Q&A - Answers on Your Questions ♥

Herkese Merhaba! (turski) :)
Huh, izgleda da ću započeti ovaj post sa izvinjenjem. Žao mi je što nisam pre odgovorila na vaša putanja, jednostavno nisam imala vremena. I zato se izvinjavam. Pre mesec dana sam objavila u ovom postu obaveštenje za predstojeći Q&A i vi ste mi u komentarima postavljali razna pitanja. Odlučila sam da odgovorim na skoro sva pitanja, t.j. neću odgovoriti na ona koja se ponavljaju i na ona koja nisu primerena (ima i takvih, verujte mi). Iskreno se nadam da će vam se ovaj post dopasti i da ćete saznati nešto novo o meni. P.S. Hvala svima koji su mi postavili pitanja! ♥

              Internacionalni GIVEAWAY je u toku, možete se prijaviti *OVDE*!!!

Well, let's go...

1. Da li imaš kućnog ljubimca?
Imam, u pitanju je pas - terijer koji se zove Džoni. Jednostavno ga obožavam i skoro 5 godina je moj kućni ljubimac.
2. U koje si blogove učlanjena?
Učlanjena sam u zaista mnogo blogova (sigurno ih ima preko 100) tako da ne bih mogla da ti odgovorim u koje sam sve učlanjena jer je jednostavno nemoguće.
3. Knjiga koju bi svima preporučila?
Definitivno "Krive su zvezde" - Džon Grin. Najlepša i najbolja knjiga koju sam ikada pročitala.
4. Omiljene jutjuberke?
Ima ih dosta, ali hajde da ih nabrojim. To su: Alisha Marie, Eva Gutowski, Bethany Mota, Meg De Angelis, Meredith Foster, Rachel Levin, Lauren, Michelle Reed, Zoella, Zorana Jovanović, Maja Be Creative, Marija Žeželj, Jana Dačović, Vina, Ana 2 Cats, Tijana Minić, Teodora Aćimović itd. Znam da ih ima mnogo ali jednostavno ih sve obožavam i sve snimaju odlične videe.
5. Omiljene blogerke?
Iako će se možda neko naljutiti ja ipak imam moje omiljene blogerke i njihove blogove definitivno posećujem svakoga dana. Dakle, te blogerke su: Anja Minić sa bloga Anja's Diary, Katarina Šošević sa bloga Fashionholic-yeahh, Andrijana Božić sa bloga Kapege, Amina Bahović sa bloga Innisall i Zorana Jovanović sa bloga Zorannah! :)
6. Čitaš li nešto trenutno, ako da, šta?
Da, knjigu "Onlajn devojka" - Zoi Sag.
7. Tvoja neostvarena želja?
Hmmm, moja neostaverena želja... Zaista želim da postanem jutjuberka ali ima zaista dosta komplikacija koje dolaze uz to i samim tim znam da mi se ta želja verovatno neće ispuniti tako da biram to.
8. Koju životinju bi volela da imaš Ponija vs Jednoroga?
Zanimljivo pitanje! Biram jednoroga jer su jednorozi najsavršenija bića... Znam da nepostoje, ali hajde da pretvaramo na trenutak da nije tako. :D
9. Tri stvari bez kojih ne izlaziš iz kuće?
Mobilni telefon, slušalice i kišobran. :D
10. Tvoj omiljeni post?
Još jedno teško pitanje. Stvarno ne mogu izdvojiti samo jedan, ali mogu nekoliko. To bi bili ovi postovi: "How to Have a Successful Blog" , Let's Talk About Self-Confidence i 3 Effective Methods to Study for Exams.
11. Gde pronalazis inspiraciju za postove?
Svugde, ali zaista. Jednostavno ideje za postove dobijam šetajući prirodom, dok pričam sa drugaricom, dok sam na Instagramu, We ♥ It-u, dok sam na jutjubu, dok čitam postove drugih blogerki, pa čak i dok gledam filmove i serije. :D
