Noviteti: Prima kozmetika | RECENZIJA



Zdravo svima i dobro došli u novi post! Sa velikim zadovoljstvom vam donosim još jednu recenziju, ali ovog puta kozmetičkih preparata domaćeg brenda koji je već poznat širom Evrope zbog inovativnih i pristupačnih proizvoda za široku namenu sa odličnim sastavom, a to je Prima kozmetika.

Onog trenutka kada mi je stigao paket i kada sam ga otvorila znala sam da će mi ovo biti jedna od omiljenih porudžbina tako da bez daljeg odugovlačenja ispod vam predstavljam sadržaj paketa:



U paketu su se našli sledeći preparati kako za negu kože lica i tela, tako i za kosu i nokte:


Pre nego što započnem sa recenziranjem pomenutih proizvoda posle otprilike tri nedelje korišćenja preporučujem vam da prvo odgledate IGTV video na mom Instagram nalogu klikom ovde kako biste čuli moje prve utiske nakon neke dve nedelje korišćenja ali i same preparate uživo i njihovu teksturu u vidu svočeva.



Opis proizvoda: "SUPER krema efikasno štiti ruke od štetnih uticaja promene temperature, visoke vlažnosti i ostalih nepovoljnih efekata spoljašnje sredine. Hidrira i omekšava kožu sprečavajući njeno dalje oštećenje. Redovnom upotrebom SUPER kreme koža ruku postaje nežna, glatka i zdrava. Sadrži visok procenat ekstrakta nevena, alantoina, pantenola i bisabolola."

Upotreba: Više puta dnevno umasirajte kremu u kožu. Nemasna formula se lako razmazuje i brzo upija, ne ostavljajući lepljiv trag.


Moje mišljenje: 

- U periodu kada mi je stigao paket još uvek je bilo na snazi vanredno stanje i pritom veruj da svi vi pa i ja mnogo češće perete ruke zbog trenutne situacije i zato mi je ovakav proizvod bio preko potreban jer mi se od silnih hemikalija koje se nalaze u sapunima, ali i od dezinfekcionih sredstavila koža ruku našla u očajnom stanju jer je koža počela da mi puca ne samo na spoljašnjem delu već i na unutrašnjem koji podrazumeva dlanove i prste. Koža mi je bila jako hrapava i ispucala, a ova krema mi je pristigla kao spas jer mi nijedna druga nije mogla pomoći. 

- Odličnog je sastava i predivno miriše na neven bez parfemskih dodataka, tekstura je naizgled veoma gusta i bele je boje međutim jako se lepo razmazuje bez ostavljanja belog i masnog traga.  Za manje od jednog minuta koža upija ovu kremu i na dodir postaje svilenkasta, glatka i mekana. Već posle 3 do 4 dana upotrebe nekoliko puta dnevno koža mi se skroz oporavila i regenerisala i od tada mi nijednom nije ispucala što dovoljno govori o delotvornosti ove kreme. Pakovanje mi se takođe mnogo dopada jer je kartonsko, prelepog je dizajna u vidu mozaika i tubica me podseća na pakovanje za tempere ili farbe što mi je baš gotivan detalj. Mislim da je ovo proizvod koji bi svako trebalo da ima u svojoj kolekciji kozmetike ne samo sada kada češće peremo ruke već uvek jer je fenomenalna.

Količina: 50ml
Cena: 350 RSD

Možete je poručiti OVDE!



Opis proizvoda: "Aloe vera tonik za čišćenje lica nežno osvežava kožu, pružajući joj dugotrajan osećaj prijatnosti. On hidrira, revitalizuje, regeneriše i popravlja estetski izgled kože."

Upotreba: Posle čišćenja kože mlekom nastaviti tretman upotrebom ALOE VERA tonika za čišćenje lica. Tupferom vate natopljenim tonikom očistiti kožu lica, vrata i dekoltea. Nakon toga naneti na lice odgovarajuću masku ili kremu. Može se koristiti više puta u toku dana

O aloe veri kao glavnom sastojku: "Lekovita biljka, poreklom iz Severne Afrike. Zovu je i „eliksir mladosti“. Bogata je vitaminima i mineralima, pogotovu vitaminima C i E i cinkom. Ima izuzetna lekovita svojstva i izvanrednu moć regeneracije. Povećava imunitet kože. Dehidriranoj koži brzo vraća vlažnost, tonira je, osvežava, omekšava i smiruje. Blagotvorno deluje na problematičnu kožu i akne."


