Da li moj horoskopski znak opisuje mene i moju ličnost? - collab post sa Teodorom

Zdravo svima! :)
Posle dužeg vremenskog perioda konačno na mom blogu imate priliku da pročitate još jedan collab post. Ovoga puta sarađujem sa mojom divnom prijateljicom Teodorom sa bloga Teodora's small world. Ona i ja pokušavamo dosta dugo da osmislimo neku originalnu ideju za post i ja sam se konačno dosetila teme koja nam se obema dopala. Dakle, ja ću vam predstaviti neke karakteristike svog horoskopskog znaka (blizanac) i onda ću vam napisati i svoje mišljenje o tome i da li mene i moju ličnost zaista opisuju te karakteristike. Teodora će isto to uraditi i u njenom postu, koji možete pročitati ovde. :)

Well, let's go...

Opšte karakteristike blizanaca:

"Blizance krasi veoma velika inteligencija, brzina mišljenja i ogromna radoznalost. Pripadaju onima koji su stvarno imanentni, a interesovanja su im uopšte široka i raznovrsna. Obožavaju da uče, i oni su veoma analitične osobe. Vole da upotrebljavaju svoj intelekt, naročito kada imaju publiku. Njih mnogo više vodi razum nego emocije. U svakom slučaju, nisu osobe jednog jedinog načina mišljenja. Osobe su koje mogu da budu veoma tolerantne i da u isto vreme misle na nekoliko načina o istoj stvari. Umeju, takođe, da donose brze odluke. Kako su veoma prilagodljivi, mogu da se osećuju prijatno svuda. Oni su osobe koje mogu da se prilagode situacijama i ljudima, i koji retko sumanjaju u sebe. Najzadovoljniji su kada mogu da se prave važni svojom pameću. Nikada im ne nedostaje mašte, uvek imaju dovoljno novih ideja. Prave su pričalice, koje uvek prate modu, i idu u korak sa vremenom. Zato ih gotovo kroz ceo život prati mladolik izgled. Literatura i umetnost su idealna polja za njih, a kreativnost u bilo kojoj formi, je njihov zaštitni znak. Kao ličnosti su veoma često šarmantni, elokventi i obično su svuda u centru pažnje. Mnogima su zbog toga veoma simpatični." - tekst preuzet sa ovog sajta.

Moje mišljenje o opštim karakteristikama blizanaca: 
Ove karakteristike se u potpunosti poklapaju sa mnom i mojom ličnošću. Jedino kod mene nije slučaj da sam najzadovoljnija kada se pravim važna svojom pameću. Kroz priču bi ljudi sa kojima komuniciram sami shvatili da sam inteligentna i na kraju razgovora bi mi to i sami priznali. Može se reći da volim kada sam u pravu i da mi to pričinjava zadovoljstvo, ali nikada do te mere da sam previše tvrdoglava i da uvek želim da sve bude po mome.

Izgled ženskog blizanca:

"Mladolika, obično vitka, izrazito visoka ili niska, gracioznih pokreta, čak i kada ima pomalo dečačko ponašanje, ima lepe šake i noge. Svetlijeg je tena, uglavnom smeđa, voli da se farba u plavo, često platinastoplavo ili da izvlači pramenove. Cilj joj je da izgleda kao fatalna žena, ali uvek, manje-više, ostavlja utisak nezaštićene devojčice." - tekst preuzet sa ovog sajta.

Moje mišljenje o izgledu blizanca:
I ovaj opis je delimično tačan, tačnije do dela gde piše: "voli da se farba u plavo...".

Karakter ženskog blizanca:

"Nije uporna, ali je često kapriciozna. Na nju je lako uticati. Vrlo je prilagodljiva i snalažljiva. Ukoliko forsira mladalački izgled, može biti i te kako razborita i proračunata, a kada "glumi" hladnu poslovnu ženu, ispod te maske krije se ranjiva osoba željna pažnje. Kada ne zna kako da izađe na kraj sa problemima, pribegava razumnim rešenjima da bi bila sigurna da neće pogrešiti. Pričljiva je, ali ne i otvorena. Srdačna je, voli da laska, ali nije uvek iskrena. Nikada se ne trudi da sasvim odraste, jer uvek nađe nekog zaštitnika – roditelje, supruga, partnera ili prijatelje." - tekst preuzet sa ovog sajta.

