My Skincare Routine ♥

Ciao a tutti! (italijanski) :)

Da li je moguće da je proteklo samo 4 dana od kada sam na raspustu i da se već osećam toliko odmorno, kao da nisam bila u školi mesecima. Jednostavno uživam u svakom mogućem trenutku i nadam se da i vi takođe lepo provodite svoje vreme. Od pre dva meseca sam zvanično počela da koristim maske, pilinge, kreme i ostale proizvode za lice svakoga dana... Znam da sam trebala odavno trebala da imam rutinu negovanja lica, ali jednostavno nikada do sada nisam imala ovoliki problem sa kožom tako da sam jednostavno bila primorana da počnem da negujem lice onako kako treba.

Ja inače imam dosta problematičnu kožu. Prvo su me nervirale bubuljice i akne i kada sam uspela nekako da uklonim većinu bubuljica (flogocid mast mi je dosta pomogla), nastao je novi problem - suva koža i crvenilo na licu. Nisam znala šta da preduzmem kako bih rešila taj problem. Shvatila sam da nema šanse da uklonim crvenilo jer mi je to nasledno, mada umirujućim maskama sam uspela da to crvenilo znatno umanjim. Onda sam počela da pretražujem po netu razne savete za negovanje suve kože i sada konačno mogu da kažem da sam sve probleme svela na minimum i da konačno imam svoju rutinu. Zato sam odlučila da je zajedno sa vama podelim i da pomognem nekome ko ima isti tip kože i iste probleme koje sam i ja imala.

Well, let's go...

Ja koristim sledeće proizvode:

• VELNEA vlažne maramice za uklanjanje šminke (Lilly drogerija)
• Eucerin 3u1 micelarni fluid
• Balea tonik za lice (dm drogerija)
• VELNEA piling za lice (Lilly drogerija)
• Maske za lice (Multiactiv i Nivea)
• Piling za lice (Multiactiv)
• NIVEA univerzalnu kremu

Moja rutina:

#1 Uklanjanje šminke vlažnim maramicama
Smatram da su vlažne maramice za uklanjanje šminke fantastične. Isprobala sam nekoliko ovakvih maramica od različitih brendova i za sada su se ove najbolje pokazale,a  pritom su najjeftinije (oko 80-90 dinara). Jednostavno uzmem jednu maramicu i sa njom laganim pokretima obrišem lice nekoliko puta. Ove maramice su i odlične za skidanje šminke i sa očiju tako da ne morate da brinete što se tiče iritacije ili oko tako nečega jer su veoma nežne i mirišu divno. :)

#2 Eucerin 3u1 micelarni fluid
Verujem da već svi znate koliko je ovaj fluid odličan. Koristim ga aposlutno svakog dana kada nosim šminku. Nakon što sa lica uklonim šminku maramicama jednostavno uvek ostane barem malo šminke koju nisam uklonila i onda nastupa ovaj micelarni fluid. Definitivno nakon njega osećam da mi je koža čistija i tada sam sigurna da sam uklonila svu šminku.

#3 Balea tonik za lice
Dokaz za moju tvrdnju da nakon korišćenja Eucerin micelarnog fluida na mom licu ne ostane ni trunčica šminke je ovaj tonik. Ovo je prvi tonik koji sam isprobala i uvek sam se rado vraćala njemu. Nanesem ga na tufer i jednostavno sa jednim tuferom laganim pokretima čistim lice, vrat i dekolte. Nakon toga uvek proverim da li je ostalo šminke na tuferu i jedino nakon fluida na tuferu ne ostane ništa i tufer ostane potpuno beo. Ovaj tonik nekako zateže moju kožu tako da uvek sačekam nekoliko minuta pre nego što pređem na sledeći proizvod i obavezno se nakon 5-10 minuta umijem jer jednostavno osećam da imam potrebu za tim.

