Morning Routine - Girls VS. Boys (collab post) ♥

Halo semua! (indonežanski) :)
Ne možete ni da zamislite koliko ja volim collab postove! Baš ti postovi su definitivno najzabavniji i najinteresantniji od svih. Draga Miljana sa bloga Miljana Easy Skillful me je kontaktirala pre nekoliko dana u vezi saradnje putem collab postova. Ja sam bila oduševljena jer u skorije vreme nisam radila ovakav vid saradnje. Naravno i ovog puta nisam ja ta koja je zaslužna za temu ovog posta, već je Miljana i zato sam joj beskrajno zahvalna. Razni jutjuberi su postavljali u poslednje vreme mnogo ovih videa i jako mi je drago da ću i ja danas moći da objavim ovaj post. Dogovorile smo se da ja vama predstavim kako to izgleda devojačka jutarnja rutina, a ona će vam predstaviti dečačku/momačku jutarnju rutinu. :)
Njen post možete pročitati: *OVDE*!

Well, let's go...

• Buđenje
 Mi, devojčice radimo sve nekako sporije (u dobrom smislu) i definitivno uživamo u svakom trenutku. Ja na primer kada se probudim, prvo se rastežem jedno 5 minuta, onda razmišljam šta prvo trebam da uradim kada ustanem i onda uzimam telefon.

Imam običaj da "čačkam" telefon (kako bi to moja majka rekla) neki put čak i sat vremena. Obično prvo proverim šta ima novo na Instagramu i na toj aplikaciji najviše provodim vremena. Za to vreme se već polako rasanim, pa onda sve ostalo na telefonu proveravam mnogo brže t.j. ne zadržavam se previše na ostalim aplikacijama i stranicama. Nakon toga proveravam da li me je neko otpratio ili zapratio preko nove aplikacije koju sam baš preključe skinula i ona se zove Statusbrew i koju trenutno obožavam! Onda otvaram google pretraživač i prvo proveravam da li ima nekih novosti na blogu poput komentara, zatim proveravam da li mi je stigla neka poruka na e-mail-u i na kraju proveravam da li ima nekih novosti na mom facebook profilu i stranici. Kada konačno završim sa telefonom, odlažem ga na natkasnu pored kreveta, preko pidžame oblačim moju oversized duksericu jer mi je obično ujutru uvek hladno kada ustanem iz kreveta bez obzira na to da li mi je u sobi toplo ili hladno. Tako obučena silazim do kupatila. 

• Kupatilo, obavljanje lične higijene
 Prvo pokupim kosu jer je dosta dugačka i zna da mi zasmeta tokom obavljanja lične higijene. Zatim perem ruke, umivam se i perem zube. Ne tuširam se ujutru tokom zimskog perioda jer je i suviše hladno i obično uvek popodne negde izlazim tako da nije dobro da tako sveže istuširana izlazim napolje na hladnoću. Zato to obavljam uveče pred spavanje. Zatim sledi deo moje svakodnevne rutine negovanja kože lica:

Uzimam tufer i na njega sipam moj omiljeni Balea tonik. Čistim celo lice, vrat i dekolte sa njim i sačekam nekoliko minuta da ga moja koža lepo upije. Zatim se opet umivam i na mokro lice stavljam ovaj Velnea piling u vidu kreme za lice. Nanosim ga isključivo prstima i polako masiram celo lice kako bi se napravila pena. Nakon toga jednostavno isperem proizvod sa lica i ponovo se vraćam u sobu.

• Nameštanje kreveta
Ja prosto ne mogu da odem iz sobe a da ne namestim krevet. Osećam se milion puta bolje kada mi je krevet lepo namešten i zategnut. Moj namešten krevet izgleda aspolutno ovako svakoga dana kao na slici iznad. Obožavam medvediće i zato se na mom krevetu uvek mogu naći ova tri. Čak sa ovim medvedom svetlo roze boje i spavam tako što ga zagrlim najače što mogu... Znam, kao neko malo dete, ali šta ću kada ga obožavam. Zatim pripremam šta ću da obučem i odlažem pidžamu ispod jastuka.

