LUXOL kozmetika za negu tela i kose po povoljnim cenama | RECENZIJA



Luxol je kompanija koja na našim prostorima postoji još od 1884. godine, a razlog njihovog uspešnog poslovanja su raznovrsni proizvodi kako za negu tela, tako i kože i kose po veoma povoljnim cenama dostupni širom marketa u Srbiji ali se o istim možete informisati i na njihovom web sajtu koji je odrađen tako da se u potpunosti upoznate sa njihovim asortimanom.

U nastavku ovog posta predstaviću vam proizvode koje sam dobila na testiranje pre skoro mesec dana kako bih vama prenela utiske o istim i upoznala vas sa njihovom ponudom pristupačnih preparata.

Sadržaj paketa možete pogledati na fotografijama ispod:



Kao što ste možda i sami primetili dobila sam proizvode isključivo brenda Helenton koji je dostupan na njihovom web sajtu i u pitanju su preparati za negu tela odnosno gelovi za tuširanje ali i proizvodi za negu kose poput šampona i balzama koji odgovaraju različitim tipovima iste.

U nastavku ću vam recenzirati svaki proizvod pojedinačno, a počećemo od gelova za tuširanje.

 • GELOVI ZA TUŠIRANJE



O gelovima za tuširanje: "Za kožu poput kašmira i pliša. Izuzetan kvalitet sastava naših gelova za tuširanje daje vašoj koži vrhunsku negu i mekoću tokom celog dana. Da tvoje telo uživa u našem gelu!"

Dostupne mirisne note: limeta i đumbir, vanila i badem, orhideja i lotos, nar i mango, aloja i kivi.

- gel za tuširanje sa LIMETOM I ĐUMBIROM -


O proizvodu: "Regeneriše i hrani kožu svojom izbalansiranom formulom za savršen izgled. Redovna upotreba ovog gela za tuširanje je prirodan put za pravilno održavanje higijene i negovane kože jer svakodnevnom upotrebom pruža osveženje koži i daje joj poseban sjaj."

Moje mišljenje:

- S obzirom da sam veliki ljubitelj citrusnih mirisa jedva sam čekala da isprobam ovaj gel za tuširanje koji me je pre svega privukao zbog praktičnog pakovanja i doziranja na pumpicu što je za svaku pohvalu jer mi je upravo to i potrebno kada su u pitanju proizvodi koji se koriste prilikom kupanja ili tuširanja. Tekstura je tečna i sam gel izuzetno lepo i intenzivno miriše i zaista pruža pravo osveženje prilikom samog tuširanja i budi sva čula. Mislila sam da neće odgovarati mojoj osetljivoj koži zbog citrusa koje sadrži i donekle sam bila u pravu jer mi je izazvao blagu iritaciju prilikom prvog korišćenja pošto mi se pojavilo crvenilo, međutim već nakon drugog korišćenja je nestalo a ja sam prosto morala da nastavim da ga koristim i dam mu još jednu šansu jer mi se dopao efekat dubinskog čišćenja i meke kože nakon upotrebe. Miris se ne zadrža toliko dugo na koži ali svakako je dovoljno postojan da koža miriše na njega nekoliko sati nakon korišćenja što je takođe za pohvalu. Preporučila bih vam ovaj gel ako imate normalan tip kože jer nisam sigurna da li bi svakome odgovarao zbog citrusnih nota.

Ocena: 7/10

Za više informacija kliknite ovde!

- gel za tuširanje sa NAROM I MANGOM -


Opis proizvoda: "Savršeno izbalansirana formula daje vašoj koži svežinu i mekoću zbog negujućeg dejstva sastojaka koji su pogodni za sve tipove kože. Redovna upotreba ovog gela za tuširanje je prirodan put za pravilno održavanje higijene i negovane kože."

