My opinion about school ♥

Zdravo svima. :)
Konacno neki post u kojem mogu iznositi moje misljenje generalno o skoli , ucenicima , nastavnicima itd...
Zapocetak zelim da kazem da je ovo samo moje misljenje i da se verovatno razlikuje od vaseg , zato bih volela da procitam i vasa misljenja u skoli u komentarima. ♥

Kada sam isla u nize razrede (1.-4.) meni je skola bila jako zabavna i uopste nisam morala toliko da ucim. Samim tim sam je tada i volela i zaista sam obozavala da provodim svoje vreme u njoj. Toliko sam tada stekla divnih prijatelja i isla na nezaboravne ekskurzije i onda sam krenula u 5. razred i sve se promenilo.
Moji drugari su se dosta promenili , nastavnici su bili mnogo stroziji nego moja divna uciteljica i imala sam mnogo vise predmeta koje sam morala da naucim. Uglavnom mi je predstavljala problem matematika i samim tim i fizika kao i hemija. Nikada se tu nisam bas najbolje snalazila i tako je i dan danas. Ali mi zato idu jezici i ako ne upisem medicinsku skolu , razmisljam da upisem gimnaziju - jezicki smer. No , videcemo.
Sada cu vam po stavkama (uz neke slike) ispricati sta mrzim kod skole , a sta volim.
Well , let's go... ♥

• Izbegavanje i tracarenje

 Mislim da najvise od svega mrzim to tracarenje i izbegavanje druge dece. Tracarenje je nesto najjadnije sto postoje i samo mozete povrediti nekog time. Prvo , u vecini slucajeva to sto vam neko prenese uopste nije tacno i onda vi prenesete to nekom i taj neko , nekom i cela skola sazna za nesto sto uopste nije istina. Ako vec zelite da kazete nekom neku tajnu , izaberite osobu kojoj zaista verujete. Ja i dalje ne razumem osobe koje imaju obraz da tracare , a nikada ne bi to isto mogli reci u lice osobi o kojoj zapravo pricaju. Uvek mi je zao takvih osoba jer su toliko nisko spale , a da to ni ne primecuju. Znam da ovakvih situacija ima u svakoj skoli , svakom odeljenju i znam da uvek ta osoba o kojoj tracarite ostane povredjena. Zamislite samo da se vama tako nesto desi , postavite se na mesto te osobe , da li bii vama bilo prijatno? Naravno da ne. Zato nemojte ni vi ogovarati druge. I ja sam se nekoliko puta nasla u toj situaciji da mene ogovaraju i izbegavaju , ali na kraju sve se to zaboravi i svi se ponasaju kao da se nista nije desilo.

Sta da radim ako bas mene ogovaraju i izbegavaju?
Nazalost , tu ne mozete mnogo da ucinite. Jednostavno pokusajte da se setite ako ste nekom rekli vasu tajnu i zatim ga pitajte da li je preneo nekom , ukoliko prizna , pitajte ga zasto je to uradio i ukoliko vam se izvini jednostavno zaboravite sta se desilo , ukoliko vam se ne izvini , morate pitati za savet nekog starijeg. Sto se tice osoba koje su doznale vasu tajnu , jednostavno ih ignorisite i uvek ih sa osmehom pozdravite. Nikom necete dobro doneti ukoliko se zakljucate u vasu sobu i placete ili jednostavno idete ulicom poturene glave. Budite nasmejani bez obzira na sve. Jer ce sve proci. :)
Ukoliko vas neko izbegava , pokusajte da razgovarate s njim i slobodno upitajte tu osobu u cemu je problem. Samo tako mozete razreziti to. :)

• Prepisivanje

 Ja inace znam zaista dugo da ucim za test dok ne budem 100% sigurna da sve znam i zato me jako nervira kada neko konstantno prepisuje od mene ili jednostavno ne uci iako je ta osoba znala da imamo test. Ne kazem ja da nikada nisam prepisivala , jer jesam , ali ne polovinu testa ili cak ceo vec samo 1-2 primera koje ne znam. I uvek uzvratim tako sto pomognem toj osobi koja je i meni.
Takodje me jako nervira kada se namucim da uradim neki domaci i neko me pita: "Da li mogu da prepisem?". Od tog pitanja mi je vise muka. Nije mi i dalje jasno kako neko moze da bude toliko bezobrazan. Opet kazem , u redu je da neko prepise 1-2 zadatka , ali ceo domaci... Nikako.
Zapamtite: Ukoliko ipak zelite nekom da pomognete , prvo uradite svoj test pa tek onda nekom pomognite. Ili ukoliko uradite domaci , nemojte davati ukoliko ne zelite , jedino ako smatrate da je to u redu ili ako vam je jednom ta osoba pomogla oko necega. :)

