#BackToSchool - What's in my backpack + Organization tips - collab post ♥

Zdravo svima. :)

Poslednjih dana zaista puno pisem #BTS i collab postove, ali sta da radim kada su mi i #BTS i collab postovi najomiljeniji. Zaista se trudim da napisem sto vise #BackToSchool postova do 01.09., planiram da napisem jos nekoliko, no videcemo kako ce sve to ispasti. Ovog puta sam vam pripremila collab post sa jednom blogerkom koja redovno prati moj blog i koja i sama ima savrsen blog, to je draga Jana. Ona je takodje i dosla ne temu ovog posta, a tema je: Sta se nalazi u mom rancu + saveti za organizaciju. :)
Njen post mozete procitati ovde. :)

                            #BackToSchool  GIVEAWAY - ovde

Well, let's go...

  Ovako izgleda moj novi ranac:

  Mogu da vam kazem da je sa lakocom sve stalno u njega i opet nije bio toliko tezak za nosenje. Definitivno je prosao test. Njega sam takodje nosila na izlet u Crnoj Gori kada sam isla za ovaj vikend i svasta sam strpala u njega. Sve je stalno i jos je imalo mesta i uopste nije bio tezak. Takodje svi predmeti koje budete sada videli u ovom postu su stali bez problema i plus je ostalo jos dosta mesta. Moram stvarno pohvaliti kvalitet ovog ranca koji je bio zaista jeftin. :)
Mozete ga poruciti ovde

#1 Sveske A4 formata

  Ja sam osoba koja obozavam da koristi velike sveske. Inace, moj nastavnik matematike u osnovnoj skoli je uvek trazio da imamo obicnu svesku u kvadratice A4 formata da bi imali vise mesta za crtanje raznih figura itd. Mogu vam reci da je bio u pravu, zaista je puno bolje pisati u velikim sveskama kada su u pitanju ti vazniji predmeti - sve vam stane i sve izgleda uredno. Ja koristim sveske A4 formata za matematiku, fiziku i srpski. :)

#2 Sveske A5 formata

  Svi mi nosimo male sveske, to se mora i tacka. Za malo vaznije predmete iz kojih puno pisem obicno nosim ukoricene sveske (istorija, geografija, biologija). A za sve ostale, tu su obicne sveske A5 formata. Mogu vam reci da sam ove godine zaista zadovoljna izborom svesaka u knjizari u kojoj stalno kupujem. Zaista sam bila odusevljena koliko je lepih dizajna i printova bilo. Najvise mi se dopada ova prva sveska. No, imam jos puno svesaka tako da ce uskoro na ovom blogu biti jedan veliki haul post. Takodje nosim i jednu ukoricenu svesku sa dosta listova kako bih u njoj "hvatala" beleske iz svih predmeta. U njoj cak neki put i pisem prvo neki pismeni zadatak ili domaci ili cak vezbam zadatke iz matematike i kasnije sve to prepisem u sveske koje zapravo koristim za te odredjene predmete. :)

#3 Knjige

  Knjige svi nosimo. Ja jos uvek nisam pronasla knjige za 1. godinu srednje medicinske skole, ali kupicu ih najverovatnije kada krenem u skolu jer mi je potreban spisak pa nisam htela da kupujem napamet. Inace, pronasla sam ovu jednu knjigu koja sluzi za vezbanje engleskog jezika i u osnovnoj i u srednjoj skoli. Definitivno najbolja knjiga gramatike engleskog jezika, svima vam je preporucujem jer sam dosta gradiva gramatike engleskog jezika savladala bas vezbajuci zadatke iz ove gramatike. :)

#4 Lenjiri, sestar, blokce sa lepljivim papiricima (stick note)

