Talking About Eurovision

Zdravo svima! :)
Iako se obično suzdržavam kada su u pitanju postovi ovog tipa, jednostavno sada ne mogu jer sam zaista razočarana. U većini slučajeva ne želim da pokazujem tu negativnost u svojim postovima, ali ovo je jače od mene. Naime, kao što većina vas zna u subotu uveče je održano finale Evrovizije u Stokholmu (Švedska). Ja sam ispratila sva tri emitovanja (prvo i drugo polufinale i finale) do samog kraja tako da sam odlučila da vam pišem o tom takmičenju i da podelim mišljenje sa vama o svemu što se izdešavalo ovih nekoliko dana.

Well, let's go...

Prvo ću sa vama podeliti plasam svih država, pesmu i naziv svakog izvođača:
1. Ukrajina: Jamala - 1944 (534 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.
2. Australija: Dami Im - Sound Of Silence (511 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.
3. Rusija: Sergey Lazarev - You Are The Only One (491 poen)
- Pesmu možete poslušati ovde.
4. Bugarska: Poli Genova - If Love Was A Crime (307 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.
5. Švedska: Frans - If I Were Sorry (261 poen)
- Pesmu možete poslušati ovde.
6. Francuska: Amir - J'ai cherché (257 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.
7. Jermenija: Iveta Mukuchyan - LoveWave (249 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.
8. Poljska: Michał Szpak - Color Of Your Life (229 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.
9. Litvanija: Donny Montell - I've Been Waiting For This Night (200 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.
10. Belgija: Laura Tesoro - What's The Pressure (181 poen)
- Pesmu možete poslušati ovde.
11. Holandija: Douwe Bob - Slown Down (153 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.
12. Malta: Ira Losco - Walk On Water (153 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.
13. Austrija: ZOË - Loin d'ici (151 poen)
- Pesmu možete poslušati ovde.
14. Izrael: Hovi Star - Made Of Stars (135 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.
15. Letonija: Justs - Heartbeat (132 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.
16. Italija: Francesca Michielin - No Degree Of Separation (124 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.
17. Azerbejdžan: Samra - Miracle (117 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.
18. Srbija: Sanja Vučić ZAA - Goodbye (Shelter) (115 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.
19. Mađarska: Freddie - Pioneer (108 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.
20. Gruzija: Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz - Midnight Gold (104 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.
21. Kipar: Minus One - Alter Ego (96 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.
22. Španija: Barei - Say Yay! (77 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.
23. Hrvatska: Nina Kraljić - Lighthouse (73 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.
24. Ujedinjeno Kraljevstvo: Joe and Jake - You're Not Alone (62 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.
25. Češka: Gabriela Gunčíková - I Stand (41 poen)
- Pesmu možete poslušati ovde.
26. Nemačka: Jamie-Lee - Ghost (11 poena)
- Pesmu možete poslušati ovde.

