#BackToSchool Makeup Routine | collab post

Zdravo svima! :)


Posle zaista dugo vremena konačno vam predstavljam collab post! Ovoga puta sarađujem sa mojom dragom blogokoleginicom Željanom sa bloga Fashion You

Za vas smo pripremile postove na temu Makeup Look-ova za koje smatramo da su prikladni za školu i koje su ujedno i veoma jednostavni, pa vam neće oduzeti puno vremena.

P.S. Željanin post možete pročitati OVDE!

Well, let's go...

Ovo su proizvodi koje ja koristim kada se šminkam za školu (napominjem da ne koristim svakog puta baš sve navedeno kao npr. hajlajter, ali uglavnom su ovo neki must-have proizvodi koji čine moju Makeup rutinu):


Dakle, koristim Bioten CC kremu, Catrice Prime&Fine prajmer, technic paletu kremastih cc korektora, H&M paletu senki, labello odnosno balzam za usne ili AVON Mark sjaj za usne u nijansi Mauve, essence all about matt! transparentni puder za setovanje, essence camouflage tečni korektor, Golden Rose olovku za obrve u nijansi br. 303, City Color paletu hajlajtera, H&M bronzer, uvijač za trepavice, kabuki četku za puder u prahu, kopiju RT četkice za nanošenje bronzera, "fluffy" četkicu za blendanje senki, "flat" četkicu za nanošenje senki, četkicu za hajlajter i beauty blender.

Moja #BTS Makeup rutina:


Pre nego što počnem sa šminkanjem obavezno se prvo umijem kako bih uklonila višak sebuma sa lica i lice utapkam peškirom. Onda nanosim Catrice Prime&Fine prajmer na T-zonu jer mi se u tom predelu lice prosijava nakon nekoliko sati nošenja šminke. Zatim prstima nanosim obeležene korektore iz technic palete kremastih korektora (narandžasti stavljam na tamne kolutove oko očiju, a zeleni na sve bubuljice i crvenila). Kada završim sa tim onda prstima raspoređujem Biotenovu CC kremu (moja je u nijansi Light to Medium) i onda je izblendam sa nakvašenim beauty blenderom. Onda nanosim essence camouflage tečni korektor na podočnjake i T-zonu kako bih je posvetlila i onda sve to lepo izblendam takođe sa beauty blenderom.


Onda prelazim na obrve i oči. Pre svega popunjavam obrve sa mojom omiljenom GR olovkom u nijansi br. 303 (veoma je jednostavna za korišćenje, a pritom je vrhunskog kvaliteta). Onda uzimam "flat" četkicu i za njom nanosim četvrtu senku iz H&M palete, a zatim prstima na sredinu kapka nanosim i pretposlednju senku iz već pomenute palete i obe senke izblendam uz pomoć "fluffy" četkice. Nakon toga uzimam uvijač za trepavice i blago ih uvijam, a zatim nanosim i moju omiljenu AVON Mark 3 u 1 maskaru u jednom ili više slojeva.


Sledeći proizvod koji koristim je essence all about matt! transparentni puder sa kojim setujem celo lice i to uz pomoć ove kabuki četkice. Onda uzimam kopiju RT četkice i sa njom nanosim vrlo malo H&M bronzera u vidu blagih kontura. Nakon toga uz pomoć ove treće, manje, četkice nanosim hajlajter u nijansi Gold iz City Color palete hajlajtera i to u predelu jagodične kosti, ispod obrva i u unutrašnje uglove očiju. Poslednji korak su usne i pošto ne volim da nosim karmine i tečne ruževe na dnevnoj bazi obično samo stavim labello odnosno balzam za usne ili neki providan sjaj za usne. Ovaj brenda AVON je u nijansi Mauve i ona je zaista veoma blaga, skoro da se i ne primećuje, a takođe njegova prednost je to što ima tu čuvenu "senzaciju peckanja" pa i vizuelno povećava usne što je veliki plus. Makeup rutinu upravo završavam sa nekim od ova dva pomenuta proizvoda.

Btw. Još jednom da vas podsetim da Željanin post možete pročitati OVDE!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Kako izgleda vaša #BTS Makeup rutina?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,

Comments

  1. Draga Milice post je divan, kao i Zeljanin. Dopadaju mi se proizvodi,
    a i kada u glavi u toku cutanja donekle zamisljam kako to izgleda, dopada mi se :)
    https://50nijansiroze.blogspot.hr/?m=1

    ReplyDelete
  2. Divan post Mici! Definitivno je sve primereno za skolu! ♥Mnogo mi je drago sto smo radile collab, nadam se da ce ih biti jos mnogo u buducnosti ♥

    https://forgirlsonly-ofg.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  3. Odličan post, kao i uvek! Proizvodi su odlični, volela bih da probam paletu hajlajtera i Essence matirajući puder koji svi hvale. Rutina šminkanja nam je slična, samo što ja ne koristim senke za školu (za sada, hehe). ♥♥

    www.hi-stylish.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti mnogo draga! ♡ I ja ih retko nanosim, ali uglavnom su i one deo moje Makeup rutine hehe. :**

      Delete
  4. Divan post. Ja iskreno ne koristim mnogo sminke, pogotovo ako sam prva smjena jer nemam vremena da se sminkam.

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti draga! Ja idem u popodnevnu smenu pa je to razlog zašto imam vremena za ovu rutinu. ♡

      Delete
  5. Odličan post, sve si nam divno objsnila a i fotografije su odlične.

    http://ccaammblog.blogspot.ba

    ReplyDelete
  6. Ja takodje koristim ovaj prajmer bas zbog masne T zone kako ne bih prosijama. Za ovaj mat puder sam cula i on je na mojoj listi kupovine, sigurna sam da cu ga kupiti cim naidjem na njega.
    Bas ima raznovrsnih postova, a ti si sve to uklopila i divno uradila, vidi se tvoj trud i svaki tvoj post je skroz popunjen, nema mane.

    Darivanje: https://happinessalwaysbringsbeauty.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  7. Divan post Milice!Obožavam ovaj korektor!Može se samo reći da su tvoji back to school postove on point! :)
    Uniquisi

    ReplyDelete
  8. Divan post,nije ništa prenapadno odlično za školu!
    Fotografije su supeer.♥

    Bella Place.

    ReplyDelete
  9. Divan post, kao i uvijek! Sve je jako lijepo objašnjeno, super! <3

    www.livinglikev.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!