Recenzija K&P noviteta | kozmetika i šminka



Zdravo svima! Dobro došli u još jedan novi post na mom blogu, a ovog puta tematika kojoj posvećujem tekst u nastavku je upravo recenziranje u kom najviše i uživam i za koje sam primetila da je i vama najinteresantnije sudeći po statisici.

Sigurna sam da ste već čuli za sajt Kozmetika&Parfemi na kojem možete pronaći mnoštvo proizvoda kako za negu kože, kose tako i dekorative poput šminke, pa sve do parfema koji su takođe nešto po čemu su oni izuzetno poznati. U pitanju je onlajn prodavnica koja je već godinama unazad dostupna i koja dostavlja širom Srbije, a takođe deo njihovog asortimana možete pronaći i u parfimerijama u skoro svakog gradu (spisak možete pronaći na samom sajtu).

Za vas sam danas pripremila predstavljanje proizvoda iz kategorija kozmetike i šminke, a šta sam to dobila možete pogledati na fotografijama ispod:



Proizvodi na fotografijama su:



Opis proizvoda: "Serum za kosu Pro Oil Intensive Repair sa arganovim uljem za suvu i oštećenu kosu, regeneriše oštećenu kosu, dubinski je hidrira, čini kosu glatkom, sprečava da se mrsi, povećava fleksibilnost vlasi i štiti je od oštećenja i UV zraka."

Količina: 30ml
Cena: 475 RSD


Moje mišljenje:

- Neko sam ko zaista obožavam ulja i serume za kosu i koja su obavezni deo moje rutine nakon pranja kose i negovanja kako vlažne, tako i osušene kose nakon stilizovanja. Arganovo ulje mi je saveznik već godinama i može se reći da sam skoro sva ulja sa njim isprobala sem upravo ovog koje sam iz tog razloga jedva čekala da koristim i podelim utiske sa vama.

- Moja kosa je kombinovanog tipa, odnosno imam masno teme a suve krajeve i zbog čestog stilizovanja je oštećena i ponekad slamaste teksture. Zato mi je jako bitno da odaberem serum koji će mi pomoći da je ukrotim, da je ne umasti dodatno ali da joj pruža svu potrebnu negu i da je lepo zagladi i da joj prirodan sjaj i mekoću. Upravo sa ovim serumom sam to sve postigla jer je apsolutno fantastičan. Koristila sam ga isključivo na opranu i peškirom osušenu kosu i to samo na krajeve. Nakon toga bih kosu uvila u mekani peškir i onda bih je ili ostavila da se prirodno osuši ili bih je nakon 10-ak minuta osušila fenom. Potvrđujem da olakšava raščešljavanje i da mi je bio potpuni spas dok nisam konačno otišla kod frizera da skratim krajeve jer su očajno izgledali, međutim dok sam njega koristila zaista su manje bili vidljivi i kosa je dobila na mekoći, glatkoći i prelepo se presijavala. Imate moju iskrenu preporuku!

Možete ga poručiti OVDE!


Opis proizvoda: "Prirodni losion za telo iz VOLLARE Wild Bee sadrži 98% prirodnih sastojaka i pogodan je za sve tipove kože. Obogaćen dragocenim sastojcima poput inovativnog kompleksa meda i ulja jojobe, losion obnavlja i dubinski hrani kožu i obezbeđuje optimalnu vlažnost epidermu. Koža postaje glatka, elastična i mekana na dodir."

Količina: 250ml
Cena: 375 RSD (trenutno je na akciji i snižen je 20% kao i svi proizvodi iz Wild Bee asortimana do 31.07. pa mu je cena 300 RSD)


Moje mišljenje:

- Osoba sam koja jako retko eksperimentiše sa losionima i ostalim proizvodima za negu kože tela iz prostog razloga jer imam jako osetljivu kožu i retko šta mi odgovara. Većina proizvoda dostupnih na našem tržištu ili ima ogroman procenat alkohola u sebi ili prejak parfem ili jako štetne sastojke poput parafina, parabena i silikona pa mi iz tog razloga isti izazivaju iritacije, osip i crvenilo, a ponekad čak i svrab. Kada sam po maminoj preporuci počela da koristim Niveino klasično mleko tada sam se njega držala godinama, a kasnije sam prešla na jeftinije i prirodnije losione i mleka od brendova poput Alverde i slično. Bila sam jako skeptična da isprobam upravo ovaj proizvod ali sam znala da ne može da mi ne odgovara kada sadrži ovoliko visok procenat prirodnih sastojaka i bila sam u pravu jer je prevazišao sva moja očekivanja.

- Losion koji vidite na fotografijama iznad ima pre svega predivan miris koji me podseća na čuvenu kombinaciju meda i mleka, jako se lako dozira istiskivanjem, dopada mi se pakovanje, bele je boje i tekstura je nešto kremastija nego što sam očekivala. Veoma je blag prema koži, nije mi izazvao nikakve neželjene reakcije i zapravo mi umiruje kožu nakon brijanja i sunčanja. Jedina mana je što se malo teže razmazuje odnosno ostavlja blagi beličasti trag dok ga skroz ne razmažete ali ga koža nakon toga jako brzo upije što je veliki plus i zaista je ostavlja mekanom kao bebinom, ali i mirišljavom i glatkom na dodir. Taj osećaj mekoće i glatkoće traje do sledećeg tuširanja i čak nekad i nakon tuširanja osetim da mi i dalje nije potrebno ponovno nanošenje jer mi koža nije suva, već dubinski hidrirana i nahranjena. Jedan od najboljih losiona koji sam probala, a odnos cene i kvaliteta je za svaku pohvalu.

Možete ga poručiti OVDE!


