Makeup Brushes VS. Beauty Blender | Sa čime je bolje naneti tečni puder?

Zdravo svima! :)


  Pre svega želim da se izvinim što nisam toliko često objavljivala postove protekle nedelje. I sami znate da je školska godina pri kraju i trenutno imam milion obaveza, ali ću se ipak potruditi da od sada pa nadalje objavljujem barem 3-4 posta nedeljno. No, u današnjem postu vam predstavljam jednu veoma interesantnu temu. Od kada su se na tržištu pojavile četkice raznih oblika i tekstura, ali i čuveni Beauty Blender-i odnosno sunđeri polemiše se sa čime je bolje naneti tečni puder. Ja sam neko ko je isprobao obe varijante i zato ću vam u današnjem postu izneti svoje mišljenje o svakom beauty alatu pojedinačno. Da bi bilo fer (pošto postoje razni oblici ovih "alata"), odlučila sam da uvrstim dve četkice i dva beauty blendera koji su potpuno drugačije teksture i oblika. Takođe, bilo bi mi izuzetno drago kada biste i vi izneli svoje mišljenje u komentarima. :)

Well, let's go...

Nanošenje tečnog pudera sa četkicama


  Dakle, odlučila sam da "stavim na probu" ove dve četkice koje možete videti na fotografiji iznad. Jedna je uobičajenog oblika sa zaobljenim vrhovima dlake i dosta je gusta tako da je pogodna za nanošenja pudera, što isto važi i za drugu četkicu samo što je ona za nijansu praktičnija (jer uz nju dolazi i zaštitni poklopac), ali ima i ovalan oblik i dlake su zaista gusto raspoređene i dosta su mekanije od dlačica na prethodno opisanoj četkici. 

  Četkice su veoma popularan beauty alat kada je u pitanju nanošenje šminke, ali nisam primetila da ih mnogo ljudi koristi i za nanošenje pudera. Smatram da one ostavljaju trag na licu nakon što sa njima nanesete puder i ne pružaju koži taj "flawless" izgled. Ne upijaju mnogo proizvoda i to je njihova velika pogodnost ali isto tako veoma se uprljaju i teško se peru i održavaju, a i dosta dlaka otpadne nakon pranja. Nije pogodno ni da ih perete nakon svakog korišćenja jer biste ih potpuno uništili posle npr. mesec dana uzastopnog pranja, a nije pogodno ni da ih ne perete po nedelju dana jer će onda biti pune prljavštine, skorelog pudera i raznih bakterija. Zato mi se ne dopadaju i ne koristim ih toliko često. Još mi ostaje samo da dodam da je četkica koja se na fotografiji nalazi desno za nijansu bolja i praktičnija i sa njom se puder lakše blenda i trag nije toliko vidljiv, ali takođe se teško održava. 

Ocena: 2/5

Nanošenje tečnog pudera sa beauty blenderima/sunđerima


  Od kada su se beauty blenderi pojavili na tržištu ja sam odlučila da ih isprobam i verna sam im sigurno pune dve godine, ako ne i više. Dakle, beauty blenderi odnosno sunđeri na fotografiji iznad su potpuno različitog oblika i zato imaju i mane i prednosti, no o tome ću nešto kasnije. Oba beauty sunđera su kupljena u vidu seta koji sam poručila sa sajta Zaful još pre par meseci. Narandžasti je kopija Real Techniques sunđera, ali to ne umanjuje njegov kvalitet.

  Dakle, smatram da su beauty blenderi izuzetno praktični i dosta lakši za održavanje jer se veoma lako peru uz pomoć tečnog i običnog sapuna (ako želite da napišem post o tome kako ih ja održavam pišite mi u komentarima), međutim može se desiti da ostane po koja fleka ali ipak ne sadrže toliko bakterija i prljavštvine u sebi jer mogu da se peru nakon svakog korišćenja i neće se ošteti u tolikoj meri kao četkice ukoliko se o njima "starate" na pravi način. Pošto su dostupni u različitim oblicima možete izabrati baš onaj koji vama odgovara. Takođe s obzirom na to da imaju zaobljen vrh možete dopreti i do onih delova lica i uglova do kojih jednostavno ne možete u potpunosti dopreti sa četkicama. Sa njima se tečni puder izuzetno lako i brzo nanosi i oni pružaju taj "flawless" i "poreless" efekat koji četkice ne mogu da daju. Mogu da se koriste i suvi i mokri, međutim ako ih pokvasite oni će se znatno uvećati pa će vam biti još lakše da nanesete puder i nanećete ga mnogo brže i efekat će biti znatno bolji. Zaista nemam neku posebnu manu što se tiče ovih sunđera tako da, kao što i sami možete da zaključite, meni (mom tipu kože) više odgovaraju ovi Makeup "alati" i njih znatno češće koristim. 

Ocena: 5/5

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada. :)
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. 


Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,

Comments

  1. Slazem se u potpunosti s tobom. Koristim ebelin beauty blendere, stvarno su mi odlicni, pogotovo ih preporucujem osobama sa suhom kozom jer ce manje isticat suhe djelove.
    Odlican post iii zelim puno vise ovakvih postova kod tebe jer su mi prezanimljivi
    ❤️

    MagdalenaŠ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da delimo isto mišljenje! Hvala ti draga, potrudiću se da ih česće objavljujem. ♡♡♡

      Delete
  2. Divan post! Još nisam počela sa šminkanjem, šminkam se samo za neke posebne prilike, ali sam sigurna da će mi tvoji postovi ovog tipa biti od pomoći. Pohvalila bih ti fotke, koje su predivne! ♥

    Novi post -> http://innisall.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Slazem se u potpunosti. Jos ne koristim puder, ali beauty blenderi su mi omiljeni. Iako imam vise cetkica, blenderi su mi jedina ljubav hahah.. Divan post! ♥

    Novi post---- http://forgirlsonly-ofg.blogspot.rs/2017/05/how-you-should-not-look-on-prom.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da delimo isto mišljenje! Hvala ti puno! :))

      Delete
  4. Kad nanosim pouder, uvijek želim punu pokrivnu moć, da što bolje izgleda na licu, a to ne postižem blenderom jer upija dosta proizvoda, tako da puder uvijek nanosim četkicom, koristim jednu dosta gušću od ovih i definitivno ne ostavlja tragove, dok blender koristim za blendanje tekućeg korektora. ☺
    Inače super fotkice. ♥
    IvaFashionDiary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se, ali npr. ovaj narandžasti blender je ogroman kada se pokvasi pa ne upija mnogo proizvoda jer je prethodno upio vodu. Koju četkicu koristiš? Baš bih volela da je isprobam. Hvala ti draga! ♡♡♡

      Delete
  5. Slažem se sa svima što kažeš. Iako posedujem oba beauty proizvoda, ja puder najčešće nanosim prstima xD Tako mi je najlakše. Volela bih da napišeš post o tome kako održavaš beauty blendere.

    Top 5 Alisha Marie Videos | laAdda​​

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da delimo isto mišljenje! Hehe, i ja sam nanosila sa prstima dok nisam "otkrila" beauty blender. Hoću! ♡♡♡

      Delete
  6. Ja sam vise za cetkicu kad nanosim puder a blender za korektor i konturisanje,u svakom slucaju kombinujem i volim oba.Super post :)
    Jvncc

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa da, sve je to individualno. Hvala ti draga! :)

      Delete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!