koji su se uvek veoma brzo rasprodali. Kada je pobedila na jos jednom takmicenju , tacnije "Festivali i Kenges" , u decembru 2014. zvanicno je dobila pravo da ucestvuje kao predstavnica Albanije na evroviziji ove godine. :)

Jermenija

Izvodjaci: Genealogy
Naziv pesme: Face The Shadow
Datum nastupanja: 19.05.2015.
Redni broj nastupa: 02
O izvodjacima:
Grupa Genealogy ce ove godine predstavljati zemlju Jermeniju. Verovali ili ne , ova grupa ima cak 6 izvodjaca koji su sa 5 razlicitih kontinenata. Dakle , Essai Altounian je iz Evrope , Tamar Kaprelian je iz Amerike , Stephanie Topalian je iz Azije , Vage Tilbian je iz Afrike , Mary Jean O'Doherty Vasmatzian je iz Australije i Inga Arshakyan je iz Jermenije. Oni su se svi ujedinili , jer svi poticu iz iste zemlje , Jermenije.

Belgija

Izvodjac: Loïc Nottet
Naziv pesme: Rhythm Inside
Datum nastupanja: 19.05.2015.
Redni broj nastupa: 03
O izvodjacu:
Kada je imao 17 godina , Loic Nottet je ucestvovao u "Bling Auditions" sa hit pesmom "Diamonds" poznate pevacice Rihanne. Njegov jedinstveni glas mu je doneo pobedu vrlo brzo. Bio je cak i finalista trece sezone poznatog takmicenja "The Voice Belgique.

Belorusija

Izvodjaci: Uzari&Maimuna
Naziv pesme: Time
Datum nastupanja: 19.05.2015.
Redni broj nastupa: 11
O izvodjacima:
Miamuna je "belorusijska majka" muzike i zato su je i odabrali kao predstavnika njihove zemlje. Ona je veoma talentovana violinistkinja. Izdala je dva albuma do sada , "Queen Of Africa" i "Showtime".
Uzari je profesionalni pevac i kompozitor. Rodjen je i odrastao je u Minsku (Belorusija) , u muzikalnoj porodici. Prvi put je ucestvovao na Evroviziji 2011. godine kada je nastupao sa poznatom Anastasiom Vinikovom kao prateci vokal.

Danska

Izvodjaci: Anti Social Media
Naziv pesme: The Way You Are
Datum nastupanja: 19.05.2015.
Redni broj nastupa: 13
O izvodjacima:
Anti Social Media je pop/rok bend koji je inspirisan muzikom iz '60. Njihova misija je da mladim tinejdzerima pokazu kako je bilo u vreme "The Beatlesa-a" , tako da je njihova muzika sklop stare i moderne muzike. Sto je odlican i veoma originalan spoj.

Estonija

Izvodjaci: Elina Born & Stig Rästa
Naziv pesme: Goodbye To Yesterday
Datum nastupanja: 19.05.2015.
Redni broj nastupa: 07
O izvodjacima:
Ova dva izvodjaca su susta suprotnost... Elina je temperamenta devojka iz malog grada koja obozavam gradski zivot i volela bi da otputuje u Afriku i da tamo cuva i neguje zirafe. Jos temperamentniji Stig bi radije otisao i ziveo na Antartiku. Za razliku od Elene , on je odrastao u malo drugacijem delu grada , gde su na sve strane bili "opasni" ljudi. Zato bi on danas vise voleo da zivi u selu , kako bi na miru mogao da pise pesme.

Finska

Izvodjaci: Pertti Kurikan Nimipäivät
Naziv pesme:  Aina Mun Pitää
Datum nastupanja: 19.05.2015.
Redni broj nastupa: 05
O izvodjacima:
Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN) je pank grupa koja je osnovana 2009. godine. Pertti Kurikka , gitarista pise pesme sa pevacem Kari Aalto i komponuje muziku. Ostala 2 clana ove grupe su basista Sami Helle i bubnjar Toni Välitalo.

Grcka

Izvodjac: Maria Elena Kyriakou
Naziv pesme: One Last Breath
Datum nastupanja: 19.05.2015.
Redni broj nastupa: 06
O izvodjacu:
Maria Elena Kyriakou je rodjenja na Kipru i ona je majka cak 3 decaka. Kada je imala 12 godina , pobedila je 1996. godine na takmicenju "Child singer contest of Cyprus".

