Eurovision Song Contest 2015 - Vienna (Semi-Final 2) ♥

Zdravo svima. :)
Ako ste procitali jucerasnji post onda znate o cemu se radi. Trebala sam da napisem post o svim predstavnicima na ovogodisnjoj Evrovizji , ali posto bi post bio predugacak , podelila sam ga na tri posta.
Nadam se da ce vam se dopasti i drugi post kao sto vam se dopao i prvi. ♥
Well , let's go...

SEMI-FINAL 2

Azerbejdzan

Izvodjac: Elnur Huseynov
Naziv pesme: Hour Of The Wolf
Datum nastupanja: 21.05.2015.
Redni broj nastupa: 11
O izvodjacu:
Elnur Huseynow je poznati pevac u Azerbejdzanu koji je rodjen 1987. godine. Prvi iskustvo sa muzikom , Elnur je imao sa samo 5 godina. Tada je poceo da pohadja casove klavira i pevanja. Kasnije , Elnur je poceo da ekperimentise sa razlitim muzickim stilovima kao sto su klasicna , dzez i pop muzika. Radio je u "Azerbaijan State Opera" , "Ballet Theatre" i u "The State Philharmonic Hall".
On ce nastupati na evrovizijskoj sceni po drugi put. 2008. godine je ucestvovao sa Samirom , pesmom "Day After Day" i tada osvojio 8. mesto u velikom finalu. :)

Ceska

Izvodjaci: Marta Jandová and Václav Noid Bárta
Naziv pesme: Hope Never Dies
Datum nastupanja: 21.05.2015.
Redni broj nastupa: 08
O izvodjacima:
Marta Jandová je rodjena u Pragu. 1993. ona se preselila u Nemacku i tamo zapocela svoju pevacku karijeru sa rok grupom koje se zove "Die Happy". 2000. godine oni su izdali svoj prvi album "Supersonic Speed" , a ukupno su izdali cak 8 albuma. Ovaj bend ciji je pevac Marta , bio je nominovan na nekoliko poznatih festivala. Odrzali su vise od 1000 koncerata.
Bártovo interesovanje za muziku pocelo je kada je imao samo 4. godine. Naucio je da svira klavir , flautu i klarinet , a kasnije je sam naucio da svira gitaru , bas i udaraljke. On je veoma poznati Ceski pevac i kompozitor i moze se slobodno porediti sa najpoznatijim Ceskim pevacima.

Crna Gora

Izvodjac: Knez
Naziv pesme: Adio
Datum nastupanja: 21.05.2015.
Redni broj nastupa: 04
O izvodjacu:
Knez je najpoznatiji pevac u svojoj zemlji ali i sirom Evrope. Vec je izdao 10 albuma i svi albumi su bili najprodavaniji u celom regijonu. Takodje , on radi i na svom 11-om albumu. Kako bi osmilio i napisao pesmu za evroviziju ove godine , on je radio sa najpoznatijim srpskim pevacem i kompozitorom Zeljkom Joksimovicem.
Nenad Knezevic Knez  je rodjen u , veoma poznatom gradu u Crnoj Gori , Cetinju. Njegova solo karijera pocela je 1992. godine kada je sam nastupao na jednom od najpoznatijih festivala "Yugoslavian music festival MESAM". Njegov drugi album "Dan za danom" (Day by day , 1994) je postao veliki hit , a njegov treci album "Automatik" je oborio sve rekorde 1996 i time postao najprodavaniji album godine.

Irska

Izvodjac: Molly Sterling
Naziv pesme: Playing With Numbers
Datum nastupanja: 21.05.2015.
Redni broj nastupa: 02
O izvodjacu:
Molly uopste nije ucila da peva , vec se rodila sa tim talentom i uopste nije pohadjala muzicke skole. Sama je naucila kako pravilno da peva i u tome je i te kako uspela.
Kada je bila mala , ona je pevala sa svojim tatom u kolima pustajuci pesme preko CD-ova poznatih grupa. Naucila je sama da svira klavir sa 11 godina , a kada je imala 12 godina ona se prijavila na prvo takmicenje.

Island

Izvodjac: Maria Olafs
Naziv pesme: Unbroken
Datum nastupanja: 21.05.2015.
Redni broj nastupa: 12
O izvodjacu:
Maria Olafs je veoma popularna na Islandu. Ona je uradila mnogo toga do sada. Postala je poznata pevacica , glumica i pisac pesama. A sada ce predstavljati Island na ovogodisnjoj Evroviziji sa pesmom "Unbroken".

Izrael

Izvodjac: Nadav Guedj
Naziv pesme: Golden Boy
Datum nastupanja: 21.05.2015.
Redni broj nastupa: 09
O izvodjacu:
Nadav ima samo 16 godina , rodjen je u Parizu , ali je odrastao u Izraelu. Nedavno je pobedio na takmicenju "TV talent show". Njegova nagrada za pobednika bila je to da ucestvuje kao predstavnik na ovogodisnjoj evroviziji. Nadav zeli da na scenu "donese" mocnu kombinaciju evropske i mediteranske muzike.

