Cooking with Milica #12 - two different types of muffins ♥

Zdravo svima. :)

Prvo moram nesto da pomenem sto nema nikakve veze sa ovim postom. Nisam uopste ocekivala onoliko pitanja, tako da cu ih najverovatnije sve selektovati i odabrati ona najbolja i najzanimljiva pitanja za Q&A post. Uzgred, pitanja mozete postaviti jos danas ovde, jer u nedelju ce biti objavljen post sa odgovorenim pitanjima!
Sada se vracam na temu ovog posta...
Nisam imala ideju sta cu danas da pisem, pa sam se odlucila za cooking post, a ideju su mi dale moje omiljene blogerke Anja i Amina, tako da im se sada zahvaljujem na tome! Odlucila sam da vam u ovom postu pokazem kako da napravite 2 vrste mafina - prva vrsta: Mafini od banana i kikirki putera i druga vrsta: mafini od jagode. Nadam se da ce vam se dopasti i da ce te ih isprobati jer su vrlo laki za pravljenje. :)

#1 Banana & Peanut Butter Muffins
Potrebni sastojci za pripremu ovih mafina su:
• 125g obicnog brasna
• 125g psenicnog brasna
• 1 kasicica sode bikarbone
• prstohvat soli
• 60g obicnog putera/maslaca (neslanog)
• 60g putera od kikirikija
• 110g smedjeg/braon secera
• 2 jaja
• 1 kasicica ekstrakta od vanile
• 3-4 zrele banene (izgnjecene banane)
• karamel sos (istopljene karamel bombone) - ne morate ovo dodati ukoliko to ne volite jer nije obavezno.

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 170 stepeni. Na svaki deo na plehu za mafine stavite vrlo malo ulja (ili spreja za pecenje kolaca) ili jednostavno stavite u svaki prazni deo za mafine u tom plehu one male korpice za mafine.
2. U ciniju srednje velicine dodajte obe vrste brasna (obicno i psenicno), sodu bikarbonu i prstohvat soli. Izmesajte dok se sve to ne sjedini.
3. U veliku ciniju dodajte obican puter/maslac i puter od kikirikija. Izmesajte ta dva sastojka sa drvenom kasikom ili varjacom. Zatim dodajte jaja i onda opet nastavite da mesate. Dodajte ekstrakt vanile i izgnjecene banane. Mesajte dok se sve lepo ne sjedini.
4. Polako dodajte prvu smesu (obe vrste brasna, soda bikarbona i prstohvat soli) u drugu smesu koju ste malo pre izmesali. Mesajte sve dok se sve lepo ne sjediniti, ali cim primetite da se masa sjedinila prestanite sa mesanjem jer ne valja da se "premesa" smesa (ako me razumete).
5. Sipajte dobijenu smesu u svaki deo predvidjen za mafine na vasem plehu za mafine. Pecite ih otprilike 20 minuta (ako ne znate da odredite kada su mafini peceni, kada istekne 20 minuta, polako zabodite cackalicu u sredinu mafina i zatim je izvadite. Ukoliko je cackalica cista, mafini su peceni, ukoliko nije, ostavite ih jos nekoliko minuta pa ponovite postupak).
6. Kada se mafini ispeku, izvadite ih iz rerne i ostavite ih da se ohladne.
Nije obavezno: Gotove i ohladnjene mafine mozete preliti karamel sosom. :)

#2 Strawberry Almond Muffins

 Potrebni sastojci za pripremu ovih mafina su:
• 60ml ulja
• 120ml mleka
• 1 jaje
• pola kasicice ekstrakta od vanile
• ¼ kasicice ekstrakta od badema
• 220g obicnog brasna
• pola kasicice soli
• 2 kasicice praska za pecivo
• 100g secera
• 50g smedjeg/braon secera
• 200g jagoda (iseckanih)

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 190 stepeni. Na svaki deo na plehu za mafine stavite vrlo malo ulja (ili spreja za pecenje kolaca) ili jednostavno stavite u svaki prazni deo za mafine u tom plehu one male korpice za mafine.
2. U malu ciniju dodajte ulje, mleko i jaje. Lagano mesajte dok se sve ne sjedini. Zatim dodajte ekstrakt vanile i ekstrakt badema. Sve lepo izmesajte.
3. U veliku ciniju dodajte brasno, so, prasak za pecivo i obe vrste secera. Ubacite i iseckane jagode i mesajte dok se sve ne sjedini i dok jagode ne budu ravnomerno rasporedjene u smesi. Zatim dodajte smesu koju ste malo pre izmesali (ulje,mleko,jaje,ekstrakt vanile i ekstrakt badema) i mesajte obe smese zajedno dok se ne sjedine.
4. Napunite pleh za mafine sa dobijenom smesom. Pecite ih otprilike 20 do 25 minuta (ako ne znate da odredite kada su mafini peceni, kada istekne 20 minuta, polako zabodite cackalicu u sredinu mafina i zatim je izvadite. Ukoliko je cackalica cista, mafini su peceni, ukoliko nije, ostavite ih jos nekoliko minuta pa ponovite postupak). Ostavite ih da se ohlade jedno 10-ak minuta i zatim ih izvadite iz pleha.

