Essence tečni korektori - Stay All Day 16h VS. Camouflage | Koji je bolji?

Zdravo svima! :)


Odavno sam planirala da objavim post ove tematike, međutim nikako nisam mogla da 'ugrabim' priliku. Naime, prvobitno sam htela da pišem post na temu najboljeg korektora gde bih uvrstila i Maybelline Age Rewind, Catrice kamuflažu i mnoge druge ali sam na kraju ipak odustala od te ideje i odlučila da pišem o dva korektora istog brenda - essence, koji su po svemu sudeći veoma slični.
Takođe pre nego što pređem na recenziranje želim da napomenem da je post na istu temu pre nedelju dana objavila i moja draga blogokoleginica Mirjana i njen post možete pročitati OVDE!

Well, let's go... :)


Po svemu sudeći veoma slični korektori jer obećavaju postojanost i visoku pokrivnu moć, ali zapravo se dosta razlikuju što po sastavu, što po ambalaži, što po teksturi, što po samom učinku. 



Reči proizvođača: "Zauvek se pozdravite sa umornim očima! Dugotrajni korektor sa pigmentima koji reflektuju svetlost pravi je mađioničar, koji poput čarolije, trenutno eliminiše tamne kolutove oko očiju i crvenilo, za svež i blistav izgled lica! Zahvaljujući kremastoj, mekoj teksturi, nanosi se lako i ravnomerno, pružajući vam gladak ten koji ostaje nepromenjen i do 16 sati."

Cena: 349 RSD
Mililitraža: 7ml

Moje mišljenje: Kao što verovatno možete da primetite na fotografijama iznad, korektor koji vidite je potpuno potrošen i kako sam ga nanosila skoro svakodnevno dosta mi je dugo potrajao - sigurno 2 meseca. Dopada mi se ambalaža jer je veoma praktična, kao i aplikator koji je izuzetno precizan i zaista omogućava ravnomerno i lako nanošenje. Međutim sama tekstura mi se ne dopada, nekako je previše vodnjikava i retka. Korektor jeste lagan i bukvalno ga ne osećate na licu, ali nije toliko dugotrajan i već posle nekoliko sata polako počinje da 'bledi'. Takođe nema visoku već srednju pokrivnu moć koja je donekle zadovoljavajuća. Dakle, sasvim prosečan proizvod. I umalo da zaboravim da dodam da ne može da se koristi i za posvetljivanje određenih delova lica jer korektor oksidiše i stapa se sa bojom vašeg tena. Nije da nisam zadovoljna, ali isprobala sam puno boljih korektora. 

Možete ga pronaći u svim Lilly i dm drogerijama, ali ga možete i poručiti OVDE!



Reči proizvođača: "Camouflage Full korektor predstavlja novitet iz Essence linije proizvoda. Ovaj dugotrajni, visoko pigmentisani korektor kremasto-tečne teksture pouzdano prekriva tamne krugove ispod očiju, kao i ostale nepravilnosti na koži, za prirodan, svež izgled."

Cena: 349 RSD
Mililitraža: 5ml

Moje mišljenje: Onog trenutka kada se ovaj korektor pojavio na rafovima essence-ovog štanda želela sam da ga isprobam jer mi se činio kao odlična alternativa za Catrice kamuflažu, a pritom je jeftiniji i daleko dostupniji jer je Catrice korektor uvek veoma teško pronaći jer je uglavnom rasprodat. Pre svega, oduševila me je ambalaža jer je veoma praktična ali i aplikator koji je nešto veći nego kod Stay All Day 16h korektora. Jako se jednostavno i ravnomerno nanosi, lako se blenda i savršeno se stapa sa teksturom kože ali pritom i blago posvetljuje predeo na koji ga nanesete tako da je odličan i za 'highlight'. Tekstura je izuzetno kremasta i dosta gušća u odnosno na korektor koji sam vam malo pre recenzirala. Ima daleko veću pokrivnu moć koja je po meni zaista visoka kako je proizvođač i napisao u samom opisu proizvoda. Veoma je dugotrajan i postojan i to je još jedan razlog zbog kojeg ga obožavam. Nije baš istog kvaliteta kao Catrice kamuflaža koja ima takođe i veću pokrivnu moć, ali je sasvim solidna zamena za istu. 

Možete ga pronaći u svim Lilly i dm drogerijama, ali ga možete i poručiti OVDE!

Da sumiramo, oba korektora su zaista odlična međutim za nijansu mi se više dopada 'Camouflage' jer ima veću pokrivnu moć, bolju teksturu i može služiti i za posvetljivanje. Jeste da sadrži manje proizvoda i da se više isplati Stay All Day 16h korektor, ali sve u svemu nije neka ogromna razlika a opet mislim da je bolje da uložite novac u nešto što je zaista premašilo sva moja očekivanja i što vrhunski 'radi svoj posao'. 