• Lektire

 Vecinu lektira ne podnosim. Nervira me to sto kada mi je neka lektira dosadna ne mogu da je ne procitam. Npr. kada citam neku knjigu , ukoliko mi nije zanimljiva jednostavno je necu procitati , ali sa lektirom je drugacije. Plus , moram i da je prepricam na kraju. A obicno nisam uopste skoncentrisana dok je citam jer u vecini slucajeva se toliko smorim da jednostavno pocnem da razmisljam o necem trecem i zaboravim na desavanje lektire. Inace , neke lektire moram da pohvalim i ne kazem da su sve dosadne. Ali vecina njih jeste. Koliko god volela da citam knjige , lektire ne podnosim. Razlog je onaj koji sam napisala na pocetku.

• Previse casova/Los raspored casova

 Ponekad se osecam preumorno kada zavrsim sa skolom. Razlog je to jer mi skola pocinje rano ujutru i ponekad imam i po 7-8 casova sto je stvarno previse. Uglavnom sam pregladna (jer imamo samo jedan veliki odmor) i veoma pospana. Plus mi je kuca daleko i tako da sam zaista mrtva umorna kada dodjem kuci. Mislim da je preterano da smo u skoli po 6-7 sati.
O rasporedima necu ni da pricam. Evo bas ove godine mi se pogodilo da za redom imam matematiku , hemiju i fiziku. I plus imam i biologiju , istoriju i geografiju u jednom istom danu. Zaista ponekad sastave najgori moguci raspored , ne razmisljajuci kako cemo mi da ucimo za sva tri predmeta koje imamo istog dana itd... :/ ♥

• Popularne devojke

Ne kazem ja da mrzim popularne devojke , vec mrzim njihovo ponasanje. Znam da svi u skoli imate barem jednu popularnu devojku sa bahatim ponasanjem koja misli da je ona glavna i da sve moze. Nervira me sto ponizavaju i spustaju druge da bi one bile na vrhu. Nervira me to sto se druze samo sa nekim osobama i sve ostale osobe ignorisu i provociraju. Jednostavno se ponasaju da ih je briga za sve. :/

• Nastavnici

 Ne nerviraju me svi nastavnici , vec naprotiv , vecinu nastavnika puno volim , ali postoje nastavnici zbog kojih jedva cekam da odem iz osnovne skole. Mrzim nastavnike koje favorizuju ucenike. Koji smatraju da je njihov predmet najvazniji i koji nas teraju da odgovaramo ili radimo testove svaki moguci cas. Svi oni pricaju da je to za nase dobro i da cemo tako steci naviku da ucimo redovno , ali to nije tacno. Realno , mi svi ucimo samo za ocenu , a ne zato sto nas neka lekcija zanima. Veoma mali procenat lekcija je zanimljiv i ztao ja ucim vecinu lekcija samo zbog ocena i to je razlog zasto ih se posle uopste ni ne secam. :/

• Drustvo

 Skolu volim jedino zbog drustva. Koliko god me nervirali nastavnici , koliko god mi bilo tesko ucenje i sve to , skolu volim. A volim je jer sam stekla dosta prijatelja koji mi vise nisu samo prijatelji vec porodica. Zato mi je zao sto cu se za manje od 2 dana rastati sa mojim drugarima koje znam 8. godina i s kojima provodim skoro svaki dan. :)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥








To bi bilo to. :)
Nadam se da vam se dopada ovaj post. ♥
Podelite sa mnom vasa misljenja u komentarima. :*

Instagram: @miciiiii.mici
Facebook page: Style On First Place
We ♥ It: milica2000ms

Voli vas vasa,
Milica. ♥

Comments

  1. Zanimljiv post. Ni meni ne idu od ruke matematika, fizika, hemija, ali se zato super snalazim u stranim jezicima. :)

    http://ninaw123.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Nina. Drago mi je da ti se sviđa. Takođe. <3