To bi bilo to. Nadam se da vam se dopada post. :)
*Ukoliko budete isprobali jednu ili obe vrste mafina i ukoliko to zelite, mozete ih slikati i zatim meni poslati sliku/slikne na mail: milicastanisicms@gmail.com . Ili sliku mozete postaviti na vas instagram profil i onda me mozete tagovati: @milicastanisic00 . ♥
Podelite sa mnom vasa misljenja u komentarima. :*

Instagram: @milicastanisic00
Facebook page: Style On First Place
We ♥ It: milica2000ms

Voli vas vasa,


Comments

  1. Yamiiii!! Obozavam mafine,a i izgledaju ukusno. Verovatno cu ih napraviti!Ovaj sa bananom izgleda malo vise ukusniji.Ja obozavam,kada spremimo mafine,da ih prelijem istopljenom cokoladom. Mmmm...♥♥♥

    Posetite moj blog,i molim vas,uclanite se! http://forgirlsonly-ofg.blogspot.com/ HVALA! ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaista su ukusni i volela bih da ih ti isprobaš. <33

      Delete
  2. Obožavam mafine i moram ih probati i na ovaj način. Hvala na receptima, super post kao i uvek. ♥☺

    GIVEAWAY - fashionholicyeahh.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na čemu, hvala tebi na ovom divnom komentaru. <33

      Delete
  3. Odlican post!Ja najvise volim cokoladne mafine.A ovi mi takodje deluju ukusno :D
    Novi post na mom blogu --- http://sofija1837.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Mmm, obozavam mafine. Jednom sam probala da ih pravim sa mamom, ali to ni na sta nije licilo tako da sam odustala i prepustila taj posao mami. ;)

    marsylylife.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Jeeej.Konacno recept za moj omiljen kolac.Nisam sigurna da li cu probati sve ali ove sa jagodom cu sigurno probati.Kombinacija mog omiljenog kolaca i omiljenog voca...yammy.

    Ps--posetite moj blog ako zelite NOVI POST ^-^ oneloveonestyle.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je drago da su ti mafini omiljeni kolači jer su i meni! Meni su oba veoma ukusna. <33

      Delete
  6. yummy, thanx for sharring sweety, i will have a try
    http://dressedwithimen.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. You're welcome Imen, I'm glad that you like it. I hope that you will try it and maybe send me some photo of it on my e-mail: milicastanisicms@gmail.com . <33

      Delete
  7. Obooožavam mafine, otud i moja preporuka. ♥ Trenutno sam u fazi isprobavanja slanih, jer sam malo redukovala ishranu, ali i dalje volim slatke, ali bez mnogo šećera. Recepti su odlični, probaću ovaj sa jagodama, deluje vrlo ukusno. <3

    http://anjalittleworldd.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja! Još jednom ti se zahvaljujem! Imaću to u planu, tako da očekuj cooking post sa repetima slanih mafina. Drago mi je da ti se sviđaju i nadam se da ćeš ih isprobati jer su zaisti ukusni! <33

      Delete
  8. Obožavam mafine, stalno ih spremam i otkrivam nesto novo i isprobavam
    http://thewhiteandgold.blogspot.com/2015/07/tips-for-better-life.html

    ReplyDelete
  9. Ovi mafini izgledaju zaista ukusno <33
    Pokusat cu (mozda vec danas) napraviti prve mafine, posto imam sve sastojke, a kombinacija banane i maslaca od kikirikija mi se cini ukusnom i zanimljivom. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaista jesu ukusni! Bilo bi mi drago da ih isprobaš i ukoliko budeš želela možeš mi poslati sliku istih na e-mail adresu: milicastanisicms@gmail.com . <33

      Delete
  10. Jako volim da jedem mafine i ovi izgledaju super.Moracu da pokusam ili sama ili moja mama da mi napravi ovo.Odlicni su <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja, veoma su ukusni. Nećeš se pokajati ukoliko ih isprobaš! <33

      Delete
  11. Kako se meni svidja ovaj prvi mafin.Bas mi izgleda ukusno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno jesu ukusni, drago mi je da ti se sviđaju. <33

      Delete
  12. Jojj ovo moram da probam! ♥☺

    ReplyDelete
  13. Hvala ti puno na nominaciji, verovatno ću uraditi ovaj tag. <33

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!