Moja trenutna rutina nege kože lica

Zdravo svima! :)


  Ne znam koliko je prošlo od kada sam poslednji put objavila post na ovu tematiku, ali s obzirom na to da se moja rutina nege kože znatno promenila odlučila sam da je podelim sa vama u ovom postu. Tačnije predstaviću vam proizvode koje relativno svakodnevno koristim i koje zaista obožavam. Svi proizvodi koje budem pomenula savršeno odgovaraju mom tipu kože (mešoviti tip - masna T zona, suvi obrazi), ali takođe to ne znači da će i vama odgovarati jer je svačija koža drugačija i zahteva drugačiju negu. Međutim na osnovu mog iskustva sa proizvodima možete zaključiti da li će vam proizvod odgovarati i na osnovu toga ga i kupiti i isprobati. ;)

Well, let's go...

Moju rutinu čine sledeći proizvodi:
• Kozji sapun brenda "Zeljković"
• Mr.Black piling
• Mr.Black peel-off maska za lice
• Balea tonik za lice
• Biobody hidrantna krema
• Nivea 3 u 1 micelarna voda za osetljivu kožu
• Fresh vlažne maramice za skidanje šminke
• Garnier Pure & Active sredstvo za čišćenje lica sa četkom (exfo brusher)
• Velnea hidrantna noćna krema za lice za sve tipove kože
• Maske za lice (Montagne Jeunesse/7th Heaven i Eveline 8 u 1 total action)
• Thovaline cinkova mast
• Lilly watte watte tupferi/blaznice

  Moja rutina započinje skidanjem šminke sa lica. Ja se šminkam skoro svakodnevno s tim što na dnevnoj bazi koristim BB kremu i trudim se da mi makeup look bude što prirodniji, a kada izlazim puder i nešto "jaču" šminku. Čim stignem kući ja odmah odlazim do kupatila i skidam šminku i to prvenstveno koristim vlažne maramice za skidanje šminke (koristim ove sa fotografije iznad brenda Fresh ili Velneine - Lilly brend) i skidam površinski sloj šminke. Onda ostatak uklanjam uz pomoć ove divne micelarne vode brenda Nivea i za to koristim blaznice brenda watte watte (Lilly).

  Nakon skidanja šminke obično se prvo umijem, a tek onda prelazim na čišćenje lica sa proizvodima koji se nalaze na fotografiji iznad. Prvenstveno lice operem uz pomoć sapuna sa kozjim mlekom utrljavajući ga u kožu. Zatim ga isperem sa lica i lice lagano utapkam sa peškirom. U zavisnosti koliko mi je intenzivna nega potrebna i koji je dan u nedelji odlučujem se za Garnier Pure & Active exfo brusher ili Mr.Black piling. I jedan i drugi proizvod koristim samo jednom do dva puta nedeljno jer su izuzetno intenzivni. Exfo brusher je odličan proizvod i zaista radi savršen posao, odnosno vrši eksfolijaciju kože ali je sredstvo veoma intenzivno i četka ume ponekad da bude baš gruba prema koži zato ovaj proizvod ne preporučujem onima sa osetljivom kožom, međutim moja to nije pa mi odgovara, ali svejedno ga koristim retko baš zbog pomenutih činjenica. Mr.Black koristim češće od exfo brusher-a iz razloga jer je manje intenzivan i jako prija mojoj koži. čini je mekanom i glatkom a uz to mi čisti pore. Nakon što iskoristim jedan od ova dva proizvoda, umijem se i onda utapkam lice peškirom a zatim na tupfer nanesem Balein tonik i nanosim ga na lice.

  U slučaju da tog dana ne vršim ekfolijaciju kože ili ne tretiram moje lice sa pilinzima, onda upotrebljavam maske za lice i nakon njih nikada ne stavljam tonik. Najčešće koristim ove tri sa fotografije iznad, a to su Montagne Jeunesse/7th Heaven, Eveline 8 u 1 total action koja je ujedno zamena za piling i jedna je od najboljih maski koje sam isprobala, i naravno Mr.Black peel-off maska koja je odlična za čišćenje pora i u borbi protiv mitisera (o njoj ćete uskoro čitati nešto više).

  Na kraju sledi hidratacija kože. Ova tri proizvoda sa slike koristim isključivo uveče odnosno pre spavanja. Dakle, nakon što se umijem sa kozjim sapunom nanesem Velneinu hidrantnu noćnu kremu koja je ujedno za sve tipove kože i meni sa mešovitim tipom odlično odgovara, a košta nešto manje od 300 dinara. Nanosim je na lice, vrat i dekolte i zaista moram da napomenem da je veoma hidrantna i da zaista čini moju kožu nahranjenom i negovanom. Nakon toga na okoločni predeo nanosim Biobody hidrantnu kremu jer ja imam naduvene i tamne kolutove oko očiju, a ona upravo smanjuje naduvenost i umanjuje tamne kolutove. Zatim na bubuljice nanosim Thovaline cinkovu mast i lagano je utrljavam. Ona mi pomaže dosta kada su u pitanju bubuljice jer umanjuje njihovu vidljivost i sprečava pojavu novih. Time završavam svoju rutinu. :)

*Ovaj post NIJE sponzorisan!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada. 
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,

Comments

  1. Kozji sapun je fenomenalan i zaista odlican za kozu,pa cak i za onu osetljivu.Moja sestra ima problem sa ekcemom i kozji sapun joj veoma prija.

    https://suzastil.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  2. Odlican post ^_^ Koristila sam Niveinu micelarnu vodu, ali mi nije odgovarala bas su me peckale oci od nje.. <3

    Novi post https://adrianafashionpuzzle.blogspot.rs/

    https://www.instagram.com/adrianafashionpuzzle/

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!