Moje mišljenje:

- Oduvek sam želela da isprobam nešto sa aloe verom jer sam odavno svesna njenih benefita i činjenice da je odlična za problematičnu kožu sklonu aknama i bubuljicima kao što je moja ali i jer je pogodna za umirivanje osetljive kože sklone iritacijama i da ublažava crvenilo lica što je sve ono što ja želim od jednog proizvoda za čišćenje lica.

- Ovaj tonik me je pre svega privukao, pored toga što sadrži aloe veru, zbog samog pakovanja koje je izuzetno praktično jer se na vrhu nalazi pumpica i uz pomoć nje se i dozira. Ja ga koristim češće ujutru i pre nanošenja šminke nego uveče jer mi prija da umirim kožu i da je osvežim nakon što se probudim pošto posle ovog tonika zaista imam osećaj čiste kože koja je za nijansu zategnutija i takođe uklanja višak sebuma koji se stvori u toku noći što mi je baš ono što mi je i potrebno. Tečne je teksture i nežne zelenkaste boje. Baš je blag i predivno miriše odnosno veoma osvežavajuće i daje koži prirodan i negovan izgled umirujući crvenilo i dajući joj osećaj glatkoće bez isušivanja. Mnogo mi se dopada i posle evo već tri nedelje korišćenja nisam uopšte mnogo proizvoda potrošila pa smatram da je ova jedna bočica dovoljna i za 3-4 meseca svakodnevnog korišćenja što je odlično za njegovu cenu koja je izuzetno povoljna. Mislim da je ovo proizvoda koji bi svakom tipu kože odgovarao, čak i suvom uz korišćenje hidratantne kreme.

Količina: 200ml
Cena: 390 RSD

Možete ga poručiti OVDE!



Opis proizvoda: "KAFA Piling krema za lice i telo sa fino usitnjenim zrnima kafe za mehaničko čišćenje kože lica i tela. Uklanja izumrle ćelije sa površine kože, nečistoću i višak sebuma, čineći kožu glatkom. Bogata je sastojcima koji  umiruju i vlaže kožu, pospešujući njeno obnavljanje. Poboljšava prokrvljenost i razmenu materija. Nakon korišćenja ten je ujednačen i blistav, kožni reljef manje primetan."

Upotreba: "Na kožu naneti željenu količinu KAFA piling kreme za lice i telo. Vlažnim prstima masirati 10-ak minuta kružnim pokretima. Za bolju efikasnost vrhove prstiju vlažiti u toku rada mlakom vodom. Vlažnim sunđerom ukloniti kremu sa kože."


Moje mišljenje:

- Veliki sam ljubitelj pilinga kako za lice tako i za telo i oni su postali deo moje rutine nege kože još pre nekoliko godina i od tada sam zaista isprobala mnogo takvih proizvoda i baš ovaj je onaj koji se i te kako istekao i isplivao iz mase drugih koje je zasenio.

