How I Spent New Year's Eve + Announcement for Q&A ♥

Γεια σε όλους ! (grčki) :)

  Veoma sam uzbuđena zbog ovog posta jer planiram da ga napišem već nedelju dana i tek sam sada pronašla malo slobodnog vremena da ga napišem. Znam da zvuči čudno kada neko nema slobodnog vremena iako je zimski raspust, ali je moguće ukoliko imate nekoliko zakazanih testova čim se vratite sa raspusta i ukoliko vam soba izgleda kao da ju je pogodila bomba.
Novu godinu sam uvek dočekivala sa mojom porodicom ili kući ili na trgu u Beogradu ispred Narodne skupštine, jednostavno to nam je bila tradicija. Ali kako sam sve starija i starija sve više sam želela da konačno dočekam Novu godiu van kuće sa svojim društvom. Ta želja mi se ostvarila ove godine i mnogo mi je drago zbog toga. Naime, moja divna drugarica iz osnovne škole ima vikendicu na periferije našeg grada i odlučila je da zajedno sa nama dočeka baš tu Novu godinu. Bilo nas je ukupno 7 (zajedno sa mnom), ali nas je tokom večeri iznenadila još jedna drugarica koja inače živi u drugom gradu tako da zaista našoj sreći nije mogao doći kraj. Upravo o tom dočeku ću vam pisati u ovom postu zato nastavite da čitate ovaj post. :)

Well, let's go...

Prvi dan raspusta, 31. decembar je zvanično otpočeo kada sam ja odlučila da ustanem nakon jednosatnog izležavanja u krevetu. Brzo sam se spremila i trčaćim korakom (jer sam kasnila) sam se uputila prema dogovorenom mestu. Ubrzo smo se svi skupili i krenuli smo prema obližnjem marketu. Gužva je bila nenormalna i svi smo mislili da će ova kupovina potrajati večno. Uzeli smo velika kolica i počeli smo da trpamo u njih sve i svašta...

Ja sam bila zadužena za računanje pa sam cenu svakog artikla upisivala u telefon. Došli smo do određene sume i na kraju podelili ukupnu sumu na 7 delova i tako smo podelili troškove. Kada smo završili sa kupovinom posle dobrih pola sata uputili smo se prema centru grada kako bismo u prodavnici kupili petarde, vatromet i ostale "zezalice". Kupili smo skoro punu kesu petardi i vatrometa. I na kraju je svako otišao svojoj kući kako bismo se pripremili za večeras.

Nakon što sam stigla kući posle šetnje koja je trajala skoro sat vremena ubrzano sam počela da se spremam. Brzo sam spakovala sve potrebštine poput "pidžame" (trenerka i majica kratkih rukava), kozmetičkih proizvoda, društvenih igara itd. Na divno čudo sve mi je stalo u jedan ranac tako da sam zaista bila ponosna na sebe i svoje umeće pakovanja, hahahhaha.
Zatim sam se uputila prema kupatilu i obavila sam ličnu higijenu (pranje kose, tuširanje, pranje ruku, umivanje, pranje i čišćenje lice...). Onda sam uzela moj neseser i krenula da se šminkam.

Prvo sam lice namazala Nivea kremom kako mi se ne bi osušilo zbog hladnog vremena i samim tim sam i napravila podlogu za korektor i BB kremu. Nisam htela mnogo da se šminkam jer ćemo sve vreme biti u kući, ali opet htela sam barem malo da se sredim jer je ipak doček Nove godine u pitanju. Nakon što sam sačekala da se krema osuši, korektor sam stavila na bubuljice i ispod podočnjaka i onda sam razmazala BB kremu. Sve sam to fiksirala matirajućim puderom u kamenu i time sam završila sa licem. Onda sam olovkom dopunila obrve i na oči sam stavila AVON bazu za senku. Onda sam nanela belu šljokičastu senku, uvijala sam trepavice i na njih sam nanela nekoliko slojeva crne maskare. Na usne sam stavila samo Golden Rose sjaj koji sam dobila u decembarskoj GlamBox kutiji i time sam kompletirala svoj makeup look.
Iako sam htela da uvijem kosu nisam imala vremena pa sam je jednostavno ispravila. Zatim sam nalakirala nokte crnim lakom i sačekala sam da se lak osuši.
Onda je sledilo oblačenje. Obukla sam crnu majicu sa cool natpisom i crnu duksericu koje sam poručila sa sajta Dressgal, zatim moje omiljene iscepane farmerke brenda Pull&Bear koje mi je tetka kupila i naravno unihop čarape u boji kože kako mi ne bi bilo zima.
Stavila sam kapu na glavu, rukavice i šal i obukla moju crnu zimsku jaknu. Obula sam moje omiljene crno-bele patike jer tada nije padao sneg i zaputila sam se prema dogovorenom mestu.

