Junski favoriti | 2018



Sudeći po arhivi postova poslednji put sam pisala favorite još u avgustu mesecu prošle godine što je pre skoro godinu dana. Huh, zar ne? Od tada sam zaista isprobala mnogo proizvoda, ali sam rešila da vam ipak predstavim samo one koje sam najviše i najradije koristila u proteklom, junu, mesecu.

Well, let's go...


Okej, znam da ih ima puno, ali verujte mi da mi je svaki ovaj proizvod maltene deo svakodnevnice i da se kunem u njega. Dakle, moji junski favoriti su: Valentina intimne vlažne maramice, Bioten tonik za lice za mešovitu kožu, Oral B tečnost za ispiranje usta, Gliss Oil Nutritive šampon za kosu, Balea kupka sa karambolom i lubenicom, Nivea kremasti piling za telo, Nivea mleko za telo, Avon Simply delicate teen kupka za intimnu negu, Elizavecca Galactomyces serum za lice, Balea Extra Dry dezodorans u spreju, L'oreal True Match tečni puder, Lush Cup O' Coffee piling za lice, Rimmel Stay Matte puder za setovanje, L'oreal Elseve Cica Repair tretman za kosu, Garnier Macadamia 3 u 1 maska za kosu, Avon Mark set za obrve, Avon Dreams parfemisani dezodorans. Parodontax Fluoride pasta za zube, La Roche-Posay Serozinc tonik za lice u spreju. Kylie Lip Kit (olovka i mat ruž - Posie K), Balea suvi šampon za kosu za brinete, Interdentalne četkice za čišćenje zuba, Sephora Sheet maska za lice sa algama koja čisti i detoksuje kožu, Maybelline Anti-Aging The Eye Eraser tečni korektor, the Balm Nude 'tude paleta senki, INGRID No Limits Beauty tečni ajlajner, Maybelline Fit Me! tečni korektor, Avon Mark tranformatorni ruž za usne u nijansi holograFX, Colgate mekana četkica za zube sa dodatkom uglja i Farmasi VFX silikonski prajmer za lice.

P.S. Mislim da sam se upravo zadihala i da mi se zavrtelo u glavi od nabrajanja svih ovih proizvoda.

- FAVORITI ZA NEGU LICA -


Prvi favoriti su ovi za negu lica i tu spadaju: Biotenov tonik za mešovitu kožu koji prosto obožavam od momenta kada sam ga kupila još pre pola godine. Koristim ga svakodnevno i ovo mi je treća ili četvrta bočica. Odlično čisti kožu, ne isušuje je, prijatnog je mirisa, zaglađuje kožu i čini je sjajnom i glatkom, ali i mekanom na dodir. Cena mu je zaista smešna za posao koji radi. Sledeći favorit je ovaj La Roche-Posay Serozinc tonik u spreju koji sam dobila u nekom nagrađivanju na Instagramu. Koristim ga pre nego što stavim prajmer, odnosno pre šminkanja i savršeno mi očisti i osveži kožu za par sekundi. Naprskam ga na lice, sačekam nekoliko sekundi da ga koža upije i ona zaista dobija neki poseban sjaj i on mi odlično pripremi lice za šminku što je za svaku pohvalu. Zatim, tu je i Sephorina maska ta lice sa algama koja čisti kožu od nečistoća i detoksuje je tako što se koža oslobađa toksina. Maska je u vidu onog lista od tkanine koji je natopljen sa tečnošću koja izuzetno čisti i hidrira kožu. Ovo mi je već treće pakovanje i obožavam je. Pretposlednji proizvod u sklopu ovih favorita je Lush Cup O' Coffee piling za lice koji sam zaista koristila nekoliko puta nedeljno, posebno proteklog meseca kada sam potrošila prvo pakovanje. Njegova cena je oko 20 evra i ne možete ga nabaviti u Srbiji, ali ukoliko imate nekoga u inostranstvu preporučujem vam da ga nabavite jer je zaista fantastičan. Savršeno čisti kožu odnosno pore, koža nakon korišćenja ostaje glatka i mekana na dodir i dobija taj sjaj kakav ima negovana i zdrava koža. Moja iskrena preporuka! Poslednji favorit iz ovog segmenta je Elizavecca Galactomyces serum za lice o kojem ću vam tek pisati pa neću mnogo otkrivati. Samo ću reći da odlično hidrira kožu i da joj pruža sve nutritive koji su joj potrebni, a pritom dolazi u preslatkom i praktičnom pakovanju koji sadrži pipetu.