Gruzija

Izvodjac: Nina Sublatti
Naziv pesme: Warrior
Datum nastupanja: 19.05.2015.
Redni broj nastupa: 16
O izvodjacu:
Nina Sublatti je pobedila na Gruzijanskom nacionalnom takmicenju za odabir predstavnika na evroviziji , pesmom "Warrior" koju je sama napisala. Tako da je ona predstavnica Gruzije na ovogodisnjoj evroviziji u Becu. U spotu i njenom nastupu , ona pokazuje svoju moc i snagu , i vokalno i fizicki.

Holandija

Izvodjac: Trijntje Oosterhuis
Naziv pesme: Walk Along
Datum nastupanja: 19.05.2015.
Redni broj nastupa: 04
O izvodjacu:
Ona je veoma uspesan pevac u Holandiji. Trijntje Oosterhuis zeli da osvoji Evropi olujom u maju ove godine sa pesmom "Walk Along".

Madjarska

Izvodjac: Boggie
Naziv pesme: Wars For Nothing
Datum nastupanja: 19.05.2015.
Redni broj nastupa: 10
O izvodjacu:
Pre nego sto je Boggie pobedila na odabiru za predstavnika na evroviziji drzave Madjarske sa pesmom koja govori o miru "War For Nothing" , ona je vec bila veoma poznata pevacica sirom sveta.

Makedonija

Izvodjac: Daniel Kajmakoski
Naziv pesme: Autumn Leaves
Datum nastupanja: 19.05.2015.
Redni broj nastupa: 08
O izvodjacu:
Daniel Kajmakoski je jedan od prvih prijavljenih ucesnika za ovogodisnju evroviziju. Pobedio je na jednom od najvecih festivala F.Y.R. Makedonije , koji je zove "The Skopje Festival" i zato je i on odabran kao predstavnik na ovom takmicenju. Prvobitno , Daniel je trebao da izvodi ovu pesmu na svom maternjem jeziku "Esenski Lisja" , ali su ipak odlucili da se pesma izvodi na engleskom jeziku pa su zato promenili tekst i naziv pesme tako da bi bio prilagodjen engleskom jeziku.

Moldavija

Izvodjac: Eduard Romanyuta
Naziv pesme: I Want Your Love
Datum nastupanja: 19.05.2015.
Redni broj nastupa: 01
O izvodjacu:
Eduard Romanyuta je rodjen u Ukrajini. Verovali ili ne , on nastupa na sceni od svoje 4. godine. Od tada , Eduard je osvojio cak 28. nacionalnih i medjunarodnih muzickih nagrada.

Rumunija

Izvodjaci: Voltaj
Naziv pesme: De La Capat/All Over Again
Datum nastupanja: 19.05.2015.
Redni broj nastupa: 15
O izvodjacima:
Oni su najpopularniji pop-rok bend u Rumuniji , i aktivni su vec 20 godina. Ove godine su pobedili na odabiru za predstavnika Rumunije , pesmom koja pruza podrsku svoj deci koja su ostala sama bez svojih roditelja.

Rusija

Izvodjac: Polina Gagarina
Naziv pesme: A Million Voices
Datum nastupanja: 19.05.2015.
Redni broj nastupa: 12
O izvodjacu:
Polina je jedna od najpoznatijih zvezda u Rusiji. Ona nije samo pevacica , vec je i poznata po pisanju predivnih pesama , kao i po tome da je veoma uspesna glumica. U Becu , ona ce predstavljati svoju zemlju pesmom "A Million Voices".

Srbija

Izvodjac: Bojana Stamenov
Naziv pesme: Beauty Never Lies
Datum nastupanja: 19.05.2015.
Redni broj nastupa: 09
O izvodjacu:
Bojana Stamenov je rodjena 1986. godine i peva od svoje 7. godine. Pohadjala je 3 sekcije u srednjoj muzickoj skoli - gitaru , lautu i renesansno pevanje. Ona je bila finalistkinja na takmicenju "Ja imam talenat" 2012. godine i tada je osvojila publiku svojim neverovatnim vokalom i savrsenom interpretacijom. Takodje je pobedila i na "Beoviziji" ove godine i tako postala predstavnica Srbije na ovogodisnjoj Evroviziji.