Moje mišljenje:

- Pored prethodno pomenutog gela za tuširanje dobila sam i ovaj u mirisnoj kombinaciji nara i manga kojoj sam se, moram priznati, više obradovala jer mi ovakvi sastojci odgovaraju za moj tip kože. Pakovanje je identično i takođe se gel dozira putem pumpice što je izuzetno praktično. Sama tekstura je identična kao kod gela koji sam malo pre opisala tj. tečna i veoma lepo peni i samim tim dubinski čisti kožu i ostavlja je zaista mirisnom, mekanom i nežnom. Ova kombinacija podstiče energiju i toliko mi se dopada da sam sigurna da ću zbog nje ponovo kupiti ovaj gel nakon što isti potrošim. Baš sam zadovoljna i za razliku od prethodnog ovaj mi nije izazvao nikakvu reakciju i zato i jeste pogodan za sve tipove kože što potvrđujem.

Moja ocena: 10/10

Za više informacija kliknite ovde!

ŠAMPONI I BALZAMI za kosu •

O Helenton brendu: "Znamo se! Tu smo u kraju evo treći vek. Znamo ti mamu, baku, prabaku, čukunbaku i njenu mamu od čijih smo drugarica i naučili prve recepture. Prirodne, lepršave, učinkovite. Kako je koja generacija stasavala imala je svoje potrebe i nove ideje. Svaku smo ugradili u proizvod. Tako je i danas. Tvoja generacija nam je pomogla da doradimo formule i napravimo još jedan korak dalje. Bogata i jedinstvena receptura za negu kose. Unikatna u svakom pogledu. Balsam i šampon u kombinaciji za najbolji rezultat. Posebna ponuda za svaki tip kose – pronađi šta ti odgovara. OSETI LEPOTU!"

*Proizvode sam sortirala u setove jer mislim da najbolje rade zajedno pa ću vam ih na taj način i predstaviti, ali ne mora da znači da moraju zajedno i da se koriste zajedno već su podjednako dobri i učinkoviti i pojedinačno.

- H1 Optimum šampon & Top Balsam Original -



- H1 Optimum šampon za kosu -


O proizvodu: "Nega & zaštita. Paleta “H” šampona za kosu iz Helenton Hair Care kolekcije pruža vašoj kosi onu posebnu pažnju koja joj je potrebna. Ultra bogata formula nežno čisti vašu kosu, dajući vam savršenu priliku da istražujete i izrazite sebe slobodom koju dobijate od ovih izuzetnih proizvoda za negu kose."

Moje mišljenje:

- Nisam mnogo očekivala od ovog šampona jer nisam do sada čula za njega međutim uverio me je u suprotno i oduševio sa svojim efektom. Pakovanje je sasvim solidno i dopada mi se kako se dozira ali moram priznati takođe da ponekad zbog odsustva pumpice ili nekog drugog dozera mi izađe više proizvoda nego što sam planirala da iskoristim. Miris je jako lep, prijatan i intenzivan i podseća me na one šampone koje koriste frizeri u salonima. Tečne je teksture sa svilenkastim odsjajem i providno-žute boje. Jako lepo peni i nije potrebno mnogo šampona kako bi se oprala cela kosa (otprilike je dovoljan jedan čep ako šamponirate kosu dva puta). Dubinski čisti i zaista otklanja sve tragove masnoće sa temena, a pritom ne isušuje krajeve što mi se izuzetno dopada. Takođe mi se kosa od njega manje masti pa je sada umesto tri puta nedeljno perem dva puta i sasvim sam zadovoljna sa efektom, a miris se zadržava skoro do sledećeg pranja.

Moja ocena: 9/10

Za više infromacija kliknite ovde!

- Top Balsam Original za negu kose -


O proizvodu: "TOP BALSAM Orginal regenerator sa proteinom vraća kosi njenu prirodnu vlažnost i sjaj. Aktivna formula obnavlja oštećenu kosu i regeneriše njenu pH vrednost. Redovnom upotrebom kosa postaje svilenkastija i sjajna. Koristi se za prirodnu vlažnost i sjaj kose."

Upotreba: TOP BALSAM Orginal naneti na vlažnu, opranu kosu, raščešljati i ostaviti da deluje 5-10 minuta. Nakon završenog tretmana isprati kosu. Potrebna količina regeneratora za jednu upotrebu označena je skalom na bočnoj strani pakovanja.

