July Favourites - collab post with Angelina ♥

Zdravo svima. :)

Sigurna sam da svi znate blogerku Angelinu, ako je ipak ne znate, onda sam sigurna da znate za njen blog Shine Perfection. Mislim da je Angelina jedna od najtalentovanijih blogerki i vidi se da u svaki post ulaze dosta truda, sto ja dosta cenim i postujem. Jako mi je drago da smo uspele da se dogovorimo oko collab posta i da je Angelina dosla na ideju da nas dve odradimo post na temu: "July Favourites". Angelinin post mozete procitati ovde. :)
P.S. Zelim da razjasnim zasto ja pisem "favourites", a ne "favorites". Da budem jasna, obe reci su pravilno napisane jer je jedna rec napisana na britanskom, a druga na americkom engleskom jeziku. Tako da ne zelim da vas to zbunjuje, posto neki pisu jedno, neki drugo. Ja sam vec navikla na "favourites" i zaista sada ne zelim to da menjam.

Well, let's go...

Posto sam ovog meseca zaista imala dosta favorita, grupisala sam ih u nekoliko grupa i pisacu sve po stavkama. Nadam se da ce vam se ovaj post dopasti. :)

#1 Kozmetika:

Ovog meseca sam isprobala mnostvo novih proizvoda i sa svim proizvodima sam zaista bas zadovoljna.
 Dobro krema (baby):
Oduvek sam trazila neku jednostavnu hidrantnu kremu koja ce mi lepo posluziti, a da ne kosta puno - pogodite sta, pronasla sam je. To je dobro krema i mozete je pronaci u svim DIS megamarketima. Ova krema veoma lepo hidrira kozu i nije previse "teska", ako me razumete. Najbitnije je to sto koza nju vrlo lako upija. Ja je obicno nanesem na lice u tankom sloju pre nanosenja pudera kako bi se puder bolje primio. Takodje je koristim i za ruke jer su mi ovih dana malo suvlje nego obicno.
 Garnier mleko za suncanje (Ambre Solaire - Ideal Bronze):
Ovu kremu sam zapravo kupila prosle godine, ali sam je zagubila i nisam je uopste koristila. Kada sam sredjivala ostavu pronasla sam je u nekoj staroj torbi. Isprobala sam je 2-3 puta i veoma sam zadovoljna njome. Ima IP 30 zastitni faktor (Alta) sto je sasvim dovoljno za idealnu zastitu. Iako stiti od nezeljenih suncevih zraka, ona u sebi ima faktor za potamnjivanje. Dakle dok se suncate on vam daje neku tamniju boju nego obicno. Moja koza inace uvek prvo pocrveni, ali od kada koristim kremu, boja mog tena je odmah znatno tamnija dok se suncam i razlika se moze primetiti posle 10-ak minuta. :)
 Dove kupka (Gentle Exfoliating):
Ovu kupku sam dobila od moje drugarice Anje sa rodjendan. Zaista sam odusevljena njome. Moja koza je inace suva na nekim mestima i od kada koristim ovu kupku moja koza je zaista mekanija i svilenkastija. Doslo je do toga da mi vise mleko za telo nije potrebno jer ova kupka jednostavno cini vasu kozu dosta meksom. Takodje je koza veoma glatka i presijava se nakon njene upotrebe.
 Elidor balzam za kosu:
Ovaj balzam je "otkrio moj otac" sasvim slucajno. Balzama koji mi stalno koristimo nije bilo u toj prodavnici i on je uzeo ovaj. Ovo je neki italijanski balzam i ja sam odusevljena njime. Dovoljno je vrlo mala kolicina da vasa cela kosa (pogotovo krajevi) budu dosta meksi i svilenkastiji + kosa vam mirise fantasticno! :)
 Balea sredstvo za uclanjanje sminke (Augen Make-Up Entferner):
Ovo sredstvo se inace koristi samo za skidanje sminke u predelu ociju i usana, ali ja sa njim skidam sminku sa celog lica. Zaista skida sminku u jednom potezu bez nekog jakog trljanja i posle njega vam koza nije suva, vec naprotiv kao da ste stavili neku kremu na lice. Posle skidanje sminke, ja sam ocistim lice tonerom, nanesem gel ili flogocid mast ukoliko mi se tada pojavila neka bubuljica i to je to. Zaista skida sminku perfektno i uopste nije skupo sredstvo. Mnogo je jeftinije od svih ostalih sredstava za uklanjanje sminke i micelarnih voda.
 Vademecum pasta za zube (Anticaries & Naturel - Sage and Mint):
Ova pasta je definitivno najbolja pasta za zube. Cini vasa usta svezim zaista dugo vremena i ima savrsen miris i teksturu. Takodje su moji zubi dosta belji od nje iako je koristim manje od 10-ak dana. :)
 The Body Shop body butter (Almond body butter):
Dovoljno je to sto je ovaj puter za telo brenda "The Body Shop". Sve iz njihove ponude je i vise nego kvalitetno. Ovaj puter sam koristila dugo vremena i onda sam ga potrosila, no tetka mi je donela jos jedno pakovanje i zato joj se puno zahvaljujem. Ovaj puter za telo meni spasava zivot s obzirom da imam jako suvu i hrapavu kozu (pogotovo na ledjima). Takodje imam i po neku bubuljicu na ledjima i to mi jako smeta. No, ovaj puter zaista hrani i neguje kozu i resava sve moje gore navedene probleme. Savrsenstvo. ♥


