TOP 5 proizvoda iz dm drogerija ispod 500 dinara | MOJA PREPORUKA



Zdravo, dragi moji!

Kako provodite dane u ovom karantinu? Pravo da vam kažem meni sve više fale one uobičajene obaveze, šetnja, pa čak i odlazak do prodavnice bez da moram da nosim celokupnu zaštitnu opremu. No, uvek se oraspoložim činjenicom da će uskoro sve biti u redu i da ćemo se vratiti normalnim životima, ali isto tako obožavam da skrenem misli tako što organizujem spa dan i posvetim sebi i nezi svog tela, lica i kose nekoliko sati jer se odmah osećam bolje kad spolja izgledam lepo i negovano.

Zato sam za danas pripremila jedan post koji već dugo vremena želim da objavim ali nikako da se nakanim. Definitivno previše novca trošim u dm-u i pošto želim početkom sledećeg meseca da pišem favorite nisam htela da ponavljam proizvode pa ću vam ovde predstaviti one koje najduže koristim ili koje trenutno najčešće upotrebljavam pa sam ih zato svrstala u top 5 proizvoda koji koštaju ispod 500 dinara (oko 4€).

Proizvodi koje sam uvrstila u ovaj post su:


Balea kremasti gel za tuširanje (sa puter mlekom i limunom)
Balea sprej za zaštitu kose od toplote
Balea piling za usne sa kokosom
Alverde krema za ruke sa organskim narom i kakao puterom za intenzivnu negu kože
Alverde dezodorans u roll-on varijanti sa kamilicom za osetljivu kožu



O proizvodu: Balea kremasti gel za tuširanje sa puter mlekom i limunom. Ova blaga hidrantna formula sadrži AquaCellSoft i čini kožu elastičnom. Nežna receptura sa mlečnim proteinom štiti kožu od isušivanja i održava njenu prirodnu ravnotežu. Pogodan je za sve tipove kože pa i osetljivi.

Moje mišljenje:
Zapravo sam htela da svrstam u favorite njihovu kupku sa vanilom i kokosom jer je ne menjam već više od dve godine i stalno je dokupljujem jer je miris predivan i zaista savršeno hidrira moju kožu i miris ostaje čak i posle ispiranja. No, nemam je više i pošto izbegavam da idem bez razloga napolje odlučila sam ipak da vam uslikam ovu koja već mesecima čeka da je koristim a dobila sam je na poklon. Generalno ni sa jednom njihovom kupkom ne možete da pogrešite jer su prejeftine, prelepo mirišu i nisu grube prema koži a pritom je zaista čine mekanom i ne isušuju je. Uostalom, ko da odoli njihovim preslatkim pakovanjima. Ova je sa puter mlekom i limunom i miriše očaravajuće, a tekstura me podseća na puding verovali ili ne jer je nešto gušća od one sa vanilom a opet odlično peni i savršeno čisti kožu i čini je svilenkastom i mekanom na dodir. Baš mi se dopada, ali vanila i dalje ostaje moj favorit. Najviše mi se sviđa kod njih činjenica da mi ne izazivaju iritacije, crvenilo i osip po koži jer im sastav nije toliko loš, barem kod nekih mirisa, dok su mi sve druge kupke mnogo skupljih brendova izazivale velike probleme sa kožom. Kupite jedno pakovanje i verujte mi da nikad više neće posegnuti ni za jednom drugom ma koji miris odabrali.

Količina: 300ml
Cena: 99 RSD (ispod 1€)



O proizvodu: Balea sprej za zaštitu kose od toplote ima dvofaznu recepturu koja štiti kosu i intenzivno je neguje. Pruža zaštitu kose od temperature do 220 stepeni. Negujuća formula sa pantenolom i proteinima pirinča čini da ulja intenzivno neguju kosu, a ne opterećuju je. Odličan je za elastičnu i sjajnu kosu jer ne sadrži silikone. Pre svake upotrebe ga je potrebno dobro promućkati da bi se obe faze sjedinile. Pre feniranja ga ravnomerno naprskati sa udaljenosti na oko 15cm na mokru ili peškirom prosušenu kosu. Pre upotrebe prese za kosu ili figara ponovo naneti na suvu kosu i sačekati da se upije.

