Zdravi sušeni proizvodi brenda True Story | RECENZIJA



Sigurno ste i vi naišli na mnogo članaka o tome koliko su zapravo klasične grickalice i slatkiši nezdravi i koje sve zdravstvene probleme mogu da izazovu čestom konzumacijom, međutim znamo svi koliko je teško da ih se odreknemo i da ih potpuno izbacimo iz ishrane jer su prosto takvi proizvodi zarazni i nekad ih jedemo jednostavno iz dosade. Zato sam bila oduševljena kada sam saznala da ipak mogu da nastavim da grickam i da uživam u takvim poslasticama ali da to budu zdravi proizvodi koji su sušenjem dobili konzistenciju koja podseća na one grickalice na koje smo navikli.

U nastavku ovog posta predstaviću vam domaći brend True Story koji se bavi proizvodnjom i prodajom grickalica, potaža i mnogih drugih sličnih proizvoda napravljenih isključivo od 100% voća i povrća procesom sušenja.



- "Sušenje je najjednostavniji i najprirodniji način od svih postupaka za čuvanje hrane, po kojima su hrana i svežina očuvane, s obzirom da je većina slobodne vode izvađena iz voća i povrća. Niži sadržaj vode usporava brzinu respiracije, enzima reakcije i ukupnu brzinu kvarenja, zbog čega su proizvodi dugotrajniji za čuvanje i puno lakši i jeftiniji za skladištenje i transport."



- "Naše uverenje je da budućnost u čuvanju hrane pripada upravo sušenju zbog superiornosti u odnosu na druge vrste konzerviranja. Bez prisustva vode nije moguć ni jedan oblik života pa tako ni mikroorganizama. Drugim rečima dehidracijom (oduzimanjem vlage) namirnicama, potpuno i trajno se zaustavlja aktivnost mikroorganizama tj. dugoročno se stabilizuje biološka sadržina hrane."

- "Želimo da primenimo dehidraciju suvim vazduhom: jer je to jedini prirodan način. Bitna prednost sušenja u odnosu na druge načine konzerviranja je ta da se potapanjem u vodu, sušene namirnice mogu koristiti kao sveže tj. kvalitet namirnica se sušenjem pa ponovnim vraćanjem vlage ne narušava i ne razlikuje od kvaliteta, ukusa i hranljivosti svežih. Suvo voće je slađe od svežeg jer uklanjanjem vode koncentracija šećera raste."

Na osnovu informacija iznad, koje možete pronaći u sekciji naša priča i prednosti na njihovom sajtu, možete uvideti da je sušenje daleko zdravije od prženja grickalica, ali da pritom voće i povrće koje se koristi ne gubi svoje nutrijente jer se suši na optimalnoj temperaturi od 60 stepeni koja osigurava produženu svežinu i rok trajanja proizvoda, a pritom voće i povrće zadržava sve svoje karakteristike sem konzistencije koja je promenjena zbog samog sušenja ali dosta podseća na grickalice na koje smo navikli.

Na moje veliko zadovoljstvo pružila mi se prilika da isprobam veći deo njihovog asortimana i u nastavku vam predstavljam proizvode koje sam isprobala tako što ću sa vama podeliti njihove karakteristike ali i moje iskreno mišljenje nakon konzumacije. Podeliću sve proizvode u kategorije koje postoje na njihovoj onlajn prodavnici i na taj način nekim redosledom predstaviti sve proizvode koje sam dobila na isprobavanje.

POVRĆE

- Sušeni paradajz -


Opis proizvoda: "Zdravo, ja sam sušeni paradajz i čisto da se razumemo, ja neću da budem deo bilo koje tuče! Znači sa mnom nema gađanja, ali za pogađanje ukusa sam uvek raspoložen."

Sastojci: paradajz i morska so.
Količina: 100g
Cena: 250 RSD (na akciji trenutno 180 RSD)

Dehidriranoj količini od 100g sušenog paradajza odgovara 1kg svežeg paradajza!