Ovako, moje mišljenje je da Evrovizija uopšte više nije ono što je bila. Okej, sviđa mi se novi način glasanja, ali je prosto sve nepravedno jer je u pitanju čista politika. Da li je normalno da Poljska glasovima žirija bude na poslednjem mestu, a da nakon sabiranja glasova publike dođe na osmo mesto? Naravno da nije. Žiri je sastavljen od nekoliko ljudi koji se "razumeju" u muziku i drago mi je što ipak publika donosi odluku na kraju jer ceo rezultat može da se preokrene. Shvatila sam da je celo ovo takmičenje čista politika i da je glasanje žirija čista glupost. Zaista sam se iznenadila kada sam gledala glasanje i kada nisam videla ni jedan poen za našu predstavnicu. Dakle, nakon glasanja žirija mi smo bili među poslednjima što je zaista ponižavajuće s obzirom kakvu smo pesmu imali, kakva je poruka pesme bila, kako naša draga Sanja peva i kakav nastup smo imali. Prosto sam razočarana. Isto važi i za Ninu koja je predstavljala Hrvatsku. Obe su razvalile scenu i Sanja se našla na osamnaestom mestu, dok se Nina našla na čak 23. mestu... Stvarno sam ogorčena.
Ja nisam profesionalac, ali se ipak koliko toliko razumem u muziku i znam da prepoznam šta je dobro, a šta nije. Ukrajinska pesma nije ništa posebno... Bilo je barem 10 pesama koje su bile milion puta bolje i koje su zaista zaslužile pobedu.
Još jedna stvar, ja i dalje ne razumem zašto Australija učestvuje na EVROVIZIJI! To je drugi kontinent i ne bi trebao da ima nikakve veze sa evropskim zemljama. Zamislite da postoji neko australijsko takmičenje i da sve zemlje Evrope učestvuju u njemu... Čudno, zar ne? Iskrena da budem, jedini razlog zašto mi je drago da je Ukrajina pobedila je zato što je zemlja koja pripada Evropi. Malo je falilo da Australija pobedi. Mogu da se kladim da tada polovina zemalja ne bi učestvovala jer bi tada troškovi za učestvovanje u Evroviziji bili troduplo veći.
Ne mogu vam opisati koliko sam razočarana u sve ovo. Od kada znam za sebe pratila sam Evroviziju sa ushićenjem. Do pre nekoliko godina je sve bilo u najboljem redu i politika nije bila presudni faktor. Onda je nešto preseklo i od 2010-2011. je sve krenulo u propast. Žao mi je što se ovo takmičenje pretvara u čistu katastrofu.
Postoje pesme na kojem sam se ja naježila, a to su pesme našeg, poljskog i izraelskog predstavnika. Takođe, velike šanse za pobedu su imale i Hrvatska, Bugarska, Letonija itd. Prosto i dalje ne mogu da se načudim koliko nizak plasman imaju sve ove zemlje a koliko su pesme savršene. Shvatila sam da ništa više ovde nema pravila... Ne znam za vas, ali mene ova situacija zaista pogađa i nije mi sve jedno. Žao mi je što nisam živela u dobu kada je Evrovizija bila samo takmičenje koje nije bilo ni na kakav način povezano sa glupom politikom. Stvarno više ne znam šta bih da dodam.
Čestitam Ukrajini iako mislim da pobeda apsolutno nije zaslužena. Toliko od mene.

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima.

Instagram: @kreativnavila
Facebook page: Style On First Place

Voli vas vaša,



Comments

  1. Tako je! Ja zaista, zaista ne vidim ništa posebno u ukrajinskoj pjesmi 1944, očekivala sam pobjedu Mađarske ili Armenije, pa čak i ovih naših zemalja, očekivala sam da će biti barem na trećem/četvrtom mjestu, ali eto.
    I ja sam razočarana i jako mi je krivo zbog ovogodišnjeg Eurosonga, no tako je kako je. :)

    Pink Is My Soul

    ReplyDelete
  2. Ja mislim da sam ja jedina osoba koja nije imala živaca da gleda Evroviziju.Nisam je gledala baš zbog toga,jer je sada sve drugačije.Kada sam videla da je Ukrajina pobedila bila sam u šoku,ali dobro bolje nego Australija koja ne pripada Evropi.

    mywonderland-xoxo.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Iskreno, po meni je ukrajinska pjesma jedna jako mocna i dobra pjesma, posebno zbog poruke, mada ima dosta i politike, sto ne treba da bude u Eurosongu. Slazem se sa tobom u vezi zemalja Balkana, Sanja i Nina su imale fantasticne pjesme koje su trebale biti makar u prvih 10. A sto se tice politike, samo cu citirati dubiozu kolektiv:
    Jer politika je ku**a, ubila je bomba, djaba svi smo isti, svi smo ista go**a.

    ReplyDelete
  4. Istina, sve je istina! Bravo, Milice zaista si u svemu u pravu. Ukrajinska pesma je bila vise politicka nego bilo sta drugo...U Rusiji su znali da je ona pobednik unapred su sve smislili, a nasa Sanja je savrsena bila, zasluzila je da bude barem u top 10, ali glupa politika je odlucila da je Sanja 18.mesto. Ja ne mogu da verujem zaista Evrovizija nije ono sto je pre bila... A o Australiji da ne pricam ovo je kao sto ti kazes EVROvizija, a ne svetsko takmicenje pritom je drugo mesto i da je ona pobedila ja u zivotu vise nikada ne bih gledala Evroviziju. Meni je njihova pesma bila odvratna nista posebno, jos je ova Kineskinja bila grozna, Australija me je razocarala mislim mesaju se tamo gde ne treba, a jos pritom stavljaju Kineskinju.... Ovaj svet ide u propast. Srasno! Ali dobro, bitno je da si ti uvek odlicna u blogovanju, savrsen post kao i uvek:) Volim kada pises ovakve tematske postove.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakve veze ima što je Azijka? Ali da stvarno ne vidim zašto bi Australija učestvovala na Evroviziji.

