Moji omiljeni proizvodi za šminkanje | PREPORUKE



Zdravo, dragi moji! Evo konačno novog posta i moram vam priznati da mi je ponekad zista teško da uskladim da budem podjednako aktivna na blogu ali i na Instagramu pa eto zato ređe objavljujem ovde ali to će se od danas promeniti jer sam pripremila mnogo zanimljivih postova koje svakodnevno vredno pripremam za vas. Ako me ne pratite na Instagramu mislim da je sada pravo vreme da to uradite jer tamo svakodnevno objavljujem raznorazne videe i fotkice sa kratkim recenzijama pa ćete uvek imati sneak peak pre nego što određeni post izađe na blog, ali ćete i uvek biti obavešteni kada post bude objavljen. Klik ovde da me zapratite!

U današnjem postu vam predstavljam omiljene proizvode koje gotovo uvek koristim kada se šminkam i to za apsolutno sve prilike.

Koji proizvodi su u pitanju možete pogledati na fotografijama ispod, a ja ću se potruditi da ispod relevantne fotografije određenih proizvoda napišem kako se koji proizvod zove, cenu, gde se može nabaviti i ukratko moje mišljenje o svakom pojedinačno.

Uživajte!


Proizvode sam podelila u dve kategorije, a to su PROIZVODI ZA OČI i PROIZVODI ZA LICE.

• Omiljeni proizvodi za oči •


U ovu kategoriju spadaju:

Revolution PRO Trends Mischief Mattes paleta senki koja je dostupna na Alexandar Cosmetics sajtu i cena joj je 1250 dinara što je odlična svota novca za njen kvalitet. Kupila sam je jer mi se dopada spektar boja i jer mi ne treba niti jedna druga paleta da bih kreirala bilo koji makeup look jer ima sve boje i nijanse kako bih se našminkala sa kojim god tonom želim. Sve senke su mat i odlično se blendaju, vrhunski su pigmentovane i jedina mana joj je što se dosta truse ali opet to je zanemarljivo. Odlično je raditi sa njom i super je za početnike.

Focallure Loose Pigment je samleveni gliter u prahu koji se nanosi tako što se malo otrese u zatvarač i zatim prstom razmaže po kapku i tako dobija metalik teksturu i ujednačeni izgled i svoč. Jako je lepa nijansa, predivno je pigmentovan i zaista ostaje dugo na kapcima. Možete ga pronaći na Instagram profilu @parfimerija_black_maraton!

bm mink lashes su veštačke trepavice koje se kupuju u predivnoj plastičnoj providnoj kutijici koja baš doprinosi da izgledaju luksuzno. Mogu se upotrebiti više puta uz adekvatno čišćenje, održavanje i skidanje lepka koji ste nanosili. Jako su lepe i nisu toliko dramatične ali su opet glamurozne pa su idealne za svaku specijalnu priliku jer prelepo ističu oči. One su takođe poručene sa profila @parfimerija_black_maraton.

Maybelline Lash Sensational Luscious maskara sa negujućim uljima me je pridobila na prvo korišćenje međutim tek je pokazala svoj pravi efekat kada sam je koristila oko dve nedelje. Mnogo je bolje raščešljavala moje trepavice i nije imala grudvice koje su se u početku stvarale jer je prikupljala previše proizvoda iz tube. Četkica je optimalne veličine i zaista se uz pomoć je super nanosi. Čini trepavice da izgledaju kao veštačke jer im daje neverovatan volumen i blago ih uvija, a takođe ih neguje zbog ulja koje sadrži. Meni je odlična, mada jedina mana joj je što se ponekad preslika na kapcima kada vam šminka stoji duže od nekoliko sati. Možete je pronaći u svim lilly i dm drogerijama, ali i parfimerijama i cena joj varira od 700 do 900 dinara.

