Recenzija kućne hemije iz dm drogerija | HAUL



Zdravo svima!

Sa velikim zadovoljstvom vam donosim još jednu recenziju, a u pitanju je haul odnosno predstavljanje kupovine koju sam još pre nekoliko meseci obavila u lokalnoj dm drogeriji, a koja će vam sada sigurno dobro doći jer sam stekla i te kakve utiske o proizvodima koje ću vam predstaviti a tiču se kućne hemije i svi su isprobani određeni period kako bih mogla da iznesem mišljenje o svakom pojedinačno. Kao što već znate dm drogerija ima svoje brendove u maltene svim kategorijama proizvoda koje nudi i mnogo su jeftiniji od onih koje proizvode poznatiji brendovi pa jednostavno uvek za njima prvo posegnem zbog cene koja je i te kako pristupčna, a da li su ispunili moja očekivanja saznaćete u nastavku posta.

Moram da napomenem da možda ovi proizvodi sada nisu dostupni u pomenutim drogerijama iz razloga pošto su jako traženi od kada je kod nas proglašeno vanredno stanje i svakako vam ne preporučujem da bez potrebe izlazite napolje da biste ih kupili, ali svakako ukoliko vam se bilo koji od njih dopadne i ako vam je ponestalo istog kod kuće a neophodan vam je obavezno se pridržavajte preventivnih mera kada idete u kupovinu.

Proizvodi koje sam kupila izgledaju ovako:


Moram takođe da dodam i da sam u toku isprobavanja pomenutih na fotografiji iznad dokupila još nekoliko iz iste kategorije pa ću vam ih svakako pokazati iako se nisu našli na slici koju vidite.



O proizvodu: Denkmit tečni abraziv sa osvežavajućim mirisom limuna je idealan za čišćenje površina u kuhinji i kupatilu. Otklanja tvrdokorne mrlje i lako se ispira, a odličan je za lavaboe i wc šolje, pločice, šporete, sudopere, tiganje i lonce. Sadrži gorki sastojak Bitrex i tako nudi sigurnost za vašu decu i moguće trovanje usled konzumiranja.

Moje mišljenje: Ne sećam se od koga sam tačno čula za ovaj proizvod ali sam previše zahvalna na ovom otkriću. Pošto sam se pre godinu dana preselila u stan i odvojila od roditelja dugo sam tražila neko univerzalno sredstvo za čišćenje ili za ribanje kako bi mi to rekli a da nije skupo i od kada sam ovo prvi put kupila od tada ga ni sa čim ne zamenjujem. Naime, prvo što mi se sviđa je što je kremaste teksture i jako se lako koristi. Nanese se na zaprljanu površinu i samo se istrlja sa npr. grubljom stranom sunđera ili četkom za čišćenje i svaka tvrdokorna mrlja se skine. Nema za šta ga nisam koristila i skine sve u sekundi i vrlo se lako ispira. Najbolje čisti ringle odnosno šporet, kadu, lavabo, pločice, wc šolju, ma apsolutno svu keramiku i porcelan. Čak je odličan i za sudoperu i zaprljane sudove koji se teško peru poput plehova, činija itd. Najbolje od svega je što je nezamislivo jeftin i što traje sigurno mesec dana ako ne i više (zavisi koliko često čistite kuću).

Cena: 99 RSD
Količina: 750ml
Ocena: 10/10


O proizvodu: Denkmit mirišljavi jastučići za ormar sa odećom, obućom, za fioke, sportske i putne torbe. Pruža garderobi svežinu i do 6 nedelja. Koriste se tako što se okače uz pomoć tračica koje se nalaze u pakovanju za ormar ili se stave direktno na garderobu u fioci, torbi itd.

Moje mišljenje: Lutajući kroz dm uvek nađem nešto zanimljivo i ovaj proizvod me je privukao odmah čim sam videla za šta služi. Svi imamo problem da nam od stajanja nekad veš upije miris drveta ili tipa nameštaja i organizatora u kome je složen i ponekad izgubi taj miris omekšivača kada predugo stoji odložen tako da mislim da je ovo odličan i inovativni način da se održi svežina veša nekoliko nedelja. Ja ih imam zakačene u ormarima, fiokama, policama, obućaru mnogo duže od 6 nedelja i verujte mi da se i dalje oseća predivan cvetni miris kad god ih otvorim. Pakovanje sadrži 4 komada i 4 tračice za okačinjanje tako da mislim da je to sasvim dovoljno za sva skladišta koja imate. Apsolutno preporučujem ovaj proizvod!