- Ovaj piling dolazi u tubi od 200ml tako da se dozira istiskivanjem što mi je veoma praktično kada je u pitanju nanošenja proizvoda ovog tipa jer se tim postupkom troši optimalna količina proizvoda i on duže traje. Braon je boje baš zbog kafe i kremaste teksture sa zrncima kafe koji vrše samu eksfolijaciju. Blag je dovoljno kako za lice tako i za telo što je vrlo teško postići i pored dubinskog čišćenja pora koje vrši ne isušuje kožu i ne izaziva iritacije zbog hidratantnih sastojaka koje sadrži pa je po meni odličan ne samo za kombinovan tim kože već i za sve, pa čak i suvi. Kada je reč o licu koristim ga tako što se prethodno umijem i na vlažne dlanove istisnem manju količinu proizvoda koji onda razmažem kružnim pokretima i umasiram u kožu radeći piling nekoliko minuta. Nakon toga ga ostavim da deluje 2-3 minuta i onda ga isperem mlakom vodom i lice utapkam peškirom. Koža pod prstima postaje mekana i glatka, a pritom imam osećaj dubinski očišćenje kože i osećaj svežine koji zaista dugo traje. Piling uklanja višak sebuma ali takođe hidrira i neguje kožu što je baš onaj efekat koji bi svaki piling trebalo da ima. Nije grub prema koži za razliku od nekih sličnih preparata ovog tipa i nanosim ga jednom nedeljno jer češće nema potrebe.. Što se tiče tela nanosim ga u toku tuširanja odnosno kupanja nakon ispiranja kupke ili gela za tuširanje barem 2-3 puta nedeljno odnosno ne pri svakom tuširanju jer zaista umem i po nekoliko puta u toku dana da se tuširam a nije mi toliko često potrebno da vršim eksfolijaciju celog tela. Piling nanosim na vlažnu kožu kružnim pokretima masirajuće je nekih 5 minuta i to na čitavom telu fokusirajući se na predeo gde su butine i zadnjica jer tu imam pojavu celulita. Nakon toga ga isperem i ostavlja blagi uljani trag koji se meni dopada i samim tim posle njega nanošenje losiona ili kreme za telo nije potrebno jer pruža svu hidrataciju i negu koja je potrebna. Malo je reći da sam oduševljena ovim preparatom i svakom bih ga iskreno preporučila jer ostavlja kožu izuzetno mekanom i svilenkastom na dodir, daje joj predivan sjaj, sprečava urastanje dlaka pa je odličan za korišćenje posle brijanja i takođe pruža uklanjanja mrtvih ćelija i čak umanjuje vidljivost celulita zbog podsticanja cirkulacije. Ako mene pitate pun pogodak!

Količina: 200ml
Cena: 650 RSD

Možete ga poručiti OVDE!



Opis proizvoda: "Preparat čijom upotrebom nokti postaju čvršći i elastičniji. Suvim i oštećenim zanokticama vraća neophodnu vlažnost. Miris kokosovog oraha."


Moje mišljenje:

- Neko sam ko ne može da se pohvali sa lepim dugim noktima zbog zanimanja medicinske sestre koja uvek mora da ima pod konac isečene nokte bez bilo kakvog laka tako da iz tog razloga nikada nisam posebno vodila računa o nezi kako noktiju tako i zanoktica sa kojima sam inače uvek imala problem jer od nervoze nekad umem da od njih napravim ranice i tada to zaista užasno izgleda pa mi je ovakav proizvod bio i te kako potreban međutim nisam nikako mogla da pronađem neki sa dobrim sastavom pa sam bila veoma srećna kada sam ugledala u paketu.

- Dopada mi se što dolazi u bočici kao i klasičan lak za nokte međutim nema taj jak i neprijatan miris baš zbog dobrog sastava već prelepo i intenzivno ali prijatno miriše na kokos. Iako je naizgled plave boje zapravo je ulje skroz providno i pošto piše da je za zanoktice ja sam ga prvenstveno uz pomoć četkice nanosila na zanoktice ali sam kasnije ostatak ulja koje zanoktice ne upiju razmazivala prstima i na celu nokatnu ploču i uz pomoć ovog ulja su sve zanoktice zarasle što možete videti u ovom IGTV videu ali su takođe nokti brže počeli da mi rastu pa su prestali da se listaju i dosta su ojačali što je samo još jedan veliki plus. Nemam ništa negativno da kažem u vezi ovog proizvoda i zaista mislim da bi svako trebalo da ga koristi kada je u pitanju nega noktiju jer uz pomoć njega možete imati negovane i lepe nokte bez odlaska u salon i skupih tretmana.

Količina: 12ml
Cena: 400 RSD

Možete ga poručiti OVDE!



Opis proizvoda: "Protekta ulje za kosu je specijalna mešavina biljnih ulja kukuruznih klica, avokada, ricinusa i sucokretovog ulja sa dodatkom vitamina E. Bogatstvo hranljivih sastojaka izuzetno hrani i oporavlja kosu. Koristi se pre farbanja, izbeljivanja i izvlačenja pramenova. Štiti kosu od oštećenja, hrani je i obnavlja i daje joj visok sjaj."

Upotreba: Naneti malu količinu Protekta ulja za kosu na kosu i dobro utrljati. Posle toga pristupiti uobičajenom farbanju i izbeljivanju.