Kada god ne idem u školu moj outfit izgleda baš ovako. Dakle, "comfy" trenerka, oversized dukserica, tople debele (termo) čarape, moje omiljene papuče i ja sam spremna. 

• Doručak
Mi, devojčice se uvek trudimo oko doručka (izuzev onda kada kasnimo ili žurimo negde) i ja se uvek trudim da se ujutru dobro najedem kako bih imala dovoljno energije da predbrodim ceo dan, jer znate kako kažu: "Doručak je najvažniji obrok tokom dana.". Veliki sam ljubitelj kiflica i generalno svog peciva. Moja baka se potrudila da napravi ove predivne kiflice, a ja sam kao prilog dodala nekoliko listića šunke i salame i tri kisela krastavčića jer ih obožavam. Naravno, ja sam pojela mnogo više kiflica nego što je na slici tako da nemojte misliti da je meni jedna kiflica dovoljna. Inače ne volim jogurt, ali to jutro mi se jako pio i išao je odlično uz kiflice tako da sam ipak odlučila da mi jogurt bude napitak. :)

• Aktivnosti
 Ja inače obožavam da ujutru gledam moje omiljene serije i po neki film. Kao što možda već većina vas zna, Netflix je došao u Srbiju i ja sam prosto morala da otvorim profil. Prvi mesec je besplatan, ali da biste ga iskoristili morate odabrati jednu od dve opcije za plaćanje članarine nakon tih mesec dana, a to su opcije plaćanja putem kreditne kartice ili PayPal naloga. Ja imam otvoren PayPal nalog i zato sam uspela da otvorim i nalog na Netflix-u. Mogu vam reći da je sajt sasvim okej, ali da i nije ništa posebno. Naime, cene članarine se kreću od 7,99 eura do 11,99 eura. Ja sam se opredelila za srednju opciju, a to je 9,99 eura. Naravno pošto nisam baš oduševljena sajtom mislim da neću uplatiti mesečnu članarinu i mislim da ću ugasiti nalog. Nema pojedinih serija niti filmova i nema prevoda. Čak meni neće ni da radi HD rezolucija kada gledam pojedine epizode mojih omiljenih serija. No, neću više o ovome jer ću o tome uskoro pisati poseban post. Serije koje trenutno pratim su "Shadowhunters - The Mortall Instruments" i "Gossip Girl". Pošto sam odgledala sve epizode moje omiljene serije "Pretty Little Liars" i najomiljenije "The Vampire Diaries" morala sam da pronađem neke nove i ove dve su zaista odlične, imate moje preporuke. Nakon što odgledam nekoliko epizoda "Gossip Girl" i novu epizodu "Shadowhunters" serije obično čitam knjigu. P.S. Ukoliko to jutro ne pogledam epizodu neke serije obavezno pogledam neki film.

 Na mom radnom stolu postoji jedan mali "kutak" gde stoje moje najomiljenije knjige. Trenutno čitam knjigu "Onlajn devojka" od jutjuberke Zoi Sag i obično dok čitam knjigu slušam neku laganu "instrumental" muziku i uživam uz grickalice poput omiljenih medenjaka prekrivenih čokoladom i pereca.

Nakon dobrih sat-dva se vraćam opet na komp ili preko telefona odgledam videe na jutjubu koje sam propustila, čitam nove postove mojih omiljenih blogerki i na kraju - pišem post za svoj blog. :)

• Spremanje za izlazak
 Ja stvarno umem da provedem dosta vremena spremajući se za izlazak. Iako je možda to samo izlazak do grada sa najboljom drugaricom opet želim dobro da izgledam u slučaju da naletim na nekog "super cute" dečka. Moje spremanje započinje tako što pustim moju omiljenu pesmu - Rudimental ft. Ed Sheeran - Lay It All On Me.