Kipar

Izvodjac: John Karayiannis
Naziv pesme: One Thing I Should Have Done
Datum nastupanja: 21.05.2015.
Redni broj nastupa: 15
O izvodjacu:
John Karayiannis ima 20 godina i dolazi iz Limasola (Kipar). U septembru ce se preseliti u London i tamo ce nastaviti svoje muzicke studije i tamo ce takodje snimiti i svoj prvi album.

Latvija

Izvodjac: Aminata
Naziv pesme: Love Injected
Datum nastupanja: 21.05.2015.
Redni broj nastupa: 10
O izvodjacu:
Aminatina (Aminata Savadogo) etnicka pripadnost je africki i ruski miks , koji je doprineo da ona dobije inspiraciju za izvodje pesme "Love Injected". Ona je pocela da pokazuje svoj talenat pevanjem jos u ranom detinjstvu.

Litvanija

Izvodjaci: Monika Linkytė and Vaidas Baumila
Naziv pesme: This Time
Datum nastupanja: 21.05.2015.
Redni broj nastupa: 01
O izvodjacima:
Kada je Monika bila samo jedna mala devojcica , ona je mastala da ce jednog dana postati plesacica. Medjutim , cim je pocela da svira klavir , ona je shvatila da je muzika u njenom zivotu vaznija od bilo cega drugog.
Vaidas Baumila je jedan od najpoznatijih pevaca mladjih generacija u Litvaniji. Od kada je pevao na brodu kraljice Elizabete dok je trajalo krstarenje on je postao veoma popularan pevac i sada ucestvuje u mnogim TV emisijama.

Malta


Izvodjac: Amber
Naziv pesme: Warrior
Datum nastupanja: 21.05.2015.
Redni broj nastupa: 05
O izvodjacu:
Amber ima samo 23. godine i ona je vec nekoliko puta ucestvovala na odabirima predstavnika Malte. Ucestvovala je cak 5 puta i konacno je pobedila ove godine i time postala predstavnica na ovogodisnjoj evroviziji. 2012. godine u Bakuu , ona je ucestvovala na evroviziji ali kao prateci vokal poznate pevacice Kurt Calleje.

Norveska

Izvodjaci: Mørland & Debrah Scarlett
Naziv pesme: A Monster Like Me
Datum nastupanja: 21.05.2015.
Redni broj nastupa: 06
O izvodjacima:
Debrah je zivela u gradu koji se zove Nittedal i on se nalazi severno od Osla do svoje 5 godine , i onda se preselila u Svajcersku. U jesen 2013. godine ona je ocarala milione ljudi u Norveskoj svojim neverovatnim glasom kada je ucestvovala u poznatom takmicenju "The Voice Norway". Od tada , ona je nastupala dosta u zemljama u kojima je nekada zivela i u kojima i dan danas zivi. U avgustu prosle godine , ona se preselila u Norvesku i tu je pocela da gradi ozbiljnu muzicku karijeru.

Poljska

Izvodjac: Monika Kuszyńska
Naziv pesme: In The Name Of Love
Datum nastupanja: 21.05.2015.
Redni broj nastupa: 17
O izvodjacu:
Monika je poznata poljska pevacica , ali poznata je i po tome kako pise pesme. Zapocela je svoju muzicku karijeru kao pevacica u poljskom bendu "Varius Manx" 2001. godine. Oni su zajedno snimili i izdali 4 albuma.
Kada je dozivela tragicnu nesrecu u autu 2006. godine , Monika je ostala paralizovana i od tada ona ne moze da hoda , i zato je u kolicima. Nije mogla da nastavi svoju muzicku karijeru , ali ona nije odustala od svog sna da nastupa na sceni bar jos jednom. Taj san joj se upravo ostvario kada je saznala da je bas ona predstavnica Poljske na evroviziji u Becu.

Portugal

Izvodjac: Leonor Andrade
Naziv pesme: Há Um Mar Que Nos Separa
Datum nastupanja: 21.05.2015.
Redni broj nastupa: 07
O izvodjacu:
Leonor Andrade je rodjena 13.09.1994. Prvi put je imala "kontakt" sa muzikom kada je imala samo 4 godine i tada je pocela da svira klavir. Sada ce ona predstavljati Portugal na evroviziji.

