Make up Look za posebne prilike - collab post

Zdravo svima! :)
Posle dugo vremena konačno imate prilike da čitate jedan collab post. Ovoga puta u pitanju je kolaboracija sa mojom divnom prijateljicom, a ujedno i koleginicom Sandrom sa bloga Misseslandy. Nas dve smo se dogovorile da napišemo postove na temu make up look-ova, samo što će vam Sandra na njenom blogu predstaviti Make up look za školu, a ja ću vam predstaviti Make up look za posebne prilike kao što su izlasci, žurke itd. Na primer ovako se možete našminkati i za doček Nove godine. Ovo je prvi post na ovu temu na mom blogu i iskreno se nadam da će vam se dopasti. Ukoliko želite još ovakvih postova slobodno mi to nagovestite u komentarima. Takođe odmah želim da napomenem da ja nisam nikakav profesionalac i ja ću vam pokazati kako se ja to šminkam t.j. svoju tehniku, ali vi ne morate da se šminkate istom tehnikom kao ja - to je vaš lični izbor. :)

Well, let's go...

Ovako izgleda moj Make up look za posebne prilike:
Dakle, ništa specijalno, ali opet mislim da je sasvim dovoljno s obzirom na to da ja ipak imam 16 godina. 

Ja sam koristila sledeće proizvode i predmete:
• Naked Urban Decay četkice za šminkanje
• Beauty Blender
• AVON bazu za senku (nijansa: light beige)
• Golden Rose PARIS kompaktni puder (nijansa: 51)
• H&M paletu senki 
• Yanqina Maxi Black crni ajlajner
• Max Factor eye luminizer (nijansa: fair/light)
• Ingrid Mineral, Silk&Lift tečni puder (nijansa: Golden Beige - 31)
• Maybelline Affinitone tečni puder (nijansa: Creamy Beige - 14)
• Paleta senki sa šljokicama
• Ingrid podloga za šminku protiv crvenila
• Ingrid Total Effect crna maskara 
• Popfeel karmin (nijansa: B04)
• Essence korektor u stiku (nijansa: True Nude - 04)
• Essence olovka za obrve (Brown - 02)
• Essence matirajući bronzani puder (ja ga koristim kao bronzer; nijansa: 02 Sunny)
• Random četkice za šminkanje

Postupak:
 - Prvenstveno se uvek umijem jer je bitno da se ova podloga nanese na vlažnu kožu. Zatim uzimam Ingrid podlogu za šminku i nanosim je na delove lica gde mi ten nije ujednačen t.j. gde mi je koža crvena (predeo čela, nosa, obraza i brade). Onda to prstima utapkavam i razmazujem i zatim kombinujem ova dva pudera jer mi je Maybelline-ov previše svetao, a Ingridov previše taman. Nanosim oba pudera na lice prstom, a onda utapkavam beauty blenderom (preporučujem vam da nikako ne koristite metodu razmazivanja beauty blenderom jer tako vaša koža ne može da upije proizvod, najbolja je metoda utapkavanja). Kada sam zadovoljna kako sam sve izblendala prelazim na nanošenje korektora.

 - Prvo na prst pomoću pumpice nanesem ovaj tečni korektor brenda Max Factor i nanosim ga na kapke, podočnjake i bubuljice. Zatim sve to izblendam metodom utapkavanja sa beauty blenderom i nakon toga nanosim ovaj korektor u stiku takođe na već pomenuta mesta. Korektor takođe blendam beauty blenderom. Onda na kapke nanosim i Avonovu bazu i onda prelazim na iscrtavanje obrva.

- Do skoro sam obrve iscrtavala isključivo olovkom i pošto mi u poslednje vreme neodgovara ova olovka jer nikako ne mogu precizno da iscrtam obrve, odlučila sam da primenim novu tehniku. Tačnije koristim ovu četkicu sa zaoštrenim vrhom i sa njom nanosim četvrtu senku u ovoj H&M paleti pod nazivom "Brown". Iscrtavam obe obrve na mestima gde je to potrebno, a prednji deo obrva nikada ne iscrtavam u potpunosti jer ne želim da mi obrve budu kockastog oblika. Već se trudim da mi prednji deo bude najsvetliji, a krajevi obrva najtamniji - to je takozvani ombre efekat.

 - Nakon toga sledi nanošenje senki. Ja koristim ove dve četkice sa slike, s tim što sa ovom sivkasto-zlatnom Naked četkicom nanosim senku, a sa ovom belom blendam senke. Prvo na ceo kapak nanosim ovu drugu senku u nijansi Pink iz H&M palete. Onda u uglove očiju i ispod obrva nanosim ovu prvu senku u nijansi Beige iz H&M palete. Nakon toga na pregib kapka nanosim ovu treću senku u nijansi Brown Glitter koja je takođe iz H&M palete i sve lepo blendam sa belom četkicom. Nakon toga jednostavno na sredinu kapka nanosim sedmu šljokičastu senku iz ove zlatne palete i to metodom tapkanja. P.S. Sve senke koje sam koristila su na fotografiji obeležene iksićem.