- FAVORITI ZA NEGU ZUBA -



Pošto sam pre nešto više od 3 meseca stavila fiksnu protezu veoma sam se posvetila nezi zuba i zato vam predstavljam i ovaj segment jer imam i favorite bez kojih ne mogu da zamislim svakodnevnicu. Pre svega, tu je Oral B tečnost za ispiranje usta koju obožavam jer em što osvežava dah, umanjuje karijes i sprečava pojavu novog, uklanja plak sa zuba, smiruje upaljene desni i rešava se bakterija u ustima. Baš sveže miriše, čini mi se na mentol, ali je jedina mana što se brzo troši. No, košta manje od 300 dinara pa to i nije neka mana jer je izuzetno pristupačan. Sledeći proizvod su zapravo ove šarene interdentalne četkice za zube koje su odlična zamena za konac za zube koji nikako da naučim da koristim. Skupe su ali veoma dugo traju i sjajno rade svoj posao. Čiste plak za zuba, pošto su različitih veličina čiste odlično i deo između zuba pa dopiru do mesta do kojih obična četkica ne može i fantastične su za osobe sa fiksnom protezom jer lako dopiraju do bravica. Moja iskrena preporuka! Zatim, nedavno sam otkrila i Parodontax Flouride pastu za zube od koje nisam mnogo očekivala jer obično sve što se reklamira dosta ne valja, međutim ona me je oduševila. Imala sam strašan problem sa upaljenim i osetljivim desnima koje su mnogo krvarile i na preporuku drugarice sam kupila ovu pastu i oduševila sam se. Za manje od nedelju dana je rešila moj problem sa krvarenjem desni i od tada su mi desni mnogo manje bolni. Jedina mana je miris i ukus koji nije uopšte primamljiv, ali barem deluje. Poslednji predmet koji čini ovaj segment favorita je Colgate četkica za zube sa mnogo više tankih vlakana koji je čine mekanijom od ostalih četkica i zbog kojih dopire do maltene svih delova zuba jer je preciznija, ali takođe i bolje čisti zube jer ima dodatak crnog uglja. Mnogo mi se dopada, jako je nežna prema zubima, savršeno ih čisti i vidim da će mi dugo trajati s obzirom na njen kvalitet.

- FAVORITI ZA NEGU TELA -

S obzirom na moju osteljivu kožu tela zaista vodim računa koje proizvode koristim i zato ukoliko imate kožu sklonu iritacijama i koja je suvog tipa možda će i vama odgovarati isti ovi proizvodi, što ne znači da neće i ostalima, već naprotiv. Ovde sam uvrstila Avonovu simply delicate teen kupku za intimnu higijenu. Odlična je za pranje polno-analne regije jer je veoma blaga, prijatnog mirisa, i ne remeti pH vrednosti pomenute sredine, takođe savršeno neguje taj predeo i čini ga mirišljavim i mekanim, ali ne izaiziva iritacije što je zaista poželjno. Sledeći proizvod takođe koristim dok se tuširam/kupam, a u pitanju je Nivein kremasti piling koji možete koristiti umesto kupke ili nakon kupke kao piling celog tela. Tekstura mu je odlična, zaista vrhunski čisti kožu i čini je mekanom i glatkom na dodir i daje koži taj poseban sjaj. Veoma prijatno miriše i dugo traje, a cena je izuzetno pristupačna. Zatim, tu je i moje omiljeno i nezamenljivo Niveino mleko za telo koje mi jedino ne izaziva iritacije na koži, a pruža mi svu hidrataciju koja je potrebna i koja traje do sledećeg tuširanja. Mleko prelepo miriše, dugo traje i ima savršenu, kremastu, teksturu pa se lako nanosi i razmazuje. Sledeći favorit je Balea kupka sa karambolom i lubenicom koja pored toga što fantastično miriše, pruža koži potrebnu negu, ne iritira je i čini je mirišljivom i mekanom na dodir. Šta više da poželite od kupke koja pritom košta nešto više od 100 dinara?! Zatim, tu je i moj novi parfemisani dezodorans koji obožavam! Brenda je Avon, a deo je Dreams kolekcije. Savršeno miriše, kao proleće, odnosno sadrži cvetne note, sadrži 75ml i koštao je svega 400 dinara. Pretposlednji favorit iz ovog segmenta je Balea Extra Dry dezodorans u spreju koji mi nije mesečni nego favorit godine! Obožavam ga! Miriše toliko prijatno i lepo, potpuno eliminiše neprijatne mirise i kada ga nanesem apsolutno ne vidim nikakve tragove znojenja, pristupačne je cene, a pritom ne iritira predeo ispod pazuha još ga čini mekšim na dodir. Poslednji favorit iz ove kategorije su Valentina vlažne maramice za intimnu higijenu koje su mi takođe favorit godine. U Lilly drogerijama su trenutno na akciji gde dobijate 2 pakovanja po ceni jednog koje je inače 100 dinara. Odlično čiste intimni predeo jer su napravljene od deblje i mekanije tkanine, veoma su prijatnog mirisa i ne iritiraju ni u kakvom smislu pomenutu regiju. Moja iskrena preporuka!