#4 VELNEA piling za lice

Opšte je poznato da se piling za lice ne sme koristiti svakoga dana, već jednom do dva puta nedeljno. Ali ovaj VELNEA piling nije baš pravi piling. Više odgovara nekoj gušćoj kremi koja penuša kada dođe u dodir sa vodom. Na pakovanju piše da se ona koristi svakoga dana i ja je obično i koristim sem kada tog dana već nisam nanela neki drugi piling (u ovom slučaju "Multiactiv" piling masku 2u1). Kada operem lice ovom piling-kremom moja koža je definitivno blistavija i mekša i osećam izuzetnu glatkoću na dodir. Ista situacija je i nakon korišćenja običnog pilinga tako da je ova piling krema idealna jer ima isto dejstvo, a može se nanositi svakoga dana.

#6 Maske za lice (Nivea, Multiactiv...)
Obožavam da nanosim hranljive maske! Isprobala sam zaista mnogo maski u poslednje vreme i ove dve su mi aposlutno favoriti. Reč je o Multiactiv Anti-Stress hidrantnoj maski i o Niveinoj maski sa medom za suvu kožu. Obe maske izuzetno hidriraju kožu i čine je glatkom i mekom i naravno blistavom. Veoma se lako upotrebljavaju,a efekat je zadivljujući. P.S. Želim samo da napomenem da ukoliko koristim piling tog dana, onda ne stavljam masku ili obrnuto jer bi piling i maska u jednom danu bili previše pa bi možda došlo i do kontra efekta, a to nikako ne želim.

#7 Nivea univerzalna krema

I verovali ili ne, stigli smo i do poslednjeg segmenta moje svakodnevne rutine negovanja kože lica. Iako je poslednji, on je uzgred i najvažniji segment jer najviše doprinosi nezi moje kože. Ovu kremu isključivo mažem uveče pred spavanje i nanosim je na celo lice u tankom sloju. Ujutru kada se probudim moja koža obično skroz upije ovu kremu i onda tokom celog dana mogu da uživam u blistavoj, mekanoj i glatkoj koži. :)

To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
• Kako vam se čini moja rutina?
• Da li imate rutinu negovanja kože lica i ako imate, koje proizvode koristite?
Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. ♥

Instagram: @kreativnavila
Facebook page: Style On First Place
We ♥ It: kreativnavila
Twitter: @kreativnavila
Ask.fm: kreativnavila

Voli vas vaša,


Comments

  1. Imas super rutinu, mogu da zamislim kako ti je koza negovana bas zbog ovih proizvoda... Ja na slican nacin negujem kozu, samo sa drugim proizvodima <3333 Milice, kao i uvek izvanredan post :**

    tijanaqueenoffashion.blogspot.rs

    ReplyDelete
  2. I ja koristim ovu univerzalnu nivea kremu. Imam ja neke sitne bubuljice na celo, mozes li mi slikati taj proizvod sto si koristila i poslati na fb? ♥
    Svi pricaju da je takodje dobar puzzle korektor ali neverujem bas,moja drugarica ga je probala i nista se nisu primetno uklonile. Nemam za sada neku rutinu, koristim neke kremice, kao sto je ta niveina i nivea soft kremu, koristim i neki clearskin za ciscenje lica,neka kao pena. Inace eucerin jos uvek ne koristim jer ne stavljam nista preterano sminku ali moja mama to koristi i jako je zadovoljna♥

    Miljana Easy Skillful

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ti si još mlada tako da je i normalno da ne koristiš sve ove proizvode kao ja. Zaista je odlično što si već počela da neguješ kožu i mogu ti reći da su Niveina krema i flogocid mast idealni za mladu kožu poput tvoje. <33

      Delete
  3. Hello from Spain: great routine. Fabulous products. Keep in touch

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much my dear! Greetings from Serbia. <33

      Delete
  4. Rutina ti je super i mnogo mi se sviđaju proizvodi, ali nisam sigurna bi li meni odgovarali jer ja imam masnu kožu. I ja sam nedavno na svome blogu napisala rutinu njege kože :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Nina, drago mi je da ti se sviđaju! Nažalost verovatno ti ne bi odgovarali jer su isključivo namenjeni suvoj koži, ali možeš da isprobaš ovu Multiactiv masku i piling i Velnea kremu u vidu pilinga jer mislim da bi ti možda ti proizvodi odgovarali. Pogledaću taj post! <33

      Delete
  5. Odlična rutina :) Izgled bloga ti je savršen :)

    http://fashionawakebyb.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Odlična rutina kao i post,rutina nam je dosta slična.Izgled bloga je zaista lep.