  Bez geometrijskog pribora ne idem u skolu. Kada sam isla u nize razrede stalno sam zaboravljala lenjire i sestare i pozajmljivala od drugih i zato sam uvek kasnila sa prepisivanjem sa table itd... Zato od 7. razreda stalno nosim geometrijski pribor makar imali matematiku ili ucili algebru - ne zanima me, uvek moraju biti u mom rancu. Sto se tice lepljivih papirica, pre ih nisam nosila ali sam sada odlucila da ih stalno nosim u rancu kako bih zapamtila stranicu od koje trebam da ucim za test. Ili mogu da ih koristim kao neki podsetnik, zalepim jedan papiric na list iz sveske i napisem vazne datume (npr. iz istorije), kljucne reci/nazive ili datum kontrolnog/ispitivanja. :)

#5 Agenda - blokce

  Ovo blokce sam dobila kao poklon u ovomesecnom broju casopisa "Cosmopolitan". Zaista sam se odusevila njegovim dizajnom. Nisam imala prilike da vam slikam kako blokce izgleda unutra, ali je zaista predivno. Puno je motivacionih poruka, listici su sareni, postoji cak i mali kalendar i jedna animacija sa desne strane u donjem uglu (jedna devojka ciji je svaki pokret tela drugaciji na svakom listu i kada brze pokrecete listice, izgleda kao da se krece). Ukoliko zelite i vi ovo blokce, pozurite na kioske jer je skoro kraj avgusta.

#6 Pernica

  Moja pernica je uvek puna svega i svacega dok je pernica mojih drugara obicno polu prazna (nekoliko olovaka, gumica, tek poneko ima rezac i neki flomaster ili bojica). Ja uvek nosim sve sto mi je potrebno i zato me bukvalno pola odeljenja doziva u toku nekog casa jer im je potrebno nesto sto ja imam. :D

Evo sta se nalazi u mojoj pernici:

  2 olovke (faber castell), HB 0,5 mine za tehnicku olovku (stabilo), tehnicka olovka 0,5 (staedtler), hemijska olovka, bojice (koristim proslogodisnje jer su veoma kvalitetne i nisam ih puno potrosila), stabilo tanki point 88 flomasteri, markeri (A+ highlighter, Tropicana office - text marker), gumica za brisanje (faber castell), rezac, makaze. To je to sto se nalazi u mojoj pernici. :)

#7 Dezodorans i voda

  Znam da ove dve stvari ne idu zajedno, ali da ne bi bilo previse slika u ovom postu morala sam da ih uslikam zajedno. Inace ova dva predmeta su poslednja dva predmeta koja se nalaze u najvecoj pregradi mog ranca. Dezodorans je nesto sto ja uvek moram imati u rancu. Posle fizickog se zaista oznojim zbog fizickih aktivnosti i jednostavno moram naprskati dezodorans kako bi se bar malo osecala svezije i prijatnije. Takodje voda je "must have" jer je jako bitno stalno biti hidriran. Ja najradije pijem Aqua viva vodu, ali ni Rosa mi ne smeta. Kada popijem kupovnu vodu, jednostavno ovu flasicu iskoristim nekoliko puta tako sto sipam vodu iz cesme kuci i onda ne moram stalno trositi novac na flasiranu vodu. :)

#8 Novcanik, mini neseser, eos i gumica

  Ovi predmeti mi stoje u levom dzepu u rancu. Novcanik, naravno, uvek nosim. U njemu drzim iskljucivo samo novac jer ja zivim u malom gradu koji nema tramvaje, buseve itd. pa nemam busplus karticu, takodje ne nosim ni kartice ni licnu kartu jer sam jos uvek tinedzer i nista od toga ne posedujem. Posto mi eos zbog svoje velicine ne moze stati u neseser obicno ga samo namazem pre skole i ostavim ga kuci, ali neki put ga i ponesem (zavisi od raspolozenja ili od toga koliko sam zapravo zaboravna). Naravno tu je i gumica za kosu jer imam dugu kosu i ponekad zna da mi zasmeta pa mi gumica za kosu dobro dodje. Neki put ponesem i vise gumica jer ih cesto gubim, a nastavnica fizickog zahteva da vezujemo kosu tokom casa fizickog. :)

Evo sta se nalazi u mom mini neseseru:

  Ja se inace ne sminkam puno za skolu, tako da nosim samo ova cetiri beauty proizvoda u skolu i zato ne vucem ceo neseser. Dakle, ponesem papirice za uklanjanje viska masnoce sa lica (essence - oil control paper - matt!), baby lips (cherry me) - koristim ga samo u posebnim prilikama (kada vidim simpu ili kada zelim nekome da se dopadnem jer je i suvise pigmentovan da bih ga stavila u toku nastave, zatim tu je i korektor (coverstick - essence, br. 04 - true nude) i na kraju mini maskara koju je moja tetka dobila kao uzorak u nekom casopisu pa ju je meni dala jer se meni mnogo dopala (chanel - 10 noir). I to je to sto se tice sminke koju ja nosim u skolu - cisto za hitne slucajeve. :)

#9 Stik/roler za ispod pazuha, kremica za ruke, zvake, slusalice, cetka za kosu + ogledalce

  *Ovi predmeti mi stoje u desnom dzepu u mom rancu. Nosim stik jer ponekad dezodorans ne moze da mi stane ili mi jednostavno iziritira kozu tako da je stik moj spas jer je jako blag,a opet stiti od znojenja i neprijatnog mirisa ispod pazuha. Uvek je vazno da su mi je koza hidrirana, mrzim kada neko ima suve ruke zato ja stalno nosim kremicu za ruke koja je veoma mala i savrseno staje u tu pregradicu (Nivea). Zvake su "always a must" tako da ih uvek moram imati (orbit). Zatim, slusalice svuda nosim tako da ih nosim i u skolu. Ponekad jednostavno zelim da se iskljucim i svega i samo stavim slusalice i ne moram da slusam dosadne price ili tracaranje. Takodje se ponekad desi da se sama vracam kuci (ukoliko mi se drugarica razboli ili jednostavno tog dana ne dodje u skolu) tako da volim da slusam muziku kako bi "ubila" dosadu jer mi kuca nije bas blizu od skole. I na kraju tu je i cetka za kosu + ogledalce koje sam uzela od moje mame. Ovo je najprakticnija stvar ikada. Moja mama ju je kupila kod obliznjih kineza, moracu i ja sebi da nabavim nesto ovako. :)

P.S. Takodje nosim u svom rancu i vlazne i obicne maramice, ali nisam ih imala trenutno tako da nisam imala prilike da ih slikam.

Saveti za organizaciju:
*Ovo se ne odnosi na organizaciju generalno, vec na organizaciju stvari u rancu itd.

#1 Ukoliko imate dugu kosu i ukoliko nosite vise gumica moj savet vam je da ih sve prikacite na jednu zihernaldu i zatim da tu zihernaldu zatvorite. Tako necete izgubiti gumice.
#2 Ukoliko nosite ukosnice za kosu u skolu, kako ih ne biste izgubili ubacite ih sve u kutijicu od tic-taca. Tako ce sve biti na jednom mestu i moci ce te lako da ih izvadite.
#3 Umesto da nosite veliki neseser, uzmite torbicu za mobilni ili nesto slicno tome i ubacite samo one najpotrebnije stvari. Takodje, ukoliko pronadjete uzorak nekog parfema ili maskara to je veliki plus jer ce vam onda i to stati u vas mini neseser.
#4 Nemojte nositi gomilu bojica i flomastera u pernici, izdvojite samo one koje najvise koristite. Tako ce te imati vise prostora u pernici za nesto drugo, a i bar ce te se malo osloboditi tereta u rancu.
#5 Kada pakujete knjige i sveske u ranac, pakujte od najvece do najmanje. Dakle, do "ledja" stavite velike sveske, atlas, velike knjige itd, zatim redjajte tako od najvecih do najmanjih dok ne dodjete do svesaka A5 formata ili blokceta. Ranac ce vam izgledati mnogo urednije. :)

To bi bilo to. Nadam se da vam se dopada ova post. :)
*Procitajte Janin post na istu temu ovde
PRIJAVITE SE ZA #BACKTOSCHOOL GIVEAWAY ovde. :*
Podelite sa mnom vasa misljenja u komentarima. ♥