San Marino

Izvodjaci: Anita Simoncini & Michele Perniola
Naziv pesme: Chain Of Lights
Datum nastupanja: 21.05.2015.
Redni broj nastupa: 03
O izvodjacima:
Anita je rodjena 1999. godine u San Marinu. Od 2014. godine ona je pocela da "uzima" casove pevanja sa Lindom Hermes i Augustom Ciavatta na akademiji "The Voice Academy" u San Marinu.
Michele je rodjen 1998. godine u Italiji. Od svoje 9. godine on je pohadjao skolu klasicnog baleta i takodje je pohadjao i casove pevanja.

Slovenija

Izvodjaci: Maraaya
Naziv pesme: Here For You
Datum nastupanja: 21.05.2015.
Redni broj nastupa: 16
O izvodjacima:
Maraaya su u stvari Marjetka i Raay. Ime "Maraaya" je nastalo kombinacijom njihovih imena. Oni su u braku i imaju 2 decaka. Marjetka i Raay su formirali Maraaya prosle godine , kada su i izdali svoj prvi singl "Lovin' Me" koji je bio veoma uspean u Sloveniji i tako su i stekli slavu.

Svajcerska

Izvodjac: Mélanie René
Naziv pesme: Time To Shine
Datum nastupanja: 21.05.2015.
Redni broj nastupa: 14
O izvodjacu:
Mélanie ima 24. godine i ona je pevacica , ali ujedno i pise pesme. Pobedila je na takmicenju za odabir predstavnika ove godine na evroviziji pesmom "Time To Shine".

Svedska

Izvodjac: Måns Zelmerlöw
Naziv pesme: Heroes
Datum nastupanja: 21.05.2015.
Redni broj nastupa: 13
O izvodjacu:
Pesmom "Heroes" , dvadesetosmogodisnji pevac Måns vraca se na scenu posle duze pauze. On je veoma poznat u Svedskoj. I nada se da ce pobediti na evroviziji , kao sto su je pobedila Loreen ali i poznata grupa Abba.

To bi bilo to za ovaj post. :)
Sutra ocekujte poslednji post ovog specijala. ♥
Podelite vase misljenje sa mnom u komentarima. :*

P.S. Posetite ove instagram stranice:
https://instagram.com/modnalinija2_online_prodaja_bg/
https://instagram.com/butik_jelena_fashion/
https://instagram.com/narukvice_prijateljstva/
https://instagram.com/rockmystyle
https://instagram.com/c__bracelets/
Facebook stranice: https://www.facebook.com/pages/Shiny-Star-Jewellery/318870761651475
https://www.facebook.com/rockmystyle011
https://m.facebook.com/Cbraceletss

Lajkujte Facebook stranicu ovog bloga i zapratite me na instagramu:
Facebook stranica: https://www.facebook.com/pages/Style-On-First-Place-MS/334054846747355?fref=ts&ref=br_tf
Instagram: https://instagram.com/miciiiii.mici

Voli vas vasa,
Milica. ♥

Comments

  1. Super post. Bas si se potrudila, svaka cast! :)

    ReplyDelete
  2. Hi dear, thank you for you follow. I follow you back on Instagram and GFC. Thank you!

    xoxo
    www.love-joice.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you too Julian. You are an amazing and talented blogger. ♥

      Delete
  3. Post je mnogo zanimljiv. Jedva čekam Evroviziju. :)

    Novi post: jasminadi.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Very interesting post. Lovely blog here btw! Would you like to follow each other on GFC? Please let me know on my blog so I can follow back. Thank you.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much Lenya. Of course , I want. I will follow you. ♥

      Delete
    2. Thx bunches Milica, just followed back on GFC #105 Please keep in touch. xoxo

      Delete
  5. Jedva čekam,iako nikad ne odgledam do kraja. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takodje. Ja nekako uvek izdrzim da odgledam do kraja. :D ♥

      Delete
  6. Super post :) veoma su lepe predstavnice Malte i Svajcarske :D

    http://indigokutak.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. WOW koliko ti je vremena trebalo da sve napises? :O Svka cast. ♥
    sandrin-kutak.blogspot.com
    NOVI POST!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Negde oko 1 sat , ali sam uživala pišući ovaj post. Hvala ti puno Sandra. <3

      Delete
  8. Super psot, bas si se potrudila da ovoliko napises. :)

    http://ninaw123.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Sjajan post, kao i uvek, sjajno odradjen! ♥ Nisam cula za mnoge od ovih pevaca, ali mogla bih da pogledam njihove pesme. :)

    ReplyDelete
  10. Odličan post stvarno, planiram ove godine da pratim Evroviziju :-)

    maketheworldbetter9.blogspot.com :-)

    ReplyDelete
  11. Tačno, opet dolazi Evrovizija na raspored :) Super si napisala post. xx Maja
    - http://majasmuffin.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Ima baš interesantnih izvođača, jedva čekam Evroviziju i mislim da je to jedini događaj koji se ne dešava na našim prostorima, a koji pogledam do kraja. :) Divno napisano, kao i prethodni post. <3

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!