12. Kako si smislila ime ovog bloga? (osim što je to bilo ime jedne rubrike na tvom prošlom blogu koliko se sjećam :D)
Ovo pitanje sam dugo čekala, hvala Lini što mi ga je postavila. Upravo zbog tog razloga koji si navela u zagradi sam i dala baš ovo ime svom blogu. Dakle, ja imam blog na kojem sam nekada pisala: *OVDE* i tu sam vodila jednu rubriku pod nazivom "SOFP - Style On First Place". Ime sam smislila dok sam gledala jedan film (ne sećam se koji je to film bio). Glumica je izgovorila rečenicu "I thought that your family is on your first place...". Istog trenutka sam se dosetila da bih mogla da nazovem rubriku "Style On First Place". Tako je i bilo... Odmah nakon što sam shvatila da sam prerasla pomenuti blog odlučila sam da napravim novi gde ću moći da pišem o nečemu što mene zapravo u tom trenutku zanima - o modi. Tako sam se dosetila da bih ime rubrike mogla pretvoriti u ime bloga i tako je i ostalo do dana današnjeg. Znam da se ime sada baš ne slaže sa temama koje pišem na blogu, ali ipak srž ovog bloga i jeste moda i ja se stvarno trudim da pišem što više modnih postova. :)
13. Kako bi u nekoliko riječi opisala život bloggera?
Hmm, ne znam kako bih to sročila u nekoliko reči... Život blogerka je uglavnom veoma interesantan, zabavan ali ponekad i naporan.
14. Koji predmet ti je najviše, a koji najmanje omiljeni?
Obožavam zdravstvenu negu (jedan od stručnih predmeta koji postoji u svim medicinskim školama), a najmanje volim matematiku.
15. 3 proizvoda koja koristiš svaki dan su...?
Velnea krema u vidu pilinga za lice, Nivea univerzalna krema i Baby Lips - Strike A Rose.
16. Koje su zadnje tri knjige koje si pročitala? Napiši kratko mišljenje o njima.
"Onlajn devojka" - Zoi Sag, "Luda Ljubav" - Aleksandra Poter i "Divergentni" - Veronika Rot.
Onlajn devojka - nisam je pročitala do kraja, ali je zaista odlična knjiga sa fantastičnom temom. Zoela je zaista prevazišla samu sebe. Knjiga je savršena za sve blogere i jutjubere, ali i za one koji to žele da postanu tako da vam je svima toplo preporučujem.
Luda Ljubav - knjiga koju sam pročitala za veoma kratki period. Obožavam to što do samog kraja nisam znala šta će se dogoditi. Iako sam u početku mislila da mi se neće dopasti jer mi se činila da nije primerena mojim godina, prevarila sam se i mogu vam reći da je knjiga zaista veoma interesantna za čitanje.
Divergentni - nakon što sam odgledala film odlučila sam da na internetu potražim pdf format ove divne knjige. Pronašla sam ga i za nedelju dana i pročitala. Knjiga se veoma brzo i lako čita i dosta je slična radnji filma, skoro identična. Ukoliko ste pogledali film onda će vam se sigurno svideti i knjiga jer sadrži dosta detalja koji nisu spomenuti u filmu i plus je sve malo opširnije opisano. :)
17. Koje sajtove sa kojima sarađuješ najviše voliš?
Definitivno obožavam da sarađujem sa sajtom Dresslink. Osoblje im je izuzetno ljubazno, stvari su dosta kvalitetne a pritom izuzetno jeftine. :)
18. Šta bi posebno volela da kupiš/dobiješ u 2016. godini?