To bi bilo to sto se tice ovog posta. :)
Ocekujte sledeci post o evroviziji sutra! ♥
-Podelite sa mnom vasa misljenja u komentarima. :*

P.S. Posetite ove instagram stranice:
https://instagram.com/modnalinija2_online_prodaja_bg/
https://instagram.com/butik_jelena_fashion/
https://instagram.com/narukvice_prijateljstva/
https://instagram.com/rockmystyle
https://instagram.com/c__bracelets/
Facebook stranice: https://www.facebook.com/pages/Shiny-Star-Jewellery/318870761651475
https://www.facebook.com/rockmystyle011
https://m.facebook.com/Cbraceletss

Lajkujte Facebook stranicu ovog bloga i zapratite me na instagramu:
Facebook stranica: https://www.facebook.com/pages/Style-On-First-Place-MS/334054846747355?fref=ts&ref=br_tf
Instagram: https://instagram.com/miciiiii.mici

Voli vas vasa,
Milica. ♥

Comments

  1. Odlican post. Za vecinu izvodjaca nisam ni cula, a sad kad sam poslusala pesme mislim da su stvarno sjajni. :)

    Novi post.♥
    http://ninaw123.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Nina. Nisam ni ja , verovatno biraju one pevace koji nisu toliko popularni. Slazem se. ♥

      Delete
  2. Svaka cast za post ♥♥ Stvarno si se jako potrudila,koliko ti je uopste vremena trebalo da ga napises? Za vecinu ovih pevaca sam sad cula prvi put i kasnije cu poslusati sve pesme.Navijam,naravno,za Srbiju.Ali neverujem da cemo pobediti,jer pesma meni i nije nesto.Ti si mi omiljena bloggerka,jer ti je svaki post dugacak i ulozis maksimalan trud.A uz to,pises postove svaki dan.Super si ♥♥ Jedva cekam sledeci post o evroviziji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno na ovom divnom komentaru. Trebalo mi je negde oko 1 , 1 ipo sat ali sam uzivala kucajuci ga. Slazem se sa svime sto si napisala. I ja neverujem da ce Srbija pobediti , ali mozda zauzme neko mesto u finalu. :* ♥

      Delete
  3. Uvek me zadiviš svojim originalnim idejama za temu svakog narednog posta!! Svaka čast!!

    Novi post!! :)
    milicinkutak123.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Milice na divnom komentaru. Mnogo mi znači. <3

      Delete
  4. Super si Mico, baš se vidi da si se potrudila oko ovog posta, a ja to jako cenim. :) Uglavnom nikada ne odslušam pesme do samog takmičenja, ali baš nekako držim palčeve Bojani ove godine, jer mi se pesma sviđa. I drago mi je što peva na engleskom, tako da se očigledno bolje prolazi. :) ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Anjice. Zaista si me mnogo obradovala ovim komentarom. I ja , samo sam možda dve pesme odslušala od svih. Slažem se. <3

      Delete
  5. Super post Milice,nadam se da će Bojana pobediti jer je fantastična!!!!

    Kiss

    Flyovanje.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Jelena. Držaćemo joj palčeve. :)

      Delete
  6. Odlican post!Drago mi je sto nas Bojana predstavlja,ima predivan glas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Sofija. I meni je , ona je pevačica sa neverovatno moćnim vokalom. <3

      Delete
  7. Odličan post. Uvau, koliko za mene nepoznatih izvođača. :D Jedva čekam da čujem Bojanu. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Jovana. Da , zaista puno nepoznatih izvođača.

      Delete
  8. Za 3/4 ovih ovdje nikada nisam čula xD Ali odlična ideja za post <3

    -1. krug natjecanja za najprofesionalniji post na mom blogu
    justbewhoyouwantbe.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. wow, I really like this post ! xo
    Can we follow eachother ? Let me know on my blog and I will follow back immediately xo

    http://gorishelena.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much Helena. Of course , I will follow you. :)

      Delete
  10. Super post! Hvala za ove instagram stranice na kraju, bas su zanimljive ☺
    Vrlo originalna ideja. Mislim da ce Bojana odlicno predstaviti Srbiju. Devojka ima predivan glas.

    Girly world

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno draga. Nema na čemu , drago mi je da ti se dopadaju. Slažem se. <3

      Delete
  11. Ideja za post je sjajna! Bas mi se dopada. Naravno, navijam za Srbiju, ali pesma mi i nije nesto. Nisam bas puno ocarana. P.S. Decko iz Belgije je presladak, hah♥♥

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!