Prirodne maske za lice | RECEPTI

Zdravo svima! :)
- S obzirom na to da ja obožavam da isprobavam maske za lice, pažnju su mi privukle prirodne "domaće" odnosno "homemade" maske za lice čije sam recepte pronašla na jednoj od mojih omiljenih aplikacija, a to je Pinterest. Pronašla sam pet maski koje su mi se učinile veoma interesantnim i isprobala sam ih i uverila se da je svaka od njih izuzetno delotvorna i da je veoma zdrava za kožu jer sadrži dosta odličnih sastojaka i zato ću vam predstaviti baš te recepte za pomunute maske. Iskreno se nadam da će vam se ovaj post dopasti i da ćete isprobati neku od ovih maskica. Ukoliko ih isprobate i ukoliko to želite, možete slobodno naknadno ostaviti komentar ispod ovog posta. :)

Well, let's go...

Maska za lice br.1
Sastojci: 
• ¼ šolje izgnječenih jagoda
• 1 kašika pirinčanog brašna
• 3 kašike jogurta

- Ova maska je odlična iz mnogo razloga - pogodna je za sve tipove kože, na prirodan način čisti kožu i sužava pore, takođe posvetljuje kožu i otklanja mrtve ćelije procesom eksfolijacije.
Način upotrebe: Nakon što pomešate sve sastojke, masku nanesite direktno na lice i pustite je da odstoji oko 20-ak minuta i onda je isperite sa lica uz upotrebu hladne vode.

• Maska za lice br.2
Sastojci:
• nekoliko kašika sode bikarbone
• voda

- Akne su veoma česta pojava kod tinejdžera i korišćenje kozmetičkih preparata punih hemije može samo da pogorša situaciju i da dovede do pojave još većeg broja bubuljica na koži. Ova maska sa sodom bikarbonom može da smanji pojavu akni, a da pritom ne naškodi koži. Redovno nanošenje ove maske može vam čak pomoći da se u potpunosti rešite akni.
Način upotrebe: Napravite smesu od sode bikarbone i vode i jednostavno tu smesu nanesite direktno na lice. Ostavite masku da deluje nekih 20 minuta i nakon toga isperite lice sa vodom, a potom lice osušite metodom tapkanja uz pomoć peškira.

• Maska za lice br.3
Sastojci:
• 1 izgnječen mango
• 2 kašike izgnječenog avokada
• 2 kašike meda
• 2 kašike maslinovog ulja

- Maslinovo ulje ima mnoge beneficije kada je u pitanju nega kože, ali ne zaostaju ni ostali sastojci koji čine ovu masku jednom od najboljih i najhranljivijih maski za lice. Maslinovo ulje i med hrane i hidriraju kožu i ostavljaju je mekanom, glatkom i gipkom, dok su avokado i mango odlični za osetljivu kožu jer je umiruju i ne izazivaju nikakve iritacije. 
Način upotrebe: Pomešajte sva četiri sastojka u činiju i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim nanesite masku direktno na lice i ostavite da deluje 15-20 minuta. Nakon toga lice isperite sa mlakom vodom.

• Maska za lice br.4
Sastojci:
• 1 zrela banana
• sveže isceđen sok od limuna
• 1 kašika meda

- Ovu masku je veoma lako napraviti i verovatno sve sastojke već imate kod kuće. Med je poznat po tome da sadrži antimikrobni agens i samim tim sprečava pojavu bakterija koje mogu doprineti stvaranju bubuljica, mitisera i ostalih nesavršenosti. Svi ovi sastojci zajedno mogu rešite mnoge probleme i nesavršenosti kože poput suve kože koja se peruta, a takođe mogu umanjiti pojavu crvenila jer je limun poznat po tome da posvetljuje kožu. 
Način upotrebe: Izgnječite bananu i pomešajte je sa sokom od limuna i sa kašikom meda. Kada se svi sastojci sjedine nanesite masku na lice i sačekajte 20-ak minuta da maska deluje. Zatim je jednostavno isperite sa lica mlakom vodom.

Maska za lice br.5
Sastojci:
• nekoliko kapi sveže isceđenog soka od limuna
• jedna kašika šećera

- Ova maska je odlična kao piling u borbi protiv mitisera. Limun posvetljuje kožu i čini je glatkom i mekanom ali takođe i čisti pore čime otklanja mitisere i sprečava pojavu novih uz redovnu upotrebu. Šećer je bitan faktor u procesu eksfolijacije jer sadrži sitne čestice koje pomažu prilikom čišćenja pora i otklanjanja mrtvih ćelija.
Način upotrebe: Pomešajte oba sastojka i nanesite masku na lice kružnim pokretima, nežno vršeći piling. Najviše se fokusirajte na predeo lica gde imate mitisere i na tim mestima vršite eksfolijaciju intenzivnije i duže. Sačekajte da se maska osuši i zatim je isperite sa lica uz pomoć vode.

P.S. Iako su ovo prirodne maske nemojte ih koristiti svakodnevno već ih upotrebljavajte najviše dva do tri puta nedeljno!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,

Comments

  1. Sjajan post, Milice! Sve maske su mnogo korisne, mada moram izdvojiti 4. masku koja mi je najviše privukla pažnju! xoxo

    http://lifella2.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Odlican post.Najvise mi se svidja prva maska.Isprobacu najverovatnije 4 ,5 i 2 zato sto imam problem sa bubuljicama.

    ReplyDelete
  3. Predivan post, prepisala sam recepte ❤❤! Ljubim te ❤!

    Novi post perfecthigh136.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Super post,mnogima će pomoći i meni je također ovaj post dosta pomogao.Definitivno moram isprobati masku pod 5!♥


    http://bellafashiondiary.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  5. Super post!
    Nova sam, pratim te pa ako zelis uzvrati: http://janead.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  6. Odlični predlozi, za neke i prvi put čujem, prelepo izgleda ceo post a i naslov bloga * - * Bukvalno sam čim sam ušla na blog prvo stala i gledala oko minut naslovnu sliku hahaha <3 <3 <3

    Boomy's Place

    ReplyDelete
  7. Odlican post,mislim da cu isprobati 2,4 i 5 😄

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!