Golden Rose Smart Eyeliner Matte & Intense Black je ajlajner sa vrlo tankom i preciznom četkicom koji je potpuno crn i suši se mat. Uz pomoć njega mogu kreirati najprecizniji luk i omogućuje mi da nacrtam jako tanke linije što nije slučaj sa svakim ajlajnerom. Mnogo mi se dopada, dugo traje i ne razmazuje se što je najbitnije. Možete ga pronaći maltene svim drogerijama i parfimerijama, ali sam ja svoj kupila u Rajićeva tržnom centru u Knez Mihailovoj po ceni od 250 dinara.

INGRID Ideal Eyes paleta senki je moja omiljena za onaj klasičan crno-sivo-beli smokey eyes koji svima stoji i koji je pogodan za svaku priliku i ide uz bilo koji karmin i bilo koju kombinaciju. Sadrži 4 satinaste senke sa blagim šimerom i metalik srebrnu senku koja je odlična da se nanese preko celog kapka i da istakne oči, dok je svetlucavo bela odlična za naglašavanje dela ispod obrve i , unutrašnjeg dela oka, svetlija bela je super kao nijansa za preko celog kapka i setovanje korektora ili baze, dok je srebrna super za spoljašnji pregib oka. Ostale dve senke se odlično nadograđuju i jedna odnosno siva koja je šimerasta je super za naglašavanje spoljašnjeg dela pregiba oka, dok je ova metalik super za preko celog kapka kako bi se kreirao pravi smokey eyes look sa svim komponentama. Cena joj je 425 dinara i možete je poručiti ovde!

• Omiljeni proizvodi za lice • 


U ovu kategoriju spadaju (odozgo na dole):

Catrice Camouflage tečni korektor koji je verujem svima već poznat i omiljen. Zamenio je mnoge poznatije i skuplje brendove jer mu niko ne može prići odnosom cene i kvaliteta kojim on slobodno može da se pohvali. Košta svega 450 dinara (nekada i manje kada je na akciji) i dostupan je u lilly i dm drogerijama. Moj je u nijansi 020 koja je mislim pogodna za većinu devojaka jer je neutralna nijansa. Već znate da je pokrivna moć neverovatna i da jednostavno briše tamne kolutove oko očiju i sve nesavršenosti poput crvenila, bubuljica i slično a da pritom traje tokom celog dana i da ima blagi matirajući efekat. Nema manu!

Bourjois Healthy Mix tečni puder je najbolji puder koji sam u životu probala i verna sam mu duže nego bilo kom drugom. Razlog tome nije jedan, već mnogo njih. Prvi je to što sadrži kompleks vitamina pa umesto da šteti koži on je hrani i pruža joj potrebnu negu i hidrataciju. Drugi je što je veoma lagan i prirodno izgleda na koži baš zbog tečne teksture koja doprinosi da se izuzetno lako nanosi, blenda i da je potrebno jako malo proizvoda za celo lice a može i da se nadogradi jer se optimalno brzo suši. Daje blagi sjaj koži i odličan je po meni za sve tipove, pa čak i za mastan koji je moj uz dobar puder za setovanje. On je jedini puder koji mi nije začepljivao pore, izazivao crvenila, iritacije, isušivao kožu i stvarao bubuljice, mitisere pa čak i akne. Ne postoji bolji od njega! Cena mu je van akcije oko 1800 dinara dok se na akciji može naći i za duplo manje. Dostupan je u odabranim lilly i dm drogerijama, ali mislim da ga možete pronaći i u Jasminu.

Elizavecca Skin Liar je prajmer odnosno podloga za šminku silikonskog tipa koji ima blagi ružičasti podton koji se neutrališe kada ga razmažete po koži i potpuno umanjuje izgled pora da se skoro pa i ne vide jer ih savršeno popunjava i samim tim pruža zaglađen izgled kože i neverovatnu mekoću. Puder na njega naleže kao san i traje znatno duže bez njega i svakom pruža mat efekat jer on u sebi ima čestice koje matiraju kožu ali toliko da ne izgleda veštački već prirodno. Možete ga poručiti preko Elizavecca sajta.