Profesionalni foto-aparat. Znam da tražim mnogo ali zaista ga mnogo želim jer obožavam da fotografišem.I ponekada se osećam ograničeno jer fotografišem kamerom mobilnog telefona i samim tim kvalitet fotografija ponekada nije baš najsjajniji bez obzira na moj uloženi trud.
19. Šta bi volela da kupiš/dobiješ od male skuplje šminke/kozmetike?
Sigurno ću sada da zvučim ofucano, ali volela bih da kupim ili dobijem bilo koju Naked (Urban Decay) paletu.
20. Kakav odnos sa bratom imaš?
Iako živimo u istoj kući mi se ne viđamo dosta često. Pošto moja baka živi u kući do naše, moj brat stalno odlazi kod nje i tamo provodi ceo celcati dan za kompjuterom. Ja ne provodim mnogo vremena kod bake, možda pola sata - sat dnevno i samim tim nemam prilike da provodim vreme sa mojim bratom. Ali zaista obožavam da provodim vreme sa njim i ponekad mogu pričati sa njim kao sa odraslom osobom iako je on mlađi od mene 3 godine. Veoma je zreo za svoje godine i puno mi znači to što i on ima poverenja u mene i ja u njega. :)
21. Da li se kaješ ili ti je drago zbog škole koju si upisala?
Iskreno, mišljenja su podeljena. S jedne strane mi je zaista drago pošto mi se zaista dopada to zanimanje jer volim da pomažem ljudima, a li sa druge strane se kajem jer je zaista mnogo teže nego što sam očekivala. No, ipak je u pitanju pomaganje ljudima t.j. ljudski život tako da je važno da zaista lepo naučimo sve što će nam jednog dana trebati i što ćemo u praksi i primeniti. Jedini problem je to što mi je škola dosta daleko od kuće, skoro 40 minuta pešice i časovi mi počinju u zaista nezgodno vreme (od 09:00-10:00 pa sve do 17:00-18:00) i nekako mi ceo dan prođe u školi i kada dođem kući ja sam premorena i zamislite pored svega toga ja imam gomilu predmeta da učim. Ponekad umem i da zaplačem i da se isplačem sve dok mi ne bude lakše jer je ipak sve ovo novo za mene i treba mi vremena da se priviknem. No, kako vreme prolazi sve mi je lakše i nekako uspevam da se organizujem da sve stignem tako da ipak nije sve crno. Sve u svemu, zadovoljna sam ali uvek može bolje.
22. Koje emisije/serije na TVu najviše voliš da gledaš?
Retko gledam TV jer sve serije pratim preko interneta. Ali eto neka bude serija "Montevideo" koja se trenutno emituje na kanalu RTS 1, "iCarly" i "Victorious" koje se emituju na nickelodeon-u, "Liv & Maddie" i "Good Luck Charlie" koje se emituju na Disney-u. :)
23. Koji su tvoji omiljeni filmovi?
Uh, teško pitanje. Neka budu: "Titanik (1997)", "Igre gladi - svi delovi", "Divergent", "Insurgent", "The Twilight Saga - svi delovi", "The Mortall Instruments", "The Vampire Academy", "The Fault In Our Stars", "Paper Towns" itd.
24. Znaš li sajt preko kojeg mogu da se gledaju filmovi/serije na mobilnom?
Skoro sam negde na nekom sajtu pročitala da mogu da se gledaju filmovi i preko mobilnog telefona ali se sada zaista ne mogu setiti. :/
25. Omiljena serija?
Trenutno imam dve omiljene serije, "Gossip Girl" i "Shadowhunters - The Mortall Instruments". A serije čije sam sve epizode odgledala i koje su mi najomiljenije su: "The Vampire Diaries" i "Pretty Little Liars".
26. Šta slušaš od muzike?