Instagram: @milicastanisic00
Facebook page: Style On First Place
We ♥ It: milica2000ms

Voli vas vasa,


Comments

  1. Jako mi se svidja kako si napisala post, drago mi je sto smo uradile collab i nadam se da cemo i u buduce saradjivati!♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Jano, drago mi je da ti se dopada post. Takodje! Hvala ti jos jednom na divnoj saradnji. ♥

      Delete
  2. Ajme ranac ti je preeeedivan, znači evo ja gledam i ne verujem (iako sam ga još pre videla haha). xd Od ove godine ću pokušati biti organizovanija (ne znam jel sam dobro napisala), tako da će mi tvoji saveti dobro doći. ☺

    mylifeasmilaxoxo.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Mila, drago mi je da ti se dopada. Prekosutra ću objaviti jedan post o organizaciji što se tiče učenja i svega toga, "stay tuned". ♥

      Delete
  3. Divaaan post, Mico! Ranac je preedivan i stvarno mi se mnogo dopada. Videla sam nesto slicno u Terranovi, cini mi se, pa mozda i uzmem neki takav. Ja u principu ne nosim puno stvari sa sobom, ali ranac mi je svakako uvek pretezak zbog previse knjiga.;-)

    marsylylife.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Marijana, drago mi je da ti se dopada. Takođe. Na primer u protekloj školskoj godini su nam zaista sastavili užasan raspored časova pa smo svaki dan teglili duplo više knjiga nego što bi trebalo itd. :/ ♥

      Delete
  4. Ranac je predivan,mnogo mi se svidja,kao i kako ga organizujes.Zanima me,da li kada kupujes preko dress linka placas kada preuzmes paket,ili karticom? ♥

    forgirlsonly-ofg.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Željana, drago mi je da ti se sviđa. Ja do sada nisam ništa platila kada sam kupovala preko Dresslink-a jer sam sve dobijala povodom saradnje sa njima. Ali kada bih naručivala definitivno bih platila karticom ili preko Western Union-a jer su to dve najsigurnije opcije. Takođe, koliko ja znam, preko stranih sajtova ne možeš plaćati kada primiš paket, već sve plaćaš odmah kada naručiš online to što želiš. Jedino možda moraš platiti troškove carine, jer kad paket dosta vredi (oko 30-100 dolara) onda se može carinčiti pa onda moraš plaćati dodatne troškove. :/ ♥

      Delete
  5. Super post,ranac ti je prepresavrsenn <3!

    perfecthigh136.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Anđela, drago mi je da ti se sviđa. :)

      Delete
  6. Taj ranac je presavršen.Isti,ali baš baš isti takav sam gledala pre neki dan i htela sam da ga naručim pošto imam onaj neki kupon od 50$ ali se plašim da mi ne naplate stvarno.Kako si ti kupovala?Inače obožavam ovakve postove i sveske su ti predivne,mada verujem da bih ja izabrala skroz drugačije,haha.Verovali ili ne,nosimo skoro iste stvari.Ja npr. ne mogu da idem u školu,a da ne ponesem dezodorans i labelo.Odličan post i imaš prelepu pernicu. ♥

    elyandyou.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ustvari sad sam se setila da si ti imala saradnju sa njima.Ja sam baš želela da imam ovaj ranac,ali ne znam kako funkcionišu ovi kuponi. :)

      Delete
    2. Prvo želim da ti se zahvalim na divnom komentaru. Sada, što se tiče samog kupona. Uz taj kupon ćeš ipak platiti ono što naručiš, samo nećeš platiti punu cenu. Taj kupon ja mislim da skida 10% od ukupne cene predmeta (možda i 15% ili 20% nisam sigurna), ali svejedno ćeš morati nešto platiti jer niko ništa ne nudi besplatno. Inače rančevi na njihovom sajtu su zaista predivni i jeftini, ali samo ću te upozoriti na poštarinu jer ona može da bude od 500-1000 dinara (zavisi od težine predmeta). :/ ♥

      Delete
  7. Ranac je fantastičan!!!