 - Nakon toga nanosim ajlajner i to dužinom cele linije gornjih trepavica, s tim što je linija najtanja pri unutrašnjem delu oka, a naj šira pri spoljašnjem delu oka. Od vas zavisi kako će luk da vam izgleda jer su svačije oči drugačije i ne odgovara svima isti oblik luka. Ja praktikujem zaoštreni luk koji prati liniju donjih trepavica (možete pogledati kako sam našminkala oči, kako sam stavila ajlajner i kako sam iscrtala obrve na kolažu koji sam postavila na početku ovog posta). Maskaru nanosim u nekoliko slojeva samo na gornje trepavice jer su mi donje trepavice izuzetno duge pa ne izgledaju lepo kad i na njih nanesem maskaru, ali vi svakako možete. Takođe imam naviku i da uvijam gornje trepavice sa uvijačem, ali pošto mi se polomio, nisam ga uslikala, ali vama preporučujem da ih obavezno uvijete pre nanošenja maskare kako bi trepavice izgledale lepše.

 - Onda sledi setovanje šminke. Ja to radim sa Golden Rose PARIS kompaktnim puderom (do skoro sam koristila Catrice kompaktni puder i on je zaista fantastičan, ali pošto sam ga ispustila polomio se na 100 komada pa sam primorana da koristim ovaj) i uz pomoć moje omiljene Naked četke koja je prosto nezamenljiva jer je premekana i veoma kvalitetna. Setujem puder i korektor koji sam prethodno nanela t.j. prelazim četkom sa kompaktnim puderom preko celog lica (takođe preporučujem da koristite metodu utapkavanja, a ne razmazivanja).

 - Nakon toga sledi konturisanje. Iako imam paletu kremastih korektora ja ih ne koristim jer se nisam dovoljno ispraksovala za njihovo nanošenje, ali zato se trudim da iskonturišem lice koliko-toliko sa bronzerom. Koristim bronzer brenda Essence koji je zaista predivan i miriše na kokos. Nanosim ga prvo sa ovom četkicom sa crnom drškom i to ispod jagodične kosti (pratim liniju od uva pa sve do sredine lica - nikako do usne jer to ne izgleda lepo) i takođe ga nanosim i na deo gde mi se čelo spaja sa kosom i na pregib između lica i vrata). Onda sve to lepo izblendam sa ovom Naked četkicom i to je to.

- Na kraju ceo Make Up look upotpunjujem sa ovim divnim karminom u crvenoj boji. Nanosim ga na usne, a zatim ga matiram uz pomoć jednog sloja toalet papira, kompaktnog pudera i četkice i to bi bilo to. :)

Iskreno se nadam da vam se post dopada, obavezno pročitajte i Sandrin post *OVDE*!
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @kreativnavila
Facebook page: Style On First Place
Snapchat: kreativnavila
Pinterest: @kreativnavila

Voli vas vaša,

Comments

  1. Divan post Milice,mnogo mi se dopada!♥
    Mislim da si baš lepo odradila ovaj make up look i da je sasvim pristojno za tvoje godine.Inače,dopadaju mi se mnogo senke iz te H&M palete.

    littledreamer1110.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Draga, make up je predivan! Sve si super objasnila i jako mi je drago da smo sarađivale. Ljubim te! <3

    Misseslandy.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Make up je predivan. Imam isti Avonov karmin, samo mislim da mi je u svetlijoj nijansi.

    LifeInMyStyle | Holiday Cinema | Q&A

    ReplyDelete
  4. Moram priznati da mi se jako sviđa što paziš na svoje godine, a make up look je zaista predivan!

    Ako ste u potrazi za dobrim blogom koji se bavi svakakvim temama, škicnite blog Marina's place :)

    ReplyDelete
  5. Savršen make up. Dopada mi se kako si preczno i lepo stavila ajlajner. Ja sam uvek znala da ga nanesem, ali linija na kraju bi išla u polukrug. Tvoja je perfektna! Baš mi se dopada ovaj post, pogotovo jer nisam imala specijalnu ideju šta bih mogla uraditi. SLičice su prelepe!

    Novi post: http://bethanyismybae.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Jedan neobičan post, nisam navikla viđati nešto ovakvo od tebe, ali moram da ti priznam da ti ide u tome, moja rutina za 'savršen makeup' je vrlo slična ovome :D

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!