How To Be a Real and True Friend

Zdravo svima. :)
U današnje vreme retko ko može da se pohvali da ima pravog i iskrenog prijatelja. Ja sam imala tu sreću da baš takvu osobu upoznam još kao dvogodišnjakinja. U ovom postu ću sa vama podeliti svoje predloge i savete kako biste i vi postali pravi i iskreni prijatelj. Verujte mi, nije to nikakva nauka ali je važno da uvek budete dosledni sebi kako biste pronašli nekoga kome se uvek možete poveriti i kako bi ste i postali osoba dosledna poverenja.

Well, let's go...

#1 Poverenje
Poverenje je nešto što se stiče. Ne možete očekivati da će neka osoba imati poverenja u vas čim vas upozna ili da će odmah deliti svoje tajne sa vama. To nije nemoguće, dešava se da se neke osobe jednostavno odmah sporazumeju i da jednostavno imaju osećaj kao da se poznaju godinama iako su se tek upoznala tako da je tada i moguće istog trenutka zaraditi poverenje, ali u većini slučajeva ono se mora zaraditi. Najvažnije je da ukoliko upoznate neku osobu za koju želite da bude vaš potencijalni najbolji prijatelj jednostavno prestanete sa ogovaranjima. To je nešto što je zaista nepotrebno, ali opet verujem da ste svi vi nekada ogovarali nekoga. Ukoliko imate dve najbolje prijateljice nikada nemojte da ogovarate onu koja trenutno nije prisutna. To je ne dopustivo. Takođe, nemojte nikada, ali nikada ogovorati prijatelja bez obzira ko to bio. Jednostavno može se dogoditi da se nekada posvađate sa tom osobom kojoj ste u brzini rekli nešto o vašem najboljem prijatelju i da onda posle nekoliko godina ta ista osoba prenese to nešto vašem prijatelju i tada ćete vi teško povratiti poverenje pomenutog. Sigurno se pitate kako da steknete poverenje... Jednostavno obećajte da nikome nikada nećete izgovoriti tajnu vašeg prijatelja ili da ćete bilo šta preneti nekog što ste pričali. Održite to obećanje i to je to. Kada vaš najbolji prijatelj shvati da vi zaista umete da čuvate tajnu jednostavno ćete zadobiti njihovo poverenje i tada ćete zaista postati pravi prijatelj. Dakle, kao što piše na fotografiji iznad, nemojte dozvoliti da neko ima poverenja u vas i da kasnije zažali zbog toga. Jer ako neko ima poverenja u vas, onda i vi imate u njega i tada život postaje lakši jer uvek svaku tajnu možete podeliti sa nekim i taj neko će vas najverovatnije uvek podržati bez obzira na sve.

#2 Podrška
Veoma je važno da bez obzira na sve uvek podržavate svoje prijatelje. Ponekad vaš prijatelj zaista ume da napravi neku grešku, i vi jeste tu da mu skrenete pažnju da to nije ispravno. Ali ako vaš prijatelj ipak misli da je sve to ispravno, dajte mu podršku bez obzira na sve jer možda baš to za šta ste vi mislili da je neispravno ipak bude dobro po tu osobu. Uostalom, iako za osoba napravi grešku, na greškama se uči i verujem da se prijatelj neće naljutiti na vas jer mu niste skrenuli pažnju, jer ipak ste mu pružili podršku što je najbitnije. Ponekad je zaista teško napraviti razliku između dobrog i lošeg i zato znam da će vaš prijatelj razumeti. Razumevanje je takođe segment koji pripada ovom pasusu. Uvek trebate da imate razumevanja za vaše prijatelje jer je to ono što je presudno. Ponekad roditelji i ostali članovi porodice jednostavno nemaju razumevanja za sve nas i zato je prijatelj pun razumevanja bitan faktor u našem životu.

