Večernja rutina nege kože - collab post sa Maggie

   Zdravo svima! :)
Prošlo je dosta vremena od kada sam poslednji put kuckala collab post. Kao što i sami možete da zaključite na osnovu naslova posta, danas ću vam pisati o mojoj večernjoj rutini nege kože. Od kada snepujem na profilu bloggersbalkan "upoznala" sam dosta novih koleginica, a među njima je i divna Magdalena sa bloga Maggie's blog, koju verovatno većina vas zna upravo kao Maggie. Dogovorile smo se da objavimo postove na istu temu, tako da njenu večernju rutinu nege kože možete pročitati ovde!

Well, let's go...

Ja sam neko čija je večernja rutina izuzetno promenljiva. Iako bih trebala da imam i jutarnju i večernju rutinu, to kod mene jednostavno nije slučaj. Nisam navikla da mažem kremice i ostale proizvode za negu tokom dana tako da svoju kožu tretiram raznoraznim preparatima obično pred spavanje. Ne znam koliko je to dobro, ali tako je kako je. Takođe, napomenula sam na početku ovog pasusa da je moja rutina promenljiva. Sigurno se pitate zašto. Razlog je tome što je koža mog lica izuzetno nepredvidiva. Kada nemam neke izuzetne probleme (poput suvih delova na licu, bubuljica, mitisera, akni itd.) onda koristim samo nekoliko proizvoda, ali ako se pojavi neki od pomenutih problema onda dodajem još nekoliko proizvoda. No, sve ću vam opisati ispod fotografija koje slede.

Proizvodi koje koristim:
• Bioten micelarna voda 3 u 1
• Bioten dvofazna micelarna voda
• Bioten piling za lice
• Sudokrem
• Pantenol
• Balea tonik za lice
• Maske za lice (Freeman, Eveline, Multiactiv)
• Nivea univerzalna krema

Moja rutina započinje uklanjanjem šminke sa lica ukoliko sam je nanela tog dana. Već mesecima koristim ovu 3 u 1 Bioten micelarnu vodu i malo je reći da sam oduševljena. Jednostavno je savršena! Veoma je blaga, nema neki poseban miris, uz pomoć tufera u jednom potezu sa njom mogu ukloniti apsolutno svu, pa i vodootpornu šminku i to bez trljanja, ne iritira kožu, ne isušuje je već naprotiv i moja koža je nakon koriščenja glatka i sjajna. Koristim je nekih 3-4 meseca i to skoro svakodnevno i potrošila sam tek trećinu bočice. Micelarna voda je pogodna za uklanjanje šminke sa lica, očiju i usana. Imate moju iskrenu preporuku! No, ja sa njom skidam isključivo samo šminku sa lica, a sa dvofaznom micelarnom vodom koja je takođe brenda Bioten uklanjam šminku sa očiju i usana jer jednostavno ima jače dejstvo nego pomenuta. I nju koristim zaista dugo i to se vidi po tome što mi je pri kraju t.j. ostalo je vrlo malo proizvoda. Ona ima drugačiju formulu i ne prija mi baš svakoga puta kada je nanesem. Ukoliko imam baš neku jaču šminku na očima ponekad me oči čak i peku, ali zato odlično uklanja svu šminku pa čak i one jače mat karmine. :)

 Kada uklonim šminku sledi čišćenje lica. Tonik koristim svakodnevno i mislim da bi svako trebao da čisti lice njime. Nije bitno kojeg je brenda sve dok je kvalitetan, dok radi svoj posao i dok ne iritira kožu. Ovaj tonik sam otkrila sasvim slučajno. Bila sam kod tetke u poseti u Beogradu i pošto nisam ponela svoj tonik ona mi je dozvolila da iskoristim njen, a to je bio upravo ovaj na fotografiji iznad. Ja sam se sa njim oduševila i odmah sam ga nakon toga i kupila. Veoma je jeftin, koristim ga već godinama i ko zna koja mi je ovo bočica po redu. Kupila sam ga u dm drogeriji, u pitanju je brend Balea. Dovoljno je samo nekoliko kapi i sa njim mogu kompletno očistiti lice (izbegavam predeo oko očiju i usana), vrat i dekolte. Savršeno čisti moje lice t.j. pore. Ima osvežavajući miris, ne iritira kožu i čini je glatkom i mekanom. Kada ga nanesem sačekam da ga moja koža upije (2-3 minuta) i onda ga isperem. Neko kaže da nakon nanošenja tonika lice ne treba da se ispira, ali ja sam tako navikla i zaista smatram da se njegovo dejstvo ne menja.

