BIMASK - biljno-mineralna maska za lice, kosu i telo | RECENZIJA



Dragi moji, konačno vam donosim još jednu recenziju! Baš dugo nisam pisala postove ove tematike i mnogo mi je drago da mi se pružila prilika da vam prenesem utiske o jednom veoma zanimljivom proizvodu. U pitanju je Bimask tj. biljno-mineralna maska za lice, kosu i telo brenda Herbamelis.

Pre nego što pređem na recenziranje samog proizvoda savetujem vam da se ukratko upoznate sa samim brendom Bimask koji ima fantastičnu priču kako je nastao. Nju možete pročitati OVDE!


Maska dolazi u kutiji koja u sebi sadrži 10 kesica po 5gr samog proizvoda odnosno smeše za rastvaranje što znači da je ukupna količina koju dobijate 50gr.

Cena: 599rsd (dostupna je u Lilly drogerijama i na Herbamelis sajtu)




Sastav: žalfija, nana, kamilica, majčina dušica, ruzmarin, grčko seme, pšenične klice, divlja ruža, mineralna podloga - "zelena glina". Preparat je tretiran jonizujućim zračenjem (sterilisan proizvod) i višestruko je testiran i odobren za opštu upotrebu od strane instituta za javno zdravlje Srbije tako da je potpuno bezbedan za korišćenje!


Upotreba i priprema preparata:
• BIMASK za lice: sadržaj kesice preliti sa 5 kašičica ključale vode i dobro promešati. Ostaviti da se prohladi i zatim prstima ili četkicom naneti na prethodno očišćeno lice izbegavajući predeo oko očiju i usana. Ostaviti da deluje 30 minuta i zatim isprati mlakom vodom.
• BIMASK za kosu: sadržaj kesice dobro izmešati sa jednom dozom (25ml) neutralnog šampona. Oprati kosu kao i inače. Pri drugom pranju kožu glave masirati vrhovima prstiju nešto duže i intenzivnije. Dobro i temeljno isprati kosu mlakom vodom.
BIMASK za telo: može se koristiti u vidu kupke (1-2 kesice dodati u već pripremljenu vodu u kadi) ili kao dodatak uz vašu kupku/gel za tuširanje (priprema isto kao za kosu).



Dejstvo:
- LICE: Pripremljen sa vodom, Bimask predstavlja idealnu masku za negu masne, aknozne, problematične kože. Pažljivo osmišljena kombinacija lekovitog bilja sa umirujućim dejstvom i odgovarajuće mineralne podloge pruža Vašoj koži neponovljiv osećaj čistoće.
- KOSA: Bimask se može koristiti i kao pakovanje za kosu. U kombinaciji sa šamponom (važno je izabrati blagi, neutralni za sve tipove kose), predstavlja savršen tretman za revitalizaciju kako masne, tako i kose oštećene hemijskim postupcima.
- TELO: Za sve ljubitelje malih rituala dobra vest je da se Bimask može koristiti kao relaksirajuća kupka. Da biste zaronili u svet prirodne nege dovoljno je da 1-2 kesice Bimaska dodate uobičajeno pripremljenoj vodi za kupanje.
- DRUGA DEJSTVA: Bimask je patentiran kao prirodni konzervans i kao takav unistava mikroorganizme i sprecava pojavu gljivica te je njegova industrijska primena siroka i prevazilazi domene kozmeticke industrije.



Moje mišljenje:
- Nažalost nemam pozitivno iskustvo sa ovom maskom ali ne njenom krivicom već iz razloga što sam alergična na neki od sastojaka koji sadrži a da to nisam ni znala. Prilikom upotrebe maske već nakon par minuta sam osetila osećaj hlađenja koji mi se jako dopao, ali nekoliko trenutaka nakon toga je koža izuzetno počela da me svrbi i da me pecka. Mislila sam da je samo do toga što sadrži dosta bilja pa je možda intenzitet delovanja jači jer je napravljena od 100% prirodnih sastojaka. Međutim već posle 20 minuta je postalo neizdrživo i nakon što sam oprala masku sa lica mlakom vodom kako i piše ostala sam zatečena. Lice mi je bilo skroz crveno tačno tu gde sam stavila masku i strašno me je peklo a i bilo je vruće na dodir. Shvatila sam da ipak imam lokalnu alergijsku reakciju i uz medicinsku pomoć sam to i rešila. Sreća pa nije bila ozbiljna i da je nakon upotrebe medikamenta počela da se smiruje pa mi je lice sada u privobitnom, normalnom stanju. Za to zaista ne mogu da krivim masku jer sam je nakon moje negativne reakcije dala mami da proba prvp na jednom delu kože za svaki slučaj, a kasnije i na celom licu i ona nije imala nikakvu reakciju pa sam celu kutijicu njoj prosledila jer je oduševljena njome. Kaže da joj je baš umirila kožu, da ju je temeljno očistila i da je postala mekana na dodir i da je dobila neki prirodan sjaj. Ona je zadovoljna njome tako da mislim da biste i vi ako nemate osetljivi tip kože ili ako niste alergični na neki od ranije navedenih sastojaka. Izuzetno mi je krivo što je recenzija morala da bude negativna ali eto svakako imate preporuku od nekoga ko je takođe probao i ko je veoma zadovoljan njome.


BIMASK:
E-mail: herbamelis@gmail.com
Instagram: @bimask_herbamelis

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Nikada nisam probala ovaj proizvod i žao mi je što je na tebi djelovao loše. Takođe, cijenim iskrenost i što si obratila pažnju na to da nekome ta maska može da izazove alergijske reakcije i što si navela svoje iskreno iskustvo. Super post.❤️

    Sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post

    ReplyDelete
  2. Ne bi trebalo da sam alergična ni našta od sastojaka ali nikad se ne zna, na primer ranije nisam imala problem sa pantenolom ali od pre nekako imam reakcuju na njega i sve što ga sadrži... U svakom slučaju volela bih da isprobam ovu masku jer je prirodna. Hvala na iskrenoj recenziji!

    I'mperfect

    ReplyDelete
  3. La photo est très créative et très belle.

    Dear Lover

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!