Moje mišljenje:

- Ukoliko niste znali o kom brendu je reč kada ste počeli da čitate ovaj post onda sam sigurna da ste se sada podsetili jer je ovo balzam koji su koristile naše bake, mame pa čak i mi u periodu detinjstva jer je to njihov balzam po originalnoj recepturi još od 1884. godine i nostalgičnim prepoznatljivim mirisom tako da sam sigurna da biste svi u jednom trenutku shvatili da ste probali i koristili ovaj balzam ako ga pomirišete. Nakon 5 godina pauze brend Luxol konačno ponovo nastavlja svoju prizvodnju i zato sve njihove proizvode opet imate prilike da vidite u bolje snabdevenim marketima i prodavnicama širom Srbije. Čim sam pomirisala ovaj balzam setila sam se kako sam krišom od mame uzimala isti da sa njim negujem kosu kada bih je prala jer ga je ona obožavala i dan danas ga vrlo često koristi i kupuje, kao i moja baka. Miris je tako divan, nežan i ženstven i baš se dugo zadržava na kosi, daje joj vlažnost i pritom pruža svu potrebnu negu, omekšavajući kosu i dajući joj prirodan, zdrav sjaj. Nemam šta više da dodam sem da je ovo jedan od najboljih i najpovoljnijih balzama za kosu, a tako se sporo troši i toliko dugo traje da je to za svaku pohvalu.

Moja ocena: 10/10

Za više informacija kliknite ovde!

- H3 Clarifying šampon & Top Balsam Intensive Care -



- H3 Clarifying šampon za kosu -


O proizvodu: "Nega & zaštita. Paleta “H” šampona za kosu iz Helenton Hair Care kolekcije pruža vašoj kosi onu posebnu pažnju koja joj je potrebna. Ultra bogata formula nežno čisti vašu kosu, dajući vam savršenu priliku da istražujete i izrazite sebe slobodom koju dobijate od ovih izuzetnih proizvoda za negu kose. Intensive Care formula je namenjena za dubinsko obnavljanje oštećene strukture kože."

Moje mišljenje: 

- Što se tiče ovog šampona vrlo se malo razlikuje od ranije pomenutog H1 šampona po samoj teksturi i načinu na koji peni, ali mi je zato njegov miris daleko lepši i mnogo mi se više dopada. No, opet ne kažem da mi se ne sviđa i pomenuta mirisna nota, samo ovaj miris više prija mojim čulima. Isprobala sam ga 2-3 puta i moram priznati da je zaista efekisan u obnavljanju oštećene kose jer su mi ispucani krajevi manje vidljivi od kada ga koristim i kosa mi generalno izgleda manje iskrzano i dobila je na živahnosti. Odlično čisti kosu i dok njega koristim takođe nema potrebe da je češće perem od dva puta nedeljno. Mislim da bi najviše prijao suvoj i oštećenoj kosi zbog hidratacije koju pruža, što ne znači da ne bi odgovarao svim tipovima kose samo navodim za koji tip ima najviše benefita. Još jedna preporuka i odličan odnos cene i kvaliteta.

Moja ocena: 10/10

Za više informacija kliknite ovde!

- Top Balsam Intensive Care -


O proizvodu: "TOP BALSAM Intensive Care regenerator sa biljnim uljem, vitaminima, ceramidima i UV filterom povećava gipkost i volumen kose i štiti od negativnih spoljašnjih uticaja i UV zrečenja. Aktivna formula obnavlja oštećenu kosu i regeneriše njenu pH vrednost. Redovnom upotrebom ovog balzama kosa postaje svilenkastija i sjajna i struktura oštećene kose je dubinski obnovljena."

Upotreba: TOP BALSAM Intensive Care naneti na vlažnu, opranu kosu, raščešljati i ostaviti da deluje 5-10 minuta. Nakon završenog tretmana isprati kosu. Potrebna količina regeneratora za jednu upotrebu označena je skalom na bočnoj strani pakovanja.

Moje mišljenje:

- Za razliku od šampona miris ovog balzama mi se ne dopada jer je, po meni, i suviše intenzivan i nema neku posebnu mirisnu notu što je jedino što mi se kod njega ne sviđa. No, taj miris se svakako ne zadržava toliko dugo na kosi pa bih to zanemarila jer sadrži zaista divne sastojke poput biljnih ulja, vitamina, keramida i UV filtera pa je odličan za zaštitu kose od spoljašnjih uticaja tokom cele godine ali najviše u ovom periodu zbog uvećanog UV zračenja i sunčevih zraka. Savršen je za suvu i oštećenu kosu jer je dubinski neguje i pruža joj efekat zaglađene, nahranjene, meke i kose koja ima prirodan i zdrav sjaj. Izuzetno mi se dopada sam efekat i zbog toga planiram da nastavim da ga koristim, pa i dokupim nakon što potrošim ovo pakovanje.