Moje mišljenje o karakteru blizanca:
Aposlutno se svaka karakteristika poklapa sa mojom ličnošću.

Ukratko o blizancima:

"Blizanci su mnogostrane ličnosti i brzi su kako u fizičkom tako i u mentalnom smislu. Puni su energije i vitalnosti i umeju sa rečima. Radoznali su i uvek žele da znaju šta se dešava oko njih. Blizanci zaista uživaju u komunikaciji i najdruštveniji su među horoskopskim znacima. Imaju interesantne tačke gledišta i misli o stvarima i ne plaše se da ih glasno izraze. Blizanci lako skreću s teme razgovora kako bi istražili novu misao ili ideju. Pošto su površni, formiraće mišljenje bez prethodnog podobnijeg istraživanja. Zbog toga mogu misliti da znaju sve, što se često dešava, ali njihov um je previše zauzet da bi se bavili detaljima. Najveći strahovi blizanaca su rutina i dosada. Oni će radije živeti u zabludi nego svesni deprimirajuće istine jer ne žele da bilo šta staje na pun njihovoj slobodi i pozitivnoj energiji." - tekst preuzet sa ovog sajta.

Moje mišljenje:
Ovako, opis je delimično tačan. Naime, nekad sam bila mnogo više društvenija nego sada. Volela sam da sklapam nova prijateljstva, ali sada sam mnogo više povučenija i stidljivija nego pre. Mada, zapravo sve to zavisi od mog raspoloženja koje ume da bude izuzetno promenljivo. Nisam toliko površna i zapravo se trudim da obraćam više pažnje na detalje. Aposlutno se slažem da su moji najveći strahovi rutina i dosada. Inače sam pesimista, ali umem i ja da budem pozitivna. Zapravo, kada god je neko neraspoložen ja sam ta koja će tu osobu oraspoložiti. Ali kada sam ja negativna i neraspoložena tu nema spasa. Moram da isteram svoje i tek tada ću se osećati svoje i tek tada ću povratiti pozitivnu energiju.

Negativne osobine blizanaca:

"Dešava se da često započinju veoma mnogo stvari i poslova odjednom, a na da kraju ne završe ništa. Ponekad se veoma teško koncentrišu, a neki put im je dubinsko ulaženje u problem pravo "špansko selo". Mogu da budu veoma površni. Često se užasno dosađuju, baš zbog svoje preterane želje da se stalno zabavlju. Ne drže obećanja, a ponekad im je odgovornost mislena imenica. Iako izgleda kao da su stručnjaci za mnoge teme, često to znaju samo ovlažno. Zbog njihove blagoglagoljivosti obično na prvi pogled ostavljaju bolji utisak o sopstvenoj obrazovanosti. Misle samo na sebe i na svoje sopstveno zadovoljstvo." - tekst preuzet sa ovog linka.

Moje mišljenje o negativnim osobinama blizanaca:
Odmah želim da kažem da prva stavka aposlutno nije tačna. Ja sam baš naprotiv veoma uporna i sve ću uraditi da isteram svoje i da završim šta sam započela. Tačno je da mi je ponekad veoma teško da se koncentrišem i to ume jako loše da utiče na moje učenje koje u takvim situacijama može potrajati i po nekoliko sati više od planiranog. Iako se često dosađujem, trudim se da uvek pronađem neku razonodu. Uopšte ne mogu da se poistovetim sa poslednjih nekoliko rečenica. Nisam sebična, i obično prvo ugodim drugima, a tek onda sebi.

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Koji ste vi znak u horoskopu? Da li čitate i verujete u horoskop?
- Potrudila sam se da u potpunosti budem iskrena tako da se nadam da ćete to i primetiti.
- Obavezno pročitajte i Teodorin post klikom na ovaj link. :)
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima.