- FAVORITI ZA NEGU KOSE -



Pretposlednji segment čine favoriti za negu kose, a tu sam svrstala Gliss-ov Oil Nutritive šampon za kosu koji jednostavno obožavam. Preporučio mi ga je dečko i prosto sam se oduševila posle prvog korišćenja. Prelepo miriše, savršene je teksture, brzo penuša, odlično čisti kosu i daje joj potrebnu negu, a pritom je neisušuje. Veoma je povoljan i dugo traje. Sledeći favorit je nova Garnier-ova  Macadamia 3 u 1 maska za kosu koja mi je takođe favorit godine. Njena cena jeste bila nešto viša nego što sam očekivala, oko 700 dinara je koštala, ali za količinu od 390ml i njeno delovanje je stvarno opravdano. Koristi se na nekoliko načina, ali ja je koristim umesto balzama odnosno nanesem je na vlažnu kosu nakon šamponiranja, ostavim par minuta da odstoji i onda je isperem. Naime, moja kosa nikad nije bila svilenkastija i mekanija, ali ni sjajnija od kada sam počela da je koristim. Kada je ispeglam izgleda prosto savršeno i ona mi pomaže da kosa ostane prava nakon stilizovanja duže vreme. Imate moju najiskreniju preporuku jer sam pre nje mislila da ništa ne može da ukroti moju kosu! Zatim, ne mogu da prođu junski favoriti bez još jednog noviteta, ali ovog puta iz Elseve kolekcije brenda L'oreal, a to je CICA Repair tretman za kosu. Koristi se kao maska koja se ne ispira i nanosim je na celu kosu nakon pranja dok je još mokra odnosno pre stilizovanja. Savršeno miriše, ima kremastu teksturu, sporo se troši, pristupačna je i praktična za korišćenje, ne masti kosu i čini je mekšom i glatkom. Još jedan odličan proizvod koji je čak i učinio da moji krajevi budu manje ispucali. Poslednji proizvod koji čini ovaj deo favorita je Balea šampon za suvo pranje kose za brinete. Dopada mi se jer ne ostavlja taj odvratan beli trag već trag smeđe boje pa se on ne primećuje jer se stapa sa bojom moje kose. Naime, zaista umanjuje sebum i odlično zakamuflira masnu kosu između pranja. Ukoliko nekad nemate vremena da operete kosu jer žurite ovo je odlična solucija jer daje kosi i volumen kao kada je oprana sa klasičnim šamponom a pritom jer povoljniji od čuvenih Batiste šampona. Jedina mana je što se brzo troši, ali to je slučaj sa svim šamponima ovog tipa.