Moje mišljenje:

- Veliki sam ljubitelj paradajza i zaista ga volim u svakom obliku ali nisam verovala da će mi se sušena verzija ovoliko dopasti kao što jeste. Pre svega izgled samog proizvoda je veoma zanimljiv i mene podseća na suve šljive i moram priznati da su baš inovativni po pitanju toga kako suše proizvode, ali i zato što su svi njihovi proizvodi sušeni, prirodni, zdravi i veganski ali i bez konzervansa i dodatnih šećera. Miris je dosta pojačan kao i sam ukus jer je u pitanju koncentrovan proizvod ali mi se jako dopada i čak smo dečko i ja od njega i pasiranog paradajza napravili fenomenalan sos za picu koji je savršenog ukusa jer se baš oseti paradajz, a aromu je dodatno pojačao sušeni proizvod. Međutim može da se jede i ovako uz neku salatu ili kao dodatak na sendvičima i zaista je odličnog ukusa! Jedinu zamerku imam na takozvani "after taste" koji ume da bude malo gorči ukoliko se proizvod konzumira samo kao takav bez nekog dodatka ali sve u svemu mi se dopada!

Možete ga poručiti OVDE!

- Sušeni paradajz u ulju -


Opis proizvoda je identičan kao i kod prethodnog proizvoda jer je u pitanju isti sušeni paradajz samo je u teglicu dodato i ulje!

Sastojci: Sušeni paradajz 47,1%, rafinisano suncokretovo ulje 46,5%, maslinovo ulje extra devičansko 5,3%, morska so.
Količina: 270g
Cena: 450 RSD (sada je na sniženju i košta samo 325 RSD)

Dehidriranoj količini od 100g sušenog paradajza odgovara 1kg svežeg paradajza.


Moje mišljenje:

- S obzirom na to da je u pitanju isti proizvod kao i prethodni samo je razlika u dodatom ulju moje mišljenje se ne razlikuje mnogo sem što mi je ova verzija praktičnija za salate jer ne moram dodatno da dodajem ulje s obzirom na to da sušeni paradajz već dolazi sa kombinacijom suncokretovog i maslinovog ulja. Isprobala sam ga uz cezar salatu i mnogo mi se dopada, mada je odličan i uz integralni pirinač sa dodatkom povrća i mesa po izboru.

Možete ga poručiti OVDE!

• ČIPSEVI •

- Čips od krompira -


Sastojci: Sušeni krompir 95.5%, jestivo rafinisano ulje suncokreta 0.75%, maslinovo ulje iz komine maslina 0.75%, morska so 3%.
Količina: 20g
Cena: 99 RSD

Količini od 20g sušenog krompira odgovara 120g svežeg krompira.


Moje mišljenje:

- Ovom čipsu sam se lično najviše radovala jer je on zamena za onaj koji najčešće konzumiramo a to je čips od krompira, ali je ovo u pitanju sušena verzija bez glutena i dodataka koja nije fritirana i koja je pogodna za vegane. Prvo što mi je zapalo za oko je prozirna boja čipsa ali i tekstura koja na prvi pogled podseća na čips međutim kada zagrizete shvatite da je u pitanju nešto potpuno drugačije jer je proizvod dosta tvrđi i hrskaviji i topi se u ustima, a takođe se pretvara iz suvog u skoro identičan ukus svežeg krompira. Meni je jedina mana što nije dovoljno slan ali je to skroz razumljivo jer smo mi navikli na presoljene čipseve koji svakaku nisu zdravi. Ukus je dosta suptilan što mi se sviđa međutim po meni se dobija jako malo proizvoda ali pošto je on jeftiniji od ostalih iz njegove kategorije bez problema bih uzela dve kesice i time zadovoljila svoju potrebu. Sve u svemu još jedan odličan proizvod!

Možete ga poručiti OVDE!

- Čips od slatkog krompira -


Opis proizvoda: "Prava je nepravda što je danas slatkoća na lošem glasu! Evo, recimo, moji šećeri su skroz prirodni i toliko sam neodoljliv da bi trebalo da budem nova mera za slatkoću!"

Sastojci: sušeni slatki krompir 99,5%, morska so.
Količina: 20g
Cena: 190 RSD (trenutno na akciji košta 140 RSD)

Količini od 20g sušenog slatkog krompira odgovara 160g svežeg slatkog krompira.


Moje mišljenje:

- Ovo mi je omiljeni čips od svih koje sam isprobala baš zato što je sladak i slan u isto vreme i baš mi se dopada ta senzacija ukusa. Nisam imala pojma da je slatki krompir ovako lepog ukusa jer ga nikad do sada nisam isprobala ali mi se ova sušena verzija mnogo sviđa. Za razliku od prethodnog nije toliko tvrd i poprilično je hrskav i ima predivnu narandžastu boju, tekstura je fantastična i topi se u ustima jer iz sušenog prelazi u svež proizvod procesom žvakanja. Pojela sam obe kesice u roku od par minuta i to vam dovoljno govori.