    Flyovanje.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Jelena, drago mi je da ti se dopada. ♥

      Delete
  8. Divan post,imam istu knjigu iz engleskog kao i ti i obaj BU dezodorans <3
    novi post na mom blogu:

    tijanaqueenoffashion.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Tijana. Baš mi je drago zbog toga! :) ♥

      Delete
  9. On the inner right by presser foot firmly into the fan I impress the our right night in toward the foot with a foot and by meet stretch pop bring your hands together in prayer position in Omni Hydroxycut front of the heart breed evenly and as the right lakes stands firmly move the left need back in line with your hip as your balance becomes stable stretcher arms up over your.

    http://alphashredcritique.com/omni-hydroxycut/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay, I will check out your blog and that post. ♥

      Delete
  10. Ranac je prelep,mnogo mi se dopada!I ja nosim slicne stvari,pogotovo slusalice,bez njih nigde ne idem. :D
    http://sofija1837.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Sofija, drago mi je da ti se dopada! ♥

      Delete
  11. Odličan post :) A ranac je savršenstvo :)
    http://fashionawakebyb.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno, drago mi je da ti se dopada ranac! ♥

      Delete
  12. Mici, odličan post, i više od toga! Uživala sam čitajući ga :) Ranac je predivan, to sam već par puta rekla, ali stvarno je mnogo lep :) Mislila sam da ja nosim najviše stvari u školi, ali sada kada sam videla tvoje, mislim da nije tako haha :D Šalim se, i kod mene je uvek sve šareno i prepuno :D <3

    Giveaway --> http://anjalittleworldd.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Anja, zaista cenim svaki tvoj komentar ali mi ovaj posebno znači! Drago mi je da ti se dopada ranac! Hahhahha, onda se razumemo. :D ♥

      Delete
  13. Odlican post, odusevljena sam.Ranac je predivan.Obozavam postove gde je sve sareno i gde je puno ovakvih sitnica. :D
    http://thewhiteandgold.blogspot.com/2015/08/how-to-lose-weight-fast-and-easily.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Majo, drago mi je da ti se dopada ranac. ♥♥♥

      Delete
  14. Ranac je savršen, baš sam tražila neki sličan ♥. Uglavnom imamo slične stvari u rancu :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Sonja, drago mi je da ti se dopada. ♥

      Delete
  15. Ranac je divan,veoma lepa organizacija ♥☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Jano, drago mi je da ti se dopada. ♥

      Delete
  16. Ranac je presavršen!♥
    Napisala sam onaj post na istu temu kao i ti pa mi bi puno značilo da pogledaš.♥
    http://milicaandandjela.blogspot.com/2015/08/teen-choice-awards-2015.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Milice, drago mi je da ti se dopada. Važi, pogledaću ga. ♥ :*

      Delete
  17. Ranac ti je prelep. I ja planiram slican da kupim. Uradila sam post na istu temu pa ako mozes pogledaj.☺♥
    http://worldarounyo.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno, baš mi je drago da ti se dopada. Naravno, pogledaću. :) ♥

      Delete
  18. Super post i saveti! :)

    Novi post > milicinkutak123.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. Sjajan post! ^-^ Ruksak je predivan! ♥

    http://sarahmakeupp.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Saro, drago mi je da ti se dopada. ♥

      Delete
  20. Jao koje razocarenjeeee... Ti si isla u Crnu Goru za vikend a ja sam se bas juce vratila... :( inace, super post. Uskoro ce i na mome blogu biti post sta se nalazi u mome rancu, pa da nista uvde ne pisem. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. A jojj, da sam znala da si bila u Crnoj Gori kada i ja, sigurno bih te kontaktirala pa bismo onda tada mogle i upoznati, no sada je gotovo. Nadam se da ćemo imati još prilika za to! Važi, jedva čekam taj post! ♥

      Delete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!