#2 Beauty proizvodi:

 Essence coverstick (04 - true nude):
Ovaj korektor koristim dosta dugo, ali uvek promasim svoju boju. Proslog puta sam kupila u broju 03 i opet mi nije bas najbolje odgovarao. No, ovaj put nisam pogresila i mislim da bi ova boja odgovarala ne samo meni, vec vecini. Ovaj korektor je jednostavno savrsen. Ne isusuje kozu, dugo traje na kozi i prikriva sve nepravilnosti. :)
 Womanity parfem By: Thierry Mugler:
Ovaj parfem je zapravo moja mama dobila na poklon od moje tetke, ali i ja ga ponekad stavim. Sta cu kada mirise bozanstveno?! Pakovanje mu je apsolutno predivno, mirise savrseno i traje veoma dugo! To je sve ono sto cini jedan parfem savrsenim.
 Golden rose lakovi (lak boje koze u broju 206 i top coat/bezbojan lak):
Oba laka mazem skoro celi mesec. Dakle, prvo namazem ovaj u boji koze i onda ga "zastitim" ovim top coat/bezbojnim lakom. Obozavam ovako svetle i prirodne nijanse lakova koji ne privlace toliku paznju, a opet izgledaju lepo i elegantno. Jedino bas ne mogu da pohvalim njihovu dugotrajnost. Meni obicno traju na noktima samo 2-3 dana. :/
 Essence karmin (13 - Love Me):
Ovaj karmin obozavam i svakoga dana ga nanosim! Ima savrsenu boju i pristaje apsolutno svakome. Takodje mu je tekstura na vrhunskom nivou i traje dosta dugo. Ne hidrira bas najbolje, ali ni jedan karmin ne hidrira najbolje tako da to nije ni bitno. P.S. Ukoliko zelite da vam jos duze traje, moj savet vam je da pre njega nanesete obican bezbojan balzam koji hidrira (Baby lips - hydrate) i zatim onda nanesite karmin. Kada ga nanesete samo blago utapkate preko salvetom kako biste odstranili visak i karmin ce vam trajati i trajati. :D
 Essence olovka za obrve sa cetkicom (02 brown):
U ovu olovku cu poceti da se kunem, hahhahah. Toliko je volim. Salu na stranu, ovo je zaista najbolja i najkvalitetnija olovka za obrve + sadrzi i cetkicu za njihovo cesljanje. Savrsenstvo, to je jedina rec sa kojom mogu da je opisem.