Možete ga poručiti OVDE!

- Čips od šargarepe -


Opis proizvoda: "Zdravo, ja sam čips od šargarepe. Šefe koji ti je vrag? Šta!? Nikada nisi probao čips od šargarepe? Pa ti ne znaš šta propuštaš! Hrskavo, ukusno, zdravo. Šefe, odmah si počeo da me mljackaš!"

Sastojci: sušena šargarepa 100%
Količina: 20g
Cena: 140 RSD (na trenutnoj akciji košta 100 RSD)

Količini od 20g sušene šargarepe odgovara 280g sveže šargarepe.


Moje mišljenje:

- Nisam ljubitelj šargarepe i zato mi se ovaj proizvod manje dopada od ostalih ali sam ipak pojela obe kesice jer mi se sviđa njegova hrskavost i slatkoća. Jako je lepog mirisa i takođe se topi u ustima. Ako ste ljubitelj šargarepe sigurno će vam se ovo dopasti jer je mala razlika između ukusa sušenog i svežeg proizvoda.

Možete ga poručiti OVDE!

- Organic čips od šargarepe -


Opis proizvoda je identičan kao kod prethodnog samo je u pitanju organic verzija.

Sastojci: sušena organska šargarepa 100%
Količina: 20g
Cena: 170 RSD (sada je na akciji i košta 125 RSD)

Količini od 20g sušene šargarepe odgovara 280g sveže šargarepe.


Moje mišljenja:

- Imam apsolutno isto mišljenje što se tiče organske verzije ali jedino moram da napomenem da je ukus po meni jači od prethodno pomenutog čipsa.

Možete ga poručiti OVDE!

- Čips od cvekle i organska verzija -


Opis proizvoda: "Zdravo, ja sam čips od (organic) cvekle. Mmm da, cvekla, lepo piše! Podjednako sam zdrava kao i barena, ona u salati, rendana, ceđena, samo što sam ja hrskavija i tanja. Osvojiću te na prvi zalogaj!"

Sastojci: sušena cvekla 100% ; sušena organic cvekla 100%
Količina: po 20g
Cena: 140 RSD (na akciji 100 RSD), organska verzija je 170 RSD (na akciji je 125 RSD)

Količini od 20g sušene cvekle odgovara 180g sveže cvekle.


Moje mišljenje:

- Obožavam cveklu iz tegle koju mi je baba ostavljala kao zimnicu i samim tim sam znala da će mi se sigurno dopasti i sušena verzija i bila sam u pravu jer je ukus nepromenjen odnosno dok se žvaće imate utisak kao da grickate svežu cveklu, a tekstura je veoma zanimljiva jer je na dodir čips dosta tvrd međutim baš je hrskav i topi se u ustima. Za nijansu je jači ukus kod organske verzije i ona mi se, moram da priznam, više dopada!

Možete poručiti organsku verziju OVDE, a regularnu OVDE!

• POTAŽI •

- Potaž od bundeve -


Opis proizvoda: "Zdravo, ja sam ukusni potaž od bundeve! Iskreno ne volim GMO i konzervanse i cool je što sam sinonim za zdravo!"

Sastojci: Sušena bundeva 62,5%, sušena šargarepa 17,5%, sušeni paškanat 17,5%, sušeni luk 2,5%.
Količina: 40g
Cena: 230 RSD (na sniženju trenutno košta 165 RSD)

Način pripreme: "Potaž od bundeve (za 4 osobe) se priprema tako što je potrebno 40g sušenog povrća sipati u 900ml ključale vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji 6 minuta. Potom izblendati štapnim mikserom, ili u blenderu u trajanju od 4 minuta. Dodati po želji so, maslinovo ulje i ostale začine."


