Organsko arganovo ulje iz Maroka | RECENZIJA



Sigurna sam da ste već čuli za arganovo ulje i za sve njegove benificije, ali da li ste pronašli arganovo ulje koje je organsko i prirodno i koje je pritom povoljno i ujedno i dostupno kod nas? Verujem da niste. Zato ću vam u nastavku posta predstaviti baš takav proizvod koji sam imala prilike da isprobam i koji i dalje svakodnevno koristim zahvaljujući divnim ljudima sa Instagram profila @arganovo_ulje. Upravo zbog njih, vi, pa i ja imamo priliku da naručimo pomenuti proizvod koji nam je maltene na dohvat ruke, a koji pritom potiče čak iz Maroka. Ukoliko želite da saznate nešto više o samom preparatu ali i da pročitate moje utiske nakon par nedelja korišćenja istog, nastavite da čitate ovaj post.

Proizvod je bio savršeno upakovan i zaštićen tako da bočica nije nikako mogla da se otvori, razbije i slično odnosno ošteti u toku transporta što je ogroman plus ako mene pitate. Evo kako sve to izgleda:




Moram da napomenem da za razliku od ostalih preparata na tržištu, prikazano arganovo ulje koje poručite putem njihovog profila dolazi zajedno sa overenim sertifikatom koji dokazuje da je ulje 100% organskog porekla i da potiče iz Maroka. Uz to, pri svakoj porudžbini dobijate i vizit kartu na čijoj poleđini se nalazi žig koji radi po principu greb greb srećke i ukoliko ga ogulite sa nekim predmetom možete osvojiti nagradu ili ostvariti popust.


Arganovo ulje je kozmetički preparat koji ima veoma široku primenu (lice, telo, kosa) i koristi se na mnogo načina, ali može biti i dodatak ostalim kozmetičkim preparatima.


Način upotrebe:

- Lice: Koristi se ujutru i uveče i nanosi se na vlažnu kožu koja je prethodno očišćena. Potrebna je veoma mala količina, kap ili dve, koja se nanese na dlanove i blagim pokretima utrljavanjem se razmaže po licu, vratu i dekolteu. Ujedno dok nanosite na pomenute predele pokrivate i ruke i zanoktice pa i one postaju negovane. Pošto koža vrlo brzo upija ovo ulje primetićete da je ne zamašćuje i da je ostavlja sjajnom i glatkom satima, a koža je hidrirana tokom celog dana i cele noći. Pogodno je takođe i za korišćenje na koži koja je sklona aknama, borama i ekcemima i sve navedeno ublažuje. Preparat se može dodati i u puder, prajmer/podlogu za šminku, dnevnu/noćnu kremu, losion za lice i slično i na taj način ga takođe možete koristiti.

- Telo: Najčešće se upotrebljava na suvim delovima kože ali i na delove tela koji su skloni iritacijama nakon depilacije. Ulje smanjuje iritaciju i crvenilo, hidrira kožu i ona postaje meka i glatka na dodir. Ukoliko želite dodatnu negu, sipajte par kapi ulja i u vašu kupku, gel za tuširanje, mleko za telo, mleko za sunčanje itd.

- Kosa: Može se koristiti kada je kosa suva, poluprosušena ili vlažna. Ako ga koristite na vlažnoj kosi pre svega je operete kako je inače perete (možete dodati čak i nekoliko kapi ulja u bilo koji šampon ili masku/regenerator), zatim je prosušite peškirom i na dlanove nanesete par kapi i protrljate kroz celu kosu posebno obraćajući pažnju na krajeve. Ukoliko ga nanosite na suvu kosu, stavite ga samo na krajeve uz pomoć dlanova i to u vrlo maloj količini da vam ne bi izmastio kosu. Nakon korišćenja kosa postaje mekana, sjajna i svilenkasta na dodir i mnogo ju je lakše oblikovati.

*Ulje štiti i od štetnih UV zračenja, pa je i preporučljivo i da ga upotrebljavate pri izlaganju suncu.