#3 Vreme
Vreme je od velike važnosti kada je u pitanju prijateljstvo. Uvek, ali uvek trebate da pronađete vreme za vašeg prijatelja. Nemojte da vas zavaravaju kada kažu da nemaju slobodnog vremena ili da imaju previše obaveza. Pravi prijatelj uvek nađe vremena da vas sasluša. Zato vi uvek budite uz vašeg prijatelja i saslušajte ga kada mu je pomoć potrebna, to se zaista ceni. Život nije lak, ali je barem za nijansu lepši kada imate pored sebe osobu za koju znate da vas nikada neće ostaviti samu i da će uvek biti uz vas. 

#4 Zaštita
"Ako povredite mog najboljeg prijatelja, mogu se potruditi da vaša smrt izgleda kao da je u pitanju nesreća." Okej, ovo jeste malo preterano ali je svakako trebamo zaštiti našeg prijatelja i trebamo uvek da budemo na njegovoj strani makar on pravio i najveću grešku u svom životu. Zar nije lepo kada znate da bi neka osoba dala život za vas? Zar nije lepo da znate da bi neka osoba bila na vašoj strani bez obzira na sve? Naravno da je lepo i zato se potrudite da i vi budete na strani vašeg prijatelja kako bi i on uradio isto za vas. Jer "zajedno smo jači". 

#5 Oproštaj
"Pravi prijatelji se ne uvrede kada ih uvredite. Oni se nasmeju i nazovu vas nekim još pogrdnijim imenom." Hahahhaha, ovo je tako istinito. Ipak, moramo biti ozbiljni jer je ovo veoma ozbiljna tema. Naučite da praštate. Ne postoji čovek koji nikada nije pogrešio tako da budite uvek spremni da će vas i vaš prijatelj nekada uvrediti ili da će ipak nekada napraviti grešku, ili će čak reći ili uraditi nešto što je zaista ne oprostivo. Ipak, svaki čovek zaslužuje drugu šansu. Zapamtite to zauvek. Zamislite da se vi nađete u situaciji da ste napravili grešku i da se pokajete zbog iste i da pritom izgubite vašeg najboljeg prijatelja. Zato je bitno da uvek date drugu šansu i da oprostite toj osobi to što je uradila jer će i vama sigurno nekad trebati oproštaj.

- Ako ste vi već sve ovo ispunili, čestitam, vi ste pravi i iskreni prijatelj!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @kreativnavila
Facebook page: Style On First Place

Voli vas vaša,

Comments

  1. Mici, ovo je predivan post, divno si ga napisala i slažem se sa svakim segmentom. <3 Trudim se da budem dobar prijatelj svojim prijateljima i nadam se da oni to znaju da cene. Mislim da su u prijateljstvu najvažnije stvari poverenje i iskrenost, jer bez toga prijateljstvo ne može da opstane. :)

    ReplyDelete
  2. Draga,ovo je jedan od tvojih boljih postova. Uzivala sam citajuci ga! ♥ Jedina mana ,sto se tice prijateljstva kod mene je da sporo oprastam...
    Miljana Easy Skillful

    ReplyDelete
  3. Fenomenalan post, uzivala sam citajuci ga. Slazem se apsolutno sa svakom stavkom koju si navela. Uvek se trudim da budem dobar prijatelj, dajem sve od sebe, medjutim, ima uvek se nadje neko kome ni to nije dovoljno, od takvih se samo okrenem. :)

    http://mojasvastaricams.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  4. Divan post.Slazem se sa svim stvarima koje si rekla :)

    mywonderland-xoxo.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Divan post i slazem se sa tobom da je danas tesko naci pravog prijatelja. Svi su dvolicni, sebicni... Danas mozemo nabrojati MNOGO laznih prijatelja, a jedva cemo odabrati dva prava. Strasno!
    andjelinkutak2000.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Milice, jako lepo ti idu ovakvi postovi i mnogo vise volim njih negi wish liste. :)Teen Queen

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!