Moje mišljenje:

- Pre svega moram da napomenem da sam oduševljena činjenicom da u bilo koje doba godine mogu da jedem potaž od bundeve koji sam zavolela upravo uz ovaj proizvod, ali takođe i što se ovako lako priprema i da za tako pristupačnu cenu cela porodica može da pojede po tanjir ovog zdravog potaža. Dok sam ga spremala pre nedelju dana snimila sam video kako se priprema i samu degustaciju i taj IGTV možete pogledati na mom Instagram profilu @iammilitza gde sam vam na kraju i pokazala kako izgleda sam potaž sa kojim sam ostala zatečena jer nakon blendanja izgleda apsolutno isto kao da je u pitanju potaž od sveže bundeve. Jako se lako priprema i potrebno je svega 10 minuta za ovo jelo a može se servirati uz prepečni hleb, tortilje, pavlaku, sir ili šta god da volite. Interesantno je da proizvod baš nabubri u dodiru sa proključalom vodom i da dobija konzistenciju kao da je od sveže bundeve tako da to vam govori da je ukus identičan, ako ne i lepši jer su u sušeni proizvod dodati i šargarepa, paškanat pa čak i beli luk koji zajedno baš daju lepu aromu. Malo je reći da sam oduševljena, obožavam ovaj potaž i sigurno ću nastaviti da ga kupujem i u drugim varijanta poput brokolija i karfiola.

Možete ga poručiti OVDE!

- Potaž od brokolija -


Opis proizvoda: "Zdravo, ja sam ukusni potaž od brokolija! Iskreno ne volim GMO i konzervanse i cool je što sam sinonim za zdravo!"

Sastojci: Sušeni brokoli 75%, sušeni paškanat 22,5%, sušeni luk 2,5%.
Količina: 40g
Cena: 280 RSD (na akciji trenutno košta 205 RSD)

Način pripreme: za potaž od brokolija (za 4 osobe) potrebno je sipati sušeno povrće u 800ml ključale vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji 6 minuta. Potom izblendati štapnim mikserom, ili u blenderu u trajanju od 4 minuta. Dodati po želji so, maslinovo ulje i ostale začine.


Moje mišljenje:

- Ja sam od onih osoba koji obožavaju brokoli i zato sam se baš radovala isprobavanju ovog potaža koji mi se naravno baš dopao! Isti je princip kao kod potaža od bundeve, povrće dosta nabubri u dodiru sa ključalom vodom, onda se izblenda i dobije se kašasti potaž koji se može poslužiti uz šta god volite a ja najviše volim da ga jedem sa pavlakom. Ukus je kao kod potaža od svežeg brokolija ali mu je prednost brza i laka priprema i zato ću ga sigurno kupovati redovno jer mislim da je ovo zdravlje u tanjiru i da svako treba da pojede nešto poput ovoga barem jednom nedeljno jer nema ničeg lepšeg od kuvanog i toplog potaža.

Možete ga poručiti OVDE!

• VOĆE •

- Sušena jabuka -


Opis proizvoda: "Zdravo, ja sam sušena jabuka! Samo da ti kažem: Tri jabuke su promenile svet! Prvu je ubrala Eva, druga je pala Njutnu na glavu a treću upravo držiš u ruci."

Sastojci: sušena jabuka 100%
Količina: 40g
Cena: 125 RSD (na akciji je 110 RSD)

Proizvedeno od 100% svežih i prirodnih plodova jabuke.


Moje mišljenje:

- Meni je ovo super slatkiš i grickalica kada niste u mogućnosti da kupite sveže jabuke ili da ih operete i konzumirate jer su identičnog ukusa kao sveže dok se žvaću i dopada mi se što su isečene na kolutove i tako osušene. Jedino što mi se ne dopada je što im je ostavljena koštica pa mi je taj deo previše tvrd za grickanje i izbegavam ga, pogotovo što nosim protezu pa me je strah da mi se ne zaglavi ali je super proizvod kada ste u pokretu i kada želite da prezalogajite nešto zdravo i ukusno. U kesici se zaista nalazi puno proizvoda i sasvim dovoljno da zadovolji sve vaše trenutne potrebe za užinom. Baš mi se dopada i mislim da bi bila odlična i ako se na nju namaže malo kikiriki putera!

Možete je poručiti OVDE!

- Sušena kruška -


Opis proizvoda: "Zdravo, ja sam sušena kruška. Šta me gledaš, kao da si pao s kruške!? Kao da nikada nisi jeo sušenu krušku. Pa ti moraš da me probaš. Veruj mi da nikada nisi jeo ovako dobru sušenu krušku."

Sastojci: sušena kruška 100%
Količina: 40g
Cena: 125 RSD (na sniženju je sada i košta 110 RSD)

Proizvedeno od 100% svežih i prirodnih plodova kruške.


