#DIY Wall Room Decor Poster Ideas ♥

Hei kaikki! (finski) :)
Raspust i dalje traje i nešto što ja najviše volim da radim tokom slobodnog vremena je pravljenje DIY projekata, zato ću vam danas pokazati kako da napravite 3 postera + 1 DIY koji nije baš ispao onako kako sam zamišljala. Zapravo prvobitna ideja mi je bila da napravim nekoliko postera za Dan zaljubljenih, ali nekako nisam imala inspiracije jer ni sama nisam zaljubljena tako da ćemo to ostaviti za sledeću godinu kada možda situacija bude bila drugačija. Svi DIY projekti koje ću vam upravo pokazati su veoma jednostavni za pravljenje i verujem da sve što sam ja koristila od materijala već imate u svojoj kući tako da se može reći da se svi ovi projekti isplate. :)

             Internacionalni GIVEAWAY je u toku, možete se prijaviti *OVDE*!!!

Well, let's go...

#1 "Peace of Heart"
Za pravljenje ovog projekta biće vam potrebno sledeće:
• dva papira sa ištampanim ili nacrtanim znakom "peace of heart" istih dimenzija
• nekoliko kolaž ili običnih papira sa različitim printom
• makaze
• lepak u stiku
• flomaster/hemijska u boji

Postupak:
 Uzmite jedan papir i isecite sliku sa papira u delovima kao i ja što sam isekla na fotografiji iznad. Zatim prislonite jedan od delova znaka na ukrasni papir kao na fotografiji ispod i olovkom obeležite oko delića znaka kako biste mogli kasnije da ga isečete tako da tačno odgovara dimenzijama znaka na drugom papiru.
 Uradite tako i za svaki drugi deo znaka samo koristiti drugi ukrasni papir sve dok ne dobijete nešto poput ovoga na fotografiji ispod:
Nakon toga jednostavno zalepite delove na list papira preko crnih delova znaka kao na fotografiji ispod i to je to. Ukoliko želite da dodate još neke detalje možete to učiniti kao ja tako što ćete iscrtati neke ukrase po ivicama papira.

#2 "Colorful Owl With Motivational Quote"
Biće vam potrebno sledeće:
• beli papir ili papir u boji
• papir sa šablonom sove, možete ga skinuti *OVDE*
• nekoliko kolaž ili ukrasnih papira sa različitim dezinima
• makaze
• lepak (meni nije bio potreban jer sam koristila kolaž)
• olovka
• makaze
(za dekoraciju će vam možda i trebati jedan flomaster i hemijska u boji)
P.S. Preporučujem vam da šablon odštampate u dva primerka jer na jednom papiru imate šablone samo za jedno sovino oko. 

Postupak:
Izrežite sve delove šablona za pravljenje sove i zatim na papirima ih preslikajte olovkom t.j. pribeležite olovkom svaki oblik na ukrasne papiriće i zatim sve to isecite. Nakon toga jednostavno na beli papir ili papir u boji prvo zalepite telo sove, zatim na telo zalepite i krila i sve ostale delove i kada završite možete i ukrasiti papir nekom lepom motivacionom porukom i sitnim tačkicama kao što sam ja uradila na fotografiji ispod:
Moja motivaciona poruka glasi: "Once you choose hope, anything is possible!" - "Kada jednom izaberete nadu, sve je moguće!". 

#3 "Love is Eternal"
Biće vam potrebno sledeće:
• dva papira sa istim šablonom (ovakav šablon možete skinuti: *OVDE*!)
• 4 kolaž papirića (3 u crnoj i 1 u crvenoj boji)
• makaze
• olovka
• flomaster

Postupak:
Postupak za pravljenje ovog postera je skoro identičan kao postupak za pravljenje prvog projekta, jedina razlika je šablon. Dakle, prvo isečete sva sva slova i srce. Zatim ih preslikate t.j. obeležite njihov oblik na kolaž papirima i sve to isečete. Nakon toga jednostavno odlepite poleđinu kolaž papirića i zalepite ostatak na šablon na drugom papiru. Nakon toga jednostavno podebljajte "infinity" znak crnim flomasterom ukoliko to želite. Ja sam morala jer mi je toner pri kraju pa moj štampač ne štampa baš kako treba. I verovali ili ne, to je to. :)

#DiyProjekatSaKojimBašNisamZadovoljna
Biće vam potrebno sledeće:
• komad stiropora
• tempere (crvena i braon boja)
• plastična činija
• časa sa vodom (zaboravila sam da je uslikam i zato nije na gornjoj fotografiji)
• četkica
• plastična flaša

