My Skincare Routine | 2017

Zdravo svima! :)


Prosto ne mogu da poverujem da sam poslednji put objavila post na ovu temu još početkom 2016. godine. Mislim da je konačno došlo vreme da vam predstavim svoju trenutku rutinu nege kože lica. Moja rutina se i te kako promenila od kada sam objavila već pomenuti post, ali mogu vam reći da ja ne volim da rizikujem i isprobavam previše novih preparativnih proizvoda jer imam izuzetno osetljivu kožu (kombinovani tip: masna T-zona, suvi obrazi) sklonu nastanku bubuljica, akni, pojavi mitisara i crvenila tako da kada pronađem nešto što mi odgovara striktno se držim toga.

Well let's go...


Moju rutinu čine: Nivea 3 u 1 micelarna voda za osetljivu kožu, Woow kozmetika piling za usne - Bubble gum, JJ losion za čišćenje lica (možete ga poručiti ovde), Thovaline cinkova mast, Velnea bogata noćna krema za lice, maske za lice (Nivea, Balea, Eveline...), Lilly VZK krema za problematičnu kožu, Mr.Black crna peel-off maska za aktivnim ugljem, kozji sapun brenda Zeljković sa zeolitom (slikala sam ovaj sa medom jer sam bacila pakovanje već pomenutog), Labello odnosno balzam za usne, Biobody krema za okoloočni predeo i pakovanje tupfera (najviše volim da koristim one brenda Watte Watte koji su dostupni u Lill drogerijama, ali sam uslikala ove jer njih trenutno koristim).

Pre nego što pređem na suštinu posta moram da napomenem da ja ovu rutinu obavljam isključivo samo pred spavanje jer mi je tako lakše i neki proizvodi bolje deluju tokom noći jer ih onda koža bolje upije. Takođe, iako meni proizvodi koje ću pomenuti u potpunosti odgovaraju to ne mora da znači da će i vama odgovarati, sve je to individualno.


Ukoliko i dalje imam šminku na svom licu onda je prvi korak moje rutine uklanjanje iste uz pomoć moje omiljene micelarne vode brenda Nivea. Jedino ona mi ne izaziva iritacije, blaga je, ne peče me koža od nje, sjajno uklanja šminku i skroz je pristupačna. Ovo je moja treća bočica za godinu i po dana i malo je reći da sam prezadovoljna. Najčešće je nanosim na blaznice brenda Watte Watte, ali sam uslikala ove brenda Feel Fine jer njih trenutno koristim. Tupferi nisu loši, ali isto tako nisam ni oduševljena sa njima.


Nakon što uklonim šminku umijem se sa kozjim sapunom brenda Zeljković sa zeolitom (nisam ga uslikala jer sam bacila pakovanje pa sam uslikala ovaj sa medom) i mogu vam reći da je sapun odličan za detoksikaciju kože pa sprečava nastanak novih bubuljica i akni. Zatim, utapkam kožu peškirom i na tupfer nanesem JJ losion sa kojim, kružnim pokretima, čistim kožu. Pored toga što besprekorno čisti kožu i ostavlja je mekom i glatkom, on takođe i uklanja ostatke šminke što je zaista za pohvalu. On je preporodio moju kožu i bez njega ne bih mogla da zamislim ovu rutinu. Onda jednom do dva puta nedeljno nakon čišćenja lica losionom nanesem neku od maski koje vidite na fotografiji iznad. Za sada mi najviše prija Baleina maska sa elementima mrtvog mora jer mi istovremeno pruža i piling (odstranjuje mrtve ćelije) ali i hidrataciju.


Kada završim sa čišćenjem (a ponekad i maskiranjem) lica sledi hidratacija. Prvo nanosim Velneinu bogatu noćnu kremu kružnim pokretima na celo lice, zatim nanosim istom metodom i Thovaline cinkovu mast ali nju nanosim samo na kritična područja t.j. na obraze i čelo. Posle nje nanosim VZK kremu za problematičnu kožu u koju se bukvalno kunem. Kada god imam neku bubuljicu ili neko crvenilo ja je namažem u tankom sloju i bubuljice ujutru nema ili barem budem umanjena ako je bila baš upaljena. Malo je reći da sam oduševljena istom i mislim da je delotvornija u mnogo većoj meri nego neki preparati koji su skoro desetoduplo skuplji od nje. Nakon toga nanosim Biobody kremu na okoloočni predeo i onda prelazim na usne.


Usne predstavljaju takođe jedan važan segment moje rutine jer ne volim kada su ispucale ili slično. Pre svega ih tretiram sa Woow kozmetika Bubble gum pilingom, a kada završim sa tim jednostavno nanesem balzam za usne i time je moja rutina završena. :)

*Ovaj post NIJE sponzorisan!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Da li ste isprobali neki od pomenutih proizvoda?
- Kako izgleda vaša rutina nege kože lica?
- Da li vam se dopada novi, jesenji izgled bloga? 
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,

Comments

  1. Ja se godinama kunem u kozji sapun i stvarno je odličan. :D

    https://wwwthebeautyjournal.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  2. Kako divna rutina!
    Super proizvodi,čula sam dosta pozitivnih komentara na račun ove Nivea micelarne vode,izgleda super.
    Fotografije su fenomenalnee♥

    Bella Place.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti mnogo, Belma! Zaista je odlična, obožavam je. ♡♡♡

      Delete
  3. Tako dobar post! Ne brinem previše oko toj rutini lica jer je prirodno, i još uvek ga ne negujem previše jer mislim da nema potrebe iz razloga jer nije ni suvo, ni masno.
    Inače svima koji je neguju, ovo je jedan veoma dobar post. ♥

    http://heresuniquegirl.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mnogo ti hvala, Kristina! Blago tebi, zavidim ti. ^_^ ♡

      Delete
  4. Koristim većinu proizvoda, iako imam koliko-toliko normalan tip kože uvek koristim preparate za osetljivu kožu, šta je sigurno sigurno je haha :)
    Nisam probala kozji sapun, ali bih stvarno volela da to učinim, tako da ću ovog meseca sigurno da ga kupim hvala što si me podsetila haha :) A fotografije su p r e l e p e , bukvalno me uvek oduševiš sa njima u svakom postu *---*


    Boomy's Place

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mnogo ti hvala, Dragana! ♡ Šaljem ti brdo zagrljaja i poljubaca. :**

      Delete
  5. Divan post, drago mi je što si s nama podijelila šta koristiš. Definitivno ću ispobati sapun od kozjeg mlijeka, jer ga svi hvale, labelo je definitivno neizostavno :D

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mnogo ti hvala, Dalila! Nećeš se pokajati. ♡♡♡

      Delete
  6. Draga Milice, ja se svaki put iznova i iznova oduševim tvojim postovima i mnogo ih volim. Ja nisam koristila niti jedan naveden proizvod i imam neku drugu rutinu koja je suprotna od tvoje. Ali tvoja je svakako odlična ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog + Giveawy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Marija, hvala ti mnogo, puno mi znači! ♡

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Sve najdivnije u daljem radu super blog ❤

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!