Moje mišljenje:

- Obožavam krušku i zato nemam mnogo toga da kažem o ovom proizvodu jer malo je reći da mi se dopala pošto sam smazala celu kesicu u roku od nekoliko minuta. Baš mi se dopada kako je sečena na listiće i baš je praktična za konzumaciju a sočna kao da je sveža. Super mi je za užinu na pauzi dok sam na poslu ili između obavljanja obaveza kako kući tako i napolju. Takođe svi znamo da kruške nisu uvek u sezoni i da ih ne možemo uvek sveže pronaći a ova sušena verzija je uvek dostupna tako da za nas ljubitelje iste mislim da je to sjajna vest!

Možete je poručiti OVDE!

- Sušena lubenica -


Sastojci: lubenica 100%
Količina: 10g po kesici ili 240g po kutiji u kojoj se nalazi 24 barova!
Cena kutije je 1680 RSD, dok je cena pojedinačnog bara samo 70 RSD.

Količini od 10g sušene lubenice odgovara 180g sveže lubenice.


Moje mišljenje:

- Da ste samo mogli da vidite moj izraz lica kada sam u kutiji ugledala celo pakovanje barova sušene lubenice koja je moje omiljeno voće i zbog nje jedva čekam leto jer je samo tada dostupna i sočna dok je sezona. Ovu sušenu verziju možete kupiti u dve opcije odnosno kutiju od 24 barova ili jedan bar što je meni super jer uvek možete da uživate u ukusu lubenice koji je prosto savršen i osvežavajući pa mi je ovaj proizvod super za leto koje nam dolazi. Ima baš interesantu teksturu i podseća na gumene bombone ili one čuvane voćne rolnice, topi se ustima i uz žvakanje se pretvara u identičnu teksturu kao sveži proizvod i što je najbitnije ne lepi se za zube jer ne sadrži dodatne šećere. Ovo mi je genijalno i svakako ću nastaviti da kupujem jer sam već pojela sve koje sam dobila, a bilo ih je poprilično. Samim tim zaključite koliko mi se dopada. Ovaj proizvod je njihov novitet i nadam se da će ostati u njihovom asortimanu jer je pun pogodak!

Možete je poručiti OVDE!

- I to je to za ovaj haul i predstavljanje njihovog širokog asortimana zdravih grickalica i poslastica. Moram da pohvalim brend True Story jer su me pored savršenih proizvoda oduševili i sajtom koji sadrži sve potrebne informacije o artiklima ali i zato što pruža veoma jednostavan način poručivanja svih proizvoda koji oni imaju u ponudi. Trenutno je aktuelno veliko sniženje na skoro sve njihove proizvode pa je pravo vreme da isprobate nešto ukoliko to želite, a takođe ako se odlučite za onlajn kupovinu oni trenutno imaju ponudu gde uz bilo koju porudžbinu koja iznosi 1200 RSD ili više dobijate pravo na besplatnu poštarinu, ali i potpuno besplatno gratis proizvode poput potaža od karfiola, 2 bara od lubenice i čips od krompira što je zaista odlično! Pored njihovog sajta, njihove proizvode možete kupiti u svim bolje snabdevenim prodavnicama tj. marketima i preporučujem vam da ih potražite u sekciji zdrave ili organske hrane.

Njihov sajtu možete posetiti klikom na ovaj link, a takođe ih možete zapratiti i na njihovom Instagram profilu @truestory.srbija!

- Da li ste nekada čuli za ovaj brend? I ako niste, kako vam se čini njihovi proizvodi?
- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima!

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Ovo izgleda preukusno! Super si nam predstavila sve proizvode i i dočarala kako oni zapravo izgledaju. Volela bih da ih probam, jer su dosta zanimljivi i i inovativni. Ali, barovi od lubenice su najprimamljiviji, jer kao i ti,
    i ja obožavam lubenicu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se dopadaju proizvodi! Mnogo ti hvala što tako misliš! ❤🤗 Nadam se da će ti se svideti kao i meni ako ih budeš probala. 😊

      Delete
  2. Oduševljena sam postom i samom idejom da ovako nešto postoji. Odlično si sve opisala i definitivno ću pokušati da nabavim ove grickalice.😊❤️

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš ti hvala i drago mi je da ti se sviđaju grickalice. 😊

      Delete
  3. Zdrava zamena za čipseve? Moram to da probam! :D

    http://www.couture-case.com/

    ReplyDelete
  4. Nadam se da će uskoro proširiti asortiman i van Srbije! Baš mi je drago da ti se sviđaju. 🤗

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!