Moje mišljenje:

- Isprobala sam ulje na mnogo načina i prezadovoljna sam u svakom smislu. Pre svega ga koristim za negu kose (dodala sam par kapi u šampon) prilikom pranja i dok je vlažna nanosim ga celom dužinom kose, posebno na krajeve. Od kada ga upotrebljavam primetila sam ogromnu razliku jer mi je kosa znatno jača, izgleda negovano i zdravo, krajevi su znatno manje ispucali, sjajna je i svilenkasta na dodir i mnogo je lakša za oblikovanje.  Što se tiče upotrebe na licu, upotrebljavam ga isključivo indirektno jer sam u svoju noćnu kremu, ali i puder dodala nekoliko kapi. Nije mi promenio učinak ni kreme ni pudera ali ni njihovu teksturu, međutim primetila sam da mi lice izgleda glatko, da je dobilo prirodan sjaj, da su se bubuljice i akne smanjile i da mi šminka mnogo bolje leže na kožu ovih par nedelja od kada ga koristim. Takođe, naravno da sam mu našla primenu i na koži tela i zato sam u svoju omiljenu kupku i mleko za telo dodala malu količinu preparata. Opet napominjem da se tekstura pomenutih proizvoda nije promenila i da su naizgled isti ali da mi je koža daleko negovanija nego kad sam ih koristila bez dodatka ulja. Pošto imam izuzetno suvu kožu ovo ulje je učinilo da ona bude hidrirana danima. Ostaje mi još da napomenem da mi se veoma dopada pakovanje, tekstura koja je veoma tečna i činjenica da se ulje dozira kao kapi jer se samim tim jako sporo troši i sigurna sam da će mi trajati mesecima. Imate moju iskrenu preporuku!

Cena: 14.90€
Količina: 30ml

Ostale cene i dostupne količine:
19.90€ - 50ml
29.90€ - 100ml
* Poštarina je besplatna na teritoriji Srbije!

Ostale slike pogledajte ovde:




Ulje možete poručiti preko njihovih društvenih mreža:
Instagram profil@arganovo_ulje
Facebook stranicaArganova Ulja

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,

Comments

  1. Ovaj proizvod izgleda jako dobro. Nisam ga probala, ali po tvojim utiscima verujem da je super. Baš ću obratiti pažnju na njega. Odličan post, draga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti mnogo, draga! Veruj mi, odličan proizvod! ♡

      Delete
  2. Odlična recenzija. Ulje izgleda baš dobro, čula sam za njega ali ga nisam probala. Za kosu trenutno koristim orahovo ulje i baš sam zadovoljna. :)
    Novi post:
    www.minniearts.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da si pronašla ono što ti odgovara, to je najbitnije. Hvala ti, draga Mina! ♡

      Delete
  3. Koristila sam arganovo ulje ali ne te marke, čini se odlično,hvala na recenziji.

    Pratim te,uzvrati ako možeš

    ♥ ★ ♥ https://pinkpassionisfashion.blogspot.com ♥ ★ ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bitno je samo da je prirodno, nije bitan brend. Hvala tebi na komentaru! ♡

      Delete
  4. odličan post. započela sam blog na engleskom i objavila prvi post. Bila bih ti jako zahvalna kada bi me zapratila i podržala.

    ReplyDelete
  5. Predivan post kao i uvijek. Jako mi se sviđa kako si sve detaljno predstavila i opisala. Ovo ulje mi izgleda kao predivan proizvod. Sviđa mi se što dolazi sa certifikatom koji potvrđuje njegovu autentičnost.

    Blog - http://www.exclusivebeautydiary.com
    YouTube - https://www.youtube.com/watch?v=e48JZd0Gbj0

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mnogo ti hvala, draga moja! Upravo tako, i meni se to jako dopada. ♡

      Delete
  6. Looks so good! I always wanted to try out the best quality argan oil :)

    FRENCHSTYLE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much, dear! This one is great, you won't regret it if you try it out. ♡

      Delete
  7. Obavezno ponovo počni sa korišćenjem, nećeš se pokajati. Hvala, draga! ♡

    ReplyDelete
  8. Thank you so much, dear Nastya! ♡

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!