Moje mišljenje:
- Malo je reći da obožavam ovaj sprej za kosu. Koristim njihov sprej za zaštitu kose od toplote sigurno 3 ili 4 godine i sećam se da je pre bio u nekom drugom pakovanju sa raspršivačem koji je izgledao kao onaj za sredstva za brisanje stakla i znam da sam se jako uspaničila kad nisam mogla da ga pronađem u dm-u sve dok nisam skapirala da su samo promenili pakovanje i da je sada raspršivač u drugom obliku. Moram da priznam da je zaista napravio razliku jer znam po drugaricama koje isto baš često stilizuju kosu i stalno me pitaju kako mi nije iskrszana i slično tako da ipak mislim da i te kako deluje. Na prvu loptu se previše oseća alkohol međutim kada ga dobro promućkate i kada se faze sjedine oseća se parfemski miris koji mi se mnogo dopada i zadržava se na kosi i nakon sušenja, ali i stilizovanja presom ili figarom. Ja nekad čak uključim presu i na maksimum što je 230 stepeni i nikako ne preporučujem pa mi i dalje kosa ne izgleda iskrzano i suvo. Najbitnije je da ne lepi kosu i da je ne masti, takođe baš je lepo omekša i čini je glatkom i mekanom danima. Još jedna prednost je što čak pomaže u raščešljavanju što me je zaista oduševilo. Imate moju iskrenu preporuku!

Količina: 200ml
Cena: oko 350 RSD (ispod 3€)



O proizvodu: Balea piling za usne sa očaravajućim mirisom kokosa te u mislima vodi na daleke tropske destinacije, dok u stvarnosti uz pomoć shea buttera i pčelinjeg voska čini tvoje usne glatkim, negovanim i spremnim za nanošenje karmina ili poljupce.

Moje mišljenje:
- Baš sam dugo tražila piling za usne koji nije grub i koji zaista radi svoj posao a da je pritom u praktičnom pakovanju kao balzam odnosno u roll-on opciji. Za njega sam čula još kada je izašao u prodaju početkom prošle godine međutim kad god bih ga potražila u drogerijama u tržnom centru gde sam povremeno radila ili tipa u centru Beograda u toku šetnje jednostavno ga nije bilo i uvek je bio rasprodat. Prodavačica mi je čak rekla da se razgrabi odmah taj dan kad stigne i posle ga nema po nedelju i nešto dana. Time sam odmah znala da je sigurno dobar i da ga zato svi toliko kupuju. Onda su krenule da ga hvale sve blogerke i jutjuberke i postala sam opsednuta da ga pronađem i baš kad sam se najmanje nadala svratih u dm drogeriju blizu stana na Mirijevu koja inače nije mnogo prometna i ugledam ga sva ushićena. Baš sam se obradovala kad sam ga videla i morala sam da ga kupim. Sad mi je krivo što nisam uzela više pakovanja ali tada nisam imala više novca u novačniku jer sam kupila još par proizvoda ali se iskreno nadam da ću ga opet naći jer je predivan. Na početku kada tek počnete da ga koristite imate osećaj da je kao najobičniji balzam ali čim ga nekoliko puta namažete nakon toga kreću da se pojavljuju sitne gromuljice odnosno čestice kokosove kore i njegovog ploda i zaista čine čudo. Prvo nisu uopšte toliko grube i da, troši se brzo jer je potrebno izvršiti piling prelaženjem nekoliko puta preko usana ali pruža neverovatan efekat i zato ga stavljam uveče pred spavanje i pustim da odstoji celu noć i onda ujutru samo operem usne i blago ih protrljam peškirom ili poručkam kokos (znam, odvratna sam) i zaista skine sve mrtve i ispucale ćelije. Fantastičan je i ujedno prvi piling koji zaista radi svoj posao a pritom čini usne glatkim i mekanim. Obožavam ga!

Količina: 4,5g
Cena: ispod 150 RSD (oko 1,3€)



O proizvodu: Alverde krema za ruke za intenzivnu negu sa organskim narom i kakao puterom. Pogodna je za veoma suvu kožu, a bogata formula sa uljem jezgra nara i karite puterom iz kontrolisane organske proizvodnje pomažu u regeneraciji suve, zahtevne i ispucale kože pružajući joj intenzivnu trenutnu i dugotrajnu hidrataciju. Umiruje kožu i dugotrajno je štiti od isušivanja.

