PRVI DEO Noviteta iz dm drogerije | Haul prirodne kozmetike + RECENZIJA



Kako ste dragi ljudi? U današnjem postu vam donosim kupovinu iz dm drogerije i ujedno i recenziju proizvoda koje do sada nikad nisam isprobala i koji su za mene potpuni noviteti. Kupovinu sam obavila iz dva dela pa sam tako organizovala i postove, imala sam oko 2 meseca da isprobam sve ove proizvode i stekla sam i te kakve utiske koje jedva čekam da podelim sa vama. Kao što ste imali prilike da pročitate u naslovu u pitanju je prirodna kozmetika (i možda koji proizvod koji nije tog tipa i koji je malo zalutao hahhahah) koju sam nedavno počela da upotrebljavam u sve većoj meri jer se užasavam na činjenicu šta sve stavljaju u kozmetiku koju sam do sada koristila pa sam bukvalno kupila prirodne i organske preparate za negu od glave do pete i mogu vam reći da mi koža i kosa nikad bolje nisu izgledale. U početku jesu teško prihvatale i bile u gorem stanju nego pre ali čim su se privikle sada primećujem da mnogo lepše izgledaju i da su mi zahvalne na tome čime ih tretiram.

Ovo je prvi deo moje kupovine, a pazarila sam sledeće proizvode:


• Alverde sprej za volumen kose sa organskom mentom i kivijem (cena: 399 dinara)
• Nature Box šampon i regenerator za kosu sa 100% hladno ceđenim uljem kokosa za meku i hidriranu kosu (cena: jedan je bio oko 390 dinara na sniženju, tako da su oba bila oko 780 dinara)
• Dontodent intradentalni štapići promera 0,4 (cena: oko 250 dinara)
• Alverde Clear tonik za lice sa glinom i organskim čajem (cena: oko 300 dinara)
•  Balea krema za telo sa egzotičnom vanilom (cena: oko 250 dinara na sniženju)
• Alverde Family gel za tuširanje sa organskim mangom i smokvom  (cena: oko 120 dinara)



Prvi proizvod koji ću vam recenzirati je Alverde sprej za volumen kose sa organskom mentom i kivijem od 150ml. Moja kosa zaista nije sklona pojavi volumena, tačnije ima ga kad je tek sveže oprana i osušena ali čim prođe par sati ili ako prenoći ona potpuno splasne. Ovaj sprej sam morala da uzmem jer je cena zaista bila pristupačna a miris vanvremenski. Menta i kivi su najlepša kombinacija koju sam ikada pomirisala pa sam pomislila i da ne daje volumen prskaću ga na kosu samo da bi mi ovako lepo mirisala. Čak se i moj dečko oduševio mirisom koji je baš voćan i osvežavajući. Sprej je potrebno promućkati pre svakog korišćenja i meni su dovoljna 4 špricanja za celu kosu. Dok se kosa ne osuši daje neki lepljivi osećaj ali onog trenutka kada je suva više se ne oseća pod prstima. Kosa zaista dobije na volumenu koji traje barem i sledećeg dana što je meni zaista vau. Miris nije baš postojan ali je svakako tu i ja bih vam preporučila da ovaj proizvod koristite isključivo na mokroj kosi kako vam je ne bi umastio. Definitivno ponavljam kupovinu, mada sumnjam da će se to uskoro desiti jer se jako sporo troši što je još jedan plus!



Sledeća 2 proizvoda sam morala da uslikam zajedno jer zaista ne idu jedan bez drugog. U pitanju su Nature Box šampon i regenerator sa 100% hladno ceđenim kokosovim uljem za meku i hidriranu kosu (sadrže  po 385ml). Šampon je napravljen bez sulfata, silikona i parabena, dok regenerator sadrži sulfate ali zato nema silikone i parabene i oba proizvoda su pogodna za vegane pa vam to samo govori koliko imaju dobre sastojke. Mene je privukao miris koji je zaista predivan, baš miriše na onaj pravi kokos koji je toliko osvežavajući i prijatan da ne mogu da vam opišem. Šampon je veoma tečan i skroz providan i za nijansu lepše miriše od regeneratora koji ima dosta intenzivniji miris (koji ume malo da bude neprijatan, ali kada se ispere sa kose ipak miriše lepo) ali zato ima i mnogo gušću teksturu i bele je boje. Šampon veoma lepo peni i baš divno opere kosu, ne masti je što je najbitnije i ne izaziva nikakve iritacije poput crvenila temena ili svraba što mi se dešavalo kod drugih komercijalnih šampona. Regenerator isključivo stavljam samo na krajeve i baš ih lepo omekša i pruža im hidrataciju koja im je preko potrebna jer su mi baš suvi. Samo prvog puta kada sam koristila ova dva proizvoda mi se nije dopao efekat jer sam mislila da mi stvaraju perut i da mi previše isušuju kosu ali to je bilo zbog nagle promene pa su morali da mi iščiste kosu i vlasište od sve hemije koju sam koristila pre njih. Već posle drugog puta mi se svideo efekat, a posle trećeg nisam mogla da verujem da mi je kosa mekana i toliko sjajna ali i da izgleda toliko zdravo. Zaboravila sam na presu za kosu koliko mi se kosa prolepšala od kada ih koristim. Ogromna preporuka!