Instagram: @kreativnavila
Facebook page: Style On First Place
Snapchat: kreativnavila

Voli vas vaša,




Comments

  1. Ja sam isto blizanac i ove karakteristike me stvarno opisuju ;) Super ideja za post♥
    Novi post➡petra-s-life-blog.blogspot.hr

    ReplyDelete
  2. Ja sam devica u horoskopu, međutm, šta god da pročitam, a da je vezano za moj znak je potpuno netačno, dobro, netačno je možda čak i preslaba reč. Obično kažu da su device perfekcionisti, da vole kada je sve uredno i čisto, ali ipak, ne, nisam ja ta osoba haha. :)Sjajna ideja za post, baš sam uživala čitajući <33

    www.marsyly.com

    ReplyDelete
  3. Ja sam se iznenadila koliko stvari je tačno zapravo :D

    ReplyDelete
  4. Preoriginalna ideja za post, jako zanimljivo! :) Ja sam u horoskopu bik i u nekim stvarima je sve što pročitam o njima totalno tačno, ali za nešto moram naglas da se nasmejem. :D

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  5. Tako se i meni većina poklapa, ja sam djevica :)
    Uopće nisam znala da su blizanci takvi, inače ne čitam baš za druge znakove, i čak mi je nekoliko osobina bilo istinito za blizance:P

    bernardasinnerbeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Odlična ideja i post. Ja nisam blizanac (bik sam), ali imam rođaku koja je blizanac i mogu ti reći da se većina ovih opisa poklapa sa njenim opisom (kako fizičkim, tako i karakternim). :)

    Q&A: introvertna-holandjanka.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Hahaha ja sam isto blizanac. I to onaj pravi. Sve je istina samo par nijansi mog ponasanja je mozda odraz mog podznaka-Raka. Super post. Sta si ti u pdoznaku?

    ReplyDelete
  8. Svaki Blizanac se pre ili kasnije ofarba u plavo. :)

    ReplyDelete
  9. Meni su mama i sestra blizanci tako da živim sa dva blizanca hahah. Sjajan post! I mene zanima šta si u podznaku? ♥

    Novi post -> innisall.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah, hvala ti puno! U podznaku sam devica. <3

      Delete
  10. Divna ideja za post,svaka cast.I ja sam blizanac u horoskopu i dosta toga mi se ovde poklapa,a pogotovo ovo ---> Često se užasno dosađuju, baš zbog svoje preterane želje da se stalno zabavlju.A da obozavaju da uce definitivno nije tacno,bar kod mene ,hahah

    ReplyDelete
  11. Veoma originalna ideja za post! Ja sam rak u horoskopu, i uvek ga citam i verujem u njega zato sto mi skoro svaki put pogodi. Zaista se vidi da si puno vremena ulozila u ovaj post i to najvise cenim! ♥♥♥

    P.S. Zanima me kada ce proglasenje pobednika giveaway-a?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Željana! Pobednika sam proglasila u postu "Mini H&M Haul + Review". <3

      Delete
    2. Joj, izgleda da mi je promakao taj postic.. <3

      Delete
  12. Zaista originalno, tako da sve pohvale što se tiče toga. Ja sam inače vodolija u horoskopu. Karakteristike su mi većinski tačne, dok ovako u dnevni, nedeljni i mesečni horoskop ne verujem jer su većinom promašili haha

    Lifelover's diary

    ReplyDelete
  13. Post je jako originalna ideja. Odličan je i vrlo kreativan. U horoskopu sam škorpija i u dnevnom horoskopu su sve promašili.

    blogfromdreamgirl.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. Odlicna ideja za post. Ja sam strelac u horoskopu, a u podznaku sam lav. :D Ne verujem u horoskop, ali karakteristike mi se totalno poklapaju. :)

    Moja Svastarica

    ReplyDelete
  15. Super blog!
    Nominovana si za Travel Tag na nasem blogu! Nadamo se da ces ga uraditi :)
    kreativnostimasta.blogspot.rs

    ReplyDelete
  16. Ideja zaista jeste kreativna i prihinalna. Procitala sam oba posta, dibna su! :D
    Teen Queen

    ReplyDelete
  17. Meni horoskop u vecini slucajeva nikada nista ne pogodi ali mi se ova ideja jako svidela i jako kreativan post kao i uvek. ♥


    Posetite moj blog & pridružite se → beautyandstylebyemma.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!