      Delete
  5. Jako mi je drago što si napisala ovaj post, jer konačno negde mogu da napišem svoje mišljenje! Apsolutno se slažem sa tobom. Očekivala sam da će Sanja biti bar među prvih 10, jer je sjajna! Njena energija, njen glas, njena pojava... ona je toliko talentovana, da je zaslužila mnogo bolji plasman od ovog koji je zauzela. Razočarala sam se glasanjem, jer nisam očekivala da će Ukrajina odneti pobedu. Čak mi nije ni 'zapala' za uši njihova pesma. Australijska pesma je bila super, ali stvarno ne razumem zbog čega je Australija na Evroviziji i mislim da je to potpuno besmisleno. Nikada više Evrovizija neće biti ono što je nekada bila. :/

    ReplyDelete
  6. I ja sam dugo razmišljala da napišem post na ovu temu. I drago mi je što si ga ti napisala. Sve što si napisala je apsolutna istina i potpuno se slažem da Australija ne bi trebalo da učestvuje u ovom takmičenju. Prije svega, moram da kažem da sam razočarana našim predstavnicima iz Crne Gore, čija mi se pjesma uopšte nije dopala. Nadam se da će se nešto promijeniti, mada čisto sumnjam. :(

    --> innisall.blogspot.com <--

    ReplyDelete
  7. Nisam sigurna, al mislim da je Australija ucestvovala zato sto je ona i dalje kolonija Velike Britanije. To je neki moj zakljucak. A inace, evroviziju nisam ni na sekund pogledala. Izgubila je smisao.

    ReplyDelete
  8. Apsolutno se slažem sa tobom. Iskreno, očekivala sam da Rusija pobedi a da Srbija i Hrvatska budu bar u top 10. Pesma Ukrajine mi nije nešto, ja sam očekivala da čak Irska prodje u finale jer je imala ekstra pesmu! Ni meni nije jasno zasto Australija učestvuje, totalno bezveze. :/

    misseslandy.blogspot.com
    Nominovala sam te za tag, pogledaj ako hoćeš. :)

    ReplyDelete
  9. Drago mi je da je neko napisao post na ovu temu. Da isto misljenje imam i za Australiju. To je EVROvizija. Ne treba nam Australija. Meni je bila najbolja pesma Rusije kao i sam scenski nastup. Sve je namesteno i vise nema smisla da se ostali trude :/

    ReplyDelete
  10. Jako sam razočarana ovogodišnjom jer je bilo jako lepih pesma koje su završile na samom kraju, dok su neke koje mi se uopšte nisu svidele našle na samom vrhu. Jako mi je žao što je Sanja za uzela tek osamnaesto mesto, jer mislim da je zaslužila da bude bar u top 10. Žao mi je što je Evroviziju izmenila politika :/

    ReplyDelete
  11. Slazem se s tobom i nekako sam ocekivala veci uspjeh Hrvatske i/ili Srbije. A i to za Australiju, omg, jako mi je drago sto nije pobijedila jer bi vjerojatno cijeli svijet raspravljao o tome (ok, ne cijeli svijet, Europa) kako se nasla na EUROviziji... U svakom slucaju, cestitam pobjedniku ♡.

    kreativanblog.blogspot.com - novi post ❤💕

    ReplyDelete
  12. Apsolutno se slažem sa tobom i mislim pa pobjeda nije pravedna.Mislim da nije pravedno ni to sto Bosna i Hercegovina nije prosla u finale a pjesma je bila odlična :/

    ReplyDelete
  13. Apsolutno isto mišljenje. Do skoro sam mislila da samo izmišljaju o Evroviziji, ali sam shvatila da govore istinu. Naša i hrvatska predstavnica su stvarno zaslužile prolazak u top 10, a ukrajinska pesma nije najbolja, bilo je mnogo boljih pesama koje su zaslužile pobedu. Moji favoriti su bile naša i Hrvatska pesma, Bugarska i Australija :D

    Teodora's small world

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!