Moje mišljenje:

- Mojom greškom i nepažnjom nisam obratila pažnju na opis ovog preparata jer sam mislila da je za zaštitu od toplote i stilizovanja međutim njegova namena je upotreba pre dekolorisanja ili farbanja. No, kada sam pročitala sastav shvatila sam da je potpuno u redu da ga koristimo i mi sa prirodnom bojom kose samo u svrhu negovanja suve kose.

- Ja sam ga koristila samo jednom i to tako što sam ga nanela na vlažnu opranu kosu ali samo na krajeve nakon čega sam kosu osušila i moram priznati da krajevi jesu naizgled bili znatno manje ispucali međutim pošto već imam dosta ulja za kosu koje koristim u tu svrhu ovo sam prosledila majci koja aktivno farba kosu i njoj se mnogo dopada i primetila je da joj kosa nije više toliko beživotna i suva. Za sada ima samo reči hvale i što je najbitnije ne masti joj dodatno kosu.

Količina: 200ml
Cena: 350 RSD

Možete ga poručiti OVDE!



Opis proizvoda: "Prijatno Derma Calm Mleko za čišćenje sa AZULENOM namenjeno je temeljnom otklanjanju nečistoća i šminke sa lica. Umiruje i neguje osetljivu i dehidriranu kožu."

Upotreba: Naneti mleko ujutru i uveče na kožu lica, vrata i dekoltea. Kružnim pokretima utrljati i višak otkloniti tupferom vate i po potrebi isprati vodom, a zatim naneti odgovarajući tonik.


Moje mišljenje:

- Iako je moj tip kože kombinovan ovo mleko za čišćenje sa azulenom sam poručila jer mi se dopalo što je za osetljivu kožu međutim ipak mi ne odgovara, a zašto saznaćete u nastavku.

- Naime, mleko sadrži već pomenut azulen koji mu daje ovu plavičastu boju i koji je odličan u svrhu antiinflamatornih i antialergijskih procesa pa je zato i dobar za osetljiv tip kože, međutim samo mleko nije pogodno za moju kombinovanu kožu ali apsolutno mojom greškom jer za nju svakako nije namenjeno. Nije mi izazvalo iritacije, međutim baš zbog viška sebuma koji moja koža proizvodi ono nije moglo da mi očisti pore pa su se one sa svim hidratantnim sastojcima koje sadrži zapušile vremenom jer takođe ostavlja i blagi uljani trag zbog dubinske hidratacije koju pruža pa su mi se pojavile bubuljice koje sam ubrzo rešila upravo sa pilingom iz ovog posta jer mi je bilo potrebno dubinsko čišćenje. Iako izuzmemo to mislim da bi ono bilo odlično za suvu kožu kojoj je potrebna dodatna hidratacija i da čak posle njega krema nije ni potrebna. Jako se lepo dozira uz pomoć pumpice i sasvim solidno peni. Miris je takođe prijatan i nije intenzivan što je još jedna prednost ovog proizvoda. Sve u svemu mojom greškom mi nije odgovarao ali to ne znači da vama neće.

Količina: 200ml
Cena: 450 RSD

Možete ga poručiti OVDE!

- To bi bilo to što se tiče ove recenzije. Još jednom moram da pohvalim brend Prima kozmetika i da vam ovog puta preporučim poručivanje upravo sa njihovog sajta klikom ovde jer je odlično urađen, lak je za snalaženje, imate sve potrebne informacije o proizvodima i njihovom asortimanu a kreiranje porudžbine nikad nije bilo lakše. Nude dostavu širom Srbije tako da možete uživati u ovim proizvoda iz udobnosti vašeg doma bez da odlazite do prodavnice. Imate moju iskrenu preporuku i sve pohvale za njihov ljubazan tim i brzu dostavu!

- Da li ste isprobali nešto od pomenutih proizvoda? I ako jeste, kakvi su vaši utisci?
- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima!

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Super post,fotografije su divne ❤️Moji utici jako pozitivni i brend kao brend je kvalitetan za svoj cenovni rang

    lepotaodaleks.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš ti hvala i drago mi je da ti se dopadaju! 💜 Divno je što delimo isto mišljenje!

      Delete
  2. To se i meni isto dešava pa je ovo ulje super baš za negi takvih, ispucalih noktiju. Ukoliko ne možeš da dođeš do njega jer je njihov brend dostupan samo u Srbiji probaj da koristiš najobičnije kokosovo ulje utrljavajući ga i sigurna sam da će ti pomoći. 🤗

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!