- MAKE UP FAVORITI -




Poslednji deo junskih favorita čine sledeći Makeup proizvodi: Farmasi VFX silikonski prajmer za lice koji je prevazišao sva moja očekivanja. Košta od 800 do 1000 dinara (može se naći na sniženju), sjajno priprema kožu za puder, sužava pore, čini kožu mekanom i baršunastom i pruža matirajući efekat. Koža bukvalno izgleda kao da ste koristili filter "blur". Sledeći proizvod je Maybelline Anti-Aging The Eye Eraser tečni korektor koji fantastično prekriva podočnjake i o kojem sam već pisala na blogu pa neću da dužim. Jedina mana je što se brzo troši i što je dosta skuplji od ostalih drogerijskih korektora. Ako niste znali od pre nekoliko meseci je dostupan u Lilly-u (nisam sigurna za dm). Zatim, tu je i Rimmel Stay Matte puder za setovanje u nijansi 001 koji je takođe moj favorit godine jer bez njega ne bih mogla da zamislim nijedan Makeup Look. Savršeno matira lice, nije težak na licu, ne pravi taj čuveni "cakey" efekat, čini kožu da izgleda besprekorno i postojan je. Moja iskrena preporuka! Onda, na redu je Avon Mark set za stilizovanje obrva koji sadrži mini četkicu sa dva kraja, vosak i senku u braon nijansi. Zaista odličan set za popunjavanje obrva i na zavidnom nivou po kvalitetu i ceni. Pakovanje je izuzetno praktično jer sadrži i ogledalce pa obrve možete dopuniti bilo gde. Sledeći proizvod je the Balm Nude'tude paleta od 12 senki za oči koja je moj apsolutni favorit. Već sam pisala o njoj pa neću dužiti. Imate moju preporuku! Zatim tu je i L'oreal True Match tečni puder u nijansi 2.R/2.C - Rose Vanilla kojem sam se vrlo rado vratila nakon nekoliko meseci pauze. Opet me je oduševila njegova lagana tekstura, moć pokrivanja, prirodan izgled koji daje, činjenica da se može lako nadograditi, baršunast izgled kože i postojanost. Iskrena preporuka! Sledeći proizvod je novitet u Srbiji koji smo svi jedva čekali, a to je Maybelline Fit Me! tečni korektor (moj je u nijansi br. 20). Savršene je teksture, nije težak na licu, sporo se troši, nije preterano skup (oko 600 dinara je), fantastično prekriva i podočnjake i crvenilo i sve ostale nedostatke i nepravilnosti za razliku od The Eraser Eye korektora koji sam već pomenula na početku ovog segmenta. Jedina mana je što su dostupne samo 2 nijanse pa mi ni najsvetlija ne odgovara u potpunosti, ali to i nije neka zamerka proizvoda već zamerka upućena distributeru. Onda, tu je i INGRID No Limits Beauty tečni ajlajner sa oštrim vrhom u vidu flomastera. Jako je precizan, brzo se suši, nije providan već pruža tu pravu crnu boju, veoma je lak za korišćenje, jeftin je i sporo se troši. Još jedna preporuka! Pretposlednji proizvod je zapravo čuveni Kylie Lip Kit koji se sastoji od olovke za usne i mat ruža u nijansi Posie K koji sam dobila na poklon od tetke koja živi u inostranstvu. Iako sam mislila da ovaj mat ruž nije ništa posebno apsolutno me je oborio s nogu. Savršene je teksture, prelepog mirisa, lako se nanosi, pruža savršen matirajući efekat koji traje satima pa se ruž uopšte ne razmazuje i jako je prijatan u toku nošenja. Olovka je odlična za oivičenje usana i veoma je precizna, ali nije preterano kvalitetna i rza razliku od ruža veoma se brzo troši. Pakovanje je takođe prelepo i sigurna sam da ću poručiti još koju nijansu preko njenog oficijalnog sajta. I konačno, poslednji favorit je Avonov novi ruž koji transformira svaki ruž jer ima holografski efekat odnosno on je u nijansi holograFX i naizgled je bele boje, ali zapravo se presijava na nekoliko različitih boja (zelena, plava i ljubičasta) i u sebi sadrži šarene šljokice. Mnogo mi se dopada i svakom Makeup Look-u daje tu neku posebnu notu.

- KOJI SU VAŠI FAVORITI?

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima.

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,

Comments

  1. Odlican post draga
    Zapratila sam te,ako zelis mozes mi uzvratiti

    http://makeyourfashionchoice.blogspot.com/2018/07/birthday-girl.html

    ReplyDelete
  2. Fotke su ti sjajne draga.
    Obožavam L'oreal True Match puder. Kao što kažeš tekstura mi je fenomenalna, lagana izuzetno, a prekrivna moć fenomenalna. Ne koristim ga svakodnevno, pretežno za nastupe sa folklorom i odličan mi je!:D

    http://sosihappylife.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mnogo ti hvala, Sofija! Drago mi je da delimo isto mišljenje. ♡

      Delete
  3. Favoriti su jako dobri. Isprobala sam nekoliko ovih proizvoda i stvarno mi se dopadaju, tako da verujem da su zaslužili da budu na ovoj listi.

    Novi post je na mom blogu. Pogledaj ako imaš vremena: Tipovi ljudi za vreme leta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da tako misliš i da ti se dopadaju moju prošlomesečni favoriti! ♡

      Delete
  4. Mnogo mi se dopada ovaj post. Zaista ima mnogo favorita i neke od njih sam probala i moram da ti priznam da se slažem sa tvojim mišljenjem ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti mnogo, drago mi je da ti se dopada! ♡

      Delete
  5. Super post,uzivala sam citajuci ga. 😃 Jako volim postove vezane za favorite.

    PajaMala.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Nisam dugo pročitala post ovog tipa, tvoj je sjajan! Fotke takođe moram da pohvalim :)

    Girly world | Nova SOS rubrika | Instagram

    ReplyDelete
  7. Nijedan proizvod nisam probala, ali hvala na ovom postu, znacu za ubuduce :-)
    Fotke su odlicne ! <3

    VISIT MY BLOG PEOPLE :
    https://katycolorfulfreak.blogspot.com/2018/07/sunflowers-hello-july.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na čemu, hvala tebi draga na divnom komentaru! ♡

      Delete
  8. Sjaajan post, Milice! Nisam probala ništa osim ovog šampona za suvo pranje, i odličan je! Fotkice su predivne, pozadina na kojoj si fotografisala takođe! ♥♥♥

    Novi post -> https://innisall.blogspot.com/2018/07/30-ideja-za-zabavno-ljeto.html

    ReplyDelete
  9. Odlican post! Favoriti I noviteti su jedini od mojih omiljenih tema postova za citanje, nekako mi idu u paru :D
    https://50nijansiroze.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!