Otac moje drugarice nas je odvezao do vikendice i zabava je mogla da počne! Svi su od kuće poneli neko pecivo (moja baka je napravila kiflice pa sam ja to ponela) i svu hranu smo iz gepeka od auta preneli u kuhinju. Svi smo se uputili u dnevnu sobu i krenuli da jedemo jer smo svi bili gladni s obzirom da kući nismo ništa jeli zbog silne hrane koju smo kupili kako ne bi kojim slučajem bili siti kada dođemo u vikendicu.
Moja drugarice je od kuće ponela zvučnjake sa basom i nekoliko svojih CD-ova dok sam ja ponela samo jedan koji je bio prepun muzike poput pesama Tremor, Turn Up The Speakers, Tsunami itd.
Čim smo jeli pojačali smo muziku "do daske" i krenuli smo da igramo... Inače nismo igrali kao svi ostali normalni ljudi, nego smo se glupirali i pravili budale od sebe. Ali bilo je i više nego zabavno.

Kasnije kada smo se umorili seli smo za veliki sto i igrali smo karte. Igrali smo igru zvanu "Magarac". Dakle, da vam ukratko objasnim kako se to igra ako niste znali. Iz špila izdvojite sve kraljeve, dame, žandare, desetke, devetke i malu dvojku. Ukoliko vas ima više uzmite više vrsta karti npr. dodajte i sve osmice i sve sedmice i tako sve dok svi ne budu imali svoj špil. Onda pomešajte sve što ste malo pre izdvojili iz špila i raspodelite svakom karte počev od osobe pored vas (ukoliko ste vi zaduženi za to). Neko će imati 5 karata i taj neko će započeti igru. Ukoliko neko dobije malu dvojku on mora okrenuti tu kartu od sebe tako da je drugi vide i nakon tri kruga je mora predati osobi desno od sebe. Inače ukoliko je ne preda mora je zadržati još tri kruga. Cilj ove igre je da sakupite 4 iste karte i da čim sakupite bacite vaše karte na sto, ko poslednji spusti karte na sto taj gubi i dobija određeno slovo (npr. m - magarac). Onaj ko ima malu dvojku ne sme baciti špil iako sakupi sve iste karte, on mora sačekati da preda malu dvojku osobi pored sebe i tek onda može baciti špil. P.S. Ne smete bacati špil sve dok ne predate kartu koja vam ne treba osobi do vas. Ko prvi sakupi sva slova od reči "magarac" taj je izgubio i vi mu možete smisliti kaznu za to.
Veoma je jednostavna igra ali je veoma zanimljiva.
Vreme je prolazilo i Nova godina se polako približavala. Popeli smo se na terasu sa koje smo imali pogled na ceo grad i odbrojavali smo do ponoći. Kada je sat otkucao 00:00 svi smo se zagrlili, izljubili i čestitali jedni drugima Novu godinu. Uživali smo gledajući predivan vatromet. Bacali smo petarde, palili naš vatromet, palili prskalice sve dok nam nije postalo toliko hladno da smo prosto morali da uđemo u kuću.
Onda smo se vratili u dnevnu sobu, razmestili smo ogroman krevet i upalili smo TV i gledali smo filmove sve do 6 sati ujutru.

Odjednom nam se toliko prispavalo da smo prosto zaspali a da to nismo ni primetili...
Tako sam ja dočekala 2016 godinu i mogu vam reći da sam se stvarno odlično provela i da bih volela da i sledeće godine ovako dočekam Novu godinu. Iskreno se nadam da će mi se ta želja ispuniti, no ima vremena. Videćemo šta će se sve do tada izdešavati! :)

A sada vreme je za Q&A:
Pitajte me šta god želite, potrudiću se da odgovorim na većinu vaših pitanja i nadam se da ću post sa odgovorima na vaša pitanja objaviti što skorije!
Pitanja mi možete postavljati u komentarima ispod ovog posta. Hvala vam unapred. ♥
P.S. Pitanja možete postavljati i anonimno ukoliko to želite!

To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada. :)
Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima.
- Kako ste vi dočekali 2016-u godinu?

Instagram: @kreativnavila
Facebook page: Style On First Place
We ♥ It: kreativnavila
Twitter: @kreativnavila
Ask.fm: kreativnavila

Voli vas vaša,


Comments

  1. Ove slike koje si stavljala su super!
    1.Da li imaš kućnog ljubimca?
    2.U koje si blogove učlanjena?


    http://overthemoonwithvanja.blogspot.rs/?m=1

    ReplyDelete
  2. Aaa odličaan post, baš mi se dopada ideja! Drago mi je što si se lepo provela. ♥

    1. Knjiga koju bi svima preporučila?
    2. Omiljene jutjuberke?
    3. Omiljene blogerke?
    4. Čitaš li nešto trenutno, ako da, šta?