#3 Aksesoari:

 Swarovski mindjuse:
Ove mindjuse sam dobila za rodjendan od moje divne drugarice Jovane. Mindjuse su zaista predivne, veoma kvalitetne. Uklapaju se uz svaki outfit i veoma su elegantne.
 Pink ogrlica sa podljama (H&M):
Ovu ogrlicu obozavam! Dobila sam je od moje tetke pored jos mnogo poklona (ukljucujuci i ovaj sat pored). Odusevljna sam kvalitetom i dizajnom ove ogrlice. Najvise volim da je kombinujem uz ovaj sat i uz kosulju koju ce te videti na sledecoj slici. :)
 Crne naocare:
Ove naocare nisu brendirane i kupljene su u nekoj skroz random prodavnici po ceni od 300 dinara (smesno, zar ne?!). Nosim ih svakoga dana i drago mi je da sam kupila bas crne naocare jer se mogu uklopiti uz svaku mogucu kombinaciju. Imam cak 10 pari naocara i ovo su jedine koje zapravo nosim. Mene je tesko zadovoljiti...
 Swatch sat:
Ovaj sat ste mogli detaljnije da pogledate u ovom postu. Ovo je takodje jos jedan poklon od moje drage tetke Ivane kojoj sam beskrajno zahvalna. Vidite i sami koliko je ovaj sat divan i ja ga prosto obozavam!
 Narukvice (@narukvice_prijateljstva i @c__bracelets):
Od kada sam otvorila blog zaista sam dobila mnostvo narukvica, ali definitivno ove tri najvise nosim.


#4 Odeca i modni dodaci:

Sto se tice odece, ovog meseca sam se bas trudila da mi bude sto prijatnije jer je zaista vrucina tako da su se moji outfiti sastojali od pamucne tanke majice ili kosulje, uskih - iscepanih farmerka ili sorca i starki uz naravno neki cool modni aksesoar. Ovu majicu, kosulju i ovu torbu sam definitivno najvise nosila ovog meseca. I kosulju i majicu sam naravno dobila od moje drage tetke. :)
 Plava majica (New Yorker):
Ova majica je pamucna, udobna (ako se to moze reci za majicu), tanka, savrsenog dizajna. Takodje mi se jako dopada to sto je plave boje jer je to moja omiljena boja. :)
 Sarena kosulja (Stradivarius):
Sarsena kosulja! Print mi se mnogo dopada, strukirana je, veoma je udobna, sacinjena je od veoma lepog i mekanog materijala i zaista se lako moze iskombinovati uz sve. Plus se savrseno slaze sa moja dva omiljena aksesoara. :)
 Crna torbica (Newdress.com):
Uskoro ce se ova torbica naci u outfit postu uz jos dva predmeta sa ovog sajta. Mnogo mi se dopada to sto je ova torbica bas crne boje. Takodje unutar nje postoji i zlatni lanac tako da ga mozete izvaditi i torbicu mozete nositi preko ramena. Mnogo mi se dopada njen dizajn i moze se uklopiti uz svaki outfit! :)

#5 Poslastice:

Nisam nesto puno jela slatkisa ovog meseca... Lazem, previse sam ih jela. Cak vam i pripremam jedan post o mojim omiljenim poslasticama, stay tuned! :)
Smoki (Stark):
Ko ne voli smoki?! Ja sam ga zaista dosta puta jela ovog meseca i zato se i pronasao u mojim favoritima ovog meseca. Ima dosta vrsta smokija, ali ni jedan nije ovako ukusan kao Starkov smoki, tu nema govora.
Euroblok (Eurocrem - Swisslion/Takovo):
Nisam neki ljubitelj eurobloka, ali iz nekog razloga sam ga jela dosta puta ovog meseca i mogu vam reci da sam ga jela sa uzitkom. Pre nisam mogla da ga podnesem i bio mi je bljak, a sada ga obozavam... Hmm, ima nesto u carima leta! :D

Muzika:
Ovog meseca sam definitivno najvise slusala pesmu "New Romantics" - Taylor Swift. Ta pesma vise nije dostupna na jutjubu jer ju je Taylor uklonila i sada ni jedan video sa tom pesmom nema vise zvuk zbog copy-right saunda. No, ja sam pretrazila tu pesmu na nekom sajtu i tu je stalno slusam. Presavrsena je!

