Recenzija VFX Pro pudera i Pro to Fit prajmera za oči | @farmasibiljanabeograd



Čini mi se da je prošlo predugo vremena od kada sam pisala neku recenziju i mogu vam reći da sam se pomalo i odvikla od celog tog "sveta", ali to ne znači da sam skroz ispala iz koloseka i da ću uprkos svemu tome sa vama podeliti utiske o 2 proizvoda o kojima sam danas odlučila da pišem.

U pitanju su VFX Pro tečni puder, kao i Pro to Fit prajmer za oči brenda Farmasi koje sam dobila na isprobavanje zahvaljujući dragoj Biljani sa profila @farmasibiljanabeograd koja se upravo bavi prodajom Farmasi kozmetike. Može se reći da sam malo (više) zakasnila sa recenzijom jer ćete videti katalog iz novembra prošle godine, ali smatram da to i nije tako loša stvar jer sam zaista dosta dugo koristila ove proizvode i stekla i te kakve utiske.


Prvi proizvod koji ću vam recenzirati je VFX Pro tečni puder i on izgleda ovako:



Moram priznati da sam već imala priliku da isprobam ovaj proizvod i pre godinu dana mi se mnogo više dopadao nego kada sam ponovo počela da ga koristim nakon što sam ga dobila na isprobavanje. Zašto to kažem? Razlog je jer nikako ne odgovara mom tipu kože. Ne, ne mislim na nijansu jer mi je ona skroz okej (naručila sam ga u broju 01), već na sastav jer mi očigledno nešto u njemu smeta. Ja sam neko ko ima strašno osetljivu kožu i ukoliko joj nešto ne odgovara ona napravi veoma burnu reakciju tipa pojava crvenila, sitnih bubuljica, suvoća kože itd. Sve mi se to ispoljilo na koži lica i povrh svega toga i perutanje kože. Ne, to ne mora da znači da vama neće odgovarati ovaj puder jer znam da meni jeste pre nekih godinu dana, ali koža mi se dosta promenila i očigledno joj puderi sa potpunom pokrivnom moći ne odgovaraju više na isti način na koji su pre. Međutim, stavljajući sve to na stranu ovo je zaista jedan kvalitetan puder, pakovanje mi se jako dopada i veoma je praktično pošto se puder dozira uz pomoć pumpice, nijanse koje su dostupne su sasvim solidne i lako se uklapaju uz različite tenove, konzistencija pudera jeste gusta ali nije toliko težak na licu, pokrivna moć je srednja ka potpunoj (ukoliko se nadogradi, a to je svakako moguće jer se suši skoro pa mat). Puder zaista zagladi kožu i popuni pore pa imate utisak kao da vam lice izgleda "blurovano" pa je odličan za potrebe fotografisanja i sličnog. Ali ja ga iskreno ne preporučujem kao puder koji ćete koristiti na svakodnevnoj bazi, za posebne prilike je potpuno druga priča. Dakle, ukoliko imate osetljivi tip kože kao ja ne bih vam preporučila ovaj puder, ali za sve ostalo tipove mislim da je odličan i da će vam se dopasti. Trenutno je snižen sa 1595 dinara na svega 959 dinara i ta akcija traje do 28. februara, pa požurite sa naručivanjem jer je sada prava prilika za to!

Drugi i ujedno poslednji, ali ne manje bitan, proizvod koji ću vam predstaviti i recenzirati je Pro to Fit prajmer za oči:




Moram da priznam da nemam naviku da koristim prajmere za oči, međutim kada sam počela da koristim ovaj on je postao deo moje svakodnevne rutine šminkanja. Koristim ga i za ono što je prvobitno osmišljen a to je priprema za senke, ali i kad ne nosim senku samo kao prekrivanje kapaka jer imam izražene kapilare i hiperpigemntaciju pa ova baza savršeno prekriva sve to i matira moje masne kapke. Moram napomenuti da se jako brzo suši i da morate brzo da radite sa njom, kao i da se baš teško skida, ali to i nije neka mana. Odlična je i pri pravljenju cut crease look-ova jer ima potpunu pokrivnu moć i veoma je kremasta, a opet se suši mat. Zaista pomaže senkama da se prikažu još pigmentovanije na kapcima nego što bi inače i čini da šminka na očima bude dugotrajnija i postojanija, ali takođe pomaže da se šljokice i šimeraste senke lakše nanesu i da ostanu gde jesu tj. da se ne pomeraju i truse po celom kapku. Mislim da je odnos cene i kvaliteta za svaku pohvalu i za razliku od pudera ovaj prajmer preporučujem svima vama bez obzira na tip kože jer je zaista univerzalan. Btw. U februarskom izdanju kataloga je snižen sa 789 na 449 dinara što je super pogodnost ako mene pitate.

Ukoliko želite da pogledate celokupnu ovomesečnu ponudu iz Farmasi kataloga možete to uraditi putem ovog linka. Takođe vam preporučujem da proizvode poručite preko Biljane jer je zaista veoma korektna, proces porudžbine ide veoma brzo i budite sigurni da će vam proizvodi stići u najboljem mogućem stanju i to u vrlo kratkom vremenskom periodu! Iskrena preporuka!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,

Comments

  1. Dugo se dvoumim da li da kupim ovaj puder ili ne. Nekako je mali izbor nijansi. I ja imam osetljivu kožu, pa nisam sigurna da li bi mi odgovarao. Što se tiče baze, takođe nemam običaj da je koristim, ali kada se setim, onda koristim bazu od Ingrid kozmetike.

    ReplyDelete
  2. Od Farmasija sam probala kremu za ravnanje kose. Nije da odradi neko ogromno čudo na mojoj kosi takoj kakva jeste, ali savsim je solidna. Mislim da to sve zavisi od kose do kose. Što se tiče pudera, ne bi ni meni odgovarao, jer imam isti tip kože kao tvoj, tako da te tu razumijem. Super post i zanimljiva recenzija. :)

    sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!