Cena: oko 240 RSD (na sniženju)
 Količina: 4 komada
Ocena: 10/10



O proizvodu: Denkmit gel za čišćenje WC šolje sa limunom ima dvostruko dejstvo koje podrazumeva da temeljno čisti i istovremeno pruža svež letnji miris. Takođe poseduje Bitrex koji sprečava moguće gutanje jer ima gorak dodatak.

Moje mišljenje: Tražila sam neki jeftini sanitar i to sam i dobila ovime jer je imao zaista neku smešnu cenu koja je troduplo manja od cene ostalih brendova koji se nalaze na policama. Jako lepo miriše i zaista se lako koristi međutim taj miris jako brzo nestaje i nije toliko dugotrajan. Čisti šolju sasvim solidno ali ponekad je potrebno da ga upotrebim više puta kako bi otklonio sve fleke. Svakako za cenu koju sam platila sasvim zadovoljavajući proizvod i pritom jako dugo traje.

Cena: oko 180 RSD (ako se ne varam)
Količina: 750ml
Ocena: 7/10


O proizvodu: Denkmit osveživač prostora "Pure Sensation" koji omogućava svež vazduh u celoj prostoriji. Upotrebljava se tako što se dobro promućka pre svake upotrebe i potrebno je prskati ga na gore i nikako direktno na tekstil, jastuk ili zavesu. Koristiti ga u dobro provetrenim prostorijama.

Moje mišljenje: S obzirom na to da uvek volim pri ruci da imam osveživač prostora u prostorijama kupatila jer je prosto neophodno da se sa njim neutrališu svi neprijatni mirisi jako sam dugo tražila neki sa prijatnim, osvežavajućim mirisima, koji ne ostavlja lepljiv trag po predmetima, koji se lepo raspršuje i koji zaista neutrališe sve mirise a da pritom nije preskup jako sam zadovoljna sa pomenutim jer zaista čekira sve stavke koje sam navela. Odlično deluje i stvarno je praktičan i vrlo svrsishodan. Cena mu je bila smešna u odnosu na druge proizvode ovog tipa a apsolutno je istog kvaliteta i delovanja.

Cena: oko 250 RSD
Količina: 300ml
Ocena: 10/10


O proizvodu: Denkmit univerzalno sredstvo za čišćenje sa prolećnom mirisnom notom za do 50 upotreba sa multi-aktivnom formulom uklanja tvrdokornu prljavštinu i pruža blistavi sjaj bez dodatnog brisanja, intenzivnu svežinu kao i efekat brzog sušenja. Takođe sadrži gorki dodatak Bitrex za sprečavanje gutanja i time pruža sigurnost za vaše najmlađe.

Moje mišljenje: Isključivo ga koristim kao podoper i zaista mi je odličan za tu svrhu jer ne treba mnogo proizvoda da bi se napravila odlična pena i očistile sve podne površine u stanu ili kući. Jako lepo miriše i jedina mana je što se taj miris ne zadržava dugo već jako brzo ispari ali se pod izuzetno brzo suši bez obzira da li su u pitanju parket, laminat ili pločice i pruža izuzetnu blistavost tako da sam zaista zadovoljna sa njim jer je daleko jeftiniji od svih proizvoda koji su za tu svrhu.

Cena: oko 190 RSD
Količina: 1L
Ocena: 9/10



O proizvodu: Denkmit mini osveživač u spreju (baza) sa mirisom limuna + 1 dopuna za kupatilo i WC dovoljan za oko 260 upotreba i pogodan za sve uobičajene patrone