    GIVEAWAY → fashionholicyeahh.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Lijepo si se provela vidim i dobro si nam to dočarala. :)

    http://lmpositiveworld.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Slike su super ♥
    Inače, i ja sam bila zadužena za računanje troškova za namirnice.
    1. Blogovi koje pratiš?
    2. Tvoja neostvarena želja?
    3. Koju životinju bi volela da imaš Ponija vs Jednoroga?
    4. Tri stvari bez kojih ne izlaziš iz kuće?

    http://behappyhappyend.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  5. Super Post!
    Q&A:Omiljeni tvoj post?
    Gde pronalazis inspiraciju za postove?

    Moj blog:http://michea123l.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  6. Sve si odlično napisala i dočarala. Zaista mi je jako drago da si se lijepo provela na svom dočeku. <3
    Dosta toga sam te već pitala u tvom prošlom Q&A-u, tako da mi baš ne padaju na pamet neka pitanja i unaprijed se ispričavam ako se ponavljaju.
    - Kako si smislila ime ovog bloga? (osim što je to bilo ime jedne rubrike na tvom prošlom blogu koliko se sjećam :D)
    - Kako bi u nekoliko riječi opisala život bloggera?
    - Koji predmet ti je najviše, a koji najmanje omiljeni?

    ReplyDelete
  7. Pitanja:
    - 3 proizvoda koja koristiš svaki dan su...?
    - Koje su zadnje tri knjige koje si pročitala? Napiši kratko mišljenje o njima.
    - Najdraži i najteži predmeti u školi.

    ReplyDelete
  8. Jao, super post, uživala sam čitaju ći ga. Baš mi je drago što si se lepo provela ♥ Ja sam bila kod drugarice, i nismo ništa posebno radile, ali bilo nam je lepo. Kućna atmosfera :)

    Pitanja:

    1. Koje sajtove sa kojima sarađuješ najviše voliš?
    2. Šta bi posebno volela da kupiš/dobiješ u 2016. godini?
    3. Šta bi volela da kupiš/dobiješ od male skuplje šminke/kozmetike?
    4. Kakav odnos sa bratom imaš?
    5. Da li se kaješ ili ti je drago zbog škole koju si upisala?
    6. Koje emisije/serije na TVu najviše voliš da gledaš?
    7. Koji su tvoji omiljeni filmovi?

    Anja's diary

    ReplyDelete
  9. Uživala sam. Divno si nam dočarala sve, kao da smo i sami prisustvovali.:)

    1. Znaš li sajt preko kojeg mogu da se gledaju filmovi/serije na mobilnom?
    2. Omiljena serija?
    3. Šta slušaš od muzike?
    4. Omiljena knjiga?
    5. Kakav si đak u školi?

    ReplyDelete
  10. Prelep post zaista,moje pitanje za tebe je: Gde pronalaziš inspiraciju za postove na blogu?
    Spomenula sam te u poslednjem postu,pa ako možeš pogledaj.
    My opinion

    ReplyDelete
  11. Odličan I zanimljiv post!Uživala sam u čitanju!Evo I par pitanja:

    1.Koji ti je najdraži blog?
    2.Da li si ikada nešto slomila?
    3.Na početku bloganja,koja blogerka ti je bila uzor?
    4.Serije koje pratiš?
    5.Kakva si učenica u školi?
    6.Najdraži kućni ljubimac?
    Na mom blogu je Q&A ,pa postavi par pitanja mnogo će mi značiti.Ukoliko se učlaniš u moj blog,uzvratiti ću ti!

    http://ameliabelieveme.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  12. Predobar post! Ovi snimci koje si ubacila su stvarno super!
    Pitanja:
    - Sa kojom blogerkom bi volela da uradiš collab?
    - Da li razmišljaš ili si ikada razmišljala da otvoriš yt kanal?
    - Omiljeni komad odeće (slika, ako može)

    Novi post, rođendan bloga!
    milicinkutak123.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. Kako ti je u sk?
    Da li smatras za sebe da si lepa?
    Koliko si visoka i koliko imas kila?
    Da li planiras da povecas dupe?
    Da li imas komplekse zbog visine?
    Da li si zaljubljena/imas decka?

    ReplyDelete
  14. 1. Da li si nekada pisala na sajtu Wattpad.com?
    2. Koje (novije) blogerke volis da pratis?
    3. Zasto su blogeri posebne osobe na ovom svetu?

    ReplyDelete
  15. Odličan post,prelijepo si ga napisala.Inače ja sam novu godinu dočekala sa rođakom i odlično sam se provela.
    Pitanja za Q&A:
    Koga iz "Pinkovih zvjezdica" više voliš Igora ili Mateju?
    Da li si nekada pisala ispovjest?
    Koji film preporučuješ za gledanje?

    ReplyDelete
  16. Uzivala sam u ovom postu stvarno je super!!!
    pogledajte moj blog: http://jovanninkutak.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. imaš li wattpad profil?
    najdraža glumica?
    najdraža boja?
    najdraže godišnje doba?

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!