 Dolazimo i do (po meni) glavnog dela moje večernje rutine. Dakle, moja rutina se razlikuje i kada koristim piling to veče neću staviti nijednu masku i obrnuto. Dakle, ovaj piling brenda Bioten koristim skoro 3 meseca i tek sam pola pakovanja potrošila. Ne koristim ga svako veče, već jednom do dva puta nedeljno. Najbolje je kada ga stavim tik pre nego što legnem u krevet jer ako opet umijem lice nakon što ga nanesem dejstvo nije identično. Dakle, umijem se, obrišem lice peškirom, nanesem piling kružnim pokretima na lice i vrat. Sačekam minut i onda ga isperem sa lica. Obrišem lice peškirom i nanesem još neku kremicu na bubuljicu ukoliko je imam i legnem da spavam. Kada ga nanesem na takav način koža će mi duže biti meka, glatka i sjajna. Jednostavno tako bolje deluje. Ali ukoliko se umijem još jednom koža će mi opet postati suva. Piling je veoma kvalitetan, miriše predivno i ima savršenu teksturu! Eh sada, ukoliko ne stavim piling onda koristim maske za lice. Najviše volim maske brendova Freeman i Multiactiv. Ali pre nekoliko dana sam otkrila ovu Eveline 5 u 1 SOS masku za lice koja dubinski čisti pore i apsolutno sam oduševljena njome. Ona mi je najomiljenija! Juče sam otišla ponovo u Lilly i kupila sam još 3. Košta svega 99 dinara, ali je vrhunskog kvaluteta. Unutar pakovanja imate dovoljno proizvoda za dva, pa čak i tri nanošenja. Maska ima malo čudnu teksturu ali ima izuzetno dejstvo. Očistila je moje pore toliko savršeno da ja vama to ne mogu da opišem. Jednostavno sam osetila koliko je moja koža čista. Takođe nakon njenog nanošenja lakše mogu da iscedim neki mitiser ukoliko ga imam itd. Bukvalno mi je koža preporođena nakon korišenja. Sve maske stavljam na sledeći način: umijem se, obrišem lice peškirom (ali ponekad i ostavim kožu vlažnom jer neke maske to zahtevaju), nanesem masku kružnim pokretima, sačekam 10-ak minuta, umijem se i uklonim masku sa lica i nakon toga laganim pokretima obrišem lice peškirom metodom tapkanja i to je to. :)

Nakon svega toga moja rutina se završava sa ova tri proizvoda. Ukoliko mi je lice iziritirano, crveno i ukoliko je moja koža suvlja nego obično, umesto Niveine kreme celo lice namažem pantelonom. Ovaj pantenol sam pronašla u Lilly drogeriji i platila sam ga svega 150 dinara. Stvarno je odličan i tokom noći moja koža ga odlično upije pa je ujutru kao nova. Ali ako nemam takve probleme onda jednostavno svoju rutinu završim sa Nivea kremom koja je neprevaziđena. Ukoliko se pitate šta sudocrem radi ovde, on je najbolji proizvod koji ja posedujem. Dakle, ukoliko mi na licu iskoči neka ogromna bubuljica ja samo utapkam na to mesto malčice ovog proizvoda i bubuljice ujutru nema. Ali pazite da ne preterate sa ovim proizvodom jer ima izuzetno jako dejstvo. Savetujem vam da odmah operete ruke nakon što ga namažete na lice jer ukoliko se desi da dođe u kontakt sa očima ili ustima možete se otrovati i može doći do iritacije. Proizvod možete kupiti u bilo kojoj apoteci. Dakle, ovako izgleda moja večernja rutina nege kože!

• Ne zaboravite da pogledate i pročitate Magdalenin post, a to možete uraditi putem ovog linka. :*

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada. :)
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima.