Pop, tehno i pomalo rok.
27. Kakav si đak u školi?
Vrlo-dobar, prosek - 4,43.
28. Koji ti je najdraži blog?
Već sam odgovorila u petom pitanju koje su mi omiljene blogerke, ne mogu izdvojiti samo jedan blog.
29. Da li si ikada nešto slomila?
Milion puta - ja sam veoma smotana osoba.
30. Na početku bloganja,koja blogerka ti je bila uzor?
Zorana Jovanović.
31. Serije koje pratiš?
Pratim "Gossip Girl" i "Shadowhunters - The Mortall Instruments".
32. Sa kojom blogerkom bi volela da uradiš collab?
Ne znam koju bih blogerku izdvojila, možda sa Teodorom Aćimović ili Tijanom Minić.
33. Da li razmišljaš ili si ikada razmišljala da otvoriš yt kanal?
Definitivno želim da otvorim jutjub kanal ali neću moći u skorije vreme. Razmišljam sam da započnem kanal sa 18-19 godina kada budem bila četvrta godina srednje škole ili kada budem završila srednju školu jer ću jedino tako imati vremena da se malo više posvetim snimanju videa, a i verujem da ću do tada kupiti/dobiti profesionalnu kameru.
34. Omiljeni komad odeće?
Dukserica je nešto što ja prosto obožavam i što oblačim kada god mogu. Imam ih preko 15 i sve ih podjednako obožavam. :)
35. Da li smatras za sebe da si lepa?
Imam samopouzdanja u sebe, ali nikada ne bih mogla sama sebi da kažem da sam lepa. Smatram da to treba drugi da mi kažu.
36. Koliko si visoka i koliko imas kila?
Visoka sam oko 173-174cm (nisam se merila nekoliko mesecima pa ne znam tačno), a imam 52kg.
37. Da li imas komplekse zbog visine?
Uopšte nemam. Ponosim se time što sam visoka. Smatram da je moja visina idealna. Zaista zahvaljujem Bogu što sam visoka u nekim situacijama poput situacija kada je gužva ili je neki ogroman red ljudi ispred mene ili kada sam na nekom koncertu. :)
38. Da li si zaljubljena/imas decka?
Niti sam zaljubljena, niti imam dečka. Sviđa mi se neko, ali ne mogu reći da sam u tu osobu zaljubljena.
39. Da li si nekada pisala na sajtu Wattpad.com?
Nažalost nisam. Skoro sam čula za taj sajt i dopada mi se ideja. Sigurno ću uskoro napisati neku priču na tom sajtu ali ne verujem da ću otkriti tamo svoj identitet jer želim da na takvoj vrsti sajtova ostanem anonimna jer ću verovatno pisati o svom životu.
40. Zasto su blogeri posebne osobe na ovom svetu?
Ne mogu baš reći da su samo blogeri posebni, jer nisu - svi ljudi su posebni. Ali nešto što čini nas blogere posebnim je kreativnost, maštovitost i talentovanost što se tiče pisanja i fotografisanja.
41. Koga iz "Pinkovih zvjezdica" više voliš Igora ili Mateju?
Igora, jednostavno ga obožavam!
42. Da li si nekada pisala ispovjest?
Nikad, ali bih volela.
43. Koji film preporučuješ za gledanje?
Neću vam preporučiti ni jedan od onih poznatijih filmova... Preporučujem vam film "McFarland, USA" - jedan od najlepših filmova koje sam odgledala.
44. Najdraža glumica?
Shailene Woodley - najbolja glumica i meni najdraža, definitivno.
45. Najdraža boja?
Plava, ali volim i crnu jer može uz sve da se iskombinuje.
46. Najdraže godišnje doba?
Leto jer obožavam toplo vreme, raspust, more, bazene, provođenje vremena sa mojim prijateljima... ♥

