How I edit my photos ♥

Witaj! (poljski) :)

 Kao što vidite još jedan "tips & tricks" post ove nedelje. Zaista sam uživala dok sam pisala prethodni post, pa sam zato odlučila da vas obradujem sa još jednim. Skoro u svakom postu gde se nalaze moje fotografije neko od vas me upita kako ih uređujem i sa kojim fotoaparatom ih fotografišem. Da ne bih svakom pojedinačno odgovarala u ovom postu ću vam pokazati na koji način ja uređujem moje fotografije i s čime ih slikam. :)

Well, let's go...

Sve što budem objašnjavala je naznačeno na slikama crnim ili crvenim strelicama ili je uokvireno pravouganicima pomenutih boja. 

#1 PicMonkey

  Verovali ili ne, nije vam potreban profesionalni fotoaparat kako biste uslikali "savršenu fotografiju". Od kada sam otkrila sve čari PicMonkey sajta on mi je zaista najomiljeniji editor. Dakle, ja koristim kameru telefona LG L70 koja ima svega 5 megapiksela i koja ima opciju auto-fokusa. Fotografije ne ispadnu ništa posebno, ali uz malo vežbe i poznavanja tehnike uređivanja fotografija, slika koju ste uslikali može izgledati hiljadu puta bolje od one slike koja je slikana profesionalnim fotoaparatom.
Prvo što trebate da uradite je da uđete na sajt PicMonkey i da kliknete na opciju "Edit" koja je naznačena crnom strelicom na slici iznad. :)

#2 Choose photo

  Zatim trebate da odaberete sliku koju će te da uređujete. Kada kliknete na opciju "Edit" otvoriće vam se ovakav prozorčić kao na slici. Pronađite sliku koju želite da uredite i kliknite na nju dva puta ili jednom pa na gumb "Open" (sve je obeleženo na slici).

#3 Exposure

  Prva opcija uređivanja je jedna od najvažnijih. Ja ne koristim mnogo opcija, svega tri iz od ovih koje se nalaze na levoj strani na slici iznad. Prva opcija koju ja koristim je "Exposure". Kliknite na nju.

#4 Exposure (Brightness, Highlights, Shadows, Contrast)

  Ova opcija je definitivno najvažnija i zahteva najviše vremena. Kada kliknete na opciju "Exposure" otvoriće vam se ovaj beli prozorčić na kome će se pojaviti 4 različite opcije. Ja koristim sve četiri. Jednostavno kada ih koristim sve, uspem da ih izbalansiram i slika bude savršeno osvetljena. Dakle, opcija "Brightness" je povećana na 3, opcija "Highlights" je povećana na 6, opcija "Shadows" je smanjena na -18, a opcija "Contrast" je povećana na 5. Vi slobodno možete povećavati i smanjivati kako vama odgovara, ja sam samo navela koliko sam ja povećala i smanjila. Kada uredite kako se vama sviđa i kada budete bili zadovoljni sa fotografijom i njenom osvetljenošću, kliknite ma zeleni gumb "Apply".

#5 Colors

 Sledeću opciju koristim od skoro i mogu vam reći da dosta doprinosi fotografiji da izgleda lepše. Opcija se zove "Colors" i nalazi se odmah ispod opcije "Exposure". :)

#6 Saturation

  Ova opcija sadrži dve mogućnosti, "Saturation" i "Temperature". Ja koristim samo "Saturation". Dakle, ova opcija doprinosi da boje na vašoj slici budu više izraženije. U ovom slučaju ja sam saturaciju povećala na 13. Kada povećate na željenu brojku i kada budete bili zadovoljni sa ishodom, kliknite na gumb "Apply".

#7 Sharpen

  Ova opcija je definitivno presudna. Dakle, da nije ove opcije svaka moja fotografija bi izgledala mutno i ne bi bila onako izražena (ako me razumete). Opcija "Sharpen" se nalazi odmah ispod opcije "Colors". Kliknite na tu opciju. :)

#8 Sharpen (Sharpness, Clarity)

  Pogledajte samo koliko slike izgleda bolje kada se ove dve opcije iskoriste. Prva opcija je "Sharpness" i ona izoštrava sliku. Ja sam je povećala na 22, dok druga opcija "Clarity" nekako sliku čini jasnijom i izraženijom i nju sam povećala na 26 %. Kada budete bili zadovoljni sa izgledom fotografije, jedostavno kliknite na zeleni gumb "Apply" i to bi bilo to. :)

#9 Save

  Ostaje vam samo da sačuvate fotografiju. Dakle, kliknite na zeleni gumb na kojem piše "Save" i sačekajte da se slika učita.

#10 Save to my computer

Kada se slika bude učitala, jednostavno će vam se pojaviti zeleni gumb na kojem će pisati "Save to my computer". Kliknite na tu opciju i sačuvajte sliku na vaš kompjuter. :)

Evo kako je slika izgledala pre, a kako posle:

Da li primećujete koliko je razlika velika i koliko fotografija izgleda lepše? Ja sam prosto očarana. Inače, fotografiju sam lično ja uslikala i to kada sam putovala u Crnu Goru ovog leta. ♥

To bi bilo to, nadam se da vam se post dopada i da sam vam koliko - toliko pomogla. :)
Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :*

Instagram: @kreativnavila
Facebook page: Style On First Place
We ♥ It: kreativnavila
Twitter: @kreativnavila

Voli vas vaša,


Comments

  1. Pomogla si nam jako puno :)

    ReplyDelete
  2. Odličan post! Iskreno, volela bih da malo više pišeš o savetima, jer ti to dobro ide!♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Jano, da ću sve od sebe da od sada pišem više ovakvih postova! <33

      Delete
  3. Post je odličan zaista! Super saveti i znam da si mnogima pomogla. Slično uređujem fotke, samo preko PhotoScapea. ♥☺

    NOVI POST - > http://fashionholicyeahh.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Bas si lepo sve objasnila.PicMoneky je zaista jedan od najboljih editora♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Tijana, za mene je čak i najbolji. <33

      Delete
  5. Predobro, bas se vidi razlika.
    Post je odlican ♥

    peacelovechic17.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Stvarno sjajno uređuješ fotografije, izgledaju tako dobro! Ko bi rekao da su fotografisane kamerom telefona. Još jedan dokaz da nisu profesionalni fotoaparati jedini koji prave dobre fotografije :) Super post Mici, od pomoći je deff. Ja koristim PhotoScape, jer sam navikla na njega, ali ponekad se poslužim i Pic Monkey-om. <3

    Anja's diary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Anja na predivnom komentaru i na svim pohvalama, baš si me oraspoložila! <33

      Delete
  7. Uvek sam se pitala kako imas tako lepe i izostrene fotografije, a sada vidim kako. Bas koristan post. :D ♥



    http://blogopoznatima.blogspot.rs

    ReplyDelete
  8. Ja na PicMonkey editoru nemam pojma da editujem.Nista mi nije bilo jasno sve do ovog posta!Super si objasnila i sad ce mi biti mnooooooogo lakse.Hvalaaa :) Odlican post!

    Poseti moj blog,ima novi post ---> girlsstuffblogg.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala tebi! Drago mi je da sam ti koliko toliko olakšala i pomogla. <33

      Delete
  9. Sjajan post i veoma koristan!Novi šablon je predivann!!!♥

    ReplyDelete
  10. Odličan post...Do sada nisam radila u ovom editoru,pokušavala sam ali mi nije uspelo i na kraju sam odustala...Izgled bloga ti je savršenstvo ^_^

    http://fashionawakebyb.blogspot.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!