O ovom proizvodu neću mnogo pričati jer nije kozmetički preparat već su u pitanju Dontodent intradentalni štapići u promeru od 0,4, ali sam morala da ih uvrstim u ovaj Haul kako bih pomogla svima koji koriste ove četkice za temeljnije čišćenje zuba (npr. kao ja što ih koristim od kada sam stavila fiksnu protezu). Pre sam koristila četkice brenda TePe koje su bile preskupe i skoro troduplo skuplje od ovih koje sam uzela u dm-u a rade isti, ako ne i bolji posao jer mi je mnogo lakše da radim sa njima. Imate moju iskrenu preporuku za ovaj proizvod, baš sam prijatno iznenađena!



Mislim da ću uskoro početi da se kunem u ovaj Alverde Clear tonik za lice sa organskim zelenim čajem i glinom od 200ml jer mislim da mu nijedan proizvod ovog tipa ne može prići sa odnosom cene i kvaliteta. Ovaj tonik je pogodan za kožu lica koja je problematična jer ima antibakterijsko dejstvo pa efikasno umanjuje bubuljice i mitisere i zaista jeste tako, čak pored navedenog takođe i matira kožu i uklanja višak sebuma. Kao što piše na ambalaži potrebno ga je dobro promućkati pre korišćenja kako bi se sastojci sjedinili što obavezno treba da uradite jer sadrži dosta alkohola (koji se jako oseća ako ne promešate). To mi se jedino ne dopada kod ovog preparata jer je miris izuzetno intenzivan ali za divno čudo ne iritira kožu, ne izaziva crvenilo niti peče kada se nanosi iako je moja koža veoma osetljiva. Jako lepo zagladi kožu, očisiti pore, ukloni višak sebuma i ukoliko ga redovno koristite smanjiće vam i bubuljice i mitisere što je zaista nešto što svakome od nas sa problematičnom kožom treba. Nemam apsolutno nijednu zamerku i sigurna sam da ću ponoviti kupovinu.




Od ovog preparata nisam mnogo očekivala jer koji god proizvod da isprobam ovog tipa ne odgovara mojoj koži, izaziva iritacije i bubuljice i uvek se vratim mom nikad prevaziđenom Nivea mleku za telo. To i dalje ostaje tako jer to mleko je jednostavno nezamenljivo, ali i ovaj proizvod je odlična jeftinija zamena. U pitanju je Balea krema za negu kože tela sa egzotičnom vanilom od 500ml. Kupila sam je jer tad Nivea mleko nije bilo na akciji, a ova krema je koštala svega 250 dinara. Miris je toliko prelep da vas molim da odete u najbliži dm i da pomirišete ovo čudo. Toliko slatkasto i savršeno miriše na vanilu da bih je pojela, kao neki kolač. Ima jako lepu teksturu koja ide ka tečnoj, mnogo se lepo razmazuje, potrebno je jako malo proizvoda za kompletno telo, koža ga savršeno upija, ostavlja hidrirajući film pa je koža veoma mekana na dodir. Pri samom nanošenju umeju da mi se pojave sitne bubuljice i ponegde i crvenilo ali to je tako kod svakog preparata jer mi je koža preosteljiva, međutim već posle pola sata - sat to prođe i koža postaje toliko mekana da ne mogu da vam opišem. Baš lepo hidrira i mislim da ćete je obožavati isto koliko i ja. No, ipak neću ponoviti kupovinu jer kao što rekoh nijedan proizvod nije ravan Niveinom mleku jer ono mi nikad nije izazivalo iritacije, čak ni one privremene i hidratacija bi trajala i po 3 dana nakon nanošenja i svakodnevnog tuširanja. Svakako solidan proizvod koji vredi isprobati jer ima odlične sastojke.



Poslednji, ali ne manje važan, preparat koji sam kupila je Alverde Family gel za tuširanje sa organskim mangom i smokvom od 300ml. Cena mu je takođe bila smešna za ovako dobre sastojke koji neće štetiti koži a imam samo reči hvale za njega. Prvo miriše savršeno i baš osvežavajuće, miris ostaje na koži i nakon ispiranja, ima dosta tečnu teksturu ali jako lepo peni i sjajno čisti kožu i niti izaziva iritacije niti crvenilo što je najbitnije. Ne znam šta bih više dodala sem da bih je svakom preporučila jer me je zaista iznenadila!

- Ovaj post nije sponzorisan i sve proizvode sam kupila sopstvenim novcem!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments