My Current Hair Care Routine | 2017

Zdravo svima! :)
- Prosto ne mogu da verujem da je ovo prvi put da pišem post na ovu temu od kada sam otvorila blog. Iskreno, do pre par meseci nisam ni posvećivala toliko pažnje nezi kose iz razloga što nikada nisam ni imala problema sa njom. Naime, dok mi je kosa bila dugačka jednostavno nije zahtevala neko posebno tretiranje, ja bih je oprala sa običnim šamponom, stavila bih balzam i osušila bih kosu fenom i to je to (peglala sam kosu presom vrlo retko, možda jednom u dva meseca). Međutim od kada sam skratila kosu ona zahteva malo više pažnje s obzirom na to da je moram stilizovati nakon svakog pranja. Zato se sada moja rutina potpuno promenila i koristim mnogo više proizvoda nego ranije. Sve proizvode koje ću pomenuti koristim nešto više od mesec dana (neke i duže) i tako da mogu reći da mi se rutina ustalila pa sam htela da je podelim sa vama jer mi trenutno i te kako odgovara. :)

Well, let's go...

Ovo su proizvodi koje redovno koristim:
 • Avon AT šampon za kosu sa marokanskim arganovim uljem
 • Schwarzkopf GLISS Oil Nutritive maska za kosu u teglici
 • Avon AT serum za kosu sa arganovim uljem iz Maroka
 • Avon AT sprej za ispravljanje kose
 • Avon AT sprej za zaštitu od toplote
 • Batiste šampon za suvo pranje kose (za brinete)

Moja rutina započinje tako što detaljno rasčešljam kosu kako bih je pripremila za pranje i kako bi šampon lakše prodreo u svaku vlas. Zatim okvasim kosu i na ruku nanesem poveću količinu šampona (prvi put mi je uvek teško da našamponiram kosu jer šampon neće da peni), zatim ga utrljavam među dlanovima i čim napravim osrednju penu nanosim ga na celu kosu (tačnije najviše na teme). Masiram kožu glave isključivo jagodicama prstiju i nakon par minuta isperem šampon u potpunosti. Zatim ponovim postupak još jednom. Inače koristim šampon koji možete videti na fotografiji ispod, odnosno Avonov AT šampon sa marokanskim arganovim uljem.

Nakon toga sledi stavljanje maske. Koristim već oko 3 meseca ovu divnu Schwarzkopf GLISS Oil Nutritive masku koja dolazi u teglici od čak 200ml, a platila sam je svega 300 dinara. Prstima uzimam malu količinu i nanosim masku isključivo samo na krajeve. Balzam ne koristim jer mi je njegova zamena upravo već pomenuta maska. Onda rasčešljam kosu i sačekam par minuta da mi vlasi upiju preparat i zatim isperem kosu i time je završeno pranje.

Onda kosu blago osušim tako što je proterljam mekanim peškirom i zatim na krajeve nanosim Avonov AT serum sa arganovim uljem iz Maroka i to u vrlo maloj količini jer je serum veoma masan. Nikada ga ne nanosim na teme jer bi umastio kosu.

Zatim rasčešljavam kosu, a nakon toga nanosim dva Avonova AT spreja. Prvo naprskam sprej za ispravljanje kose, a zatim i sprej za zaštitu kose od toplote i to ravnomerno na celu kosu. Nakon toga je prosušim fenom, a ako izlazim u grad onda je ispeglam odmah posle feniranja, međutim to nije baš idealno za kosu pa se trudim da je peglam dan posle odnosno sutradan. Zaboravila sam da uslikam, ali svakako ću da pomenem i vosak za kosu bez kojeg ne mogu. U pitanju je Subrinin vosak koji možete pogledati ovde, a platila sam ga negde oko 300-350 dinara. Njega stavljam u vrlo maloj količini na celu kosu (najviše stavim na krajeve, a najmanje na teme) nakon peglanja jer on sprečava onaj frizz efekat pa mi kosa nije naelektrisana već je mekana, sjajna i glatka na dodir. Inače taj vosak koristim već sigurno 6-7 meseci i savršen je, svima vam ga preporučujem.

Poslednji proizvod ne spada baš u rutinu nege kose, ali svakako moram da ga spomenem jer mi bukvalno "spašava život" između pranja. Tačnije ja kosu perem tri puta nedeljno, obično ponedeljkom, sredom i subotom i nekim danima između dva pranja teme ume baš dosta da mi se umasti tako da mi je neophodan šampon za suvo pranje, a Batistovom suvom šamponu za brinete sam odana već godinu i nešto dana. Predivno miriše i sviđa mi se što ne ostavlja beličast već braonkast trag tako da je idealan za moju kosu jer sam brineta. Zaista u samo par minuta moja kosa postaje puna volumena i izgleda kao da je tek oprana. Platila sam ga oko 500 dinara, možda čak i malo više ali svakako vredi. :)

P.S. Recenziju pomenutih Avonovih proizvoda možete pročitati ovde.
Takođe već prekosutra vas očekuje novo darivanje tako da budite u toku!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,

Comments

  1. Predivan post, i ja takodje koristim dosta proizvida za negu kose i mislim da je to jako bitno ❤❤😍! Fotke su divne ☺!

    Novi post perfecthigh136.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Zanimljiva rutina, zainteresovana sam za ovaj Avon sprej za ispraljanje kose jer mi je kosa posle pranja talasasta... Zanimljiv post, draga i slike su divne *-*

    Die with memories,not dreams

    ReplyDelete
  3. Moja kosa je, takođe zahtevala malo više pažnje kada je bila kratka, sada je to druga priča.
    Perem je na svaka tri dana, a jednom ide poseban tretman. Planiram post o tome, pa eto.
    Koristila sam ovu masku od Schwarzkopf i baš mi je odgovarala.
    Odličan post, kao i uvek! Prelepe fotkice. ♥

    NOVI POST → fashionholicyeahh.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Koristiš dosta proizvoda za kosu, ali zato ti je tako i divna. Ja koristim mnogo manje, ali meni tako odgovara i dovoljno mi je za održavanje. :) Odlična rutina kao i slike. :)

    The Fashion Spell | YouTube

    ReplyDelete
  5. Super post. A i sam blog je odličan.
    Dosta si mlada, tako da sve pohvale za kreativnost i upornost! :)
    Kathy's delight

    ReplyDelete
  6. Ovo slovo M je predivno, gdje si ga kupila?
    Nisam koristila niti jedan od ovih proizvoda, hvala ti na preporukama :)
    Ja ne koristim mnogo preparata za kosu, šampon, nekada regenerator i ponekad stavim neku masku ili nešto slično :)

    MMara

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala tii, naručila sam ga preko Banggood sajta! Nema na čemu draga! :)

      Delete
  7. Gliss maske koristim godinama, i definitivno na našem tržištu bolje ne postoje! :)
    Favorit mi je ona u crnom pakovanju.
    Šminke nikad dosta

    ReplyDelete
  8. Ja koristim samo šampon i posle toga isfeniram kosu. Koristila sam i regenerator, ali sam prestala, ne znam ni sama zašto.
    Inače, odličan post i sjajne fotkice! :)♥

    http://lifella2.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Super post Milice jako zanimljiva tema za citanje i drago mi da si podelila neke proizvode koje ti koristis za kosu

    ako imas vremena svati na blog i ako si zainteresovans ucestuju mom novom gw
    booksdiar.blogspot.rs

    ReplyDelete
  10. super post, koristila sam batiste sapone za suho pranje kose, ali vise ih ne koristim jer mislim daa mi od njih otpada kosa.. sad sam se vratila svojoj staroj rutini, koristim svega 3 proizvoda i kosa mi raste ko luda hvala Bogu

    Maggie's Blog

    ReplyDelete
  11. Ja sam prava osoba koja ovde može potvrditi koliko sjajnu kosu ti imaš! I još uvek mi je žao što si je onoliko skratila, mada i sada je predivna i frizura ti jako dobro stojI! Većinu proizvoda koje si ovde spomenula i sama koristim, ili sam bar probala, tako da verujem da ti svi ovi preparati odlično služe! Jako zanimljiv post!

    Gotičarka

    ReplyDelete
  12. Odličan post, jako zanimljiva rutina! Gliss masku već koristim i mogu potvrditi da je odlična. <3

    El's Notes

    ReplyDelete
  13. Super post,za Gliss masku sam čula da je jako dobra a ja nikad da je oprobam.Svi ostali proizvodi vjerujem da su super i da pomažu.♥

    http://bellafashiondiary.blogspot.ba/

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!