 Zatim otvaram ormar i pokušavam da pronađem šta da obučem. Posle mukotrpnih 5-10 minuta konačno pronalazim nešto što mi se dopada. Outfit iznad koji sam obukla preključe se sastoji od predivnog kardigana sa Dresslink sajta, sive majice kratkih rukava, mojih najomiljenijih Pull&Bear farmerki, preslatke bele torbice takođe sa Dresslink sajta, cool ogrlice sa "mustache" priveskom i braon čizmica koje obožavam. Oblačim se i odlazim u kupatilo kako bih se našminkala.

Opet obavljam ličnu higijenu, t.j. perem ruke, umivam se i perem zube i onda nanosim Nivea kremu za lice kao podlogu za puder i korektor. Ne stavljam uvek puder, ali želela sam da vam pokažem ovaj jer ga prosto obožavam. Dakle, nanosim korektor na podočnjake i kapke i na sve nepravilnosti (izraženije bubuljice). Zatim nanosim Affinitone Maybelline puder u tankom sloju (moj je u nijansi br. 14 - creamy beige) i to isključivo prstima jer jedino tako mogu lepo da ga razmažem na celo lice u jednakim količinama. Onda uzimam olovku za obrve, sa malom četkicom na poklopcu oblikujem obrve tako što ih rasčešljavam i dopunjavam ih olovkom tamo gde je to potrebno. Onda sledi uvijanje trepavica i nanošenje essence "get BIG lashes" crne maskare. I kao završni detalj, stavljam moj omiljeni GR sjaj za usne u nijansi br. 116. 

Posle šminkanja stavljam roll-on dezodorans ispod pazuha i naprskam se ili Balea - Golden Magic dezodoransom ili GR parfemom (NU xCeed). I na kraju mažem ruke Nivea kremom i to je to - spremna sam za izlazak i time se završava moja jutarnja rutina. :)

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada. 
Pogledajte i pročitajte Miljanin post *OVDE*!
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. ♥

Instagram: @kreativnavila
Facebook page: Style On First Place
We ♥ It: kreativnavila
Twitter: @kreativnavila
Ask.fm: kreativnavila

Voli vas vaša,

Comments

  1. Definitivno se slažem sa tobom. Obožavam ovakve videe i postove. U pravu si da mi sve radimo polako, ali smo sigurne da nešto uradimo. Ne kao dečaci. :)

    Novi post: Senny

    ReplyDelete
    Replies
    1. O, da. Udji na serijal.com. Imaš vampirske dnevnike, PLL, gosip girl... i još mnogo serija sa HD rezolucijom i prevodom! ♥

      Delete
    2. Drago mi je da delimo isto mišljenje. Ja inače i pratim sve serije preko serijal.com sajta ali pošto je skoro izašao Netflix želela sam da odgledam neku epizodu i tu. Jedina serija koju pratim a koje nema na serijal-u je Gossip Girl pa je zato gledam na kinoteka.ba sajtu. <33 U svakom slučaju hvala ti na predlogu. :*

      Delete
  2. Obema vam je odlican post, i bas mi se dopada tema. Ni mene Netflix nije posebno odusevio. ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Nina, drago mi je da ti se dopada! <33

      Delete
  3. Koji program koristis da napravis onu prvu sliku?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prvo "zamaglim" fotografiju preko Lunapic sajta, onda dodam ove providne bele trake u programu PhotoScape i na kraju tekst dodam preko sajta PicMonkey. <33

      Delete
  4. Hvala ti na lepim rečima, ne znam po koji jos put cu ti se zahvaliti.Soba ti je prelepa,svidjaju mi se ove slicice.Bas si lepo odradila ovaj post i bas mi je drago sto smo saradjivale.😘❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na čemu zaista, hvala tebi na predivnoj saradnji i na divnom komentaru! I meni je takođe veoma drago i nadam se da ćemo uskoro napisati još neki collab post. <33

      Delete
  5. Jako mi se dopada post :)

    lepotaodaleks.blogspot.rs

    ReplyDelete
  6. Post je baš odličan, tako nekako ide I moja rutina ;) I soba ti je baš lijepa ♥