Moje mišljenje: Oduševila sam se kad sam na polici sa osvežačima i svećama ugledala ovaj mini osveživač koji može da se dopunjuje sa svim uobičajenim patronima a koji takođe dolazi sa jednom gratis dopunom. Ja sam uz njega kupila još dva patrona sa cvetnim i tropskim mirisom i mislim da nikad neću stići da ih iskoristim jer i posle 3 meseca i dalje koristim ovaj sa limunom koji sam dobila jer prosto ne može da se iskoristi. Bazu koju dobijete je potrebno da zalepite na bilo koju površinu i u bilo kojoj prostoriji ali sam je ja montirala u kupatilu i zaista odlično drži evo već nekoliko meseci. Patron se vrlo lako montira i sam osveživač se koristi samo pritiskom na prednju površinu. Sa samo jednim raspršivanjem pokrije celu prostoriju sa prelepim osvežavajućim citrusnim mirisom i neutrališe sve neprijatne mirise i taj predivan miris se zadržava zaista dugo međutim obavezno ga koristite u dobro provetrenim prostorijama ili uz uključenu ventilaciju jer postoji mogućnost od gušenja jer je miris jako intenzivan. Prosto obožavam ovaj proizvod i čim prođe sve ovo idem da kupim još jedan za dnevni boravak i trpezariju.

Cena baze + gratis dopune: ispod 200 RSD
Cena patrona posebno: ispod 100 RSD
Količina patrona/dopune: 25ml
Ocena: 10/10


O proizvodu: Denkmit kamen za WC šolju (osveživač) sa limunom u pakovanju od dva komada boji vodu u plavo, neutrališe neprijatne mirise, čisti, stvara penu i štiti od kamenca. Delotvorna kombinacija sastojaka sprečava nastajanje nečistoća i urinskog kamenca i pruža higijensku čistoću pri svakom puštanju vode. 

Moje mišljenje: Jako me podseća na bref i slične osveživače sa korpicom za wc šolju i zaista radi sve ono što obećava a pritom prelepo i osvežavajuće miriše i traje oko mesec dana. Odlična je stvar što se u pakovanju nalaze dva komada tako da je cena i više nego opravdana.

Cena: oko 200 RSD
Količina: 2x48g
Ocena: 10/10


O proizvodu: Denkmit omekšivač "Nebeska svežina" za 50 pranja čini veš mekanim i mirisnim. Olakšava peglanje, štiti tkaninu i boje. Sadrži gorki dodatak Bitrex protiv gutanja i time pruža veću sigurnost za decu.

Moje mišljenje: Nisam do sad pomenula ali zaista im skidam kapu za to što su u svaki hemijski proizvod koji može da se proguta dodali gorki dodatak Bitrex koji osigurava da ga deca neće progutati već ispljunuti baš zbog nepodnošljivo gorkog ukusa čak i ako slučajno dođe do toga usled nepažnje. Zaista su inovativni što se toga tiče i mislim da je ideja genijalna. Što se samog omekšivača tiče potrošila sam 4 boce pre ovog momenta kada vam pišem recenziju i nažalost iako sam u početku imala samo reči hvale sada to nije slučaj. Pošto smo u početku kada sam se preselila u stan sa dečkom imali problem sa mašinom jer je prethodni vlasnici nisu održavali veš nam je bio upropašten mirisom buđi ili čak neutralnim mirisom kao da ga nismo oprali. Prvo smo mislili da je do stana jer nemamo terasu pa ga sušimo u zatvorenom prostoru, pa smo mislili da je do omekšivača, pa smo tek na kraju shvatili da je problem mašina i nakon njenog detaljnog čišćenja smo ipak imali posledice jer nam je većina veša koja je prana na većim temperaturama zaista mirisala na buđ što je bilo razočaravajuće. Čak i nakon čišćenja mašine i kupovine potpuno novog veša, peškira i ostalog što je najviše poprimilo miris ipak smo shvatili da je problem u omekšivaču koji prelepo miriše u pakovanju ali prosto ne ostaje na odeći kada se opere ili jako brzo izvetri sa nje. To nisam shvatila sve dok nisam kupila plavi Lenor i sav neprijatan miris je nestao sa odeće i ostaje danima na istoj. Dakle, ovaj omekšivač nije dovoljno jak, ima prelep miris ali on ne ostaje na odeći, omekšava odeću ali ne olakšava peglanje i izuzetno se brzo troši jer sam ga stavljala kao luda pošto se nikako nije osećao. Iako nije loš za cenu koja je plaćena svakako bolje da uložite u skuplji omekšivač kojeg vam ne treba puno da bi vam veš mirisao nego da eksperimentišete sa ovim i stavljate duplo više u nadi da će barem malo zamirisati.

