Thovaline cinkova mast | Recenzija

Zdravo svima! :)


  Od kada sam "zakoračila" u svet tinejdžera imam problema sa licem odnosno sa aknama i bubuljicama. Zbog tih nesavršenosti sam izgubila samopouzdanje u sebe i dugo mi je trebalo vremena da isto povratim. Svakodnevno sam slušala uvrede i prozivke na račun mog lica koje je u najgorem stanju bilo kada sam imala 12 ili 13 godina. To je bio definitivno najteži period u mom životu i ne bih želela da ga se ikada više prisećam, međutim to je prosto nemoguće. 
  Naime, od kada mi se prva bubuljica pojavila na licu ja sam "krenula" u potragu za nekim proizvodom koji će mi pomoći u otklanjanju ili ublažavanju istih, isprobala sam zaista dosta njih ali nikada ne bih bila u potpunosti zadovoljna sa rezultatom odnosno učinkom. Jedna stvar koja mi je mnogo pomogla u otklanjanju većine bubuljica i akni je flogocid mast (post o njoj možete pročitati ovde) ali ona nije glavna tema ovog posta pa trenutno neću pisati o njoj. Međutim uvek je bila tu po neka bubuljica ili akna i zato sam ja svoju potragu nastavila i mogu vam reći da sam bila poprilično zadovoljna učinkom kozjeg sapuna i sudokrema, ali ni nakon dugog korišćenja pomenutih proizvoda nisam bila preterano zadovoljna, sve do momenta kada sam na isprobavanje i recenziranje dobila Thovaline mast kojoj ću posvetiti nastavak ovog posta. 

Well, let's go...


Reči proizvođača:
- "THOVALINE ® je tradicionalni engleski preparat koji je veoma efikasan pri uklanjanju osipa kod beba nastalog usled upotrebe pelena, promene hrane, trenja , infekcija i upotrebe antibiotika. Kožu čini mekanom, glatkom i negovanom.
- Takođe ublažava pojavu mladalačkih akni i bubuljica zbog prisustva ZnO (cink-oksid).
- Izuzetno se brzo upija, ne ostavlja mastan trag na koži iako je mast po svom sastavu veoma hidrantna i povećava vlažnost kože."

Sastav: Cink oksid BP ZnO 18.3%, helianthus annus (ulje suncokreta), lavandula angustifolia (ulje lavande), citrus limonum (ulje limuna), parafin BP, voda.

Način upotrebe: U zavisnosti od površine zahvaćene promenama na koži, naneti dovoljnu količinu masti i nežno utrljati.
*Može se koristititi više puta u toku dana.


Moje mišljenje:
- Ima zaista vrhunsku teksturu, odnosno naizgled "tvrdu", ali zapravo veoma gustu i lako razmazivu. Miris je izuzetno prijatan, a pakovanje je veoma praktično i lepo dizajnirano. Veoma se lako nanosi i jako se sporo troši što je za pohvalu. Ja ga nanosim svako veče pred spavanje i već posle par korišćenja sam primetila drastičnu razliku. Skoro sve bubuljice sa lica su nestale, a akne su dosta umanjene. Takođe proizvođač je rekao da umiruje bubuljice i da na njih deluje blagotvorno i to je zaista tačno jer mi je pre nekoliko dana iskočila bubuljica i odmah to veče sam nanela preparat, a bubuljica je ujutru bila znatno umanjena i jedva primetna. Još jedna pogodnost je što proizvod ne masti kožu i koža ga brzo upija. Umalo da zaboravim da napomenem da je meni koža izuzetno osetljiva i sklona crvenilu, ali mi ovaj preparat izuzetno prija, umiruje moju osetljivu kožu i znatno je umanjio crvenilo.
- Stvarno sam oduševljena ovim proizvodom i nemam ni jednu jedinu zamerku tako da vam ga iskreno preporučujem ukoliko imate probleme sa licem odnosno sa pojavom akni i bubuljica.

Gramaža: 40 gr
Cena: oko 450 dinara

*Preparat možete naručiti ovde ili ga možete kupiti u bilo kojoj Lilly drogeriji po pomenutoj ceni.


- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,

Comments

  1. Odličan post, moja sestra ima probleme sa aknama već godinama, ovo nije probala 💗
    http://tinabeautyfashion.blogspot.rs/?m=1

    ReplyDelete
  2. Ja periodično imam stravične probleme na koži i jedino što može da mi spasi lice u tim trenucima je Flogocid ili Krema za problematičnu kožu iz Lilly-ja.
    Za ovu kremu nisam nikad čula,a iskreno nisam je nikad ni videla u Lilly-ju, baš bih je mogla isprobati. :)

    Nosce te ipsum by Milica

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!