    ♥ kreativanblog.blogspot.com ♥

    ReplyDelete
  7. Predivan post!Slike su prelepe!

    anjasworld1.blogspot.rs-novi post kod mene

    ReplyDelete
  8. Zaista sjajan post i fenomenalne slike! ☺ Po mom misljenju za gledanje serija je najbolji serijal.com jer tamo nrma cega nema, a sve serije imaju prevod i sve sezone su na broju zajedno sa svim epizodama.☺❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Marijana! I ja sve serija pratim preko pomenutog sajta ali npr. serija koju trenutno pratim je Gossip Girl i nje nažalost nema na tom sajtu pa sam primorana da je gledam na nekom drugom t.j. na kinoteka.ba sajtu. <33

      Delete
  9. sviđami se post i tvoj blog
    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

    ReplyDelete
  10. odličan post, sviđa mi se stil pisanja, sviđa mi se tvoj cijeli blog <3

    pogledaj moj blog i učlani se http://veronicafashioncorner.blogspot.hr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Veronika, baš mi je drago da ti se sviđa. <33

      Delete
  11. Da,slazem se sa tobom da su collab postovi najzabavniji i najinteresantniji :)
    Ja serije gledam na Popcorn Time, ali nekad ni tamo nema svih epizoda.

    Hashtag Girl

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da delimo isto mišljenje! I ja sam nekada gledala serije tu ali od kada sam saznala za serijal.com, kinoteka.ba, Netflix itd sve serije sada pratim preko pomenutih sajtova. <33

      Delete
  12. Soba je simpatična I baš mi se dopada.Moja rutina I nije nešto ženstvena,tako da ne mogu se nešto uključiti kad je riječ o tome.Post je odličan I baš je detaljno razrađen,pa uživam kad je riječ o takvim postovima.

    http://ameliabelieveme.blogspot.ba/ -Na mom blogu je novi post,pa pročitaj ako želiš.Mnogo bi mi značilo kada bi se učlanila u moj blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Amelia na predivnom komentaru! Naravno, pročitaću i učlaniću se u tvoj blog. <33

      Delete
  13. Post ti je predivan, odlično si ga napisala i tema mi je zaista odlična! <3


    itsnina23.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. Odličan post. Planiram sebi da kupim uvijač za trepavice ♥

    Tammy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Tamara! Uvijač za trepavice je odlična i vrlo korisna stvarčica tako da ti zaista preporučujem da ga nabaviš što skorije. <33

      Delete
  15. Odličan post, super si opisala svoju rutinu! <3 <3
    Izgled bloga je predobar! <3 <3
    http://mirjanafashion.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  16. Odličan post,slike su predivne!♥
    Na mom blogu je Q&A pa pitaj nešto ako želiš.
    My opinion

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Milice! Šteta što ranije nisam videla ovaj komentar jer da jesam sigurno bih ti postavila koje pitanje. :/ <33

      Delete
  17. I tvoj i Miljanin post su odlični♥ Jako lepo si napisala, takođe slike su baš lepe♥

    ReplyDelete
  18. Fantastičan post, rutine su mi omiljene! I obožavam kada napišeš ovako dug i zanimljiv post sa super sličicama! Ma sve je super Mici :**

    Anja's diary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Anjice na predivnom komentaru! Ljubim te! :*** <33

      Delete
  19. Divno,odlična tema i oba su posta perfektna ! soba ti je prelijepa :)

    ReplyDelete
  20. Sve je isto i kod mene. Uživala sam čitajući.

    andjelavlaovic.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. Gde si kupila slicice koje su ti zalepljene iznad kreveta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zapravo na google-u sam ukucala "tumblr png" i onda sam na kompjuter skinula sve sličice koje su mi se dopale. Onda sam ih sve poređala na nekoliko papira putem PhotoScape programa i to sam sve odštampala. Onda sam sve lepo iseckala i obojila (jer mi štampač štampa samo crno-belo) i kasnije sam te sličice zalepila iznad kreveta. <33

      Delete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!