Prelistavanje DEAR DIARY NOTEBOOKS planera + saveti kako da organizujete svoj dan



Zdravo, dragi moji!

Danas vam donosim još jedan post, ali ovog puta skroz drugačije tematike jer sam imala neopisivu želju da vam predstavim što pre paket koji mi je stigao od devojke koja vodi profil @dear_diary_notebooks. Na tom profilu ona deli njene divne kreacije koje ručno crta i izrađuje i koje je pretočila u prelepe planere koje ću vam pokazati u nastavku posta, kao i bedževe i još mnogo toga. Pored njenog već pomenutog profila, ona svoje artikle prodaje i na Etsy sajtugde ima svoju prodavnicu pa samim tim šalje širom sveta, pa vam preporučujem da i to pogledate ovde!

Ukoliko me pratite na Instagramu - @iammilitza onda ste već imali prilike da zajedno sa mnom prelistate ove divne planere putem IGTV-a ali ako taj video niste odgledali evo posta gde ću pokušati uz pomoć fotografija iste da vam dočaram.


Planeri koji su se našli unutar prelepo upakovanog papira su sa dva potpuno različita dezena na koricama. Jedan je sa motivima suncokreta koji su verujem većini vas omiljeni, a drugi je sa motivom cveća odnosno božurom ili ružom (na šta mene podsećaju). Oba su posebna na svoj način i zaista kreirana sa ljubavlju jer su rukom iscrtana.




Planer sa suncokretima je možda meni draži jer prosto obožavam njegov cvet i kako izgleda, nekako zrači pozitivnom energijom jer izuzetno podseća na sunce. Unutrašnjost samog planera je nešto najlepše što sam videla, jer vas na prvoj stranici dočekuje par linijica gde možete upisati vaše ime ili šta god drugo želite, dok vas nakon toga očekuje kalendar za ovu godinu, kao i beskrajno mnogo belih listova ispunjenih sa klasičnim linijama gde možete pisati svoje misli, kako ste proveli dan, liste za kupovinu, pa čak i recepte, zatim stranice sa prostorom za beleške, planove, potpuno prazne stranice sa divnim cvetnim okvirima gde možete nešto i nacrtati, zalepiti neku sliku ili slično, a takođe imate i stranice gde su odštampani dani u nedelju u vidu kocki ili pravougaonika kako biste mogli da isplanirate ne samo taj jedan dan, već celu nedelju pa i mesec. Na poslednjoj strani je identičan dizajn kao na prvoj ali je takođe tu i kartonski holder gde možete ubaciti bilo šta vama bitno, da li to bila neka fotografija, možda neka razglednica, računi iz trgovine kako biste mogli da pogledate na kraju meseca koliko ste potrošili i tako oformili svoj budžet ili slično. Bezbroj je mogućnosti! Po meni je jako praktičan i izuzetno lepo osmišljen zajedno sa divnim ilustracijama pa jednostavno nećete moći da odolite a da u njemu ne planirate svoje vreme, koje je dragoceno!





Što se tiče drugog planera, priča je ista samo se za nijansu razlikuje od prvog zbog pre svega korice koja je potpuno drugačija i meni prelepa baš zbog kombinacije plave i roze boje, ali takođe i zbog kalendara koji je i za ovu ali i za narednu godinu što mi je odličan dodatak. Ovaj planer ću zadržati za sebe kako bih mogla da vodim evidenciju o postovima na blogu, ali i na Instagramu, kao i radi planiranja svih obaveza koje imam da završim u toku jednog dana, pisanju recepata ali i kako bih mogla da sačuvam novac za neko putovanje na primer i vodim računa o svim troškovima u toku meseca.

Dakle, prvi planer odnosno planer sa suncokretima za koji ste izglasali u komentarima da vam se više dopada je ZA VAS i iskreno vam preporučujem da me zapratite na Instagramu ako do sada niste kako biste bili u toku kada objavim DARIVANJE u kom će baš pomenuti planer igrati glavu ulogu, ali ćete uz njega takođe imati prilike da osvojite i neke kozmetičke preparate koje sam za vas odabrala, kao i da dobijete mali poklon iznenađenja.

A sada da pređemo na deo posta gde ću sa vama podeliti savete kako da organizujete svoj dan i budete maksimalno produktivni u svemu što radite!

Znam, život nam se promenio iz korena i znam da niko od nas više nije toliko motivisan od kada je cela ova vanredna situacija, ali opet mislim da je veoma važno da se polako vraćamo na pravi put tj. onaj koji smo zamislili da nas vodi do naših snova i da uz pomoć planera organizujemo svoje dane najbolje što možemo kako bismo konačno odradili sve ono što smo gurali pod tepih i ostavljali za sutra!

PRVI KORAK: Pokušajte da odredite svoje prioritete!

