Testiranje Clementine eco-friendly higijenskih uložaka i tampona + promo kod za besplatnu kutiju!



Zdravo, drage moje (obraćam se samo ženskom delu čitatelja jer je ovo upravo post tematike koja je samo vama namenjena)!

U današnjem postu ću vam predstaviti brend Clementine i kutiju koja je čak iz Portugala stigla na moju adresu i oduševila me sa samim sadržajem i kvalitetom proizvoda koji se u njoj nalaze, a u pitanju su higijenski ulošci i tamponi za period menstruacije izrađeni od organskog pamuka i sirovina koje ne štete prirodnoj sredini i planeti kao takvoj, pa ni nama - korisnicima istih.

Ukoliko niste upoznati sa brendom Clementine u pitanju je kompanija koju je osnovala divna Marta nakon što je ispunila svoj san i krenula na put širom sveta u toku kojeg je shvatila da je zagađenje bilo svuda oko nje i njene porodice i da želi nešto da uradi kako bi učinila ovaj svet barem malo boljim za njenu decu kada odrastu.

Ona kaže: "Kao mnoge od vas, nisam ni na trenutak razmišljala o tome kakve higijenske proizvode koristim još od svoje 13-e godine. Pa, onda zamislite moje neprijatno iznenađenje kada sam saznala koliko se plastika koristi u proizvodnji uložaka i tampona i kolika je potrošnja hlora, izbeljivača i sličnih štetnih materija jer se upravo ti sastojci koriste kako bi im se prikrila prvobitna materija za izradu pomenutih proizvoda, a to je plastika. Baš iz tih razloga sam odlučila da osnujem brend Clementine - Take Good Care kako bih se potrudila da time barem malo umanjim štetno delovanje na planetu zemlju koristeći samo prirodne i organske sastojke i eco-friendly materijale praveći higijenske proizvode koje mi imamo u ponudi."

- Žene i majka priroda zaslužuju bolje, je njen slogan.


Ja sam na moje veliko zadovoljstvo dobila kutiju koju je ona odlučila da mi pošalje kao poklon kako bi što više vas saznalo za njen brend i kako biste dobili priliku da i vi isprobate ove organske proizvode za intimnu higijenu tokom menstraucije.

Ona je bila ljubazna da napravi kupon kod za sve vas, moje divne devojke i žene, koji vam donosi čak 7€ popusta i svoju prvu kutiju možete dobiti apsolutno besplatno dok troškove poštarine snosite sami, ali je cena iste izuzetno povoljna i oko 3€ za sve države!

Klikom na ovaj link možete pogledati kroz album koji sam sama kreirala kako da poručite svoju besplatnu Clementine kutiju i da iskoristite promo kod! Kupon kod koji imam za vas je CLEMENTINEMILICA i dovoljno je da ga ukucate u prostoru za korišćenje koda kada izaberete kutiju koja odgovara vašim potrebama i tako ostvarite popust od 7€ koliko i košta ta kutija koju sam vam u albumima na ovom linku pokazala kao primer.

Sada, hajde da vam pokažem sadržaj moje kutije koju je divna Marta odabrala za mene (vi imate opciju da svoju personalizujete):


Sadržaj moje kutije:

• 4 dnevnih uložaka sa krilcima
• 4 noćnih uložaka sa krilcima
• 5 dnevnih uložaka (panty liners)
• 3 tampona regularne veličine
• 3 tampona super veličine
• 4 tampona super plus veličine

- ULOŠCI -

noćni ulošci sa krilcima

dnevni ulošci sa krilcima

dnevni ulošci (panty liners)

Sastav uložaka: skrob od kukuruza i bambusa
Sastav kesica u kojima dolaze: 100% BPA-free reciklirani materijali

Moje mišljenje: 

- Dogodilo se da mi je ova kutija kasnila zbog cele situacije sa koronom pa je stigla tek nakon skoro mesec i po dana, ali taman pred samu menstruaciju pa sam prikazane uloške isprobala 2-3 dana nakon što su stigli.

