Kako čistim i održavam beauty blendere?

Zdravo svima! :)


  U ovom postu sam vam pisala o tome sa čime je bolje naneti tečni puder i ujedno sam vas pitala da li biste želeli da napišem post o tome kako čistim i održavam beauty blendere pa pošto je nekoliko vas napisalo da želi odlučila sam da danas upravo o tome i pišem.

  Ja sam neko ko je veran beauty blenderima odnosno sunđerima za nanošenje šminke nešto više od dve godine, međutim tek sam pre godinu dana saznala da se oni zapravo koriste mokri i da im je tako učinak bolji jer ne upijaju mnogo proizvoda (da znam, sramotno je). Baš zbog toga što se koriste mokri moraju da se peru nakon svakog korišćenja jer mogu da ostanu skorele fleke od pudera i korektora, a i pogodno je i da se sami osuše na sobnoj temperaturi. Ja sam nedavno poručila držače sa sajta Zaful koji baš služe za beauty blendere i oni mi trenutno "spašavaju" život jer su veoma praktični. No, hajde da pređemo na samu suštinu ovog posta, a to je kako ja čistim ove čuvene sunđere,


  Isprobala sam razne tehnike i predstaviću vam tehniku koja se do sada pokazala kao najbolja i najdelotvornija. Sve što vam je potrebno su obična kupka (najbolje bi bila ona za bebe, ali može da posluži i svaka druga) i bilo koji sapun.

  Sve što treba da uradite je da pre svega natopite sunđer sa vodom i da ga nasapunjate sa svih strana (pritisnite beauty blender sapunom i blago ga protrljajte sa svih strana) i zatim da ga isperete pod mlazom vode blago trljajući. Ponovite postupak onliko puta koliko je neophodno (dok beauty blender nije potpuno čist) i zatim sipajte malu količinu kupke na sunđer i onda ga dobro isperite (kupka je neophodna kako biste prodrli u unutrašnjost sunđera, a sapun je odličan za čišćenje spoljašnjosti odnosno za uklanjanje fleka). Ovom metodom nećete oštetiti vaš sunđer, a on će biti besprekorno čist. Najbitnije je da ga perete odmah nakon korišćenja jer ako nastanu fleke mnogo ćete ih teže ukloniti.

Ovako je izgledao moj sunđer pre pranja i evo kako izgleda nakon pranja:


  Razlika je zaista evidentna. Čak sam uspela da skinem fleke od vodootpornog ajlajnera.

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)
- Kako vi čistite vaše beauty sunđere?

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,

Comments

  1. Moram da priznam da i ja sama nisam znala da se beauty blender koristi mokar, ali kada sam saznala, dosta se vidilo poboljšanje. A smatram i da je ova tehnika zaista dobra i korisna ❤️❤️❤️

    Marija's blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislila sam da sam jedina, hehe. Hvala ti draga! :)

      Delete
  2. Hvala ti na ovom postu, jer sam ja bila jedna od onih što su ti reki da napišem ovaj post. Ni ja nisma znala da se Beauty Blender koristi mokar, saznala sam pre oko pola i više godine od jedne jutjuberke. Gledala sam neki makeup video i saznala sam. Jako koristan post.

    Quotes - May | laAdda​​

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!