Opis proizvoda: "Podloga (baza, prajmer) VOLLARE Mattifying Mineral sa proteinima svile i vitaminom E intenzivno matira i zaglađuje kožu i sprečava prosijavanje. Sastojci prajmera popunjavaju borice i nepravilnosti i čine kožu glatkom. Eliksir mladosti vitamin E efikasno sprečava prerano starenje kože. Nakon nanošenja, lice je vidljivo svežije i blistavo. Lagana silikonska formula ne zapušava pore."

Količina: 30ml
Cena: 599 RSD


Moje mišljenje:

- Šminkanje nikako ne može da mi prođe bez prajmera odnosno podloge jer je izuzetno bitno da zaštitimo kožu od svih proizvoda koje na nju dodatno stavljamo, ali i da je ispod sve te šminke i negujemo, a osim toga je jako bitno da podlogu koristimo kako bi nam šminka duže trajala i kako bi izgledala lepo tokom celog dana. Zbog svog kombinovanog tipa kože odlučila sam se za matirajući prajmer koji pruža efekat zaglađivanja kože i jedva čekam da vam prenesem utiske o istom.

- U poslednje vreme se retko šminkam i samim tim ređe koristim prajmere i slično već više stavljam matirajuće ili spf kreme, a na lice ili ne nanosim ništa ili nanesem korektor u tankom sloju. Međutim, kada se fotografišem za blog bitno mi je da mi koža izgleda besprekorno i zato se prilikom malo jačeg šminkanja opredeljujem upravo za ovaj prajmer koji me podseća na neke mnogo skuplje poput Benefit the Porefessional-a jer ima skoro pa identičan efekat. Dozira se istiskivanjem, upakovan je u tubicu, providne je boje i silikonske teksture. Potrebno je jako malo proizvoda prilikom nanošenja i ja ga isključivo stavljam na T-zonu jer se tu prosijavam i tu mi se nalaze proširene pore. Nema neki specifičan miris, lepo se razmazuje i koža ga jako brzo upije. Pod prstima možete osetiti baršunasti film i koliko daje mekoću i glatkoću koži. Savršeno je zagladi i taman mi popuni pore da su one manje vidljive kada preko nanesem puder. Efekat matiranja zavisi od pudera koji koristite, ali uz moj Bourjois Healthy Mix i setovanjem Rimmel Stay Matte puderom u kamenu taj efekat je trajao nekih 3-4 sata što je sasvim dovoljno, a nakon toga puder nije klizio već je ostao na svom mestu što inače nije slučaj tako da je ovo jedno veliko otkriće za mene. Cena mu je fantastična za efekat koji pruža!

Možete ga poručiti OVDE!


Opis proizvoda: "Paleta senki za oči INGRID Nude of Natural Beauty sadrži 10 mat i sedefastih nude nijansi. Paleta je pogodna i za dnevnu i za večernju šminku, a svilenkasta formula se lako nanosi i blenda. Budite inspirisani i naglasite svoju prirodnu lepotu."


Zapremina: 25g
Cena: 999 RSD


Moje mišljenje:

- Ukoliko me pratite na Instagramu onda ste već imali prilike da pogledate video na mom IGTV kanalu gde sam snimila brzinski makeup look za posebne prilike koji sam kreirala sa ovom paletom senki. Ukoliko ipak niste pogledati taj video, to možete učini ovde, a ja vam na fotografiji ispod ostavljam svočeve ove divne palete sa zemljanim, neutralnim tonovima kako mat tako i šimerastih senki:


- Čim sam ugledala ovu paletu znala sam da će mi se dopasti jer me je oduševilo samo pakovanje iste s obzirom na to da je dizajn palete prosto savršen. Jako moderno izgleda i praktična je za korišćenje zbog zatvaranja uz pomoć magneta. Kada otvorite paletu videćete da se u njoj nalazi čak 10 senki i da je prvi red mat, dok je drugi red šimeraste teksture. Senke su izuzetno pigmentovane, veoma su kvalitetne, lepo su mlevene i presovane i sami panovi su odlične veličine pa mislim da će mi ova paleta dugo služiti. Pošto preovladavaju nude odnosno neutralni, zemljani tonovi odlična je za svaki dan, ali se sa njom lako može kreirati i neki glamurozniji makeup look za izlaske i druge specijalne prilike zbog varijacije od svetlih ka tamnim nijansama. Mat senke se savršeno blendaju, imaju predivnu teksturu koja im omogućava da budu postojane i da se odlično ponašaju sa šimerastim senkama i same po sebi pokazuju kvalitet same palete. Senke se truse, ali ne u velikoj količini i odlično se ponašaju sa bilo kojom četkicom. Pigment šimerastih senki se najbolje pokazao uz korišćenje nakvašene četkice ili prsta i ne postoji nijedna nijansa koja mi se nije dopala. Jedna od boljih paleta ovog tipa koje su kod nas dostupne i to po ovako pristupačnoj ceni. Apsolutno vam je dovoljna samo ova paleta za kreiranje nude makeup look-a i zato mi se najviše i dopada jer volim kad u jednoj paleti imam sve. Postoji još jedna sa drugim kombinacijama boja, pa vam preporučujem da i nju pogledate ovde ako želite nešto izazovnije boje.

Možete je poručiti OVDE!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Da li vam se dopada recenzija? Koji proizvod biste prvo isprobali?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Odličan post! Kozmetika i parfemi imaju jako dobre proizvoda. Probala sam njihov puder i tečni mat karmin i oduševljena sam. Veoma me zanima serum za kosu, a kako si ga ti odlično predstavila moram ga kupiti.

    ReplyDelete
  2. Odličan post. Imam ovu paletu i fenomenalna je. Ja je obožavam ❤️

    lepotaodaleks.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!