- Ili drugim rečima rečeno prvo što treba da uradite ujutru pred spavanje ili ujutru kad se probudite je da na papir popišete sve obaveze koje treba da odradite taj dan ili narednih nedelju dana (ako više volite na nedeljnom nivou da planirate). Zatim te iste obaveze rasporedite kako vam ne bi bilo isuviše teško da ih odradite u jednom danu ili da pretrpate jedan dan a da nekim danom nemate nijednu. Najbolje je da kada ispišete na papir svrstate u određeni dan jednu ili po 2 ili čak 3-4 obaveze u zavisnosti koliko ih ukupno imate, a da vreme između istih ostavite kako biste za to vreme mogli da se opustite odnosno da zadovoljite svoje potrebe i da pritom ne dođe do preteranog profesionalnog sagorevanja.

DRUGI KORAK: Razvrstajte bitno od nebitnog!

- Onda kada ste ostavili srce na papiru i kada ste ispisali sve što treba da uradite tog dana ili nedelje potrebno je da tačno odredite kada ćete šta uraditi odnosno da po satima rasporedite vaše obaveze i da kao što sam već rekla pravite pauzu između svake bitne obaveze i tu "ugurate" ono nebitno ili ono što volite da radite i u čemu uživate.

TREĆI KORAK: Izaberite planer!

- Da, jednako je bitno da imate planer koji vam se dopada kao i da organizujete dan. Pitate se što? Zato što će vas lep dizajn naterati da obaveze zapisujete i da tako planirate šta ćete tog dana uraditi, a i svakako ćete doživeti satisfakciju kada vidite da ste ispunili sve što ste u planeru i napisali tako da vam preporučujem da pored planera uložite i u neke lepe markere čija vam se boja dopada i da sa njom ispunite kvadratiće obaveza koje ste odradili ili da iste prekrižate ukoliko ste po tezama pisali.

ČETVRTI KORAK: Fokusirajte se na rezultate!

- Nemojte da se previše opterećujete zadacima koje treba da uradite već uvek gledajte širu sliku i razmišljajte o tome šta vam svi ti zadaci na kraju donose. Najbolje je da u planeru kada ispišete obaveze za taj dan ili za tu nedelju napišete i vaš cilj odnosno rezultat koji želite da postignete kako biste se dodatno motivisali!

PETI KORAK: Nagradite se!

- Najbitnije je da na kraju cele te nedelje i vašeg ispunjenog cilja odnosno potpuno izvršenih obaveza koje ste te nedelje ili tog dana isplanirali takođe i nagradite sebe i kupite na primer nešto što ste dugo želeli ili organizujete spa veče ili pojedete nešto o čemu dugo maštate.

Dodatni saveti i preporuke:
- Pored uobičajenog dnevnog ili nedeljnog planiranja svakako vam preporučujem da vodite evidenciju o troškovima jer tako možete uštedeti za nešto što ste dugo želeli, za neko putovanje ili večeru u lepom restoranu. To će vam sigurno dati vetar u leđa i shvatićete da sve što radite vama donosi samo bolje a ne lošije i da time poboljšavate ne samo kvalitet vašeg života nego i drugih ljudi oko vas jer ćete imati više vremena za sebe koje je takođe jedno od nagrada kada isplanirate svoje vreme, ali i vremena za vama drage ljude koji će svakako to ceniti.

- Nadam se da vam se dopada ovaj post i da sam vam barem malo pomogla sa savetima koje sam imala da podelim sa vama tako da, to bi bilo to za ovaj post, a vi ukoliko želite podelite neki vaš savet ili predlog u komentarima ispod. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Odlično napisan post! Divno si predstavila planere. Pogledala sam i video. Planer sa ružama je moj favorit i definitivno mi treba jedan takav.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti mnogo, Ivana! Baš mi je drago da se i tebi sviđaju. 😊 Budi u toku, za par dana možeš osvojiti jedan od njih. ❤

      Delete
  2. Ja obozavam planere, jer sam osoba koja planira mnogo unapred. Svidjaju mi se slike, planer je bas lepo fotografisan, i sve se lepo vidi. Svidja mi se sam estetski izgled planera ❤

    ReplyDelete
  3. Post je predivan. Planeri mi se veoma dopadaju. Takođe mi se sviđa što si na kraju teksta dala neke svoje savjete i podstakla čitatelje na pozitivnu akciju.❤️

    Sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, draga! Baš mi je drago da ti se dopadaju saveti i planeri. Šaljem poljubac! 😘😘

      Delete
  4. Kako su samo predivni planeri, prava umetnost kako su oslikani! <3


    http://www.couture-case.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, Jelena! Baš mi je drago da ti se sviđaju ❤

      Delete
  5. Baš mi je drago da ti se dopada! Sad baš imaš darivanje na mom Instagram profilu @iammilitza pa možeš osvojiti jedan od ovih planera! 😊

    ReplyDelete
  6. Planeri izgledaju prelepo! Post je odličan i sigurna sam da će mi drugi deo istog biti od koristi! Drago mi je što si utiske i savete podelila zajedno sa nama. Odličan post!
    Ilmaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!