Moje mišljenje o trendovima na Balkanu

Zdravo svima! :)


 Primetila sam da su u poslednje vreme izuzetno popularni postovi i videi na temu trendova na Balkanu i zato sam odlučila da i ja posvetim jedan post toj temi. Predstaviću vam podosta trendova koji su trenutno aktuelni i za svaki ću izneti svoje mišljenje. Takođe bi mi bilo drago da u komentarima i vi iznesete svoje mišljenje. Želela bih još da napomenem da ovim postom ne bih želela nikoga da uvredim već samo želim da podelim svoje mišljenje sa vama.

Well, let's go...

Bomber jakne

 
  Bomber jakne su definitivno nešto što je postalo veliki trend za vrlo kratak period. Iako su prvenstveno predviđene samo za muškarce sada su prilagođene i devojkama i ženama i čak ih one nose znatno češće. Meni se ovakve jakne izuzetno dopadaju i sama posedujem dve koje vrlo često nosim jer daju tu neku posebnu, casual notu svakom outfitu i sviđa mi se što izgledaju urbano.

Čokeri


  Ja sam počela da nosim čokere još pre nego što su postali planetarni hit, tačnije još pre dve-tri godine dok ih niko oko mene nije nosio. Međutim nešto se dogodilo i postali su ogroman trend pa danas skoro svaka osoba poseduje jedan. Neki kažu da su čokere nosile samo žene niskog morala, međutim danas su čokeri dostupni u mnogim različitim dizajnima i veličinima i zaista mogu da izgledaju veoma lepo. Ja ih imam podosta i potpuno podržavam ovaj trend ali ipak mislim da ne treba da ih nose baš svi jer jednostavno nekima ne pristaju odnosno osobama sa malo većim obimom vrata. Čoker koji vidite na fotografiji iznad je za mene previše i mislim da je previše širok tako da ga ja ne bih nosila jer bi mi znatno skratio vrat pa ne znam koliko bi mi stajao.

Fejk šminka


  Ježim se od same pomisli na fejk šminku i na njen neprovereni sastav. Međutim neke devojke jednostavno pate od toga da imaju "brendiranu" šminku pa kupuju šminku brendova poput Mac-a, Naked-a i mnogih drugih kako bi se dokazale i to po neverovatno niskim cenama. Zgrozim se kada vidim Naked 8 paletu, koja uzgred ne postoji, Kylie Lip setove itd u neseserima devojaka jer prosto ne mogu da verujem da neko može takvo nešto da stavi na lice. Devojke svašta danas kupuju samo da bi pokazale da imaju brendiranu šminku ne razmišljajući o posledicama. Po meni je bolje da umesto što kupe fejk Naked paletu od 1000 i nešto dinara zapravo kupe proverenu essence paleticu ili bilo koju paletu nekog drogerijskog brenda koja je u istom cenovnom rangu. Uopšte ne podržavam ovaj trend i uskoro ću posvetiti ceo jedan post ovoj temi.

Mrežaste čarape


  Iskreno nisam bila neki ljubitelj mrežastih čarapa onog trenutka kada su postale trend, ali zato mi se sada  izuzetno dopadaju i vrlo često ih nosim. Ne slažem se da uvek izgledaju provokativno jer mogu izuzetno lepo da se ukombinuju uz šorc, iscepane farmerke i neku haljinicu i patike (ovo je samo primer). Ukoliko znate kako da ih ukombinujete a da izgledaju suptilno onda to potpuno podržavam.

Lace-up bluze


 Majice, bluze, haljine, suknje i još mnogo drugih odevnih predmeta poseduju lace-up detalje i ovo je zaista trend koji aposlutno podržavam jer svaki odevni predmet izgleda veoma lepo i može savršeno da se ukombinuje. Međutim postoje granice i ne volim kada je izrez previše dubok i kada previše otkriva.

Pantalone sa vojničkim printom/Maskirne pantalone


Ne znam zašto ali nikada mi se ove pantalone nisu preterano dopale. Ne posedujem ni jedne jer mi se ne sviđa print i prosto ne vidim sebe u tome. Ali postoje devojke i momci kojima odlično stoje i koje zaista umeju odlično da ih ukombinuju.

Adidas Superstar patike


 Moram da priznam da sam i sama želela da kupim jedan par ovih patika, ali pošto ih je imala svaka druga osoba odustala sam od toga. Zaista jesu lepe i mogu se nositi uz skoro sve odevne kombinacije, ali me nervira činjenica da ih većina ima. Pogotovo ne mogu da shvatim osobe koje kupuju ovakve, ali fejk, patike samo da bi bile u trendu, to aposolutno ne podržavam.