Cena: 170 RSD
Količina: 1,5L
Ocena: 3/10



O proizvodu: Denkmit sredstvo za čišćenje stakla sa formulom za zaštitu stakla. Pogodno je i za površine od plastike i nudi sigurnost za decu jer takođe sadrži već pomenuti gorki dodatak. Pruža brilijantni sjaj bez tragova, brzo i lako uklanja prljavštinu, prašinu, nikotin i otiske prstiju sa prozora, ogledala, staklenih stolova, stakla na automobilima i ostalih glatkih površina.

Moje mišljenje: Odlično sredstvo za čišćenje kao i svako drugo ovog tipa. Sviđa mi se što raspršivač može da se zatvori u svakom trenutku, kao i što može da se menja konzistencija između guste pene i spreja. Meni je odlično za apsolutno sve površine i savršeno otklanja i tragove i fleke i prašinu. Koristim ga čak i za radne površine poput stolova, natkazni, vrata, ormara, radijatora itd. Baš miriše osvežavajuće i ne šteti površinama.

Cena: oko 150 RSD (na sniženju)
Količina: 1L
Ocena: 10/10



- Poslednja dva proizvoda na fotografijama iznad su kupljena naknadno i zato ih nema na fotografiji sa svim proizvodima iz ovog haul-a, ali u pitanju su Profissimo eterično ulje sa eukaliptusom i Denkmit sapun protiv fleka.

Moje mišljenje: Eterično ulje sa eukaliptusom sam kupila jer sam čula preporuku od jedne moje drugarice da svaki put kad sipam vodu u posudu za radijator/tea peć ubacim nekoliko kapi eteričnog ulja jer ću time postići efekat prirodnog osveživača vazduha i time ću takođe pročistiti disajne puteve jer je eukaliptus poznat po tome. Mislim da je to genijalna ideja i da je odlično za pročišćavanje vazduha u prostorijama u toku sezona kada se stan ili kuća greju i jako mi je drago da sam baš uzela ovo dm-ovog brenda jer je odlično. Jako se sporo troši, ima baš jak ali veoma prijatan miris, dugotrajan je i veoma se lako dozira. Što se tiče samog sapuna za fleke njega sam kupila jer sam očajnički htela da skinem fleke hemijske koja je iscurela na mojoj beloj uniformi u toku staža u bolnici i zaista zahvaljujem svaki dan što sam baš njega uzela jer prvo bio je smešno jeftin, drugo jako se sporo troši i imam ga već mesecima a kao da ga nisam ni koristila, pored uklanjanja fleka što radi apsolutno savršeno čak i izbeljuje veš pa mi je pomogao i u vraćanju bele boje posivele uniforme od silnog pranja i nema te fleke koju on neće skinuti. Samo pokvasite tekstil i njega i utrljate ga u odeću i onda protrljate rukama kao kada ručno perete veš, isperete i posle ili operete ručno ili ubacite u mašinu i stvarno biće kao da fleke nikad nije ni bilo. Najbolje otkriće iz cele ove kupovine.

Cena eteričnog ulja: 160 RSD (na sniženju)
Količina: 10ml
Ocena: 10/10
Cena sapuna za fleke: oko 80 RSD (na sniženju)
Količina: 100gr 
Ocena: 10/10

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Da li ste nekada isprobali nešto iz pomenute kategorije u dm drogeriji, i ako da koji vam je njihov omiljeni proizvod?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. O velikoj količini, ako ne i o svim proizvodima sam slušala kod Ane, poznatije kao Ana2cats i zaista sam oduševljena sa proizvodima. Još sada kada sam pročitala recenziju kod tebe, još više mi se dopadaju određeni proizvodi ❤️❤️❤️

    Marija's blog

    ReplyDelete
  2. Odličan post draga,probala sam. Ne bih da navodim ali sa većinom je bilo pozitivno iskustvo 💜


    lepotaodaleks.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Odličan post! DM ima super stvari za čišćenje kuće,a jako povoljne. Od ovih nisam probala ništa, ali jesam Denkamit sredstvo za šišćenje kamenca sa sirćetom i i odličan je.

    ReplyDelete
  4. Odličan post. Obožavam dm i njihove proizvode! :)
    Novi - www.minniearts.com  

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!