      Delete
  2. Slažem se sa svim stvarima koje si napisala, najviše kada je u pitanju prepisivanje. Mogu da pomognem, ali ne volim da neko drugi uzima moj domaći i krade moj trud, pa da posle na konto njega dobije dobru ocenu. Takođe, neke lektire su mi jako mrske i dosadne. U osnovnoj su bile manje - više okej, a sada u srednjoj su sve gore. Jedino društvo sa kojim sam jako bliska ispunjava taj dan u školi, a uglavnom volim i sve profesore, jer su sasvim okej i ne traže mnogo od nas. Zato pamtim nastavnicu fizike iz osnovne, koja nam je zagorčavala život, a koju i dan danas sanjam i imam traumu kada je vidim na ulici. :'D Baš mi se dopao post. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da delimo isto misljenje. Hvala ti puno Anja. ♥

      Delete
  3. Slažem se sa svakom stvari i ovaj post koji si napisala vidi se da je nekako napisan sa velikim trudom i unjela si dušu u njega. Mene najviše nerviraju lektire i prepisivanje. Lektire zato jer nekad zaista znaju biti dosadne i nikako ne mogu nekad zapamtiti što sam pročitala zato jer jednostavno mi se ne da ali opet trebam radi ocjene, na žalost. A prepisivanje je grozno. Više puta sam se našla u situaciji da me netko pita mogu li prepisivati a ja neznam što da mu odgovorim od neugodnosti. Zbog društva je škola meni i zabavna a naši profesori su onako-nije da su nešto najbolji ali znaju biti doista previse zahtjevni kao i ovi koji govore da je njihov predmet najvažniji. Post sam uživala čitati i hvala ti na tome.<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Tia , ne znas koliko mi znace ovakvi komentari. Upravo tako. Mnogo mi je drago da ti se dopao. :)

      Delete
  4. Slazem se sa vecinom stvari koje si napisala.izbegavanje i tracarenje me opasno nervira,ali to su ipak zenska posla haha,naravno mogu se naci tu i decaci koji tracare gore nego mi devojcice.Prepisivanja,tu i tamo ne nervira me bas zato sto i ja sam ponekad zesci kampanjac,haha.Lektire definitivno ne podnosim,slazem se da su neke bile odlicne ali stvarno je glupo da citamo knjige koje nam je prosveta odredili,mozda je to zbog naseg obrazovanja ne znam ali stvarno neke lektire ni ne procitam vec se samo provucem.Popularne devojke mi samo idu na zivce,imam dobar primer:imam 6 dobrih drugarica u odeljenju,u skoli se dosta druzimo,imamo i nasu grupu gde se po ceo dan dopisujemo.Jedna od njih je u toj grupi ''popularnih'' uopste se ne ponasa tako kada je sa nama super je ali samo me interesuje kako je upala u tu grupu,mozda joj je to bio san ili tako nesto ali druge devojke koje su isto popularne se grozno ponasaju,prakticno se slihtaju i zamenici direktora haha.Profesori me ponekad nerviraju iako ima nekih dobrih a ima i onih koji ce te pitati iako imas 100 ocena u rubrici samo da odgovaras iako je to nepotrebno.Slazem se,mnogo volim skolu samo zbog drustva.Meni je danas matura fizicki sam spremna ali psihicki ne bas hahaha...Sve u svemu divan post!
    Novi post na mom blogu --- http://sofija1837.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da delimo misljenje , koliko toliko. Takodje.I meni je bila juce. Nezaboravno vece , zar ne? Hvala ti Sofija. ♥

      Delete
  5. Slazem se u vecini stvari. :) U svakoj skoli ima puno devojcica ali i decaka koji tracaju i ja to mnogo ne volim.Naprimer moja bff za koju sam barem mislila da jeste me izdala i mnogo toga ruznog govorila o meni.Takođe ima tih jako popularnih devojaka u skoli koje misle da su centar sveta a zapravo nisu.Takođe i ja ne volim te nastavnike koji izdvajaju decu i zele da znamo svaku lekciju napamet.Odlican post. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A obicno ako ti je bff makar malo popularna svi staju na njenu stranu i sada me svi u razredu ne vole zbog njenih lazi. :(

      Delete
  6. Sve si potpuno točno napisala, baš me sve ovo nervira. Od svega najviše mrzim prepisivanje. Sjediš u 3. redu , profesorica okrenuta ispred i ovaj koji sjedi do tebe pita moželi prepisati zadatak.Pa onda još ovaj , i ovaj... Uf, to mrzim... Ili kada se potrudiš do zadaće npr. iz povijesti ,napišeš jedno 5 strana i pitaju mogu li prepisati. Milsim , ja uvijek svima dam da prepišu, ali me malo nervira kada je to svaki dan. Mrzim lektire opčenito jer su nevjerovatno nezanimljive, ali neke budu dosta dobre, no to se vrlo rijetko događa. Da nema škole priznajem bilo bi dosadno i nebismo viđali svoje prijatelje♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da , bas tako. Drago mi je da se slazes sa mnom. ♥

