#BackToSchool - Kako steći prijatelje? (saveti za upoznavanje)

Zdravo svima! :)
Svaki početak je težak. Ja se sećam kao da je juče bilo kada sam polazila u srednju školu. Sada, u septembru ću već biti druga godina i mogu vam reći da sam se apsolutno bez razloga sekirala oko toga da li ću se uklopiti. Sigurna sam da ima dosta vas koji se takođe nervirate i sekirate zbog toga što mislite da se nećete uklopiti. Iskrena da budem, prvih mesec dana u novoj školi sam bila izuzetno frustrirana. Nisam nikako mogla da se uklopim, sve je to bilo novo za mene ali sam imala veliku sreću da sa mnom u odeljenju bude moja najbolja drugarica. Ta činjenica je znatno sve olakšala. Prvih nekoliko dana sam čak u suzama dolazila kući jer sam mislila da neću izdržati. No, već nakon mesec, mesec i po dana kada sam se sa svima upoznala i kada smo počeli da se družimo, zajedno smo uspeli da prebrodimo sve poteškoće. Jako je lepo kada se svi u odeljenju slažu i jako mi je drago da sam ja bila te sreće da se nađem u baš takvom odeljenju. No, danas sam tu da sa vama podelim nekoliko saveta za upoznavanje novih prijatelja. Iskreno se nadam da će vam moji saveti pomoći. :)

#1 Nemojte se praviti da ste neko ko zapravo niste
Ponekad mislimo da jednostavno nismo dovoljno dobri za nekoga, ali to nije uopšte tačno. Ako smatrate da niste dovoljno dobri za nekoga, onda taj neko nije ni vredan vas i vašeg truda. Dakle, nipošto se nemojte praviti da ste neko ko niste i uvek budite ono što jeste bez obzira na sve. Jedino tako možete steći prijateljstvo "za ceo život". Ako budete glumili da ste neko ko niste, možda ćete se uspešno pretvarati nekoliko meseci, ali kad tad će istina izaći na videlo. Zato je bolje da se odmah predstavite onakvim kakvim zapravo jeste i nemojte se bojati reakcije drugih ljudi. Iskrenost se uvek ceni.

#2 Budite pozitivni
Niko ne voli pesimiste t.j. ljude sa negativnim mišljenjem. Iako možda jeste negativni potrudite se da to promenite. Zar nije lepše kada je čovek pozitivan i kada zrači pozitivnom energijom?! Ukoliko budete na svet gledali drugačije i ukoliko budete zračili tom pozitivnom energijom sigurna sam da ćete privući dosta osoba koje bi sve dale da su vaši prijatelji.

#3 Budite ljubazni i uvek budite voljni da pomognete
Uvek, ali uvek budite ljubazni. Mislim da je to vrlina koju bi svako trebao da poseduje. Jako je lepo kada neko od vas zatraži pomoć i kada ste vi uvek voljni da nekome pomognete. Ljudi vole osobe koje su ljubazne i na koje uvek mogu da računaju.

#4 Budite osoba od poverenja
Veoma je bitno da budete osoba od poverenja. Svi bismo mi potajno želeli da pored sebe imamo osobu kojoj sve možemo reći i za koju znamo da bi uvek čuvala sve naše tajne. Zato potrudite se da baš vi budete ta osoba svom potencijalnom prijatelju. Ukoliko vaš prijatelje shvati da ste vi osoba kojoj se može verovati budite sigurni da će nastaviti da vam se poverava i da ćete i vi na tu osobu uvek moći da računate kada želite nekome da poverite svoju tajnu. Uzajemno poverenje je jako bitno kada je reč o prijateljstvu.

#5 Nikada nemojte ogovorati bilo koga
Ogovaranje je veoma ružno i ume izuzetno da povredi ljude koji su žrtve ogovaranja. Ukoliko želite da steknete nekog novog prijatelja izbegavajte ogovaranje u širokom luku i sačuvajte mišljenje za sebe. Ukoliko vam nešto smeta kod osoba koju biste želeli da ogovarate jednostavno joj to nešto recite u lice, ali se potrudite da to uradite na lep način. Nijedna osoba ne bi želela da bude prijatelj sa osobom koja konstantno ogovara jer će ta osoba smatrati da će nakon određene svađe biti i sama žrtva ogovaranja od strane vas.

#6 Uključite se u razgovor i iznesite svoje mišljenje
Veoma je važno da komunicirate sa ljudima. Potrudite se da ne budete povučeni i da uvek budete spremni za konverzaciju. Kada vidite da nekoliko osoba vodi razgovor na temu koja se vama dopada slobodno ih upitajte da se i vi uključite. Uz to je najbolje da i iznesete svoje mišljenje jer baš u takvim trenucima se može dogoditi da neka osoba ima isto mišljenje kao i vi ili da se nekoj osobi dopada vaša perpektiva na zadatu temu tako da možete i na taj način steći prijatelje.