    Novi post-Beauty by Alex

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Aleksandra! Drago mi je da su nam ritune slične. <33

      Delete
  7. Rutina je bas super, a i nadam se da pomaze tvojoj kozi :)

    ❤ kreativanblog.blogspot.com ❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno draga, definitivno mi pomaže! <33

      Delete
  8. Ja bih ti preporučila da ne koristiš toliko često vlažne maramice, jer na taj način samo raznosiš prljavštinu sa jednog kraja lica na drugi kraj. Što se tiče tonika preporučujem ti Byphasse, jer ne zateže, nije skup a pritom dugo traje.
    Ja prvo uklonim šminku miceralnom vodom, zatim koristim sredstvo za čišćenje lica(gel, pena itd.). Zatim sledi tonik, zatim serum pa hidratatna krema. Ukoliko imam neku bubuljicu nanesem Triacneal kremu direktno na nju.
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno na savetima, definitivno ću te poslušati. <33

      Delete
  9. Sviđa mi se tvoja rutina, mada preporučujem ti da izbegavaš vlažne maramice, jer kako reče devojka iznad samo raznosiš prljavštinu i stvaraju se neke bakterije (barem sam tako čula), umesto njih uzmi Garnier (zelenu) micelarnu vodu, savršena je (imam isti tip kože kao i ti). Kada nju koristiš moći ćeš da izbaciš i Eucerin i Balein tonik.
    Što se moje nege tiče, za skidanje minimalne šminke koristim Eucerin, pa se umijem, pa Garnier micelarnu i Niveinu Soft kremu i bejbi puder ponekad (jer baš umanji crvenilo). ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Kaća na savetima i na preporukama, uvek sam raspoložena što se tiče isprobavanja novih proizvoda. Nadam se da će i meni ovi proizvodi pomoći. <33

      Delete
  10. Odlican post, bas mi se dopada tvoja rutina. Ja nemam problematicnu kozu, tako da ne koristim mnogo proizvoda. :) ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Nina! Blago tebi, stvarno ti zavidim. <33

      Delete
  11. Odličan post Milice. Super mi je tvoja rutina♥

    http://nevergiveup656.blogspot.hr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Petra, drago mi je da ti se sviđa! <33

      Delete
  12. Ja nikada nisam koristila nikakve maske i slicno jer sam se plasila kako ce mi lice kasnije izgledati. A ovako za moje buubljice je spas onaj bebi beli puder, a za suve delove kremu od nocurka.

    Na mom blogu je novi post i znacilo bi mi da pogledas. :)
    http://worldarounyo.blogspot.rs/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni trenutno pomažu i sve bih učinila kako bi mi se koža lica poboljšala pa makar to ostavilo neke posledice u budućnosti, ali ja zaista pazim i koristim samo maske koje ne isušuju kožu i koje su bez parabena. Hvala ti takođe što si podelila tvoje iskustvo što se tiče pomenutih proizvoda, definitivno ću ih potražiti i isprobati. <33

      Delete
  13. Ja nemam problematican tip koze,pa ne koristim toliko proizvoda:)
    Maramice cesto koristim,ali bas kao sto kazes i sama posle njih obavezno moram jos nesto da koristim,jer ipak nije to-to samo sa maramicama :3
    Niveine kreme mi i ne prijaju toliko za lice,ja sam zadovoljna bebe proizvodima,aa imas i maske za lice za sve tipove koze.I da,svidja mi se tvoj novi banner <3
    http://katarinakataleja.blogspot.rs/

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!