Moje mišljenje:
- Dugo sam koristila Balea kremu sa ureom za negu kože ruku jer su mi usled konstantnog pranja ruku jakim tečnim sapunima koje sam koristila u bolnici dok sam stažirala nenormalno ispucale ruke od suvoće i postale su toliko papreno crvene da su me pekle i bile vruće na dodir. Pomenuta krema mi je baš pomogla i preporodila kožu na duže staze ali me je zato odbijala da je koristim jer svaki put kad bih je nanela na tako iziritiranu kožu ja bih vrištala koliko me je koža pekla dok ju je upijala jer je tako delovala i zaista ujutru kad se probudim se sve povuče ako sam je nanela pred spavanje i ruke su mi baš mekane, nežne i hidrirane ali morala sam da pronađem nešto što nije toliko jako i što je pogodno za osetljivu kožu. To je upravo ova krema za ruke od brenda Alverde sa organskim narom i kakao puterom koja me je pre svega privukla zbog preslatkog pakovanja, a onda zbog prelepog mirisa i svilenkaste teksture. Koža je jako brzo upija, nije masna i čim je nanesete brzo vam se osuše ruke pa nesmetano možete bilo šta da radite a i pritom ruke i dalje budu hidrirane, mekane na dodir i nežne što je meni pun pogodak. Od nje me ni u jednom trenutku nisu pekle ruke, a radi odličan posao tako da je u vrlo kratkom periodu postala moj apsolutni favorit!

Količina: 75ml
Cena: oko 250 dinara (oko 2,3€)



O proizvodu: Alverde deo roll-on za osetljivu kožu sa organskom kamilicom i aloe verom je rađen po recepturi sa umirujućim ekstraktima iz kontrolisane organske proizvodnje naročito je prilogođena potpazušnoj jami osetljivog tipa. Delotvorna formula sa cinkom i ekstraktom cveta hmelja nudi zaštitu 24h od neprijatnih mirisa bez dodatka štetnih supstanci i aluminijumovih soli.

Moje mišljenje:
- S obzirom na to da sam dosta čitala o štetnosti dezodoransa u spreju, ali i onima koji sadrže aluminijumove soli zaista sam dugo tražila neki prirodan koji nije preskup a da je delotvoran i da ne zatvara pore i da pritom štiti od neprijatnih mirisa i mogu vam reći da sam ga konačno našla. Prvo sam probala njihov u zelenom pakovanu sa, čini mi se, zelenim čajem i limunom i on je bio super u početku međutim čim mi se koža navikla više sam osećala neprijatne mirise nego kad ga nenanesem tako da sam prestala da ga koristim i kupila sam ovaj istog brenda ali sa drugačijom formulom i sastojcima. Miris je sasvim okej, pomalo citrusan i više miriše na muški dezodorans što mi se sviđa i što znači da je univerzalan. Odlično se razmazuje mada mu je mana što ostavlja bele tragove po koži i žute po odeći, no ja utapkam malo sa toalet papirom pa umanjim vidljivost tih tragova jer nekad previše izbaci proizvoda. Odlično deluje protiv neprijatnih mirisa i ne začepljuje pore što je najbitnije. Mislim da je zaista bitno da se koriste dezodoransi ovakvog tipa jer su aluminijumove soli jako opasne zato što začepljuju pore i time remete rad lojnih žlezda koje mogu da se zapuše i da čak budu predispozicija za stavaranje kariconoma što je zaista strašno. Takođe ne preporučujem dezodoranse u spreju jer sadrže freon koji uništava ozonski omotač pa je jako loš po prirodu. Dajte priliku dezodoransima ovakvog tipa i trudite se da ne koristite uvek isti kako vam se ne bi koža zasitila, tako da kad potrošite jedan kupite npr. od nekog drugog proizvođača ili od istog ali drugačije formule i onda se nakon nekog vremena vratite na isti i verujte mi da nećete imati problema sa neprijatnim mirisima a brinućete o svom zdravlju i prirodi.

Količina: 50ml
Cena: ispod 300 dinara (oko 2,5€)

*Ovaj post NIJE sponzorisan!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
Da li ste nekada isprobali nešto iz njihovog asortimana, i ako niste kako vam se čine pomenuti proizvodi?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Odličan post i recenzija. Opisi su jako dobro i proizvodi deluju tako po načinu na koji si ih opisala! Odličan i lepo napisan post!
    Ilmaha

    ReplyDelete
  2. Super post, Balein proizvod kupku koristm već duze, kupke sa razlicitim mirisima, i super je.

    ReplyDelete
  3. Odličan post!Kupku koju si spomenula vanila-kokos trenutno koristim i asocira me na leto i neki divan period koji je nadam se pred nama,ali zaista im je gotovo svaka odlična!Zanimljivi proizvodi.

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!