Saveti za poručivanje obuće onlajn + recenzija "AMERICA" gležnjači | MANZARA.hr



Pre svega, srećan Uskrs svima koji slave! Hristos Vaskrese!

Znam da je verovatno većina vas skeptična kada je reč o kupovini obuće onlajn. To je sasvim očekivana reakcija zbog nekoliko razloga. Pre svega mnogo je lakše da obuću vidimo i isprobamo uživo jer sve zavisi od kalupa do kalupa kako će nam i na koji način nešto odgovarati i stajati. To je sasvim razumljivo, ali u današnje vreme je mnogo više izbora dostupno onlajn i sigurna sam da ste primetili da su cene daleko povoljnije nego u buticima koji su nama dostupni uživo zato hajde da zajedno u ovom postu naučimo nekoliko stvari i razrešimo neke dileme kako bismo imali više mogućnosti za odabir nove obuće a i kako bi naši novčanici osetili malo odaška od konstantnog nepotrebnog trošenja.

U ovom postu ću vam takođe recenzirati i jedan par obuće koji je meni za vrlo kratak period postao omiljeni a to je sve zahvaljujući tome što sam naučila i saznala kako da odaberem pravi par obuće "na slepo".

1. Uzmite metar i premerite vaša stopala
- Ne znam zašto neki ljudi izbegavaju ovaj korak i jednostavno se vode na kontu broja neke obuće koju već poseduju. Svaki proizvođač koristi različite kalupe i zato br. 38 nekog brenda može biti 39 nekog drugog i obrnuto. Zato je pre svega bitno da uzmete metar (onaj krojački) i da izmerite vaše stopalo od početka najvećeg i najdužeg prsta (palac) pa sve do kraja pete. Ukoliko vam je pak tako teško zbog anatomije stopala stanite na neki papir i uz pomoć olovke oivičite stopalo i zatim uzmite metar i istom tehnikom izmerite stopalo po dužini. Broj koji dobijete je dužina vašeg gazišta. Na kontu toga najlakše možete dobiti odgovor koji broj bi vam odgovarao.

2. Birajte broj na kontu onog stopala koje je možda veće od drugog
- Da, nisu svima oba stopala simetrična. Zato ukoliko izmerite da vam je jedno stopalo duže nego drugo odlučite se za broj koji odgovara tom većem stopalu. Međutim ako su vam oba stopala simetrična onda jednostavno nećete imati problema sa odabirom niti sa dilemom koji bi vam broj odgovarao.

3. Kada su u pitanju patike/čizme uvek uzmite broj veći od onog koji je ponuđen na tabeli po vašoj dužini gazišta
- Savetujem vam ovo jer patike nosimo na čarape, a čizme čak i na one debele-termo čarape i samim tim nam treba veći broj kako nam cipele ne bi bile tesne. Ovo je savet koji ne morate da uvažite ali barem razmislite o tome.

4. Ukoliko poručujete štikle i otvorenu obuću pratite dužinu vašeg gazišta
- Na kontu prethodnog sada radimo suprotno. Kada je u pitanju otvorena obuća poput štikli, sandali, baletanki pratite tabelu brojeva po vašoj dužini gazišta. Takva obuća treba da vam bude taman da vam stopalo ne bi klizelo, da biste mogli stabilno da hodate i ostalo. Ipak ovu obuću nosite na bosu nogu i ona se može vrlo lako razgaziti i prilagoditi građi vašeg stopala.

5. Kada birate obuću na štiklu obratite pažnju na sledeće
- Iskreno vam ne preporučujem da visina štikle bude iznad 9,5cm jer je sve preko toga jako neudobno, opterećuje stopalo i lako se možete povrediti obućom koja je nestabilna. Takođe je jako bitno da razmak između štikle i dela oko prstiju (platforme) ne sme da bude uži od 3,5cm jer je takva obuća ekstremno neudobna.

6. Pratite tabelu u opisu predmeta koji želite da kupite
- Ako ste već pravilno izmerili stopalo i sigurni ste koja vam je dužina gazišta jednostavno se oslonite na tabelu koju ćete uvek naći na svakom sajtu koji god par obuće odabrali. Na kontu tabele ćete dobiti broj koji odgovara vašem gazištu i samim tim ćete sa sigurnošću naručiti broj koji vam odgovara.

7. Birajte sajtove koji omogućuju povraćaj robe
- Dešava se da i pored svih mera predostrožnosti nam obuća ipak ne odgovara kada stigne i kad je otpakujemo zato birajte sajtove gde je moguća opcija povraćaja robe kako biste zamenili za broj koji mislite da bi vam odgovarao ili kako biste dobili povraćaj novca da izaberete drugi par ili da zadržite novac ukoliko smatrate da obuća koju ste poručili ne izgleda kako ste očekivali.

Sajt koji vam pre svih preporučujem za kupovinu obuće onlajn je Manzara.hr iz nekoliko razloga: nude besplatnu poštarinu za porudžbine od preko 290kn, mogućnost brze dostave u roku 1-3 dana kao i mogućnost povraćaja robe u roku od 14 dana od dana dostave, i jer su vam uvek na raspolaganju za bilo koje neudoumice.

To bi bilo to, a sada bih vam predstavila moju porudžbinu sa sajta Manzara.hr sa kojeg sam pre par meseci poručila gležnjače koje možete videti na fotografijama ispod:







Prateći sve savete koje sam navela gležnjače sam poručila u broju 37 i napravila sam pravu odluku jer mi savršeno odgovaraju. Izuzetno su udobne i kvalitetne. Došle su neverovatno lepo upakovane, bez ikakvog oštećenja, nisam platila troškove carine i čim sam ih ugledala znala sam da ću ih baš često nositi. Kao što možete da primetite na fotografijama spolja su obložene veštačkom kožom, na petama i u predelu prstiju su dodatno ojačane, sa unutrašnje i spoljašnje strane sadrže rajsferšluse koji su tu samo kao modni dodatak, a između njih se nalazi rastegljivi deo koji vam omogućava da ih navučete bez otkopčavanja pa su veoma praktične za obuvanje. Meni se mnogo dopadaju i za cenu od 299kn (što je oko 4750 dinara, odnosno 40 evra) su zaista vrhunski odrađene. Ukoliko ih poručite sigurna sam da će i vama postati jedan od omiljenih parova obuće. Imate moju iskrenu preporuku!

Za više informacija o gležnjačama kliknite OVDE!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,

Comments

  1. Post mi je bio jako interesantan za čitanje, jer nemam običaj da poručujem preko interneta, te samim tim nisam znala ni za jedan od ovih trikova. Takođe je jako koristan.❤️

    sweet-dreams-14.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!