Instagram: @kreativnavila
Facebook page: Style On First Place
Snapchat: kreativnavila
Pinterest: @kreativnavila

Voli vas vaša,


Comments

  1. Odličan post Milice. Trenutno ne koristim tonik ali mislim da ću nabaviti ovaj Balein. Od ostalih proizvoda sam do sada koristila samo Nivea kremu :)

    sarahmakeupp.blogspot.hr

    ReplyDelete
  2. Odlican post i super proizvodi. Hvala ti na collabu, nadam se da cemo suradivati jos <3 <3

    maggieblogspot.blogspot.hr

    ReplyDelete
  3. Odličan post, Mici! Tvoja večernja rutina je jako zanimljiva. :9 bez niveine kreme ništa ne može proći haha. :) <33

    Novi post-> www.marsyly.com

    ReplyDelete
  4. Super collab,svakakvih zanimljivih stvari ima ;)
    ilofashion5.blogspot.rs

    ReplyDelete
  5. Predivan post!Slike su prelepe!Takođe nisam naviknuta da se mackam pred spavanje ili ujutru.Moja rutina se sastoji iz jednog proizvoda što mi samo čisti lice i hladi ga (nemam pojma kako se zove).♥♥♥

    http://chelchiechelchie.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  6. Odličan post Milice!
    Dosta zanimljivih proizvoda si spomenula, neke ću obavezno probati!
    I da, i ja licu najviše pažnje pridajem pred spavanje. ☺

    ReplyDelete
  7. Odlican post. Ja ne koristim gotovo nista od ovih proizvoda, samo nivejinu kremu, koju obozavam :)

    https://myfirsttextvm.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  8. Divan post, tvoje slike su uvijek tako inspirativne, ne znam zašto hhaaha

    dnevnadozaloga.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Odličan post i zanimljiva rutina! :)

    Ako neko želi da se učlani na moj blog, uzvraćam-----> Fashion, Beauty and Style

    ReplyDelete
  10. Odličan post, tražim neki tonik, tako da ću sigurno isprobati ovaj Balein :)

    https://dragabolonja.blogspot.hr/

    ReplyDelete
  11. Odličan post ♥
    Baš mi se sviđa tvoja rutina,a gdje se ima kupiti ta Bioten micelarna.
    Ima li je u Hrvatskoj?

    http://dorissbeautycorner.blogspot.hr/
    XoXo

    ReplyDelete
  12. Odličan post. I ja koristim Bioten proizvode,i baš su dobri! Probaću sudocrem,jer imam jako problematičnu kožu,nadam se da će mi odgovarati. :)

    letsbetogethertonight.blogspot.rs

    ReplyDelete
  13. odličan post!
    http://katyblogfirst.blogspot.hr/

    ReplyDelete
  14. Odličan post. Pretplati se na moj blog, uzvraćam. Nova sam na blogu. https://enotes10.blogspot.ba

    ReplyDelete
  15. Odličan post Mici, preporučila si mi neke super proizvode. Baš me zanima ova maska koja ti posebno dopala, moraću da je probam. Inače, i ja volim Bioten proizvode. Nisu skupi, lepo mirišu i super obavljaju svoj posao. :**

    ReplyDelete
  16. Koristila sam Bioten dnevnu kremu za masnu kozu i odlicna je. :)

    ReplyDelete
  17. Odlican post!Svidja mi se tvoja rutina nege koze!Planiram da kupim neki tonik i verovatno cu kupiti balea tonik!
    jovanaslife.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. Vrlo zanimljivi proizvodi! Većinu njih nisam imala prilike da koristim ali mi izgledaju zanimljivo!

    https://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  19. Slične proizvode i ja koristim, a Bioten pilng za lice je odličan, obožavam ga. Odličan post ♥

    Pogledajte novi post na mom blogu http://march-baby-dreamer.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  20. Nivea univerzalna krema je predobra!♥ :) Mnogo mi se dopadaju proizvodi,odlican post!

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ReplyDelete
  21. Super post, probala sam samo par proizvoda, ali zelim da probam ovaj Balein tonik za lice..
    xx

    http://dearmissmodern.blogspot.rs/

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!