#7 Prihvatite pozive

Znam da zvuči čudno, ali ovo je jedan od najboljih saveta koji vam mogu dati. Ukoliko vas neko pozove da idete sa njim/njima u šoping, na neku žurku, u bioskop, u šetnju itd. slobodno prihvatite poziv. Čak i da ne prođe sve kako ste zamislili, bože moj, biće drugog puta. Uostalom bolje da prihvatite poziv nego da ne prihvatite pa da se nakon toga pokajate.

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @kreativnavila
Facebook page: Style On First Place
Snapchat: kreativnavila
Pinterest: @kreativnavila

Voli vas vaša,


Comments

  1. Odličan post draga, super si sve napisala. Ja sam isto tako sve ovo prošla i ne treba se uopće bojati i živcirati oko svega toga.♥

    http://nevergiveup656.blogspot.hr/

    ReplyDelete
  2. Odličan post! Ja ove godine krećem u osmi razred, ali jedva čekam srednju školu. :D Priznajem da se pomaalo plašim jer sam stidljiva, ali verujem da će sve dobro proći. :)

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  3. Puno ti hvala na ovom postu, veruj mi da si me spasila ošto i ja sada krećem u srednju. :) Mada, mislimd a će pored ovih saveta sve proći u najbojem redu. :) <33

    Novi post-> www.marsyly.com

    ReplyDelete
  4. Odlični savjeti, a najbolji i najvažniji od svih je upravo 1.

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Super post! Jako mi se sviđaju savjeti i vjerujem da ću ih i koristiti *-*

    petra-s-life-blog.blogspot.hr

    ReplyDelete
  6. Great post and pictures:)
    Have a lovely day!
    kisses

    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Odlični savjeti, ja sad krećem u srednju školu i iako sam ovako malo povučenija potrudit ću se da steknem što više prijatelja i mislim da će mi tvoji savjeti puno pomoći :)

    bernardasinnerbeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Kako dobar post!OVo mi je definitivno mnogo pomoglo,iako neću u srednju sad ali opet sam osoba koja teško steče prijatelje..Zapratila sam te!♥♥

    My blog: http://bellafashiondiary.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  9. Milice odlican post. Uzivala sam citajuci ga. Inace moram da spomenem da si ti bila prva osoba sa kojom sam razgovala, pri ulasku u novu skolu. Tako da me je ovaj post jako podsetio na lepe prosle dane :) ❤

    ReplyDelete
  10. Ja ću sada treću godinu srednje i slažem se sa svim napisanim. Početak kao početak, uvijek je malo teško ali kako vrijeme ide, svi se naviknu jedni na druge i svi nađu svoj krug prijatelja. :)

    My little corner

    ReplyDelete
  11. Odlica post,obozavam back to school postove i ovo je jedan od omiljenijih haha! Super napisano i odlicni savjeti :D

    nadam se iskreno da ces i ti kliknuti na sljedece linkove:


    http://www.twinkledeals.com/crossbody-bags/sweet-faux-pearl-and-pu/p_448363.html?lkid=52748

    http://www.twinkledeals.com/make-up-tools/stylish-10-pcs-classic-nylon/p_492000.html?lkid=52748

    http://www.twinkledeals.com/blouses-shirts/shirt-collar-stripes-print-casual/p_499196.html?lkid=52748

    New post--> http://beautyshapes3.blogspot.hr

    ReplyDelete
  12. Odličan post i saveti. Od velike mi je koristi zaista, jer polazim u prvi razred. I što je najgore od svega, jedino sam ja iz celog svog odeljenja upisala ovu školu, jer je u gradu udaljenom od mog, tako da baš nikoga ne poznajem!
    Lifelover's diary

    ReplyDelete
  13. Odlični saveti!Krećem u srednju školu i svaki savet za upoznavanje mi je dobro došao :)

    beautyandstylebyemma.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. U potpunosti se slažem s tobom! Super savjeti <3

    Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

    ReplyDelete
  15. Odličan post kao i savjeti.☺♥
    gabinesss.blogspot.hr

    ReplyDelete
  16. Odlican post! Saveti su sjajni. :)

    ReplyDelete
  17. Super ti je post. Slazem se da je novi pocetak tezak, i divno je ako imas nekog y odeljenju koga vec poznajes, jos bolje eto akoje bff p u putanju, kao tebi. Koid meneje ista situacija. Sad cu drugu godinu, a p u odeljenju sam sa bff koja mi je bfffp vec osam godina. :)
    Suoer saveti' njima zaista verujem da si pomogka/ces pomoci nekome. :*
    Teen Queen

    ReplyDelete
  18. Kao i svaki tvoj post,ovaj je takodje jako koristan. Nadam se da ja necu imati problema sto se tice drustva i uklapanja kada krenem u srednjoj. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!