• essence the highlighter u nijansi 20 je hajlajter u presovanoj formi koji pruža suptilan sjaj sa jednim slojem i zaslepljujući sjaj ako se nanese više puta jer je odličan kada je u pitanju nadograđivanje jer je nekako puterast pod prstima, ali dovoljno praškast i šimerast da se lepo nanese četkicom bez prethodnog kvašenja iste. Ne naglašava suve delove niti nepravilnosti na koži, šljokice su jako lepo samlevene pa se odlično blenda i možete biti prirodan isto koliko i glamurozan u zavisnosti koliko ga nanesete. Cena mu je samo 340 dinara i možete ga pronaći u svim dm i lilly drogerijama.

Rimmel Stay Matte presovani puder za setovanje u transparentnoj nijansi je moj must-have i ne bih ga menjala ni za jedan drugi. Cena mu je oko 460 dinara i zaista je fantastičan što se tiče matiranja kože i eliminisanja viška sebuma i sjaja. Iako matira kožu ona i dalje izgleda prirodno i nema taj "cakey" efekat. Ne daje onaj flashback efekat i puder se uz pomoć njega ne pomera satima. Nema niti jednu manu i uvek ga rado opet kupujem kad ga potrošim, a jedno pakovanje ume da mi traje i po 6-7 meseci ako ga svakodnevno koristim. Možete ga naći u svim drogerijama i parfimerijama.

Kylie Cosmetics Posie K tečni ruž za usne sam dobila na poklon od tetke koja živi u inostranstvu u setu zajedno sa olovkom u istoj nijansi koja je očajnog kvaliteta jer se posle dva korišćenja polomila, ali je bila jako kremasta pa je prava šteta. Međutim tečni ruž je zaista onoliko dobar koliko ga hvale jer prvo ima predivno pakovanje koje je zaista teže od pakovanja drugih ruževa, ima sjajan i veoma precizan aplikator pa vam olovka nije ni potrebna, nijansa je prelepa boja mesa i sjajno stoji uz svaki eye makeup look, jako je kremast i brzo se suši na mat, ali ne isušuje usne i ne lepe se kada ga nanesete. Potpuno je vodootporan i jedva ga skinem i sa micelarnom vodom što bi mu bila jedina mana. Obožavam ga! Cena mu je ispod 3000 dinara u setu sa olovkom, a možete ga poručiti ovde!

essence eyebrow designer u nijansi broj 02 je tamnobraon olovka za obrve sa češljićem koja je jedna od najjeftinijih jer košta ispod 200 dinara i svuda je možete pronaći a kvalitet je vrhunski jer se ne lomi, lako se zarezuje, troši se sasvim solidnom brzinom jer je ja koristim skoro svaki dan, vrhunski je pigmentovana, taman je kremasta da možete da kreirate i blage i oštre linije i ne razmazuje se toliko lako. Dugotrajna je i uz pomoć ćešljića koji dobijete možete kreirati oštriji izgled ili čak nežniji uz blendanje. Nema joj ravne!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada!
- Da li ste probali nešto od ovih proizvoda, i ako jeste koji je vaš favorit?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Odličan post draga, imamo nekoliko zajedničkih favorita, pogotovo Catrice korektor i Maybelline maskara, omiljeni! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mnogo ti hvala, Zrinka! Drago mi je da i ti deliš isto mišljenje za pomenute proizvode. 😍❤

      Delete
  2. Maybelline maskara i Bourjois puder su moji favoriti. Odlični proizvodi koje stalno koristim.
    Catrice korektor je super, a i Makeup Revolution ima odlične, a veoma povoljne palete. Elizavecca prajmer me jako zanima i moram ga probati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema boljih proizvoda tog tipa! Drago mi je da se slažemo. ❤❤

      Delete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!