*Ovaj post NIJE sponzorisan!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,

Comments

  1. Odlična recenzija, koristila sam ovaj prvi Essence korektor još dok mu je pakiranje bilo drugačije. A sada koristim samo Catrice kamuflaže zato što su mi to definitivno najbolji korektori☺♥

    nevergiveup656.blogspot.hr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti mnogo draga! Slažem se, Catrice kamuflaža jeste najbolja ali nažalost jako se teško nalazi (barem u Srbiji) i zato nisam baš u mogućnosti često da je koristim. ♡

      Delete
  2. Vrhunski uradjena recenzija. Slike su odlicne a sama recenzija kratka i konkretna. Nazalost catrice korektor je tesko naci tako da je dobro sto si napisala da je essence dobra zamena za one koji ne mogu da pronadju kamuflazu.

    Hvala sto si me pomenula. ❤
    http://mirjanasite.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti mnogo draga, Mirjana! P.S. Nema na čemu, zaista si i ti odradila vrhunsku recenziju. ♡

      Delete
  3. Obožavam tvoje recenzije draga! Ja sam ranije koristila Essence Stay All Day 16h i bila sam zadovoljno njime. Mada ja nikada nisam imala nekih većih problema sem podočnjaka kada sam išla pre podne u školu. Ovaj Essecne kamuflaž nisam još uvek probala jer imam dva nova korektora koja su mi skroz puna pa čim ih potrošim, probaću taj novi Essence kamuflaž. ♥

    Milica's diary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti mnogo, Milice! Iskreno se nadam da će se i tebi dopasti kada ga budeš isprobala. ♡♡♡

      Delete
  4. Po meni je ovaj drugi korektor,definitivno najbolji essence korektor/puder koji imaju!
    Super recenzija! Nekako sam se nećkala kod ova dva,kojeg da kupim kada sam kupovala i drago mi je što sam se odlučila za ovog drugog!Baš profesionalno odrađena i uslikana recenzija! :)
    Uniquisi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da delimo isto mišljenje! Hvala ti mnogo draga! ♡

      Delete
  5. Nisam probala essence sem u drogeriji tako da ne znam kakvi us uživo. I sama imama Catrice kamuflaž ali ako je ovaj essencov sličan njemu rada sam da ga isprobam. Zaista odličan post draga ♥

    Die with memories,not dreams

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nećeš se pokajati, zaista je odlična alternativa. Hvala ti draga! ♡

      Delete
  6. Odlična rezencija! Probala sam essencov korektor i meni je bio donekle u redu, isto mislim da je dosta vodnjikav, a i pokrivna moć mu je nešto slabija. Mislim da ga više neću ni kupovati, ali ovaj drugi mislim da ću isprobati. :)

    Fantastiko World

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti mnogo draga! Nadam se da će se i tebi dopasti kada ga budeš isprobala. ♡

      Delete
  7. Profesionalno odrađena recenzija, kao i uvijek! I ti i Mirjana ste odradile sjajan posao. ♥♥♥


    Novi post -> http://innisall.blogspot.com/2017/08/bts-outfits.html

    ReplyDelete
  8. Napokon da neko uradi i ovaj post, hvala ti!
    Ja nisam koristila ove korektore, jesam essence korektore ali neke druge. Ove sam dugo merkala jer bas puno njih prica o ovim proizvodima ali nikada nisam znala koji je bolji. Ja koristim onaj Maybelline i Catrice i oni su mi savrseni. :)

    Otvorenog srca sa vama: http://happinessalwaysbringsbeauty.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  9. Odlican post! Pre svega - fotkice su preelepe! Imala sam ovaj prvi, slazem se skroz je vodnjikav, po meni nikakav, pokrivna moc je ravna nuli po meni. A ovaj drugi vec izgleda kvalitetnije, planiram da ga kupim. Super recenzija!
    https://50nijansiroze.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Interesting products :) Great post!
    Maybe you want to follow for follow? Let me know :)

    http://lexisslittleworld.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Super post! Recenzije su odlične,za prvi korektor sam već čula i viđala ga i većinom su mi svi rekli da je taj onako prosječan,ali ovaj drugi nisam uopće viđala ,ali bih ga sada svakako htjela probati! <3
    novi post je na blogu:https://katysblogblogger.blogspot.hr/2017/08/putovanje-u-split-i-trogir.html

    ReplyDelete
  12. Odlična recenzija. Oduševljena sam. Što se tiče kupovine samih korektora, nisam ih još uzela, ali planiram ovaj Camouflage jer mi se čini bolji. Trenutno isprobavam također jedan os Essence-a i zadovoljna sam sa njime ❤️❤️❤️

    Visit and follow me ----> Marija's blog

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!