              Internacionalni GIVEAWAY je u toku, možete se prijaviti *OVDE*!!!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada!
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarina. :)

Instagram: @kreativnavila
Facebook page: Style On First Place
We ♥ It: kreativnavila
Twitter: @kreativnavila
Ask.fm: kreativnavila

Voli vas vaša,



Comments

  1. Divan Q&A! Knjiga "Divergentni" mi je jedna od omiljenih♥

    ReplyDelete
  2. Super su bila pitanja, a odgovori su još bolji. Baš mi je drago što moj blog redovno posećuješ i što se nalazi na listi omiljenih! Već znaš da je i tvoj blog moj omiljeni. I da, ime bloga ti je odlično, lepo si to na početku smislila i ne žališ kao većina nas (valjda). <3

    ReplyDelete
  3. Odličan TAG.Odgovori su super..I meni je Titanic najbolji film,koji sam pogledala,dok kad je riječ o serijama je sve identično..Posjeti moj blog:
    http://ameliabelieveme.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  4. I ja pratim iste jutjuberke kao i ti i ukljucujuci i tebe, takodje su i meni ove omiljene blogerke. ♥Odlicni odgovori. I ja sam visoka za svoje godinee. ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Miljana! Znači da se razumemo, hahahah. :D <33

      Delete
  5. Bas si zanimljiva. :D Mozes mi ostaviti link za citanje cele knjige "Kako bitu Parizanka gde god da si" btw. Ako znas neki takav sajt. Iii, molim te, link divergentnih. Hvala (btw, znam da sam mnogoo naporna.).

    Novi post: sandrin-kutak.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Sandra! Nažalost nigde do sada nisam pronašla tu knjigu u pdf formatu. Što se tiče knjige "Duvergentni" kontaktiraj me putem fb stranice ili moje e-mail adrese i rado ću ti poslati pdf format pomenute knjige. <33

      Delete
  6. Jako me je obradovalao to sto si rekla da gledas Shadowhunters, zato sto je to jedna divna serija (citala sam svih 6 delova knjige) i stvarno zasluzuje sjajnu publiku i popularnost.. ♥♥

    Na mom blogu je post o tome kako devojke razmisljaju, pa bi mi znacilo da pogledas. :)
    http://worldarounyo.blogspot.rs/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mnogo mi je drago da je i ti pratiš jer je serija fantastična! <33

      Delete
  7. Hvala najlepše! Čula sam za Shadowhunters i sad kad si ti rekla, moram da pogledam. ♥

    Teodora's small world

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na čemu draga! Zaista je serija fantastična, vredi pogledati. <33

      Delete
  8. Nažalost, nisam mogla da postavim pitanja za O&A, jednostavno nisam na vreme videla, ali ok. :D
    Zaista si opširno odgovarala na pitanja kao u intervjuu za neki časopis, zato sam i toliko uživala čitajući. :) <333

    eslyisworldview.blogspot.rs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ukoliko te bilo šta zanima slobodno me pitaj ovde u komentaru ili me kontaktiraj putem fb stranive, instagram direkta ili putem moje e-mail adrese i rado ću ti odgovoriti. Inače, hvala ti puno. <33

      Delete
  9. Dopadaju mi se tvoji odgovori i ja više volim Igora ♥

    Beauty by Alex

    ReplyDelete
  10. Super odgvori, sviđa mi se što si opširno odgovarala. :)

    Nova sam u blogosferi, pa bi mi značilo da pogledaš moj blog. :)
    http://iwanttobehappybydanica.blogspot.rs/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Danice! Btw. Blog ti je odličan, samo tako nastavi. <33

      Delete
  11. Uživala sam čitajući odgovore... kao i uvek - divna, skromna, iskrena. Ljubim te Mici! :**

    Anja's diary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaoj hvala ti puno Anjice, stvarno mi puno znači svaki ovakav komentar. Divna si zaista! <33

      Delete
  12. Hay❤
    Kull💗
    Možeš li pogledati moj blog? Nova sam ❤
    Hvala😊

    http://mlogcomfycorner.blogspot.hr/?m=1

    ReplyDelete
  13. Poat ti je odličan, zaista si se potrudila da odgovoriš na mnogo pitanja. :) Svaka čast :D


    itsnina23.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!