Moja ocena: 9/10

Za više informacija kliknite ovde!

- H4 Releasing šampon & Top Balsam Color Care -



- H4 Releasing šampon za kosu -


O proizvodu: "Nega & zaštita. Paleta “H” šampona za kosu iz Helenton Hair Care kolekcije pruža vašoj kosi onu posebnu pažnju koja joj je potrebna. Ultra bogata formula nežno čisti vašu kosu, dajući vam savršenu priliku da istražujete i izrazite sebe slobodom koju dobijate od ovih izuzetnih proizvoda za negu kose. H4 šampon je namenjen za obojenu i toniranu kosu."

Moje mišljenje:

- Odmah po dobijanju paketa sam ovaj šampon i balzam iz iste linije prosledila mami i po njenim rečima jako joj se dopada miris ovog šampona koji zaista radi sve ono što i obećava i primetila je da joj se manje ispira boja sa kose i da produžava vreme između dva farbanja pa ne mora toliko često da se podvrgava istom. Mislim da vam to sve govori i da je odličan za sve tipove farbane ili tonirane kose.

Njena ocena: 10/10

Za više informacija kliknite ovde!

- Top Balsam Color Care -


O proizvodu: "TOP BALSAM Color Care sa keratinom, ekstraktom nara i UV filterom regeneriše i osvežava obojenu i toniranu kosu. Aktivna formula obnavlja oštećenu kosu i regeneriše njenu pH vrednost. Redovnom upotrebom regenetora kosa postaje svilenkastija i sjajna. Namenjen je za obojenu i toniranu kosu."

Upotreba: "TOP BALSAM Color Care naneti na vlažnu, opranu kosu, raščešljati i ostaviti da deluje 5-10 minuta. Nakon završenog tretmana isprati kosu. Potrebna količina regeneratora za jednu upotrebu označena je skalom na bočnoj strani pakovanja."

Moje mišljenje:

- Kao i prethodno opisani šampon i ovaj balzam sam prosledila mami jer je za farbanu i toniranu kosu i ovo su njeni utisci: "Miriše još lepše nego šampon i taj miris baš dugo traje. Divno omekša kosu, daje joj sjaj i čini je baršunastom što mi se mnogo sviđa i zbog čega ću nastaviti da ga koristim jer mi kosa više nije toliko suva, već naprotiv i dosta je svilenkastija na dodir.". Moram priznati da je mama uhvatila neke cake čitajući moje postove i postala pravi ekspert kada je u pitanju prenošenje utisaka. Mnogo mi je drago da joj se balzam dopao i sigurna sam da bi odgovarao svima vama koji farbate kosu, a ja samo mogu dodati da sam ga pomirisala i da miriše toliko prelepo da ne mogu da vam opišem.

Njena ocena: 10/10

Za više informacija kliknite ovde!


- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Da li ste isprobali neki od pomenutih proizvoda, i ako jeste kakvi su vaši utisci?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Odličan tekst! I ja koristim ove šampone i regenerator i i moram da priznam da mi se jako sviđaju.

    ReplyDelete
  2. Odlična recenzija draga i veoma opširna. Svaka ti čast i samo nastavi ❤️❤️❤️

    Marija's blog

    ReplyDelete
  3. Ovaj post me vraca u detinjstvo i vreme kada je mama koristila njihove proizvode 🤗 jos uvek se secam kako balzam mirise ❤

    ReplyDelete
  4. Sjajan post. Proizvodi mi djeluju odlično i uzeću ih u obzir, ako ovako nešto bude trebalo meni ili ukućanima.😊

    ReplyDelete
  5. Kiitos jakamisesta. erittäin jännittävä..
    Cotton Mask

    ReplyDelete
  6. Odličan post draga,divne su sličice. Drago mi je da si zadovoljna proizvodima.

    lepotaodaleks.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!