May Favorites | 2017

Zdravo svima! :)


Nepojmivo mi je kolikom brzinom je proleteo mesec maj. Jun je već uveliko otpočeo, za manje od nedelju dana punim 17 godina i za dve nedelje će ova školska godina biti "iza mene". No, o tome kako vreme brzo prolazi ću nekom drugom prilikom jer ću vam u ovom postu predstaviti svoje majske favorite. Nemam mnogo favorita, ali svakako jedva čekam da podelim utiske o njima sa vama.

Moji favoriti


• YSL Mon Paris parfem (30 ml) •
• Summer & Spice Endless Summer Body Mist •
• Eveline SOS maska za lice •
• Lady Coffee Antirid krema za lice •
• Schwarzkopf Gliss maska za kosu •
•  K&P Elixir paleta senki (24/1) •
• Essence Stay All Day 16h tečni korektor (01 Natural Beige)•
• AVON Mark maskara •
• AVON care krema za ruke, lice i telo sa kakaom •
• VELNEA maramice za skidanje šminke •
• Maybelline Fit Me! tečni puder (115 - Ivory) •
• Popfeel ruž za usne (B16) •
• Farmasi matirajući puder u prahu za setovanje •



Prva dva proizvoda o kojima ću pisati možete videti na fotografiji iznad. Parfem koji vidite je brenda (YSL) Yves Saint Laurent a nazvan je Mon Pairs. Pre svega dizajn je prelep, tačnije bočica je savršeno dizajnirana i dopada mi se ova mašna koja podseća na onu koju žene nose uz smoking. Osvojila sam ga u nagradnoj igri na Instagram profilu @namojnacin i zaista sam oduševljena sa njim jer je miris prosto predivan i veoma postojan. Što se tiče body mist-a on je brenda Summer & Spice, koji je većini vas verovatno poznat, a zove se Endless Summer. Potpuno sam ga zapostavila od kada sam ga kupila letos i to neopravdano i zato sam ga tokom maja izuzetno često koristila. Veoma lepo miriše, baš osvežavajuće a pritom slatkasto i veoma intenzivno. Ne sećam se koliko sam ga platila, ali čini mi se da nije bio više od 400 dinara. Kada potrošim ovaj definitivno kupujem još neki pomenutog brenda.


Sada na "scenu" stupaju preparati za negu kože i kose. Prvi proizvod koji ću vam predstaviti su zapravo VELNEA vlažne maramice za skidanje šminke. Koristim ih već godinu dana, međutim nakon što sam potrošila ko zna koje pakovanje po redu odlučila sam da prestanem da ih koristim jedan određeni period i pošto su se našli u ovim favoritima pretpostavljate da nisam uspela u toj svojoj zamisli. Posle isprobavanja raznih vlažnih maramica vratila sam se ovim i neću ih menjati u skorije vreme. Koštaju nešto manje od 100 dinara, kupljene su u Lilly-u i odlično mi služe. Uklanjaju površinski sloj šminke bez problema. Sledeći preparat je ova divna Avonova krema za ruke, lice i telo sa kakaom. Bila je na akciji u prošlomesečnom katalogu pa sam prosto morala da je isprobam i drago mi je da sam je poručila jer je nešto najbolje što sam ikada isprobala. Božanstveno miriše, ima vrhunsku teksturu pa vam nije potrebno mnogo proizvoda jer se lako razmazuje, čini kožu mekanom, glatkom, sjajnom, hidriranom i mirišljavom danima. Zatim tu je antirid krema za lice koju ću vam uskoro detaljnije recenzirati. Dobila sam je povodom saradnje sa Instagram profilom @woowkozmetika i već na prvo korišćenje me je "oduvala s nogu". Odlična je za predeo oko očiju. Nešto više o njoj uskoro, ali opravdano se našla u favoritima. Zatim tu je i moja omiljena Schwarzkopf Gliss maska za kosu koju prosto obožavam. Koristim je već mesecima međutim najčešće sam je koristila proteklog meseca i od kada je koristim moja kosa je preporođena. Izuzetno je lepršava i mekana na dodir i ispucali krajevi su gotovo neprimetni. Poslednji, ali ne manje važni, proizvod u ovoj kategoriji je Eveline SOS maska za lice koju sam prvi put isprobala prošle godine krajem leta i neopravdano zapostavila. Međutim naletela sam na nju u Lilly-u pre 2 nedelje i morala sam da je kupim. Ovo je definitivno najsavršenija maska za čišćenje lica tačnije pora i definitivno pomaže u uklanjanju mitisera i nečistoća a pritom ne isušuje kožu, niti je previše gruba i čak čini kožu mekanom i glatkom na dodir. 


Poslednji segment je naravno šminka odnosno dekorativna kozmetika. K&P Elixir paletu senki sam dobila na recenziju (zato će te o njoj uskoro čitati više) i oduševila sam se kvalitetom iste. Pigmentacija i postojanost su me "oborili s nogu" i mislim da ova paletica daleko više vredi od svoje prave cene. Sledeći proizvod je kataloškog brenda - Farmasi, a u pitanju je matirajući puder u prahu za setovanje koji sam počela da koristim krajem aprila i bila sam mu verna tokom celog maja. Ima vrhunsku teksturu i čini da koža lica izgleda kao porcelan, a pritom ne ostavlja praškasti trag i lice ne dobija taj "cakey" efekat. Matira kožu i lice mi se nije prosijalo ni posle nekoliko sati nošenja pudera. Sve preporuke zaista. Zatim tu je i Popfeel ruž za usne koji sam nedavno poručila sa sajta Rosegal. On ima matirajući efekat koji nije toliko intenzivan, ali mi se zapravo dopada njegova tekstura jer ipak ne isušuje usne, veoma je pigmentovan i nijansa je predivna (nešto između braon i bordo boje). Zatim tu je moj "spasilac" tokom vrućina jer on sprečava da mi se lice prosijava, a to je Maybelline Fit Me! tečni puder. Opravdano je hvaljen od strane jutjuberki i raznih blogerki jer je vrhunskog kvaliteta, srednje pokrivne moći i odlične teksture koja zaista ima dugotrajan matirajući efekat. Onda na red dolazi Avonova Mark maskara koja mi je definitivno jedna od najomiljenijih. Pre svega dopada mi se što može da se podešava odnosno da se dozira proizvod. Pre svega okrenem na br. 1 i "raščešljam" trepavice, onda namažem jedan sloj kada okrenem br. 2 i zatim još jedan sloj kada okrenem br. 3 i trepavice ne sadrže grudvice, a pritom dobijaju na volumenu i izgledaju kao veštačke. Sve preporuke zaista! I poslednji, ali ne manje važni, proizvod je essence tečni korektor koji sam kupila još početkom aprila ali sam počela da ga koristim sredinom maja i oduševila sam se sa njegovim učinkom. Pre svega ima veoma laganu teksturu a visoku-pokrivnu moć, lako se blenda odnosno razmazuje i veoma je postojan. Definitivno jedan od boljih tečnih korektora koji je veoma sličan Catrice kamuflaži. 

Omiljeni filmovi i serije


Nisam odgledala puno filmova tako da je jedini na listi film "Ana Karenjina" (2012) koji me je pozitivno iznenadio i definitivno vam preporučujem da ga pogledate. S druge strane tu je i serija "13 Reasons Why" koju sam odgledala u svega tri dana. Serija je predobra i uskoro ću vam pisati više o njoj.


Omiljene pesme

Sagi Abitbul & Guy Haliva - Stanga 


Simple Minds - Don't You

Talking Heads - Psycho Killer

The Verve - Bitter Sweet Symphony

Luis Fonsi & Daddy Yankee ft. Justin Bieber - Despacito

Tijana Bogićević - Tvoja

Led Zeppelin - Stairway to Heaven

Lana Del Rey - Young And Beautiful

Kygo ft. Ellie Goulding - First Time

Hovi Star - Made of Stars

Dihaj - Skeletos

Blanche - City Lights

Alan Walker - Sing Me To Sleep

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,

Comments

  1. Great post!

    You have a nice blog!

    Would you like to follow each other? Let me know on my blog with a comment! ;oD

    Have a great day!!

    xoxo Jacqueline
    www.hokis1981.com

    ReplyDelete
  2. Jako lep post, draga. Favoriti su predivni. Čula sa za seriju '13 Reasons Why' ali još je nisam odgledala s obzirom da trenutno gledam dve serije, a čeka me još toliko serija da odgledam.
    P.S. Na mom blogu sam organizovala Q&A, volela bih da mi postaviš par pitanja.

    It's Q&A Time | laAdda​​​

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno draga! Pogledaj je obavezno, nećeš se pokajati. :)

      Delete
  3. Nisam koristila nista osim Avon care kreme za lice, ruke i tijelo. Meni ona nikako ne odgovara, za lice je nisam ni pokusavlaa koristit, ali za tijelo, uzas, sve me svrbi od nje, ne znam zasto.. davala sam joj šanse iznova i iznova, al ne idee nikako.. najvjerojatnije mi smeta neki sastojak, stalno me svrbi, tako da sam je bacila vise od pola


    MagdalenaŠ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa da, to je ipak individualno. Meni na primer savršeno odgovara i ne izaziv svrab ili nešto slično.

      Delete
  4. Odlicni favoriti. Parfem bih jaaaaako volela da probam. Inace, citam sad ja post, i razmisljam, ako ne bude Despacito u favoritima, ne znam sta ce biti. I na kraju bude hahaahha ♥ Moje preporuke sto se tice muzike su- Sign of the times by Harry Styles i Strip That Down by Liam Payne posto imamo slican ukus mislim da ce ti se dopasti ♥

    Novi post- http://forgirlsonly-ofg.blogspot.rs/2017/06/get-ready-for-summer-2017-with-zaful.html

    ReplyDelete
  5. Vau, koliko svega i svačega! Zanimljiv tip posta :D
    Ja sam hit što se oduševljavam, kao da u životu nisam gledala ovakve postove... Ali čini mi se da je 100 puta bolje u pisanoj formi nego u videu jer je ovde sve nekako pregledno i lako za pronalaženje. Dekorativa mi je uvek bila omiljena, jer od preparative ne koristim previše, najviše hidrantnu kremu.
    Ana Karenjina... ah. Pročitala sam knjigu pre par meseci, bilo je vođenja kojekakvih razgovora na tu temu, polemisanje, filozofiranje na času srpskog.
    13 reasons why - preeeeviše poznata serija, mislim da ne postoji osoba koja je nije gledala. Hm, čekaj, pa postoji! To sam ja! Verovatno ću je odgledati onda kada sve prođe ta euforičnost i uzbuđenost oko serije. Tako mi je bilo npr sa Twilightom.

    Sve u svemu, jedan divan, svetao i pregledan post! Slike su prelepe :)

    Novi post na blogu Girly world

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno draga na ovako opširnom komentaru i na divnim rečima! :)

      Delete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!