Inače sam prestala još pre skoro godinu dana da koristim uloške kojima ne znam sastav poput Always, Libresse, Naturella i one od ostalih komercijalizovanih marki i prešla na pamučne uloške brenda Jessa (ima ih u dm-u) i Bella (ima ih u svakom marketu) i primetila sam ogromnu razliku jer sve dok njih nisam počela da koristim nisam imala pojma da su mi se pre njih javljali simptomi iritacije poput peckanja, svraba, crvenila i osipa u predelu vulve (spoljašnjeg dela vagine) i da sam zbog toga što su ostali ulošci sadržali nepoznate sastojke imala alergijske reakcije godinama i neugodnost u toku nošenja ali sam mislila da je to normalno. Od kada sam prešla na pamučne uloške primetila sam da više ne osećam svrab, neugodnost prilikom nošenja, peckanje i nije mi se više pojavljivalo crvenilo. Takođe sam se oduševila sa mekoćom uložaka i toga koliko prijaju mojoj osetljivoj koži i pritom odlično upijaju, a cena im je skoro identična kao pomenute komercijalizovane marke ako ne i povoljnija. Zato sam bila izuzetno počastvovana jer sam dobila priliku da isprobam pamučne uloške od organskih sastojaka kao što su skrob od kukuruza i bambusa. Pre svega sam se oduševila kako ih pakuju i koliko dobro prijanjaju ulošci sa krilcima na donji veš i kako se nijednom nisu pomerili tokom nošenja i takođe nijednom nisu propustili ni u toku noći između prvog i drugog dana kada imam najjače krvarenje. Udobnost i moć upijanja su zaista dva faktora kojima oni treba da se hvale jer su baš takvi ulošci i da mogu stalno bih samo njih kupovala i koristila, međutim zbog toga što je naša država toliko daleko od Portugala malo treba više vremena da stigne kutija pa u međuvremenu koristim druge, pamučne, uloške i skoro da sam jednako zadovoljna.

Poenta ovog posta nije da vam preporučim baš ovaj brend, već da vas osvestim o nečemu što sigurno pre niste razmišljale tj. o sastavu uložaka i da je veoma bitno da na vreme promenimo svoje navike i šansu damo prirodnim sastojcima kad su ulošci tog tipa skoro iste cene kao komercijalne marke. Kupite jedno pakovanje Jessa ili Bella uloška i dajte im šansu i verujem da se nećete pokajati jer svima vama, divnim ženama, želim samo najbolje. Verovali ili ne, naučno je dokazano da čak dugotrajna upotreba takvih uložaka može dovesti do toksičnih šokova pa čak i predispozicija za neke daleko ozbiljnije bolesti. Dokaz o ovome što pričam možete pročitati ovde!

Ukoliko ipak želite da dobijete baš ovu kutiju potpuno besplatno uz cenu dostave od samo 3€ kliknite na ovaj link da korak po korak zajedno sa mnom napravite porudžbinu i obavezno koristite kod CLEMENTINEMILICA za 7€ popusta!

Moja ocena za uloške: 10/10

- TAMPONI -


Sastav tampona: sertifikovani organski pamuk
Sastav ambalaže: 100% BPA-free reciklirani materijali

Moje mišljenje:

- Nisam koristila ove tampone jer do sada nikad nisam isprobala ovaj tip proizvoda i prosto mi je lakše da koristim uloške tako da vam ne mogu preneti svoje utiske ali ukoliko ste vi neko kome odgovaraju tamponi ovi su pravi izbor jer su izrađeni od sertifikovanog organskog pamuka koji će vam pored dobrih materijala pružiti i ugodnost tokom nošenja.

Kutiju koju sam ja dobila možete poručiti OVDE!

Takođe, ukoliko želite da vidite ove proizvode uživo bacite pogled na moj IGTV video na mom Instagram nalogu klikom na ovaj link!

- Koji brend uložaka vi koristite i da li biste prešli na pamučne posle ovog posta?
- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Ovaj post me definitivno naveo na to da malo razmislim o tome što koristim... Prije nisam ni razmišljala o sastavu nekih proizvoda itd. Hvala ti što si me motivirala da ubuduće malo pripazim i definitivno ću razmisliti da što prije naručim ovu kutiju. :)

    onlymaja.blogspot.hr

    ReplyDelete
  2. Koristim Always uloške,nikada nisam imala iritaciju od njih. Odličan post,morala bih da razmislim o pamučnim ulošcima ❤

    lepotaodaleks.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. I ja sam odavno prestala da koristom Always uloške jer su me iritirali i prešla na Belle uloške. Pamučni su mnogo mnogo bolji, a ovi su mi jako privukli pažnju.
    Super recenzija.

    ReplyDelete
  4. Post mi se veoma dopao, jer si, osim preporuke jednog očigledno sjajnog proizvoda, skrenula pažnju na nešto što je veoma bitno i o čemu rijetko ko da razmišlja. Edukativan i koristan tekst.😊

    Sweet-dreams-14.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Divan post i svaka čast na tome što si nam skrenula pažnju ❤

    ReplyDelete
  6. Svaka čast na postu, kao i djevojci koja je osmislila sve ovo. Izuzetno mi je drago viditi da se ljudi sve više osvješćuju po pitanju mnogih stvari. Samo naprijed ❤️❤️❤️

    Marija's blog

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!