Sto se tice ostalih pesama, to bi bile ove:








Film:

Gledala sam puno filmova, ali definitivno mi se najvise dopao film "Gradovi na papiru". Film je savrsen i ima predivnu radnju. Morate ga pogledati! :)

To bi bilo to za ovaj post. Nadam se da vam se dopada. ♥
Ne zaboravite da pogledate i Angelinin post na ovu temu! :)
Podelite sa mnom vasa misljenja u komentarima. :*

Instagram: @milicastanisic00
Facebook page: Style On First Place
We ♥ It: milica2000ms

Voli vas vasa,




Comments

  1. Najbolja si definitivno! Jako sam srecna sto smo odradile ovaj collab i nadam se da ce ih biti jos puno. <3

    shineperfection.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Uuu odlican post! Veoma kvalitetno i dobro napisan, a slike su super. ☺♥

    fashionholicyeahh.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Super post,sve si jako lepo napisala.Neke od favorita sam vec koristila,a one koje nisam sigurno cu probati.Za Gradove na papiru hocu prvo da procitam knjigu,pa da gledam film...Najbolje kao i uvekk <3!
    Novi post kod mene perfecthigh136.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Odlican je post..BRAVOO!!! <3

    tijanaqueenoffashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Odlican post.Sve si lepo objasnila,slike su prekvalitetne XD.Imamo isti sat ^-^ :-) ♥
    Ps:zaljubljena sam u tvoju sobu
    oneloveonestyle.blogspot.com--novi post

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Jano! Baš mi je drago! Divna si zaista i uvek me oraspoložiš svakim komentarom. <33

      Delete
  6. Post je stvarno odlican i tekst je super napisan, a slike su predivne. <3
    P.S. Oprosti zbog ova dva komentara gore, autocorrect me je sve krivo ispravljao. :/

    linasdgraphics.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Lina, divna si! Nema veze, obrisala sam ih sada skroz. <33

      Delete
  7. Odlian post!Jako mi je drago zbog collab posta sa Angelinom,ona ima divan blog!Svi favoriti su super!Najvise mi se dopada deo sa odecom i aksesoarima! :D
    Posetite moj blog --- http://sofija1837.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Sofija! Slažem se. Drago mi je da ti se dopada post. <33

      Delete
  8. Odličan post :) Sat je prelep :)
    http://fashionawakebyb.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Branka, drago mi je da ti se sviđa. <33

      Delete
  9. Savršen post, sve si prelepo opisala, totalno sam se uživela. :D Ja obožavam Dove kupke, jer su jako kremaste i jako dobro hidriraju. Body butter je sigurno savršen. :D Košuljica je predivna, a od aksesoara mi se apsolutno sve dopada. ♥

    http://anjalittleworldd.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Anjice na divnom komentaru. Svaki tvoj komentar mi puno znači. <33

      Delete
  10. Amazing post my Dear <3
    http://kasjaa.blogspot.com/
    Can you click in the link in my last post ? <3

    ReplyDelete
  11. Divan post Milice! Tako si ga precizno, temeljno i kvalitetno odradila, da ja nemam riječi. Onu torbu sa NewDress-a želim i ja jer sam se odmah zaljubila u nju kada sam je vidjela u oufit postu. Mogu ti reći da je Dove za mene definitivno najbolji što se tiče kupki i sapuna, jer imaju predivan miris i zaista hidriraju. ♥

    Novi post -----------> allforyou23.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Amina na divnom komentaru koji mi mnogo znači. Slažem se. <33

      Delete
  12. Super post. I meni se dopada Essence olovka za obrve, mada su i Aurine dobre. A sto se body buttera tice, ovog leta sam se zaljubila u njih i stalno trazim nove, tako da cu sigurno probati ovaj ako budem imala priliku :D
    Btw i ja sam skoro pisala post o letnjim favoritima :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Luna! Važi, pogledaću i tvoj post. <33

      Delete
  13. Tvoj blog je stvarno prekrasan, to sam uvijek mislila i sada to pogotovo shvaćam. Od svih favorita, jedan najdraži mi je Womanity Parfem kojeg također imam i savršen je. Film PT je isto tako awesome, ja sam plakala na kraj. Get lost - get found.

    VRATILA SAM SE NA BLOG - Pogledaj novi post i ostavi komentar, puno mi znači. - http://mojetinejdzerskeavanture.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Ema na divnom komentaru i na svim lepim rečima. Svaki ovakav komentar mi puno znači. <33

      Delete
  14. Obozavam the body shop proizvode, i gdje god odem nakupujem ih ko kreten. Paper towns je savršen film, a knjiga je vjerujem još i bolja:-)
    Uclani se na moj blog, ja na tvoj vec jesam♥ http://katesdiyblog.blogspot.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!