      Delete
  7. Slazem se sa tobom u potpunosti,upravu si za sve.
    I stvarno to za drugare mi je zao i ja se sledece godine rastajem od svojih osmogodisnjih drugara i nemogu zamisliti sebe u buducnosti bez njih.
    I ja isto kao i ti ne volim bas skolu.
    Ja npr.kazem da mrzim skolu i da bi volela. da nikad vise ne idem u skolu,ali kada odem na letnji raspust,onda se smorim i skola mi nedostaje.
    *Stvarno čudno.

    flyovanje.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da delis isto misljenje sa mnom. Upravo tako. Nije cudno i nisi jedina. ♥

      Delete
  8. Delimo mišljenje. Ja lektire ne podnosim. Do osmog razreda nisam koristila puškice,sada koristim, ali to je obično na francuskom koji ne znam beknem haha. Hoće li biti nekog posta sa tvog ispraćaja? Divan post.♥♥♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je zbog toga. Hvala ti puno Jovana. Hoce , uskoro. Stay tuned. ♥

      Delete
  9. Slažem se sa svim što si napisala...Puškice ne koristim baš često, a što se tiče lektira - MRZIM IH! ahahahahha :) Oduvjek sam ih mrzjela..oni kao da namjerno stavljaju dosadne knjige za lektire a sve one zanimljive i zabavne u ostatak..uhh...ahahah...Uglavnom, ja volim školu zbog drugara jer ne bih mogla zamisliti život bez njih. Ti tamo imaš polumaturu jel da? ahahah...Ako ćeš ići napravi post sa stvarima koje ćeš obuć itd...:) ♥

    Novi post ---------------> allforyou23.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da je tako. Takodje. Da , mala matura. Hocu , uskoro ide i taj post. Stay tuned. ♥

      Delete
  10. Pa,ja sam jedna od tih kako nas vi nazivate "popularnih djevojaka",i eto,druzim se sa svima.Iako,imam 2 bff koje su sa mnom od vrtica i za koje znam da nisu tu zbog popularnosti.E,da ne zabb reci,redovno ucim,pa ne maltretiram druge oko zadace ili neceg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razumem te. Ne kazem ja da su sve popularne devojke lose. Vecina njih jeste , ali ima izuzetaka poput tebe i meni je drago da je tako. ♥♥♥

      Delete
  11. Sjajan post, mogu ti reci da se u potpunosti slazemo. Meni najveci problem stvara to sto imam dobre oceni i kada dodje test svi se nazbijaju oko mene ko horda divljih slonova, a nastavnici ne reaguju. Zaista mi je to malo neprijatno. svi se samo seckaju oko mene, posto nam nastavnici i nisu bas strogi,ali daju teske testove i prepisuju. Volim ja da pomognem, ne mogu da nazem da nije tako, ali je zaista previse da me neko moljaka po ceo dan da mu uradim test. Sto se tice izbegavanja i tu se u potpunosti slazemo. Sjajan post!!<333

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bas mi je drago! Takodje. :D Hvala ti puno Marijana. ♥

      Delete
  12. Mene užasno nervira kad netko ide prepisivati zadaću od mene. Kužim, jedamput, dvaput možeš zaboraviti ili ti se neda, ali je problem što se neki oslanjaju na to prepisivanje, pa kad ih pitaš preko npr. mobilnog šta je za zadaću oni kažu "Ne znam, sutra ću prepisat od nekog." Ili kad netko ne uči za test, već se prije testa dogovara s nekim do koga će sjediti. Jako dobar post Milice :)


    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo tako. Potpuno ista situacija je i kod mene. Hvala ti puno Tea. ♥

      Delete
  13. Preedobar post!! :D Obožavam da čitam tuđa mišljenja i super mi je prijao ovaj post!! Slažem se sa svima što si rekla tj. napisala hah pogotovo za prepisivanje domaćeg ili na kontrolnom!! Prezirem to!!

    Novi post!! :)
    milicinkutak123.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Milice. Drago mi je da ti se dopao. Takodje. ♥

      Delete
  14. Zanimljiv post !! :)

    Ako zelis postavi mi neka pitanja za Q&A ??
    http://prettyprincess6.blogspot.com/2015/05/q.html?showComment=1432999326924&m=1

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!