Postupak:
U plastičnu činiju sipajte otprilike jednu četvrtinu tempere braon boje i dodajte vrlo malo vode (svega 2-3 kapi) i zatim četkicom lepo sjedinite temperu i vodu. Onda na stiroporu nacrtajte drvo otprilike kao što sam ja na fotografiji ispod:
Zatim u drugu činiju (ja sam koristila poklopac jer mi je bilo mrsko da perem činiju u koju sam malo pre iscedila braon temperu) iscedite skoro celu temperu crvene boje i dodajte otprilike 10ml vode (jednu kašičicu). Zatim četkicom lepo sjedinite temperu i vodu i pokušajte da je razmažete preko cele površine činiji jer će to biti neophodno kako biste kasnije uspeli da celu donju površinu flaše umočite u boju.
Kada dobijete određenu gustu smesu kao što izgleda moja smesa na fotografijama iznad onda jednostavno umočite donju površinu flaše tako da boja ostane samo na ovim ispupčenim delovima, ako me razumete. Onda jednostavno flašu prislonite na stiropor i postupak ponovite sve dok na svakoj grani ne bude po jedan "cvet". Dakle, svaka flaša ima ova ispupčenja na donjem delu i taj deo liči na svet tako da kada umočite taj deo u boju na stiroporu će se preslikati "cvet". 
Znam da izgleda neuredno i da se većini vas neće dopasti ali sam htela da vam pokažem jer možda vi ipak želite da napravote ovakvu sliku i sigurna sam da će vama ispasti bolje od moje slike. Inače preporučujem vam da koristite manju flašu t.j. onu od 0,5l i da vodite računa da ne umrljate sve živo kao ja, hahhahah. :D

             Internacionalni GIVEAWAY je u toku, možete se prijaviti *OVDE*!!!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. ♥

Instagram: @kreativnavila
Facebook page: Style On First Place
We ♥ It: kreativnavila
Twitter: @kreativnavila
Ask.fm: kreativnavila

Voli vas vaša,




Comments

  1. Ideje za cestitke mi se jako svidjaju. Ipak,prva mi je nekako najsladja. ^^
    A sto se tice DIY prjekta,meni se ideja dopada,ali bih nesto ipak promenila u tvom postupku: umesto da flasom pravus cvetice,mozda je bolje da tackice lupas sana cetkicom. :)
    Na taj nacin ces sama procenuti koliko je cvetova i tackica potrebno. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Ana! Razmišljala sam i ja o tome ali pošto sam videla u nekom video da jedna jutjuberka pravi cvetiće sa flašom meni se činilo to veoma originalno i želela sam i ja da to isprobam na identičan način. <33

      Delete
  2. Meni je drvo baš lepo, još si mogla celu sliku da istačkaš, super bi izgledalo. :) <3
    I ostale čestitke su divne, posebno ova sa natpisom srca. :) <3333

    eslyisworldview.blogspot.rs

    ReplyDelete
  3. Savrseno je, sad si mi stvarno dala ideju za cestitke. Mnogo je lakse kada se oblik lepi na papir... Divno je kao i uvek Milice :*** <3333

    tijanaqueenoffashion.blogspot.rs

    ReplyDelete
  4. Aww prelepo je! Definitivno cu probati! Sa sobom je naj naj. <3

    Novi post: sandrin-kutak.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Sandra! Ukoliko isprobaš znaš gde mi možeš poslati slike ukoliko to budeš želela. <33

      Delete
  5. Veoma mi se svidja tvoj blog i ovi posteri :)
    Www.infashionistastyle.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Zaista dobre ideje, super izgledaju. :)

    http://iwanttobehappybydanica.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  7. Predobre ideje. ♥ Zasigurno cu probati treci DIY.
    Primetila sam da cesto porucujes sa Dresslink - a. Pa, htela bih da te pitam kolika je postarina ? I nadam se da nije problem sto pitanje nije vezano za post. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno draga! Ovako, cena poštarine može da varira od predmeta do predmeta. Dakle, ako poručiš neku lakšu stvar poput narukvice, četkica za šminkanje, tanke majice itd. poštarina obično košta od 50-300 dinara. Ali što se tiče poštarine za farmerke, dukserice, rančeve, torbe, patike itd. poštarina ume da bude dosta skupa t.j. od 300 pa sve do 1000 dinara. Ukoliko te još nešto zanima slobodno me pitaj i rado ću ti odgovoriti. P.S. Izvini što sam ti tek sad odgovorila. <33

      Delete
  8. Odlične ideje. Najviše mi se sviđa druga.♥

    Pobjednica giveawaya je izvučena. Tko je pobjednik giveawaya?♥

    ReplyDelete
  9. Ekstra je sve. Posebno mi se svidja ''Love is Eternal''.

    ReplyDelete
  10. Oduševljena sam ovim postom,odličan je ♥ !

    Beauty by Alex

    ReplyDelete
  11. Odličan diy, i ja sam planirala da uradim ovako nešto, sada sigurno hoću❤

    ReplyDelete
  12. Ma super su ideje obozavam kteativnost,meni je drvo vrh kao i svi ostali pokusacu i ja nesto da napravim 😉

    ReplyDelete
  13. Jako zanimljive ideje. Ovo sa flasom i bojama pa da ispadne kao drvo, razmisljam se vec neko vreme da ga uradim :D Mislim da je sada pravi trenutak :) Super postt :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!