Majice sa printom benda


 Huh, prosto ne mogu da shvatim ovaj trend. Danas se sve više dizajniraju majice sa raznim printovima bendova i njihovih logoa i sve više osoba ih nosi iako nikada nije čula za taj bend ili iako nikada nije poslušala ni jednu njihovu pesmu. Ne kažem da ovakve majice ne mogu lepo da se ukombinuju, dokaz za to su Lady Gaga i Kim Kardashian na kolažu iznad, ali smatram da ukoliko niste čuli za taj bend ili niste nikada poslušali njihovu pesmu onda jednostavno nije u redu da istu nosite sa njihovim natpisom, logoom ili printom.

"Oversized" pilotske naočare sa providnim staklima 


 Iako ne posedujem ni jedne naočare ovog tipa jer mi prosto ne stoje, ovaj trend mi se jako dopada i potpuno ga podržavam.

Preterano konturisanje


 Huh, kada vidim devojku sa oštrim konturama koje nisu lepo izblendane i koje ne odgovaraju njenom obliku lica prosto mi dođe da  je upitam da li se pogledala u ogledalo. Zaista neke osobe nemaju granice kada je u pitanju konturisanje i imaju običaj da preteraju sa hajlajterom, puderom za setovanje i bronzerom pa uopšte ne izgledaju prirodno.

Zvonarice


 Ne znam da li ste primetili ali moda iz osamdesetih i devedesetih godina se polako vraća i zato su i zvonarice trenutno moderne i često ih viđam na Instagram profilima raznih balkanskih blogerki, ali i u outfit postovima. Meni ne stoje i zato ih ne nosim ali potpuno podržavam ovaj trend iako mi se ne dopada sam kroj ovih pantalona.

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)
P.S. Ukoliko želite još postova na ovu temu, napišite mi ispod trendove o kojima želite da pišem.

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,

Comments

  1. Odličan post, delim tvoje mišljenje za mnoge stavke :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala tii, drago mi je da delimo isto mišljenje. :)

      Delete
  2. Haha, skad sam videla šminku devojaka sa predzadnjeg trenda, nasmejala sam se. I ja bi ih takođe upitala jel se pogledala u ogledalu. Sa takvom šminkom, i sa preteranim konturisanjem ne bih izašla iz sobe, a kamoli iz kuće i otšla negde tako. Adida Super Star su jako lepe, a što se tiče zvonarica, i ne sviđaju mi se toliko. Maskirnu odeću ranije nisam nosila, ali sada mi se nekako sviđa. Trenutno nosim jednu maskirnu majicu, koju sam dobila na poklon pre nekoliko dana. Delimo isti mišljenje sa ostalim trendovima.

    ​​Novi post je na mom blogu: Study tips - Kako popraviti ocene
    Pratim te, pa ako do sada nisi - učlani se u moj blog: laAdda​​

    ReplyDelete
  3. Super post, Mici! Ja takođe ne volim taj vojnički print, ali smatram da nekim osobama zaista sjajno stoji pogotovo kada se lepo ukombinuje. :)

    The Fashion Spell | Instagram

    ReplyDelete
  4. Adidas superstarke više ne mogu gledati! Nije da su cipele ružne, ali mili Bože, svaka druga djevojka u mojoj školi ih ima!

    Dva nova posta (veliki haul...) na:
    Kalopsia

    ReplyDelete
  5. Uglavnom se slažem sa svime šta si napisala.
    Od svih stvari, posjedujem bomberice, mrežaste čarape, chokere , oversize providne naočale i stvarno sve obožaavam ♥
    IvaFashionDiary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da delimo mišljenje! Takođe. ♡♡♡

      Delete
  6. Odličan post, nešto što mi se posebno ne sviđa je konturisanje s čim su cure stvarno počele preterivati do toga da čak konturišu i tijelo. Moj favorit su bomber jakne. :)

    http://bodyfashionblender.blogspot.hr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti draga! Uh, da, sa time su prevršili svaku meru. I ja ih obožavam, kao što sam već pomenula u postu. ♡

      Delete
  7. Potpuno se slazem sa skoro svime sto si rekla, pogotovo ovo vezano za fejk sminku <33!

    ReplyDelete
  8. Ceo post je odlican, i slazem se sa tobom sem u jednoj stvari . Za prejako konturisanje. Mozda ne ispadne lepo, ali njima se tako svidja, prejake konture su njihova stvar, njihov nacin izrazavanja. Kao sto je ovaj blog tvoj nacin izrazavanja, tvoje misljenje, i tebi su svi tvoji postovi odlicni, tako je i njima odlicno ono sto nose. Samim tim, to je njihov stil.I ne bi trebalo to da zovemo trendom, jer nije. Vec samo se devojke vole tako sminkati i to je sve. Imas svakako pravo na svoje misljenje i drago mi je sto si iskrena, samo hocu i ja da podelim svoje. Jake konture ne ispadnu lepo ukoliko ne znas da ih napravis/nacrtas. Ali kad znas je vec druga prica i to izgleda mnogo lepse. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!